Bi Kaynana Konusu Da Benden Olsun

Eşim bni tutan ni adam olsaydı bi bu kadar daha olurdum ben
Eşimin mantığı şu
Biz ve sen
Hep bunı söyler
Annesi de böyle biz çok iyiyiz sen çok dik başlısın alttan almıyosn vs
Alttan alacağım da eşim bana değil çocuğa yaparmış yapacağını ben eşime eşşek gibi yapacaksın demeyecek mişim
Hadi len ordan dedim
Allah ıslah etsin. Hayırlı gecım versın canım

Eşimle tek başımıza ailelerden uzaktayız. Bir gün çok hastalandım acil de ultrason çekilecek oğlum durmadı diye eve geri gelmek zorunda kaldık bırakacak kimsesiz yok. Keşke oğluma baksalar gezdirseler de ben uyusam dinlensem. Sinemaya gitsek mesela hep hayal ama. Kıymetini bilin

Eşimle tek başımıza ailelerden uzaktayız. Bir gün çok hastalandım acil de ultrason çekilecek oğlum durmadı diye eve geri gelmek zorunda kaldık bırakacak kimsesiz yok. Keşke oğluma baksalar gezdirseler de ben uyusam dinlensem. Sinemaya gitsek mesela hep hayal ama. Kıymetini bilin
Benim yaşadığım durumu yaşasanız şükredecek bişey bulamazsınız.
Onlar sadece gezerken çocuk soruyolar hastalanıp yataklara düştüğümde kapımı açan olmadı
Neler yaşadım neler
Şimdi gezmeye partner olsun diye çocuğumu peşkeş çekmem onlara

Eveet arkadaşlar
Nasıl başlayım neresinden tutup da anlatayım bilmiyorum
Bugün bi olay oldu
Bu olay bi günlük değil yalnız bi sürecin ara ara patlak veren bi sonucu...

Kayınvalidem kızımı pek bi sever kp de öyle tabiki
Yakın oturuyoruz yürüme 5 dk mesafede
Ve hemen her gün buradalar torun görmek için ya da markete çıktığımda ben gidiyorum oraya..

Ara ara olanlardan bazı kesitler anlatmak isterim, mesela;
Bi ara tutturdu ayy dedesi kızımız büyüyecek de arkamızdan ağlayacak bizden ayrılmak istemeyecek..
Bana hunharca geliyor bir bebeğin arkasından ağlamasını istemesi
Sizce bu söylem ve benim düşüncem nasıl?

Bir diğeri;
Annesi sen evde iş yaparsın biz kızımla gezmeye gideriz..
Ama sorsan tabi ki anne izin verirse..
Ben evde iş yapayım kaynanam çocuk gezdirsin diye ben doğurmadım kızımı
Bu söylem ve genel tabrı beni çok rahatsız ediyor..

Son olarak bu gün olan
Kızımla markete gittik ordan parkta biraz oyalandık ve eşimle evin önünde buluştuk
Babasını görğnce ona gitmek istedi doğal olarak
Ben eve geçtim babası da gezdirmeye devam etti
Tabi annesine gitmiş
Buraya kadar sorun yok
Beni aradı anneme geldik diye tamam ama çok oyalanma gel dedim
Kaynanam 10 dk sonra beni aradı dedesi gelene kadar burda kalsın diyo bem de doğal olarak anne olmaz öyle getirsn eşim dedim çünkü alışkın değilim ayrı kalmaya ve en az 3 saat ben olmadan kızımın herhangi bi yerde kalması canımı sıkıyor..

Tabii ki eşimle tartıştık
Annesi her türlü haklı
Şimdi annesi şöyle bi konuşma yapıyo
Biz de anne olduk aman oğullarımı şöyle severdim böyle öperdim ama sen abartıyosn !
Abarttığım ayrı kalmak istememem
Ve dediği şey şu ben onun babaannesiyim istediğim zaman görürüm istediğimi yaparım sen kimsin
Bunu direk demese de son kısmı sen karışamazsn oluyor..

Yani uzun oldu ama ben nerde yanlış yapıyorum ?
Eşim her zaman ailesini haklı görüyor
Annesinin benim için iyi niyetle çocuk gexdirme isteğinden bahsediyor

Ha bu arada hiç almıyorlar değil her gün ama her gün zaten yapışık 5 iz gibiyiz..
Sürekli bi gezdirme hevesine karşı gelemiyorum

Karışmamalı mıyım?
Sadece iyi niyet mi bu yoksa benimle bişey yarıştırma derdinde mi?
Anlam veremiyorum
Kafam çok dolu lütfen uzun oldu diye kızmayın :KK43:

Bu anlattıklarınızın hiçbirisi gerçekten sorun değil bence.

Bence kayın valideniz ne yaparsa size batar olmuş. Siz sorun edecek olay arıyorsunuz.

Hem daha ne istiyorsunuz verin kızı, siz gidin biraz gezin. Olmadı eşiniz gelsin sizi alsın sinemaya gidin, bir çay bahçesine oturun. Nasılsa kızınıza ne güzel bakıyorlar. Kızınızla berabersiniz zaten sürekli, biraz da kendinize zaman ayırın.

Vallahi bu KV lerin de işi zor. Kimi der hiç aramaz sormaz, yardım etmez, çocuğu alıp iki dakka bakmaz, kimi gelin der eve geldide bana sormadan mutfağa girdi, yok çocuğumu çok sevdi aldı evine götürdü....

Tamam suçları yok değil ama onlarda olduğu kadar Gelinlerde de sıkıntı olduğu çok açık....

Benim yaşadığım durumu yaşasanız şükredecek bişey bulamazsınız.
Onlar sadece gezerken çocuk soruyolar hastalanıp yataklara düştüğümde kapımı açan olmadı
Neler yaşadım neler
Şimdi gezmeye partner olsun diye çocuğumu peşkeş çekmem onlara
Bırakın çocuğu siz de eşinizle haftada 1 gün gezin. Bu kadar kin beslemeyin hastaysanız siz gidip bıraksaydınız çocuğunuzu madem 5 dk mesafe.

Valla abartı konusunda ben size hak verdim. Hergün zaten yapışık olmanın anlamı yok tamam sevsinler gezdirsinler ama anane ya da babaanne fark etmez sürekli onlarla olamaz çocuk. Annesiyle ve babasıyla daha çok vakit gecirmelı. Sen iş yap biz gezelim mantigi sacma resmen sen hizmetçisin çocuk bizim demek gibi olmuş. Elbette işin olur onlar da arada oyalamak isterse buyursunlar. Kimse kusura bakmasın zamanında annelik babalık yapmayan ya da yapamayan toruna sarıyor çünkü bedava. İstediği kadar gezdirsin sevsin ama yükünü anne çeksin. Onlar torun sevsin mesela sen o sırada onlara iş yap. Halbuki anne çocuk bağı için asıl anne oynasın. işten vakit az kalıyor zaten bir de onlar daha çok görünce siz ne zaman vakit geçireceksiniz. Hiç sevmesinler gezdirmesinler demiyorum ama hergün sabahtan akşama nedir yani. Herşey bir yana ben babaannesiyim ananesiyim sen karışamazsın diyenin alnını karışlarım çocuk önce anne babanindir en çok onlarla vakit gecirmelı onlarla kalmalıdır nokta. Anne baba karar verir kiminle ne kadar görüşeceğine. Ha anne vicdanlı olsun elbette buyuklerle vakit gecirmesinı sağlasin o ayrı.

Valla abartı konusunda ben size hak verdim. Hergün zaten yapışık olmanın anlamı yok tamam sevsinler gezdirsinler ama anane ya da babaanne fark etmez sürekli onlarla olamaz çocuk. Annesiyle ve babasıyla daha çok vakit gecirmelı. Sen iş yap biz gezelim mantigi sacma resmen sen hizmetçisin çocuk bizim demek gibi olmuş. Elbette işin olur onlar da arada oyalamak isterse buyursunlar. Kimse kusura bakmasın zamanında annelik babalık yapmayan ya da yapamayan toruna sarıyor çünkü bedava. İstediği kadar gezdirsin sevsin ama yükünü anne çeksin. Onlar torun sevsin mesela sen o sırada onlara iş yap. Halbuki anne çocuk bağı için asıl anne oynasın. işten vakit az kalıyor zaten bir de onlar daha çok görünce siz ne zaman vakit geçireceksiniz. Hiç sevmesinler gezdirmesinler demiyorum ama hergün sabahtan akşama nedir yani. Herşey bir yana ben babaannesiyim ananesiyim sen karışamazsın diyenin alnını karışlarım çocuk önce anne babanindir en çok onlarla vakit gecirmelı onlarla kalmalıdır nokta. Anne baba karar verir kiminle ne kadar görüşeceğine. Ha anne vicdanlı olsun elbette buyuklerle vakit gecirmesinı sağlasin o ayrı.
Ben de böyle düşünüyorum
Her gün nirlikteyiz zaten görmedikleri bi gün yok ama hep sende biraz da bende kalsın dersen benimle yarışta mısın derim

Bu sırf kaynana olduğu için değil
Annem dahil kim gelirse gelsin karşıma ben ölmediysem elim kolum beynim sağlıklıysa kimseye çocuk verip de 3 5 saat bırakamam.

Beni eleştirenler siz gidin gidin bırakın çocuklarınızı olur mu ?

Bu anlattıklarınızın hiçbirisi gerçekten sorun değil bence.

Bence kayın valideniz ne yaparsa size batar olmuş. Siz sorun edecek olay arıyorsunuz.

Hem daha ne istiyorsunuz verin kızı, siz gidin biraz gezin. Olmadı eşiniz gelsin sizi alsın sinemaya gidin, bir çay bahçesine oturun. Nasılsa kızınıza ne güzel bakıyorlar. Kızınızla berabersiniz zaten sürekli, biraz da kendinize zaman ayırın.

Vallahi bu KV lerin de işi zor. Kimi der hiç aramaz sormaz, yardım etmez, çocuğu alıp iki dakka bakmaz, kimi gelin der eve geldide bana sormadan mutfağa girdi, yok çocuğumu çok sevdi aldı evine götürdü....

Tamam suçları yok değil ama onlarda olduğu kadar Gelinlerde de sıkıntı olduğu çok açık....
Olay bana iyilik yapmak adı altında benimle aşık atmak yalnız
Kendini benimle yarıştırıyo

Tamam işte verin siz de çocuğu eşinizi de alın biraz gezin, en kötü biraz yürüyüş yapın, parka gidin, dolaşın ne isterseniz yapın. Krizi fırsata çevirin. Olmaz mı ?
Olur tabi neden olmasın sadece biraz umurssamaz olmam gerekir
Benim aklım hepnkızımda oluyo daha çok küçük emmek istiyo oyun oynamak istiyo
Kaynanam sadece aguvuk gugucukla zaman geçiriyo mesela

Eveet arkadaşlar
Nasıl başlayım neresinden tutup da anlatayım bilmiyorum
Bugün bi olay oldu
Bu olay bi günlük değil yalnız bi sürecin ara ara patlak veren bi sonucu...

Kayınvalidem kızımı pek bi sever kp de öyle tabiki
Yakın oturuyoruz yürüme 5 dk mesafede
Ve hemen her gün buradalar torun görmek için ya da markete çıktığımda ben gidiyorum oraya..

Ara ara olanlardan bazı kesitler anlatmak isterim, mesela;
Bi ara tutturdu ayy dedesi kızımız büyüyecek de arkamızdan ağlayacak bizden ayrılmak istemeyecek..
Bana hunharca geliyor bir bebeğin arkasından ağlamasını istemesi
Sizce bu söylem ve benim düşüncem nasıl?

Bir diğeri;
Annesi sen evde iş yaparsın biz kızımla gezmeye gideriz..
Ama sorsan tabi ki anne izin verirse..
Ben evde iş yapayım kaynanam çocuk gezdirsin diye ben doğurmadım kızımı
Bu söylem ve genel tabrı beni çok rahatsız ediyor..

Son olarak bu gün olan
Kızımla markete gittik ordan parkta biraz oyalandık ve eşimle evin önünde buluştuk
Babasını görğnce ona gitmek istedi doğal olarak
Ben eve geçtim babası da gezdirmeye devam etti
Tabi annesine gitmiş
Buraya kadar sorun yok
Beni aradı anneme geldik diye tamam ama çok oyalanma gel dedim
Kaynanam 10 dk sonra beni aradı dedesi gelene kadar burda kalsın diyo bem de doğal olarak anne olmaz öyle getirsn eşim dedim çünkü alışkın değilim ayrı kalmaya ve en az 3 saat ben olmadan kızımın herhangi bi yerde kalması canımı sıkıyor..

Tabii ki eşimle tartıştık
Annesi her türlü haklı
Şimdi annesi şöyle bi konuşma yapıyo
Biz de anne olduk aman oğullarımı şöyle severdim böyle öperdim ama sen abartıyosn !
Abarttığım ayrı kalmak istememem
Ve dediği şey şu ben onun babaannesiyim istediğim zaman görürüm istediğimi yaparım sen kimsin
Bunu direk demese de son kısmı sen karışamazsn oluyor..

Yani uzun oldu ama ben nerde yanlış yapıyorum ?
Eşim her zaman ailesini haklı görüyor
Annesinin benim için iyi niyetle çocuk gexdirme isteğinden bahsediyor

Ha bu arada hiç almıyorlar değil her gün ama her gün zaten yapışık 5 iz gibiyiz..
Sürekli bi gezdirme hevesine karşı gelemiyorum

Karışmamalı mıyım?
Sadece iyi niyet mi bu yoksa benimle bişey yarıştırma derdinde mi?
Anlam veremiyorum
Kafam çok dolu lütfen uzun oldu diye kızmayın :KK43:

Biraz saçmalamışsınız. Yazdıklarınızdan asıl ben sizin kv ile yarış içinde olduğunuzu hissettim.
Çocuğunuzu paylaşmak istemiyorsunuz açıkça. Onlar babaanne ve dedesi farkında mısınız?

Biraz saçmalamışsınız. Yazdıklarınızdan asıl ben sizin kv ile yarış içinde olduğunuzu hissettim.
Çocuğunuzu paylaşmak istemiyorsunuz açıkça. Onlar babaanne ve dedesi farkında mısınız?
Evet farkındayım
Malesef bu biyoloji benim elimi kolumu bağlıyor ya

Ben sorun görmedim yabancı değil ki babaanneyle dede onlar da düşünürler torunlarını çalışsan ne yapacaksın üç saat değil on üç saat de bırakacaksın belki de başkasına bırakacaksın
Bırak ilgilensinler sen de dinlen arada

8 aylık hamileyim kayınvalide bir kez torunumun durumu nasıl demedi. Annem çalışırken bizleride babaannem büyütmüş ama annem benim için her şeyden önce gelir. Bence sorun edilecek bir şey yok

Kötü niyetli değilim de sanırım bütün ilgimi sevgimi bebeğime altarınca onsuz yapamıyorum
Daha çok küçük 1 yaşına yeeni girdi emen bi bebek sürekli birlikteyiz..
Dayanamıyorum işte bi kaybetme korkusı var sanki bilmiyorum :KK43:
Kendimi yatıştırmaya çalışıyorum sakin ol bişey yok abartıyosn diye ama yok olmuyo
Sanki çocuk onları görünce beni unutuyor
Seni unutmaz merak etme :) biraz rahatla, az daha büyüyünce babaanneye krndin vericeksin rahat rahat temizlik yapayım diye. Bence kıymetini bil başın sıkıştığında emanet edebileceğin birileri var.

X