Bıktım Bu Kaynanadan ;(

bacım ne yaptın kendine
o kaynanayı alo derken lafı ağzına tıkardım
oğlunuda al tepe tepe kullan derdim len ne alan söylüyon adam gibi adamsan doğruyu söyle demi
terbiye sınırımı zorlarsam banlanarım ama eşinin çıktıgı yer daha iyi galiba

aynı deli düşünceler sabahtan beri kafamda dönüyor :)) banlanmamak amacıyla dişlerimi sıkarak yazdım bu satırları gerisini sen düşün.. Telefonu kapatmasaydım varyaa.. işte neler söylenirdi orda olaylar nasıl büyürdü. benimde yapmak istemediğim şey bu biraz daha sabır modundayım ama çileden de çıkmak üzereyim.

bir soru ve sozum var
demişsiniz ki 2 senedir zaten birbirimizi tanıyorduk o yuzden cok ısteyerek yaptık bu cocugu
kaşık kaşığa degmeden anlasılmaz derler ya tıpkı bır konuda bıze onu yasattınız
esınız ıyı hos olsa sızı bu sekılde bır duruma suruklermı?

2 soru ıse esınız nerede kalacagını soyledı kayınvalıdelerdemı ? yoksa seyahat edecegı yerdemi?

canım eşinle düzgünce konus sana söylediklerinden dolayı kırıldıgını annesi hakkında düşüncelerini söyle ama kötüleme cok fazla sonucta annesini kötülersen daha düşman olacak sana eger olmuosa ne yapmalıyız die sor ona bakalım ne istio

aynı deli düşünceler sabahtan beri kafamda dönüyor :)) banlanmamak amacıyla dişlerimi sıkarak yazdım bu satırları gerisini sen düşün.. Telefonu kapatmasaydım varyaa.. işte neler söylenirdi orda olaylar nasıl büyürdü. benimde yapmak istemediğim şey bu biraz daha sabır modundayım ama çileden de çıkmak üzereyim.
bacım bavulunu hzırla koy kapının önüne
aloo bak ne var de görüntülü arama yapta kapnın önünü göster
anan daha iyi bakar hadi naş de ne biçim aile ne biçim koca
yazık hamilesin annesinde kalmak için yalan söylüyor
ve annesinin tarafında hala

umarım canım inşallah. çevremde olan herkes bunları bilen herkes bile dua ediyor. çünkü eşim normalde gerçekten iyi bir insan. ve büyük bir aşkla seviyorum onu. ailesi onu kötü etkiliyor :KK43:

Siz eşinizi seviyorsunuz onu anladık ama eşiniz sizi hakettiğiniz şekilde sevmiyor ne yazık ki. Gerçekten seven insan ne olursa olsun sevdiğini kimseye ezdirmez söz konusu kendi ailesi bile olsa. Eşinizin yaptığı bildiğiniz şizofrenlik yani anasının yanında başka evde başka. Bu adam değişmez, değişmeyecek. Böyle bir hayatı ömür boyu sürdürmek istiyor musunuz önce buna karar verin. Yarın bebeğiniz doğduğunda daha sık görüşmek zorunda kalacaksınız. Şimdi size hamile halinizle arka çıkmayan adam o zaman hiç çıkmaz o_O

Hamilesin hassassın bunları yazmak istemezdim ama

eşin adam olamamış. aile kavramını benimseyememiş.

aile : karı -kocadır.. ana-baba bir yerden sonra dış kapıdır.

bu dengeyi kuramadığı gibi senin arkanda durmayışı asıl mesele. Annesi sana onca lafı derken adam çayını içip kalkıyorsa o evlilikte huzur çok zor..

Sen görüşmesen de eşin ailesiyle görüşüp yanına geldiğinde huy değiştiriyorsa çok zor.

Hamilesin bir de bunları yaşatamaz eşin sana.

yani boşanmak inanın çok kolay ama siz daha çok yeni evlisiniz zamana yayın derim.Neden bir kv için bebeişinizi babasız büyüteceksiniz ki hatasını eninde sonunda anlıcaktır.Bakıtınız olmuyor ozaman bir düzen kurar yavrunuzla beraber yeni hayat kurarsınız zaten ekonomik özgürlüğü olan bir bayansınız kaybedeceğiniz bişey yok.sadece şans verin zor olsada yapın kendinize ve yavrunuza bunu. onun ile tek kaldığınız zaman ailesini yargılar şekilde değilde kırgınlığınızı anlatın konusu geldiğinde haksız olunan konularda az da olsa sizin önününzde olmasa bile siz yok iken sizi savunmasını isteyin.

cnm emin ol hep bunları konuştuk ve ben eşimi bu konularda hırpalamadım. eşimin esas sorunu hatta tek sorunu onları hep haklı görmesi. olayları çıkmaza sürükleyen durum bu. gerçekten şu an sabır hali içinde olmamı sağlayan durum ise bebişim. keşke şu stresi yaşamasa o da :KK43: umarım yapıcı yorumlarınız gibi evliliğim de daha yapıcı bir duruma geçer :KK43:

Yazık olmuş size de.. daha çokkk yeni evlilik ki sorunlu evlilik diğer herşeyde iyi anlaşıyoruz diyorsunuz ama aileler bir evliliğin çok büyük kısmıdır aileyle de evlenilir ne olursa olsun da ailesini atmaz eşiniz bu böyle gidecek üzgünüm.. bir de hamilelik daha kaç ayda... 2 senelik beraberlik ne ki?? cinsel beraberliğiniz bile olsa yetmez .. ben 12 yıldır birlikteyim eşimle yaklaşık 2 yıldır evliyim hala birçok şeye şaşırıyorum...

Siz eşinizi seviyorsunuz onu anladık ama eşiniz sizi hakettiğiniz şekilde sevmiyor ne yazık ki. Gerçekten seven insan ne olursa olsun sevdiğini kimseye ezdirmez söz konusu kendi ailesi bile olsa. Eşinizin yaptığı bildiğiniz şizofrenlik yani anasının yanında başka evde başka. Bu adam değişmez, değişmeyecek. Böyle bir hayatı ömür boyu sürdürmek istiyor musunuz önce buna karar verin. Yarın bebeğiniz doğduğunda daha sık görüşmek zorunda kalacaksınız. Şimdi size hamile halinizle arka çıkmayan adam o zaman hiç çıkmaz o_O

maalesef bu durumun haklılığı beni korkutuyor ve üzüyor :KK43: ne yapmalı bilemiyorum. İşin içinden çıkamıyorum. babasız bebiş büyütmek, bebişimin ilerdeki psikolojisi anne ve babanın bir arada olmaması bebişim için o kadar kötü ki :KK43: Dayanabildiğim yere kadar dayanmaya çalışıyorum. keşke sihirli bir değnek olsa herkesi düzeltebilsem yada geçmişte geleceğimle ilgili ufak bir kesit görseydim de bu yola girmeseydim :KK43:

Yazık olmuş size de.. daha çokkk yeni evlilik ki sorunlu evlilik diğer herşeyde iyi anlaşıyoruz diyorsunuz ama aileler bir evliliğin çok büyük kısmıdır aileyle de evlenilir ne olursa olsun da ailesini atmaz eşiniz bu böyle gidecek üzgünüm.. bir de hamilelik daha kaç ayda... 2 senelik beraberlik ne ki?? cinsel beraberliğiniz bile olsa yetmez .. ben 12 yıldır birlikteyim eşimle yaklaşık 2 yıldır evliyim hala birçok şeye şaşırıyorum...

en deneyimli sizsiniz.. nedir gelecekteki durum biraz da olsa düzeliyor mu?? sizde benim gibi sorunlar yaşadınız mı?

cahiller sanırım
uymamaya bakın
bide neden bozuştunuz görümcenizle bu kadar?

bu arada eşiniz böyle şımarık olmasa kv ve görümce bu kadar yüz bulmaz

maalesef bu durumun haklılığı beni korkutuyor ve üzüyor :KK43: ne yapmalı bilemiyorum. İşin içinden çıkamıyorum. babasız bebiş büyütmek, bebişimin ilerdeki psikolojisi anne ve babanın bir arada olmaması bebişim için o kadar kötü ki :KK43: Dayanabildiğim yere kadar dayanmaya çalışıyorum. keşke sihirli bir değnek olsa herkesi düzeltebilsem yada geçmişte geleceğimle ilgili ufak bir kesit görseydim de bu yola girmeseydim :KK43:

Bakın sizi çok ama çok iyi anlıyorum bende hamileyim. Rabbim hiç bi çocuğu anne babasından ayrı kalmak zorunda bırakmasın ama anne babasının yanında huzur varsa. Bu bebeği eşinizde istemiş eğer oda sizinle aynı düşüncedeyse bebeğinden ayrı kalmak istemiyorsa elini taşın altına koyacak ve size sahip çıkacak. Eşinizin çok büyük bir derse ihtiyacı var. Bu evden göndermek olur, boşanmayı dile getirmek olur size kalmış bişey sonuçta onu tanıyan sizsiniz ve zayıf yanlarını en iyi siz bilirsiniz.

cnm emin ol hep bunları konuştuk ve ben eşimi bu konularda hırpalamadım. eşimin esas sorunu hatta tek sorunu onları hep haklı görmesi. olayları çıkmaza sürükleyen durum bu. gerçekten şu an sabır hali içinde olmamı sağlayan durum ise bebişim. keşke şu stresi yaşamasa o da :KK43: umarım yapıcı yorumlarınız gibi evliliğim de daha yapıcı bir duruma geçer :KK43:

Bakın anlıyorum şöyle konuya gireyim ben ve eşim evlenirken sizn gibi kendi tırnaklarımız ile kazıyarak yaptık .Düğün masraflarını bile.... evet birçok bırcun altına girdik.bu tavırlarına çok üzüldüm ailesinin anne baba üstüne ne düşmesi gerekirse yapmalı ama yapmadılar.Buda beni biran onlardan soğutsada genede aile içine giriyosun ayak uydurmak zorunda kalıyosun aman boşver dedim kendi kendime . işte ilk zamanlar eşimde o tarafa çok düşkündü olsunda ailesi fakatbeni asla ezdirmemesi gerektiğini ona evlenmeden önce ve evlendikten sonra bile anllattım şükür bunu anlamış ve şükür oyle yptıda ilk zamanlar sessiz kalsada zaman herşeyin ılacı oldu o ailesi olmadan mutsuz tabi doğuran annesi çunku ....ozaman sessiz kalmaya ve bazı şeylerin kendisinin görmesini sağlamaya çalıştım zaten çocuuklarımız olduktan sonrada bişeye fırsat kalmıyo kendi çekirdek ailemiz ile uğraşıyoruz arada bir çaya gidiyoruz gönül alıyoruz.Saygımı hiç bozmadım ikili munakaşalardan kaçındım.ki zaten sizde oyle yapıyorsunuzdur,eminim.Ama inanın bu aile sendromu her evliliklerin başında oluyor.Zamanla raylar oturuyor yerine .TEK ŞEY SABIR tabi şimdilik.Olmadı ozaman farklı şeyler düşünün allah korusun .Şuan yoğunlaşmanız gereken bu değil güzel meleğniz olmalı .Lütfen onu düşünün .

Merhaba Arkadaşlar,

Bdv'yi okudukça çoğu zaman kendi halime şükrederdim ama artık içinden çıkılmaz ve hayatımı zindan eden bir derdim olduğu için bende içimi dökmek , paylaşmak objektif bir fikir almak için yazıyorum sizlere...

Öncelikle kısaca hayatımdan bahsedeyim. Çok iyi bir işim var devletteyim bu arada hamileyim ve en önemlisi yeni evliyim. (10 aylık) Ev iş sorumluluk her şey yeni yeni oturuyor. Hamile kalmak için acele ettiniz diyebilirsiniz. Ancak eşim ve ben evlenmeden öncede 2 sene beraberdik ve bebişimizin olmasını da çok fazla isteyerek yaptık..

Gelelim esas konuya.. Eşimin ailesi. Düğünümüz oldu evimize doğru düzgün hiçbir yardımda bulunmadılar. Büyük krediler çektik hala borç ödüyoruz bu gidişle de bitmeyecek gibi.. Evimizi eşimle tuttuk eşyaları falan almaya sadece ikimiz gittik kısacası hazırlıkta ne yapılması gerekiyorsa herşeyi ikimiz tırnaklarımızla kazıyarak yuvamızı kurduk buna rağmen sürekli laf işittik. Her şeye bir kulp taktılar. evimize eşyalarımıza... Hırslarını bunlardan çıkaramadılar benim her şeyime kulp taktılar. Nişanlıyken nişanı atın evlenmeyin dediler zira eşimi de doldurdular. Benim bedensel özelliklerimle dalga geçtiler devamlı laf soktular. Evlendik 3. ayımızda boşanın diye tutturdular. İki farklı insanız ve aynı evde birbirimize uyum sağlamamız zaman alacak ama bunu asla düşünmediler. Konu benim yani.. Beni hiçbir zaman istemediler.

Eşim onlarla olan münakaşalara hiç karışmadı ve hep sorunu bende aradı. Onlar her zaman kraliyet ailesiydi bende kapılarındaki külkedisi.. Ezseler haklılar dedi. Ama artık son yaşanan olaylardan sonra sabrım özverim herşeyim sona erdi. Kaynanam sürekli laf sokar görümcem de öyle. Görümcemle 5 aydır görüşmüyorum çünkü terbiye sınırlarımı aşan ve hamileliğimle ilgili öyle bir laf etti ki insan olarak verebileceğim bir değer kalmadı kadına karşı. En son kaynana da aynı tarz sözlerde bulundu onunlada görüşmüyordum. bu arada eşim bu tarz şeylere sesini çıkarmaz zaten sürekli görüşmüyoruz evlerimizde uzak birbirinden. Annem her zaman onlarla görüşmemi ve hep ılımlı olmamı söyler en son"kızım boşver eşinle aran kötü olmasın yine de bi çay içmeye falan git"dedi. İnanın gitmesem daha hayırlıydı. Görümce ve kaynana altlı üstlü otururlar. Kaynananın evine geldik eşimle tabiki her zamanki gibi görümcedeydi ve evin anahtarını eşime verdi ve sert bir şekilde gidin aşağı oturun dedi. neyse ya sabır çekerekten bekliyoruz. tam 40 dk gelmedi. benim sinirlerim iyiyce gerildi. geldiğinde beni baştan aşağı bir süzüşü var anlatamam sanki karşısında hamam böceği varmış gibi bakmalar. yine seslenmedim ama yüz ifadem ister istemez değişti. bende insanım yani. Başladı kaynana bağırmaya. "geriliyosanız evime gelmeyin. görümceye çıkıp bir geçmiş olsun dememişim (ki ben görümceyle görüşmüyorum o bir kere hastalandıysa bende gebeliğimden dolayı 10 kere hastanede yattım) ne yapacakmış falan filan...ama feryat figan nasıl bağırıyor. sustum. ama o anki içimden geçenleri allah bilir. her yerim gerildi. eşim bir çay içti ve kalktık. o gün gece sabaha kadar uyuyamadım. (sinirlerim bozuldukça sırt ağrılarım artıyor. bunuda eşim biliyor) eşim sesini hiç çıkarmadı bu olayda. bu arada da tansiyonum devamlı oynuyor gebelik boyunca. eşim bunu da biliyor. en son olan olay ise dün oldu. eşim iş gereği bazen ilçe dışında kalır. Aradım orada kalacağım dedi tamam dedim. Kalacağı yere geçince beni arayacaktı akşam aramadı merak ettim ve ben aradım. Önce ortam sessizdi. Sonra arkadan bir kız sesi geldi. Kim o deyince telefonu yüzüme kapattı. Israrla aradım en son açtı ve bak nerdeymişim deyip telefonu kaynanama uzattı. Kaynanın bir alo deyişi var sanki bi kaç gün önce ona bağıran benim. bende artık bu kadar strese gelemeyip telefonu yüzüne kapattım. bu arada ben konuşmasam bile eşime ailesine gitme konusunda birşey demem neden ben izin vermiyormuşum imajı yaratıyor? Neden insanlar bu kadar yüzsüz?? ve bu konuların devamı gelecek biliyorum ve ben gerçekten bu insanlarla görüşmek istemiyorum. (Eşlim bu konuda yine beni hatalı buluyor ve onlara artık beni devamlı kötülediğini düşünüyorum. yanımdada daha önce yapmıştı. Annesinden korkar sözünden çıkmaz. ama benleyken de bana bağlıdır. beni üzmemeye çalışır ama konu ailesi olunca çekinmeden kırıyor ve üzüyor. Tek bu sorun hariç de herşeyi aştık ve çok iyi anlaşıyoruz eşimle) Böyle oldukça da eşimi daha fazla dolduruyorlar, aile huzurum bunların sayesinde kalmıyor ve artık bu stresleri yaşamak istemiyorum..

Ne yapmam gerek?? Baştan kesip herşeyi bitireytim mii? Çünkü böyle oldukça mutlu olamıyorum ;(

Size eve gelmeyeceğim ilçede kalacağım diyor siz arayınca bir bayan sesi duyuyorsunuz sonra güç bela arayıp ulaşınca annesinde çıkıyor eşiniz. Kv peki anladım da eşinizde çok matah değil kusura bakmayın. Size söyleyebilirdi orada olacağını öle bi dalavere ne için onu anlamadım ben. Ben çok takıntılıyımdır ben aradıktan sonra mı gitti annesine diye düşünürdüm vallahi.

2 sene berabermişsiniz nişanı atın vb..şeyler demişler o zamandan beri k.valide ve görümceyi tanıman gerekmez miydi? eşin de o zamanlar zaten yine hep seni haksız buluyormuş öyle yazmışsın.yani bütün bu olanlar senin için sürpriz olmamış kı bile bile evlenmişsin.bunu şundan yazıyorum,sadece eşlerle değil aileleriyle de evleniliyor aslında en iyi örnekte bu konu bence.

ayrıca konu başlığı kaynana değil eş olmalıydı.eğer eşin seni haklı bulsa,annesine ve ablasına gereken tepkiyi gösterse zaten bunları yaşamayacaksın.

bence bu sorunu eşin ile konuş zaten hassas bir dönemden geçiyorsun hiç değilse şu anda yanında olup dengeyi sağlasın.

X