Bi Kaynana Konusu Da Benden Olsun

İlgilenseler bi türlü, ilgilenmeseler başka türlü... yatıya kalsın dememişler ki sonuçta.. yarın öbürsü gün kreşe veya anaokuluna bir sürü yabancı insanın arasına nasıl bırakacaksınız?? Ayy ben ayrı kalamam 3-5 saat diyip göndermeyecek misiniz okula da?? Bence günümüzün en büyük sorunu empati yapamamak.. hep bana, hep bana, olmaz ki ama!!!
Empati karşılıklı olmalı değil mi?
Ben empati yapayım kaynanam çocuk bizim senin hakkın yok derse o da empati yapmış olur mu?

Eşinizle aranızda ayrı sorun var sanki ama kayınvalidenizin torunuyla vakit geçirmek istemesinin nesi kötü? Dedesi gelene kadar kalsın demiş demek ki çocuk yanlarinda durabiliyor ne güzel. Durumu fırsata cevirip kendinize zaman ayırın, kafanızı dinleyin.

Sikayet edilecek bir durum yok ortada.

Bence 2. Çocuğu yapın ,ilkini birileri gezdirsin diye gözlerine bakarsınız evlat sevilir ama yapış yapış bağımlı olma isteği ne sizin ne diğerleri için abes ,sosyal büyütün lütfen

Eşine anlat durumu açık açık bu bu duygular içindeyim ama geçecek inanıyorum emzirme durumu da var hassasım falan de insan evladıdır anlar illaki. Kaynananda bunun oyuncak değil canlı bebek olduğunu anlasın anlat uygun bi dille anlamazsa yavaş yavaş mesafeyi koy yapacak bir şey yok maalesef
Eşimle 2 yıldır verdiğim mücadeleyi malesef kazanamıyorum
Yol alamıyoruz çünkü ne olsa annesi haklı
Bebeğim ilk doğduğunda 2 parça kıyafet aldık diye kaynanam ondan gelecek bundan gelecek alma diye
Sonunda gelenler 5 bebeği büyütmüş leş gibi olmuş yıpranmış kıyafetlerdi..
O zaman konuşulanlarla şimdi canımı vererim demeleri hiç ama hiç samimi gelmiyor..
Ne desem boş
Onlar hep haklı

Empati karşılıklı olmalı değil mi?
Ben empati yapayım kaynanam çocuk bizim senin hakkın yok derse o da empati yapmış olur mu?
İyi de kvniz çocuk bizim dememiş ki, kaldı ki öyle bişey dese aklından zoru var derim. Biraz daha kalsın demiş kadın. Ne varki bunda? Anneniz aynısını deseydi eminim ki bu tepkiyi vermezdiniz.. Torun sevmek, torunla ilgilenmek hem anane hem de babaannenin en doğal hakkı.. yetiştirme tarzınıza çok ters bir müdahalede bulunmadıkları müddetçe bu kadar koruyucu veya engelleyici bir tavır takınmanıza gerek yok!

İyi de kvniz çocuk bizim dememiş ki, kaldı ki öyle bişey dese aklından zoru var derim. Biraz daha kalsın demiş kadın. Ne varki bunda? Anneniz aynısını deseydi eminim ki bu tepkiyi vermezdiniz.. Torun sevmek, torunla ilgilenmek hem anane hem de babaannenin en doğal hakkı.. yetiştirme tarzınıza çok ters bir müdahalede bulunmadıkları müddetçe bu kadar koruyucu veya engelleyici bir tavır takınmanıza gerek yok!
Orda yazılanlar haricinde sorulara binaen cevaplarda yazdım bazı şeyleri

Kv bana eşimle boşanacam dediğimde çocuğu bırak git diyen insan..
O lafından sonra ne dese batıyor

Bakmak yok hayatım öyle bi bakım yok ben de istiyorum kpss yi
Bak ne anlatcam
Doğumdan 6 ay sonra ya kadar haftada 1 ateşlenip 3 gün ateşler içinde yattım ve kv sadece 1 kere kahvaltı hazırlayıp gitti
Oğlu yemeği orda yedi bana da çorba yollamış 1 kere bunlar oldu
Onların ki yardım değil daha çok magazin
Ayrıca baya mesafe var kv hamılelıgımın basında cok kotuydum yemek yapıp yıyemıyordum ben gelıyom dedı yok yok kalsın dedım ben sıkılırım ne gerek var. Hemen gelecek bısey dıyecek daha kotu olcam. Hem oyle durumda sadece esımden yardım ısterım dısardan yerım yıne cagırmam kımseyı ıstemem de.

Ayrıca baya mesafe var kv hamılelıgımın basında cok kotuydum yemek yapıp yıyemıyordum ben gelıyom dedı yok yok kalsın dedım ben sıkılırım ne gerek var. Hemen gelecek bısey dıyecek daha kotu olcam. Hem oyle durumda sadece esımden yardım ısterım dısardan yerım yıne cagırmam kımseyı ıstemem de.
Küçük bebeğimle hiç kalkamayınca malesef bakılacak duruma geldim :KK43:

Ben hiç bir sorun görmedim doğrusu. Ne kadar çok abartmışsınız. Bikaç saat bile ayrı kalamıyorumu da saçma buldum.

Orda yazılanlar haricinde sorulara binaen cevaplarda yazdım bazı şeyleri

Kv bana eşimle boşanacam dediğimde çocuğu bırak git diyen insan..
O lafından sonra ne dese batıyor
Kv ile aranızda olan problemleri çocuğunuza yansıtıyorsunuz.. kvden soğumuş olabilirsiniz ama bu durumu babaanne-torun ilişkisinde devam ettirmeniz doğru değil. Kv çocuğu bırak git dedi diye bırakacak haliniz yok. Siz kvnin torununa nasıl davrandığına odaklanın. Eğer davranışları, tavırları çocuğunuza ve çocuğunuzla sizin diyaloğunuza zarar veriyorsa işte o zaman önlem alın. Şu an sorun olarak paylaştığınız durumda hiç bir problem yok gerçekten.

Ben biraz abarttığınızı düşündüm ama çocuğumuz küçükken hele ilk çocukta oluyor böyle kıskançlıklar..kıskançlık diyorum kusura bakmayın başka bir isim bulamadım anlattıklarınıza Bende yaşadım sanırdım ki en çok onları sevecek benden uzaklaşacak evimizden soğuyacak ... çok üzülürdüm kollarını uzattığında onlara gülerek gitmesini.. hepsi vesveseymiş yaşayarak öğrendim sizde merak etmeyin çocuğunuz en çok sizi sevecek evini sevecek babasını sevecek yeterki çocuğunuzu kin ve nefretle değil sevgiyle büyütün kendi egolarınız için arada çocuğunuzu hırpalamayın(istemeyerekte olsa) yeter ...Genel olarakta gördüğüm kadarıyla hemen her anne yaşıyor bu hisleri.. babanne dedenin de hayali torunları tarafından sevilmek başka istedikleri bişi yok inanın ki olaya pozitif yönden bakın babanne dede anane gibi büyüklerle büyümek çocuklar için psikolojik açıdan iyidir sadece otoritenin siz ve babası olduğunu öğretin yeter çocuğunuzun dizginleri sizde olduktan sonra hiç bi sakınca yok .. ama şu konudan emin olun ki annelerin yerini hiç kimse tutamaz bu konuda rahat olun gerisi zaten gelir

Kv ile aranızda olan problemleri çocuğunuza yansıtıyorsunuz.. kvden soğumuş olabilirsiniz ama bu durumu babaanne-torun ilişkisinde devam ettirmeniz doğru değil. Kv çocuğu bırak git dedi diye bırakacak haliniz yok. Siz kvnin torununa nasıl davrandığına odaklanın. Eğer davranışları, tavırları çocuğunuza ve çocuğunuzla sizin diyaloğunuza zarar veriyorsa işte o zaman önlem alın. Şu an sorun olarak paylaştığınız durumda hiç bir problem yok gerçekten.
Sanki problemin ayak sesleri gibi..
Az çok tahmin edebiliyorum olacakları
İleride çocuğu bırak git diyen kadın çocuğa bırak anneni de derse o zaman daha dramatik önlemler alırım sadece şimdi biraz sınır koymak istedim

Ne guzsl iste bakiyorlar ilgileniyrlar siz nankorluk edyrsunuz sevmeseydi cocugunuzu yine ondan kotusu olmazdi bnce once ne istediginizi bilin bence siz biraz fezat gelinlerdensiniz

Ben biraz abarttığınızı düşündüm ama çocuğumuz küçükken hele ilk çocukta oluyor böyle kıskançlıklar..kıskançlık diyorum kusura bakmayın başka bir isim bulamadım anlattıklarınıza Bende yaşadım sanırdım ki en çok onları sevecek benden uzaklaşacak evimizden soğuyacak ... çok üzülürdüm kollarını uzattığında onlara gülerek gitmesini.. hepsi vesveseymiş yaşayarak öğrendim sizde merak etmeyin çocuğunuz en çok sizi sevecek evini sevecek babasını sevecek yeterki çocuğunuzu kin ve nefretle değil sevgiyle büyütün kendi egolarınız için arada çocuğunuzu hırpalamayın(istemeyerekte olsa) yeter ...Genel olarakta gördüğüm kadarıyla hemen her anne yaşıyor bu hisleri.. babanne dedenin de hayali torunları tarafından sevilmek başka istedikleri bişi yok inanın ki olaya pozitif yönden bakın babanne dede anane gibi büyüklerle büyümek çocuklar için psikolojik açıdan iyidir sadece otoritenin siz ve babası olduğunu öğretin yeter çocuğunuzun dizginleri sizde olduktan sonra hiç bi sakınca yok .. ama şu konudan emin olun ki annelerin yerini hiç kimse tutamaz bu konuda rahat olun gerisi zaten gelir
Çok teşekkür ederim
İçimin rahatlamaya ihtiyacı var
Kendimi yeterli görmüyorum kucağımda taşıyamıyorum hastalığım yüzünden yarın belki arkadaşlarına annem diye gururla anlatmayacak beni
Bilmiyorum belki tam tersi olacak..
Bu olanlar da cabası
Korkuyorum

Ne guzsl iste bakiyorlar ilgileniyrlar siz nankorluk edyrsunuz sevmeseydi cocugunuzu yine ondan kotusu olmazdi bnce once ne istediginizi bilin bence siz biraz fezat gelinlerdensiniz
Yok ben tezat gelinim..
Değişik bi tipim valla bak
Ben bi sen anladın
Sen de güzel anladın
Vay be

Sanki problemin ayak sesleri gibi..
Az çok tahmin edebiliyorum olacakları
İleride çocuğu bırak git diyen kadın çocuğa bırak anneni de derse o zaman daha dramatik önlemler alırım sadece şimdi biraz sınır koymak istedim
Sadece biraz daha kalsın demesinden yola çıkarak ya da boşanıcam dediğinizde çocuğu bırak demesiyle önlem almaya gerek yok bence. Çocuğunuzu size karşı kışkırttığına dair bişeyler yapıyosa o zaman işin rengi değişir tabi. Ben hiç bir çocuğun ilgili, şefkatli ve sevgi dolu bir anneden babaanne lafıyla ayrılacağını sanmıyorum. Sizi bu kadar tedirgin eden şeyin ne olduğunu iyi düşünüp doğru tespit yapım bence.. buluttan nem kapmaya gerek yok...

Sadece biraz daha kalsın demesinden yola çıkarak ya da boşanıcam dediğinizde çocuğu bırak demesiyle önlem almaya gerek yok bence. Çocuğunuzu size karşı kışkırttığına dair bişeyler yapıyosa o zaman işin rengi değişir tabi. Ben hiç bir çocuğun ilgili, şefkatli ve sevgi dolu bir anneden babaanne lafıyla ayrılacağını sanmıyorum. Sizi bu kadar tedirgin eden şeyin ne olduğunu iyi düşünüp doğru tespit yapım bence.. buluttan nem kapmaya gerek yok...
Bu arada ilk kez bir kvyi bu kadar savunduğumu fark ettim 😀 kaldı ki ben de kendi kv ile görüşmüyorum ancak çocuğumun görüşmesine hiç engel koymadım taaa ki babaannesiyle oynamak isteyen torununa git başımdan dediğine şahit olana kadar.. bunu söyleyebilen bir babaannenin torun sevmek istiyorum demeye hakkı yok benim gözümde...

Bana göre anne nerde bebek orda işte bu kadar. Maalesef gelinen nokta aman o anneanne dede amca babanne Dayı dinlemiyor. Ben nerdeysem çocuğum orda olacak gözümden ayrılmayacak. Bugün gündem nedir? Müge anlıda yayınlanan kayıp çocuğu da amcası ve babannesi kaybetmedimi. Çocuk bu kadar kucuk ve savunmasizken bende uygun bulmuyorum 3 saat başka yerde durmayı. Eğer işim yoksa ve çocuğum orada mutluysa bende 3 saat o evde dedeyi beklerim. Ama bunu içimden yaparım kimseyi kırmadan. Bizde isterdik eskisi gibi sokaklarda aksama kadar oynayıp dedelerle amcalarla bakkalara gidip kalmayı art niyetsiz olmayı ama ben bu kadar masum bakamıyorum çocuk olan konulara. Dünyanın en iyi iki insanı olsun belki benden de iyi insanlardir amenna. Ama ben nerdeyim çocuğum orda olsun arkadaş. Yaşı çok küçük

X