Bi Kaynana Konusu Da Benden Olsun

Kayınvalidenizin söylediklerinde hiçbir art niyet göremedim, sadece torunlarını seviyorlar.
Çocuğu gezdireyim de sen de iş yap diyen bir kayınvalidem hiç olmadı, oysa o kadar ihtiyacım var ki 1 saat de olsa birilerinin alıp götürmesine en azından evimim işlerini rahat yaparım. Bence 3 saat ayrı kalmaktan birşey olmaz, tam tersi size daha iyi gelir hem dinlenirsiniz.
Ha eğer çok sık görüşmekten rahatsızsanız onu da eşinizle görüşüp biraz daha seyrekleştirebilirsiniz.

Sizi çok iyi anlıyorum..

Ben kayınvalidemi çok severim, annemdir. Ama babaanneliğini sevmiyorum Bana da bazı hareketleri sanki çocuk onun çocuğu da ben emaneten bakıyormuşum hissi veriyor.

Misal, geçen gün kızım düştü. Ki kayınvalidem aşırı panik çocuk a dese o dizlerini dövüyor. Kızım yaşını doldurmak üzere, 1 aydır yürüyor, yerinde hiç durmaz ama hiç. Kucağımıza aldığımızda bağırıp kendini aşağı iter, gezecek sürekli. Düşmeleri de oluyor tabi. Kayınvalidem sürekli “yürütmeyin, yoruldu, alın yerden, bırakmayın” vs. herkesi bunaltıyor. Neyse, o gün çocuk kendi ayağına takıldı düştü, yavrum benim burnunu ve dudağını vurdu, aldık kucağıma. Kayınvalidem bağırıyor “bu çocuk yemi yürüyor, koca adam muamelesi yapıyorsunuz, alın diyorum, dikkat etmiyorsunuz, bu çocuğa hiç acımıyorsunuz!!” Bağır Allah bağır. Ben zaten çocuğumun derdindeyim, canım burnumda, o ağlıyor ben ağlıyorum, kayınvalidem hala bağırıyor eşimle beni haşlıyor. “Anne yeter sus artık sus” dedim. Dayanamadım.

Kayınvalidenizin tavrından hiç hoşlanmadım ama eşiniz kızınızın yanındayken dedesini beklemesin de sorun yok. Son soruya cevabımda tabii ki karışacaksınız o sizin çoçugunuz kw size karışamaz hele ki çocugunuzla ilgili konularda. Benden size tavsiye siz veya eşiniz yanında olmadığınız sürece çocuğunuzu kimsenin yanında bırakmayın ben bırakmam şahsen

Hayır kesinlikle çok haklısınız we mümkün oldukça Bi saniye bile ayrılmayın zaten. Çocugunuz eşinizleyken ayrılabilirsiniz ama başka türlü ayrılmamalısınız yanından. Benim de bir oğlum var 9 aylık uyurken bile çok özlüyorum bazen babasına bırakıp komşuya gidiyorum ya da dışarı çıkıyorum ama başkasına asla bırakmam

Ben de korkuyorum
Ben kızom uyanıkken iş yapmıyorum
Ama o mutfağa dahi salıp işine bakıyo ben yapamıyorum korkularım endişelerim ya bişey olursa çekincesi var.

Kendi annen olsa falam demişler de annem için de aynı ve şahsen ben babama hayatta çocuk vermem tek başına hasta ve yaşlı hafif bi demans var bizi unutuyo çocuğu da unutur
Kayınpederim çok içiyo bi ara sürekli sarhoş olup geç geliyordu
Alkol gündğz almıyormuş ama nerden bileyim ben ya aldıysa kafası yeeinde değilse
Kendi babama basit bi hastalığı var diye emanet etmiyorken çoğu zaman sarhoş gezen kp e ne diye emanet edeyim diyorum yine kötü ben oluyorum

Konuşsun o yollama bi yere. Allah korusun başına bişey gelse çocuğun ne hesap verecekler.Eskiden çocuk mu severlermiş canım tarlada çalışmaktan hiç abartmıyosun doğurduğum çocuğu severken izin mi alacam. Bana hamileyken kv doğsun alacam onu senden dedi. Bende he he alırsın merak etme dedim ondan sonra ağzını açmadı Kızım 10 aylık bende uzun süre hiç ayrı kalmadım aklım kalıyo. Sorsan benim kv kp ölüyolar torunları için Allaha şükür durumumuz var ama o kadar ölüp bitmeye bi hayırları yok torunlarına. Kv kendi ablasının torunlarına geçen bayram bayramlık alıyo bu arada ihtiyaç sahibi diiller kızıma gelince ooo çok seviyoruz bende buna sinir oluyorum bi iğneleri yok ya. Oh rahatladım

O zaman işler başka kesinlikle siz olmadan bırakmayın kp we babanızın olduğu ortamda. Ben kendi aileme bile bırakmam çocuğumu kim olursa olsun benle eşim kadar iyi bakamaz.

Biz de kızım 3 yaşına gelene kadar tıpkı böyle yakın yaşadık eşimin ailesiyle. Benim kayınvalidem de bu tarz cümleler çok kurardı "annesi biz yavrumla markete gidelim sen işini yap" , yada "benim kızım babannesiyle yatsın bu gece" tarzında. Daha sonrası biz ayrı şehire tasindk onların 22 torunları var ama en çok benim kızıma düşkünler, diğer torunlardan gizli gizli benim kıza elleri dolu dolu torbalarla gelirler, kızimda onları çok sever. Ama bu durum beni hiç rahatsız etmiyor. Bilmiyorum galiba ben malım bence siz de biraz akışına bırakın, belki gerçekten de kötü niyetli değildir çok seviyorlardir sadece kızınız onların da canı kanı neticede. Sevmeseler daha fazla zorunuza giderdi inanın.

Kıyamam ya ben de wc ye gidince kızım düşmüş hemen aldım çıktım sağlık ocağına gittim ctesi diye kapalıymuş
Yol üzerinde diye onada uğradım bi görsen ay kızom benim canım kızım bahtsız kızom nolmuş sana bilmem ne
Sanki ben hiç yokum da sokaklara düşmüş
Eşime bişey de sakinleşsin onu çekemem dedim
Sen git bak bak karın böyle diyo şimdiden kavga edermiş dikkat et oğlum..
Ne denir şimdi?

O zaman işler başka kesinlikle siz olmadan bırakmayın kp we babanızın olduğu ortamda. Ben kendi aileme bile bırakmam çocuğumu kim olursa olsun benle eşim kadar iyi bakamaz.
Ah bi de anlayan olsa
Eşime dedim baban çok içiyo belki akşamdan kaldı kafa normal değil napcak çocuğu bırakıp içmeye mi gidecek diyo..
Kafayı yiycem ne deyim ya

Dikkat etseydiniz düşmezdi deseydin kwye bildiğin ortalığı karıştırmak için uğraşıyo

Bebeğim 2 aylıkken tutmuş benle yatsın diyo deli mi ne anne ben onu emziriyorum dedim ayrıca kimseyle yatamaz çok küçük bişey olur dedim hee doğru emziriyosn diyo

a
Bence siz çok normalsiniz maşAllah onlar da çok sevgi dolu lütfen hep böyle olun

Ah bi de anlayan olsa
Eşime dedim baban çok içiyo belki akşamdan kaldı kafa normal değil napcak çocuğu bırakıp içmeye mi gidecek diyo..
Kafayı yiycem ne deyim ya
Gider tabi Bi canı istesin gör bak gider mi gitmez mi. Sen benim dediğimi dinle mümkün oldukça çocuğundan ayrılma.

Benimde bi rahatsızlığım vardı çocuklarımın küçüklüğü malesef bu rahatsızlığın teshis aşamasına denk geldi dediğiniz gibi bende kalben çok huzursuzdum kendimi çocuklarıma karşı eksik ve yetersiz hissediyordum sonra öğrendim ki bu şekilde hissetmeyen anne yokmuş annelik zaten çocuğuna ne yaparsan yap hep daha fazlasını yapmak istemekmiş zamanla yaşayarak öğreniyorsun onlar inanın ki herşeyi zamanla görüyorlar ve anlıyorlar hani boşan git çocuğu bırak lafları filan var ya hepsi size pozitif olarak dönecek dediğim gibi siz yeterki aranızdaki huzursuzluğu çocuğunuza yansıtmayın evet kendinizi kişiliğinizi ezdirmeden ve bunu çocuğunuza yansıtmadan yapmak konusunda baya zorlanacaksınız ama inanın yapılamaz bişi de değil..babanneye dedeye saygıyı sevgiyi sizden öğrensin öğrensin ki yarın bir gün onun yanında bişi dendiğinde çocuk benim annem hiç de öyle bir insan değil diyebilsin..umarım anlatabilmişimdir
Bu arada yazmayı unutmuşum 3 saat küçük bir çocuk için uzun bir süre ama babasıda yanındaysa bi derece de baba da yoksa olmaz yani kabul etmeyin uygun bi dille bunu izah edin umarım anlarlar

Dikkat etseydiniz düşmezdi deseydin kwye bildiğin ortalığı karıştırmak için uğraşıyo
Ama ufo gören masum köylü moduna bi giriyo görsen uzaylılar bizi istila etmiş dersin o derece sinsi
Ben şimdi bunu desem
Başını sarar migrenim tuttu deyip ortalığı ayağa kaldırır
Daha önceki hallerinden biliyorum

Devamı

Odaya geçtim çocukla, geldi hala bağırıyor. Eşim “anne senin çocukların hiç düşmedi mi” dedi. “E iyi bırakın bu da düşsün o zaman, tutun diyorum size, ben siz yeni yürümeye başladığınızda tutardım” şöyle böyle. Eşim de “anne ben bir yaşımda balkondan düşmedim mi” dedi, “sen o zaman bir buçuk yaşındaydın durmuyordun” dedi kayınvalidem. E be görüyorsun, bu da durmuyor. “Anne, Ablam örümcekle balkondan düştüğünde kaç aylıktı peki?” Dedim, “ben bi şey demeyeyim, hiçbir şey söylenmez zaten” diye diye gitti. Ama çok sinirlendim. Benim çocuğumu benden sakınabilir mi kimse, ne haddine? Biraz sonra eşim, “anne bak, tepkilerine hakim ol, seviyorsun biliyorum ama benim çocuğum, ben senden en az 50kat fazla seviyorum, onun için katil olurum, biraz sakin ol, büyük olarak sen bizi teskin edeceğin yerde her seferinde çocuğumuza üzülemeden biz seni teskin etmeye uğraşıyoruz” dedi. Cevap, “ben hiçbirinizde böyle olmadım, bu çok farklı.” DELLEN. Kayınbabamın yanında konuluyoruz, eşimin düşme konusu da açıldı. “Telefonla aradım x balkondan düştü diye, babanız balkon az olmuş damdan atsaydın dedi. Çocuğum düşmüş canım burnumda bana dediği lafa bak, telefonu yüzüne kapattım” dedi kayınvalidem. Dedim ki “neden anne zoruna mı gitti?”, “evet dedi çocuğum düşmüş, beni rahatlatması gerek, bi de kızdı bana” dedi :)))))) “Dİ Mİ ANNE AYNENNNNNN ÖYLE” dedim.

Çocuk uykudan uyanır uyanmaz “ne yiyecek” , çünkü ben düşünemem çocuğumu. Çocuk uyurken “çorbasını yap” , çünkü ben düşünemem çocuğumu.

Kayınvalidem de biz giderken “ay bize nasıl bakıyor, üzülüyor kendi gidiyor biz kalıyoruz diye” , “ben giderken göstermeyin ağlamasına dayanamam”

“Benim yanımda kızmayın, dayanamam”

“Ağlatmayın, yapın istediğini”

Çocuk iki mızmızlansa “ciğerimmmmm ağlatmam seni ağ-lat-maaaam” ve kızım son zamanlarda her şeye ağlar oldu Maalesef. Sık sık gelip kalır (kalmasına asla sözüm yok) ve her seferinde benim çocukla düzenim bozuluyor. Kalınmasa dahi çok sık bir aradayız zaten, illa ki çocuk yeni huy ediniyor.

“Biraz büyüyünce bizde kalır arada, siz gidersiniz” PIŞŞIK.

Benim de çocuğumla ayrı kalamama problemim var.

Özetle, sizi çok iyi anlıyorum. Düşündükleriniz garip değil, sabır diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…