Karakter değişmez demişsiniz, sizi anlıyorum.
İlk zamanlar buna ben de inanıyordum. Sonra karakterin, fıtrattan ayrı, sosyal olaylar neticesinde bizi şekillendiren oynar kısımları olduğunu farkettim. Fıtrat itibariyle yumuşak karakterli olabilirsiniz mesela.. Velakin ciddi bir haksızlık karşısında karakter, hiç olmadığı kadar sertleşebilir. "Kendimi tanımayamadım" bile deriz, olayın sonrasında. Karakter, bizim doğumumuzdan itibaren, yaşadıklarımız neticesinde şekillenen, istersek bazı kısımlarını değiştirebileceğimiz bir şey aslında. Çok temel şeylerden bahsetmiyorum. "Damara göre şerbet" deyiminde ki şerbet, nasıl damara göre değişiyorsa, biz de kişiye ve olaylara göre değişebiliriz. Başkasını direkt etki ile değiştirmek asla mümkün değildir bu arada. Siz değiştikçe, kişilerin de size davranışları değişir.
Kayınvalidenizin size yaklaşımını değiştirmek için dolaylı yolları denemelisiniz. Ki zaten asıl hedef de bu olmalı. Eşinizle oluşturduğunuz evlilik karakteri nedeniyle, eşiniz sizi değil de ailesini kaybetmekten korkuyor. Ben de diyorum ki, sizi kaybetmekten korkar ise, tablo değişir. Elbette bu korkuyu nasıl vermek gerektiği de tamamen size bağlı. Çok çeşitli şekilleri var bunun, fakat bu mecra hepsini değerlendirmek için doğru bir alan değil. Sadece inanın.. dilerseniz karakterin oynar tüm kısımlarını, gerektiği yerlerde "özgüven" ile gayet rahatlıkla değiştirebilirsiniz.