Bıktım Bu Kaynanadan ;(

Bu arada çok uzun oldu biliyorum ama son olayda eşim bana bir mesajlar attı görgüsüz dengesiz falan diye. Konunun özeti eşimin ailesi sorunlu ve eşim bunu kabul etmeyip bana yükleniyor. bu durum böyle devam ederse ve beni ailesiyle görüştürmeye zorlarsa en çok istemediğim şeyi yapacağım ayrılacağım eşimden galiba. çünkü gerçekten dayanamıyorum bu insanlara hakaretlerine ve sonunda eşimin beni hırpalamasına.
bu hikayeyi biliyorum:mad:

çok basit.ömründe kimseye yapmadığın kadar yalaka davran.evet iğrenç birşey belki kendine şahsiyetine yakıştıramayacaksın ama yuvanı kurtarmak için deyer.son bir deneme.ay anneciğim bu yemeği nasıl yaptın çok güzel olmuş ellerine sağlık.ay ömrümde yediğim en güzel taze fasulye bu.anneciğim torunun doğunca daha sık geliriz sana alışık büyüsün falan fistan.işte öv öv yalakalıkta zirve yap.herşeye ragmen sana kötü davranırsa hiç üzülme salla.hatta içinden sevin oh oh de.sen böyle super iyi davranıpta onlar sana bağırırsa işine gelir neden eşin herşeyi daha net görür.sen mağdur ezilen taraf olursun açık açık.

Ayni durumayiz.
Aslinda esin onlarin ne m*l olduklarini biliyor ama sirf kozlar senin eline gecmesin, onlarin yanindada bakin iste erkek benim sozum geciyor karima gibi tavir sergilemek istiyor.

Inan bana herkeste bu aile sorunlari l var. cocuk bi olsun bak nasil degisir. Bu arada ne derlerse desinler duyma gorme, bu onlari icten ice oldurur. Gorumcende seni cok kiskaniyor o kesin zaten.
Sabret kardesim sadece biraz sabret.

banada öyle geliyor arkadaşım. gerçekten onlar söz konusu olduğunda eşim değişiyor. başka bir boyuta geçiyor.

çok basit.ömründe kimseye yapmadığın kadar yalaka davran.evet iğrenç birşey belki kendine şahsiyetine yakıştıramayacaksın ama yuvanı kurtarmak için deyer.son bir deneme.ay anneciğim bu yemeği nasıl yaptın çok güzel olmuş ellerine sağlık.ay ömrümde yediğim en güzel taze fasulye bu.anneciğim torunun doğunca daha sık geliriz sana alışık büyüsün falan fistan.işte öv öv yalakalıkta zirve yap.herşeye ragmen sana kötü davranırsa hiç üzülme salla.hatta içinden sevin oh oh de.sen böyle super iyi davranıpta onlar sana bağırırsa işine gelir neden eşin herşeyi daha net görür.sen mağdur ezilen taraf olursun açık açık.

merhaba cnm eşimin ailesine bu tavır maalesef sökmüyor. özellikle bu şekilde davranırsan daha bir yükleniyorlar. olayı kullanma boyutuna getiriyorlar. test yapıldı denendi :) benim evimde bir sürü eksik varken o kadar da borcum varken evinin perdelerini yeniletmeye çalıştı. birde kendini iyice mağdur göstererek. yapmayıncada laf sokmaların dozunu arttırdılar. her gittiğimde de elime de alabildiğim kadar ufak tefek şeyler alır da giderdim görümceye de öyleydi. artık iyice soğuttular kendilerine karşı. aynen şahsiyetime yakıştırmamama karşın herşeyi yapmayı denedim. olmuyor anacım. olmayınca olmuyor.

Allah yardımcın olsun canım işin zor kimseye kendini zorla sevdiremezsin çocuk için acele etmişsin ama ya sonra stresten olmasaydı daha kötü olurdu bende eşim ve ailesi yüzünden çocuk yapmayı erteledim sonra çok istedim olmadı oldu dış gebelik oldu stresten... 3 ay süründürdü hastanelerde en azından sağlıklı sıhhatlisin bebeğin sağlığı yerinde onun içinde fazla stres yapma sen ve bebeğin herkesten önemli gitme gelme araya mesafe koymaya çalış arama sorma ya bu deveyi güdeceksin ya güdeceksin

aynen tamda öyle aile işin içine girince 180 drece değişiyor benimkide !!! al aileni başına çalllll :KK34:

inanamıyorum özellikle de hamile bi kadına yapılır mı böyle şeyler.. bu kaynana görümceden ziyade insanlık meselesi ya, merhamet denen bişey var ama cahilde merhamet aranmaz zır cahil bu insanlar gerçekten..

Adamı hamile eşine karşı doldurmak nedir, gelinin o senin ya. sebebi nedir bütün bunların balık etli olmanız mı evinizi kendiniz dizmeniz mi hayret birşey.. eşinize de hiçbirşey diyemiyorum. Ana kuzusu erkekler karılarına çektirecekse böyle evlenmemeli dicem genel olarak.

Ah Be canım anasına danasina bu kadar düşkün adamlarla niye evleniyosunuz ben onu bi anlasam....

erkek dediğin eşini ayrı yerde karısını ayrı yerde tutacak eğer problemler varsa. senin ki erkek olmuş ama adam olamamış kusura bakma. ve her evlenen çift aile olamıyor malesef sizde olduğu gibi. benim en çok takıldığım konu eşinin sana attığı mesajlar. çok üzgünüm ama benim sevgi anlayışımda böyle şeylere yer yok. ben eşimle 10 yıl çıktım 2,5 yıldır da evliyim ama bu zamana kadar ağzımızdan şaka amaçlıda olsa salak bile dememişizdir. adınıza çok üzüldüm yapabileceğiniz hiç bir şey yok bence şuan arkanızda duran bir kocanız yok çünkü. benim yanımdayken bana bağlı da deme bence önemli olan evin içinde olumlu olumsuz her ne olursa olsun dış mihraklara karşı birlik olabilmek. ve evet çocuk için acele etmişsin.

Bu arada çok uzun oldu biliyorum ama son olayda eşim bana bir mesajlar attı görgüsüz dengesiz falan diye. Konunun özeti eşimin ailesi sorunlu ve eşim bunu kabul etmeyip bana yükleniyor. bu durum böyle devam ederse ve beni ailesiyle görüştürmeye zorlarsa en çok istemediğim şeyi yapacağım ayrılacağım eşimden galiba. çünkü gerçekten dayanamıyorum bu insanlara hakaretlerine ve sonunda eşimin beni hırpalamasına.
Kaynana geline bağırıyo
fiziksel özellikleriyle dalga geçiyo
görümceyle küsülmüş
koca resmen pısırık sesi çıkmıyo hamile kadına iğrenç mesajlar atıyo ki tansiyon önemli mesele hamileyken
sen de işim çok iyi devletteyim demişsin neyini çekiyosun ki bunların
bi de çok yüz göz olunmuş keşke baştan mesafe olsaydı saygı çercevesinde..

Zor olacak ama bence ne derse desin asla sesinizi cikarmayin. Arada bir evlerine de gidin (esinizin sizi suclu gormemesi icin) ama yok sayin, duymayin hicbiseyi. Zamanla esiniz gorecektir. Ama yine de gormezse isiniz zor

Sihirli değnek sormuşsunuz, var..
Adına "Kaybetme korkusu" diyoruz..

Ben de kayınvalidesinin kötü bir insan olduğunu düşünen kesimden biriydim ilk evlendiğimde.. Kayınvalidem evet kötü biri bu arada, eline fırsat geçince.. Herkese karşı tahammülsüz.. Ve fakat bazı kayınvalideler yalnızca geline kötüdür. Pek çoğumuz da böyleyiz bu forumda.. Bunu oğullarımız evlendiği zaman öğreneceğiz. Yaptıklarımızda "ama ben annesiyim" bakış açısı olacak.. Ya da oğullarımız pasiflik ve laf taşıma nedeniyle bizi geline karşı dolduracak.. içimizde ki potansiyel kötülük (artık ne kadar kötü isek, zira kimse melek değil) haklı gördüğümüz yanlarımızla üste çıkacağız zamanı geldiğinde..
Kaybetme korkusu şöyle işler,
Eşiniz sizi kaybetmekten korkar, çabalar, çabası ailesinin tuhaf taleplerine tepkili dönmeye başlayınca annesi oğlunu kaybetmekten korkar, oğlunu kaybetmekten korkan kayınvalide yapmacık sevgi gösterilerine başlar ve fakat nefretini de hissettirir, geçen zaman ardından sizin ona mesafeli ve fakat iyi davranmanız neticesinde sizin düşman olmadığınızı anlar, farkında olmadan sempati besler, dahası sevebilir. Sizin nihai amacınız bu değildir, ama işler buna döner, kadıncağızın sizi sevdiğini fark edersiniz.. Herkese hala ve her fırsat bulduğunda kötü olan o kadın, artık sizi yalnızca arkanızdan çekiştirir, çok canı isterse.. Ancak bu da zaman içinde azalır..
En azından bana olan buydu..
Bakın, bu örnekte sadece eşiniz sizi kaybetmekten korktu..
Fakat o kötü kadın da değişti tüm bunların sonunda.. En azından size karşı..
Bazı istisnalar var, oğlunu da siler.. Birbiri ile hiç görüşmez bu aileler çok uzun bir zaman...
Siz kötü biri değilseniz, bu zaten olmayacaktır..

Kısaca; Karakterinizi değiştirin, hayatınız değişsin.. (Buraya varacağım pek belli olmuyor yazdıklarımdan ama siz beni anlayacaksınız..)

Merhaba Arkadaşlar,

Bdv'yi okudukça çoğu zaman kendi halime şükrederdim ama artık içinden çıkılmaz ve hayatımı zindan eden bir derdim olduğu için bende içimi dökmek , paylaşmak objektif bir fikir almak için yazıyorum sizlere...

Öncelikle kısaca hayatımdan bahsedeyim. Çok iyi bir işim var devletteyim bu arada hamileyim ve en önemlisi yeni evliyim. (10 aylık) Ev iş sorumluluk her şey yeni yeni oturuyor. Hamile kalmak için acele ettiniz diyebilirsiniz. Ancak eşim ve ben evlenmeden öncede 2 sene beraberdik ve bebişimizin olmasını da çok fazla isteyerek yaptık..

Gelelim esas konuya.. Eşimin ailesi. Düğünümüz oldu evimize doğru düzgün hiçbir yardımda bulunmadılar. Büyük krediler çektik hala borç ödüyoruz bu gidişle de bitmeyecek gibi.. Evimizi eşimle tuttuk eşyaları falan almaya sadece ikimiz gittik kısacası hazırlıkta ne yapılması gerekiyorsa herşeyi ikimiz tırnaklarımızla kazıyarak yuvamızı kurduk buna rağmen sürekli laf işittik. Her şeye bir kulp taktılar. evimize eşyalarımıza... Hırslarını bunlardan çıkaramadılar benim her şeyime kulp taktılar. Nişanlıyken nişanı atın evlenmeyin dediler zira eşimi de doldurdular. Benim bedensel özelliklerimle dalga geçtiler devamlı laf soktular. Evlendik 3. ayımızda boşanın diye tutturdular. İki farklı insanız ve aynı evde birbirimize uyum sağlamamız zaman alacak ama bunu asla düşünmediler. Konu benim yani.. Beni hiçbir zaman istemediler.

Eşim onlarla olan münakaşalara hiç karışmadı ve hep sorunu bende aradı. Onlar her zaman kraliyet ailesiydi bende kapılarındaki külkedisi.. Ezseler haklılar dedi. Ama artık son yaşanan olaylardan sonra sabrım özverim herşeyim sona erdi. Kaynanam sürekli laf sokar görümcem de öyle. Görümcemle 5 aydır görüşmüyorum çünkü terbiye sınırlarımı aşan ve hamileliğimle ilgili öyle bir laf etti ki insan olarak verebileceğim bir değer kalmadı kadına karşı. En son kaynana da aynı tarz sözlerde bulundu onunlada görüşmüyordum. bu arada eşim bu tarz şeylere sesini çıkarmaz zaten sürekli görüşmüyoruz evlerimizde uzak birbirinden. Annem her zaman onlarla görüşmemi ve hep ılımlı olmamı söyler en son"kızım boşver eşinle aran kötü olmasın yine de bi çay içmeye falan git"dedi. İnanın gitmesem daha hayırlıydı. Görümce ve kaynana altlı üstlü otururlar. Kaynananın evine geldik eşimle tabiki her zamanki gibi görümcedeydi ve evin anahtarını eşime verdi ve sert bir şekilde gidin aşağı oturun dedi. neyse ya sabır çekerekten bekliyoruz. tam 40 dk gelmedi. benim sinirlerim iyiyce gerildi. geldiğinde beni baştan aşağı bir süzüşü var anlatamam sanki karşısında hamam böceği varmış gibi bakmalar. yine seslenmedim ama yüz ifadem ister istemez değişti. bende insanım yani. Başladı kaynana bağırmaya. "geriliyosanız evime gelmeyin. görümceye çıkıp bir geçmiş olsun dememişim (ki ben görümceyle görüşmüyorum o bir kere hastalandıysa bende gebeliğimden dolayı 10 kere hastanede yattım) ne yapacakmış falan filan...ama feryat figan nasıl bağırıyor. sustum. ama o anki içimden geçenleri allah bilir. her yerim gerildi. eşim bir çay içti ve kalktık. o gün gece sabaha kadar uyuyamadım. (sinirlerim bozuldukça sırt ağrılarım artıyor. bunuda eşim biliyor) eşim sesini hiç çıkarmadı bu olayda. bu arada da tansiyonum devamlı oynuyor gebelik boyunca. eşim bunu da biliyor. en son olan olay ise dün oldu. eşim iş gereği bazen ilçe dışında kalır. Aradım orada kalacağım dedi tamam dedim. Kalacağı yere geçince beni arayacaktı akşam aramadı merak ettim ve ben aradım. Önce ortam sessizdi. Sonra arkadan bir kız sesi geldi. Kim o deyince telefonu yüzüme kapattı. Israrla aradım en son açtı ve bak nerdeymişim deyip telefonu kaynanama uzattı. Kaynanın bir alo deyişi var sanki bi kaç gün önce ona bağıran benim. bende artık bu kadar strese gelemeyip telefonu yüzüne kapattım. bu arada ben konuşmasam bile eşime ailesine gitme konusunda birşey demem neden ben izin vermiyormuşum imajı yaratıyor? Neden insanlar bu kadar yüzsüz?? ve bu konuların devamı gelecek biliyorum ve ben gerçekten bu insanlarla görüşmek istemiyorum. (Eşlim bu konuda yine beni hatalı buluyor ve onlara artık beni devamlı kötülediğini düşünüyorum. yanımdada daha önce yapmıştı. Annesinden korkar sözünden çıkmaz. ama benleyken de bana bağlıdır. beni üzmemeye çalışır ama konu ailesi olunca çekinmeden kırıyor ve üzüyor. Tek bu sorun hariç de herşeyi aştık ve çok iyi anlaşıyoruz eşimle) Böyle oldukça da eşimi daha fazla dolduruyorlar, aile huzurum bunların sayesinde kalmıyor ve artık bu stresleri yaşamak istemiyorum..

Ne yapmam gerek?? Baştan kesip herşeyi bitireytim mii? Çünkü böyle oldukça mutlu olamıyorum ;(
Böyle nereye kadar sürer bilmiyorum. Şimdilik boşan demek komik olur ama ileride daha çok sıkıntı yaşayacaksın gibime geliyor. Ayrıca kayın validenle görümcenin de sana o şekilde davranmasına izin verme. Yeri gelince eşinin yanında bile olsan savun kendini. Onun sana hak verip vermemesi de umurunda olmasın. Ben sadece görümcemden yana bir sıkıntı yaşadım. Benden 14 yaş küçük. 10 Yaşında, resmen çocuk yani... Ama ona bile eyvallahım yok. Eşim ve kayın validemin yanında azarı bastım. O da ağladı, kapıyı çarpıp gitti. Eşim de, kaynanam da hiç bir şey diyemedi. Kızdın mı diye sordum. Neden kızayım, o ikinizin arasındaki mevzu, ben karışmam dedi. Senin eşinin de ya karışmaması ya da sen susuyorsan seni savunması lazım bence.

Sihirli değnek sormuşsunuz, var..
Adına "Kaybetme korkusu" diyoruz..

Ben de kayınvalidesinin kötü bir insan olduğunu düşünen kesimden biriydim ilk evlendiğimde.. Kayınvalidem evet kötü biri bu arada, eline fırsat geçince.. Herkese karşı tahammülsüz.. Ve fakat bazı kayınvalideler yalnızca geline kötüdür. Pek çoğumuz da böyleyiz bu forumda.. Bunu oğullarımız evlendiği zaman öğreneceğiz. Yaptıklarımızda "ama ben annesiyim" bakış açısı olacak.. Ya da oğullarımız pasiflik ve laf taşıma nedeniyle bizi geline karşı dolduracak.. içimizde ki potansiyel kötülük (artık ne kadar kötü isek, zira kimse melek değil) haklı gördüğümüz yanlarımızla üste çıkacağız zamanı geldiğinde..
Kaybetme korkusu şöyle işler,
Eşiniz sizi kaybetmekten korkar, çabalar, çabası ailesinin tuhaf taleplerine tepkili dönmeye başlayınca annesi oğlunu kaybetmekten korkar, oğlunu kaybetmekten korkan kayınvalide yapmacık sevgi gösterilerine başlar ve fakat nefretini de hissettirir, geçen zaman ardından sizin ona mesafeli ve fakat iyi davranmanız neticesinde sizin düşman olmadığınızı anlar, farkında olmadan sempati besler, dahası sevebilir. Sizin nihai amacınız bu değildir, ama işler buna döner, kadıncağızın sizi sevdiğini fark edersiniz.. Herkese hala ve her fırsat bulduğunda kötü olan o kadın, artık sizi yalnızca arkanızdan çekiştirir, çok canı isterse.. Ancak bu da zaman içinde azalır..
En azından bana olan buydu..
Bakın, bu örnekte sadece eşiniz sizi kaybetmekten korktu..
Fakat o kötü kadın da değişti tüm bunların sonunda.. En azından size karşı..
Bazı istisnalar var, oğlunu da siler.. Birbiri ile hiç görüşmez bu aileler çok uzun bir zaman...
Siz kötü biri değilseniz, bu zaten olmayacaktır..

Kısaca; Karakterinizi değiştirin, hayatınız değişsin.. (Buraya varacağım pek belli olmuyor yazdıklarımdan ama siz beni anlayacaksınız..)

sizi gerçekten anlıyorum. yazdıklarınızda kısım kısım gerçekleşiyor. hayat değişebilir ama kimsenin karakteri değişmez. özellikle kv nin. tüm yanlış bildiği doğrular oturmuş artık. daha da kötüsü farklı karakterler tarafından da desteklenmiş. bu arada bu hafta gerçekten çok zordu ve olanları anlatıp konuyu uzatmayacağım. bu kadar hengameden çıkarılan tek sonuç: "ben onlara küsmüşüm" buydu. araya mesafe koymuştum ben oysaki hatta da biraz resmiyet. çünkü insanlara güvenimi 1-2 şeyden değil 10-15 olaydan sonra ve iice yıpratmışsa beni karşımdakine karşı tamamiyle kaybederim. ben o insanlara güvenimi kaybettim. maalesef görüşmek zorundayız ve resmi olarak da görüşülebilir diye umuyorum. ama kv susmayacak her zamanki gibi yüklenecek. ama son kararım şu: asla duymak istemediğim şeyleri başkasına söylemiycem. o da bi yerde hakkımı alıyor zaten. bunu ben değil çok sevgili ve üstelik "hacı" kv nin düşünmesi gerek. Allaha havale ettim artık herşeyi..

canım içinde bulunduğun durum gerçekten çok zor Allah yardımcın olsun.
hepimizin bu tarz sorunları oluyor, kayınvalide, görümce bunlarla çok sağlıklı ilişkiler kurulamıyor malesef. ben senin yerinde olsam eşimi kendi tarafıma çekmeye çalışırdım. onlarla iyi olmasam da iyiymiş gibi davranırdım. ki öyle yapıyorum bizzat kendim.:KK16: bırak suçlu onlar olsun. görüşmeyi konuşmayı keserek eline bişey geçmez ki haklıyken haksız duruma düşersin. eşinle güzelce şu şekilde konuşabilirsin; ailenle sorunlar yaşadık yaşıyoruz bu durum beni çok üzüyor, ailenle her zaman iyi olmak isterim ama bu iki taraflı bundn sonra iyi olmak için elimden geleni yapıcam senin de arada kalmanı istemiyorum de ve rol yap canım.karşı taraf belli ki kötü ve de cahiller ama maalesef eşinin ailesi onlar ve eşin onlardan vazgeçmediği sürece her zaman hayatınzda olucaklar.
Benimki bir tavsiye canım, ben de kayınvalidemle hiç anlaşamıyorum sürekli laf sokar, eşime olumsuz düşüncelerimi yansıttğım da oluyor ama daha çok ben iyi olmak iyi geçinmek istiyorum, çocuklarım babannesini sevsin istiyorum diyorum, sen sakın arada kalma ailenle her zaman iyi ol diyorum, annen kötü de davransa benm saygım sonsuz diyorum. böylece eşim benm yanımda oluyor, annesine kızıyor hep. o da çok fazla sesini çıkaramıyor.

maalesef ;( konu ailesi olunca hakaret bile edebiliyor..
Madem hakkını savunmuyor sen savunacaksin bocek gibi bakiyorsa hayırdır açıkta birşey mi gördün diyeceksin. Ama sakin savaş alanini terketme. Esin illaki anlayacaktir.Söyle sözünü cekindiginde daha çok ezerler. Senin içine zehir olacağına onların içine olsun. Bosanacaksa da eşin bosansin.Hodri meydan de herkese

eşim beni ailesine ezdirse, onlar için bana hakaret etse ben onu büyük bi aşkla sevmem, bence sen de sevme. insan olan şu hamile haline kıyamaz hırtlık etmesin

X