- 17 Eylül 2018
- 2.475
- 8.208
-
- Konu Sahibi _Phantom-Opera_
Harikasın..Benimde bi rahatsızlığım vardı çocuklarımın küçüklüğü malesef bu rahatsızlığın teshis aşamasına denk geldi dediğiniz gibi bende kalben çok huzursuzdum kendimi çocuklarıma karşı eksik ve yetersiz hissediyordum sonra öğrendim ki bu şekilde hissetmeyen anne yokmuş annelik zaten çocuğuna ne yaparsan yap hep daha fazlasını yapmak istemekmiş zamanla yaşayarak öğreniyorsun onlar inanın ki herşeyi zamanla görüyorlar ve anlıyorlar hani boşan git çocuğu bırak lafları filan var ya hepsi size pozitif olarak dönecek dediğim gibi siz yeterki aranızdaki huzursuzluğu çocuğunuza yansıtmayın evet kendinizi kişiliğinizi ezdirmeden ve bunu çocuğunuza yansıtmadan yapmak konusunda baya zorlanacaksınız ama inanın yapılamaz bişi de değil..babanneye dedeye saygıyı sevgiyi sizden öğrensin öğrensin ki yarın bir gün onun yanında bişi dendiğinde çocuk benim annem hiç de öyle bir insan değil diyebilsin..umarım anlatabilmişimdir
Kıyamam ya ben de wc ye gidince kızım düşmüş hemen aldım çıktım sağlık ocağına gittim ctesi diye kapalıymuş
Yol üzerinde diye onada uğradım bi görsen ay kızom benim canım kızım bahtsız kızom nolmuş sana bilmem ne
Sanki ben hiç yokum da sokaklara düşmüş
Eşime bişey de sakinleşsin onu çekemem dedim
Sen git bak bak karın böyle diyo şimdiden kavga edermiş dikkat et oğlum..
Ne denir şimdi?
Ahh ahh hep mi böyleler yaDevamı
Odaya geçtim çocukla, geldi hala bağırıyor. Eşim “anne senin çocukların hiç düşmedi mi” dedi. “E iyi bırakın bu da düşsün o zaman, tutun diyorum size, ben siz yeni yürümeye başladığınızda tutardım” şöyle böyle. Eşim de “anne ben bir yaşımda balkondan düşmedim mi” dedi, “sen o zaman bir buçuk yaşındaydın durmuyordun” dedi kayınvalidem. E be görüyorsun, bu da durmuyor. “Anne, Ablam örümcekle balkondan düştüğünde kaç aylıktı peki?” Dedim, “ben bi şey demeyeyim, hiçbir şey söylenmez zaten” diye diye gitti. Ama çok sinirlendim. Benim çocuğumu benden sakınabilir mi kimse, ne haddine? Biraz sonra eşim, “anne bak, tepkilerine hakim ol, seviyorsun biliyorum ama benim çocuğum, ben senden en az 50kat fazla seviyorum, onun için katil olurum, biraz sakin ol, büyük olarak sen bizi teskin edeceğin yerde her seferinde çocuğumuza üzülemeden biz seni teskin etmeye uğraşıyoruz” dedi. Cevap, “ben hiçbirinizde böyle olmadım, bu çok farklı.” DELLEN. Kayınbabamın yanında konuluyoruz, eşimin düşme konusu da açıldı. “Telefonla aradım x balkondan düştü diye, babanız balkon az olmuş damdan atsaydın dedi. Çocuğum düşmüş canım burnumda bana dediği lafa bak, telefonu yüzüne kapattım” dedi kayınvalidem. Dedim ki “neden anne zoruna mı gitti?”, “evet dedi çocuğum düşmüş, beni rahatlatması gerek, bi de kızdı bana” dedi :)))))) “Dİ Mİ ANNE AYNENNNNNN ÖYLE” dedim.
Çocuk uykudan uyanır uyanmaz “ne yiyecek” , çünkü ben düşünemem çocuğumu. Çocuk uyurken “çorbasını yap” , çünkü ben düşünemem çocuğumu.
Kayınvalidem de biz giderken “ay bize nasıl bakıyor, üzülüyor kendi gidiyor biz kalıyoruz diye” , “ben giderken göstermeyin ağlamasına dayanamam”
“Benim yanımda kızmayın, dayanamam”
“Ağlatmayın, yapın istediğini”
Çocuk iki mızmızlansa “ciğerimmmmm ağlatmam seni ağ-lat-maaaam” ve kızım son zamanlarda her şeye ağlar oldu Maalesef. Sık sık gelip kalır (kalmasına asla sözüm yok) ve her seferinde benim çocukla düzenim bozuluyor. Kalınmasa dahi çok sık bir aradayız zaten, illa ki çocuk yeni huy ediniyor.
“Biraz büyüyünce bizde kalır arada, siz gidersiniz” PIŞŞIK.
Benim de çocuğumla ayrı kalamama problemim var.
Özetle, sizi çok iyi anlıyorum. Düşündükleriniz garip değil, sabır diliyorum.
Aynı benim kaynana birde timsah gözyaşları war. Neyse ki çok şükür biz çok uzak şehirlerde yaşıyoruzAma ufo gören masum köylü moduna bi giriyo görsen uzaylılar bizi istila etmiş dersin o derece sinsi
Ben şimdi bunu desem
Başını sarar migrenim tuttu deyip ortalığı ayağa kaldırır
Daha önceki hallerinden biliyorum
Ahh ahh hep mi böyleler ya
Bırakmam arkadaş çocuğumu
Ben onu doğururken ölebilirdim
Eşime söylediğim tek şey kızımı düşün evleneceksen de kızıma iyi bi anne olmayacaksa evleneceğin kişi hakkımı helal etmem olmuştu..
Şimdi ayrı kal demesi ne kolay
Dr lar ölebilirsin dediklerinde sadece ee bebeğim ne olacak olmuştu..
Sonrası sessizlik artık ne olursa...
Şimdi kim bana diyebilir abartma
Kim diyebilir 5 saat ayrı kal..
Boynunu koparmadığıma dua etsin
Keşke bizde taşınsakAynı benim kaynana birde timsah gözyaşları war. Neyse ki çok şükür biz çok uzak şehirlerde yaşıyoruz
İki yüzlü olmasınlar bana yeterBoyun koparmaya falan girmeyelim de
Ben sizi çok iyi anladım. Dediğim gibi benim bu durumdan başka bir sıkıntım yok çok şükür, onun için bir şekilde tolore ediyoruz birbirimizi.
Onların da kanı canı, çok iyi anlıyorum. Ama beni sinirlendiren düşme olayında verdiği tepki oldu. Yoksa diğerlerine alıştım, hatta eşimi ben dizginliyorum çoğu zaman
Umarım sizin de tek derdiniz çocuğunuza müdahale olur da eşinizi fişteklemekten falan vazgeçer..
İnşallah eşin büyür o zaman ayrılır. Çocuk gibi davranıyor sinir oldumKeşke bizde taşınsak
Adam memuriyeti istemiyo uzak oluruz diye
Kesinlikle..İnşallah eşin büyür o zaman ayrılır. Çocuk gibi davranıyor sinir oldum
Benimki de öyleydi üstelik biz kwyle aynı evde yaşadık 5 yıl. Eşim resmen çocuk gibi davranıyordu kw yüzünden bana çok kötü davranıyordu en son topladım pılımı pırtımı çıktım gittim boşanacağim dedim 2 gün ayrı kaldık sonra barıştık askere gitti geldi adam melek oldu sonra zaten subaylıgı kazandı evi ayırdık simdi 9 aylık bebeğimiz varKesinlikle..
Evlenmeden önce bi görsen nasıl bi adamdı ..
Astığım astık..
Şimdi sanki gelin olan o oldu..
Allah ağız tadınkzı bozmasın..Benimki de öyleydi üstelik biz kwyle aynı evde yaşadık 5 yıl. Eşim resmen çocuk gibi davranıyordu kw yüzünden bana çok kötü davranıyordu en son topladım pılımı pırtımı çıktım gittim boşanacağim dedim 2 gün ayrı kaldık sonra barıştık askere gitti geldi adam melek oldu sonra zaten subaylıgı kazandı evi ayırdık simdi 9 aylık bebeğimiz var
Amin canım çok teşekkür ederim inşallah düzelir en kötü ihtimal baktın eşinle sorun oluyor sende çocuğunla git kwlereAllah ağız tadınkzı bozmasın..
İnşallah benimki de akıllanır ne deyim
Sorun bu işte aslında evliliginizden ve hayatinzdan nefret ediyorsunuz belki yada çok pismansiniz elbet ki bi yere cok takarak beyninizin kendini yemesini engelliyorsunuz istemsizce malesefSağolsun eşim pek annesinden ayrı kararlar alamaz
Nerdeyse yatak odasına alacaktı da annemler yok artık falam deyince herkese bi utanma geldi..
Malesef eşim annesini anne kavga ettik gel diye çağırınca ben eşimden değil de kayınvalideden boşanıyorum hissine kapıldım
O da kocam olarak cevap vermek istedi
Şu an boşanamam
İmkanlarından faydalanmak daha mantıklı geliyor
Onun da benim hizmetçiliğimden faydalamdığı gibi malesef
Hiç ilgilenmeseler de sorumsuz ilgisiz olurlar absrtiyosunuz bence.Eveet arkadaşlar
Nasıl başlayım neresinden tutup da anlatayım bilmiyorum
Bugün bi olay oldu
Bu olay bi günlük değil yalnız bi sürecin ara ara patlak veren bi sonucu...
Kayınvalidem kızımı pek bi sever kp de öyle tabiki
Yakın oturuyoruz yürüme 5 dk mesafede
Ve hemen her gün buradalar torun görmek için ya da markete çıktığımda ben gidiyorum oraya..
Ara ara olanlardan bazı kesitler anlatmak isterim, mesela;
Bi ara tutturdu ayy dedesi kızımız büyüyecek de arkamızdan ağlayacak bizden ayrılmak istemeyecek..
Bana hunharca geliyor bir bebeğin arkasından ağlamasını istemesi
Sizce bu söylem ve benim düşüncem nasıl?
Bir diğeri;
Annesi sen evde iş yaparsın biz kızımla gezmeye gideriz..
Ama sorsan tabi ki anne izin verirse..
Ben evde iş yapayım kaynanam çocuk gezdirsin diye ben doğurmadım kızımı
Bu söylem ve genel tabrı beni çok rahatsız ediyor..
Son olarak bu gün olan
Kızımla markete gittik ordan parkta biraz oyalandık ve eşimle evin önünde buluştuk
Babasını görğnce ona gitmek istedi doğal olarak
Ben eve geçtim babası da gezdirmeye devam etti
Tabi annesine gitmiş
Buraya kadar sorun yok
Beni aradı anneme geldik diye tamam ama çok oyalanma gel dedim
Kaynanam 10 dk sonra beni aradı dedesi gelene kadar burda kalsın diyo bem de doğal olarak anne olmaz öyle getirsn eşim dedim çünkü alışkın değilim ayrı kalmaya ve en az 3 saat ben olmadan kızımın herhangi bi yerde kalması canımı sıkıyor..
Tabii ki eşimle tartıştık
Annesi her türlü haklı
Şimdi annesi şöyle bi konuşma yapıyo
Biz de anne olduk aman oğullarımı şöyle severdim böyle öperdim ama sen abartıyosn !
Abarttığım ayrı kalmak istememem
Ve dediği şey şu ben onun babaannesiyim istediğim zaman görürüm istediğimi yaparım sen kimsin
Bunu direk demese de son kısmı sen karışamazsn oluyor..
Yani uzun oldu ama ben nerde yanlış yapıyorum ?
Eşim her zaman ailesini haklı görüyor
Annesinin benim için iyi niyetle çocuk gexdirme isteğinden bahsediyor
Ha bu arada hiç almıyorlar değil her gün ama her gün zaten yapışık 5 iz gibiyiz..
Sürekli bi gezdirme hevesine karşı gelemiyorum
Karışmamalı mıyım?
Sadece iyi niyet mi bu yoksa benimle bişey yarıştırma derdinde mi?
Anlam veremiyorum
Kafam çok dolu lütfen uzun oldu diye kızmayın