Beşik meselesi

O yatak döşek hasta olduysa sen de hasta ol. Tansiyonunu fırlat sen hamilesin. Millete konuşmasın o şekilde. Ayıp denen bişey var utanmak yerine devam ediyor bir de. Annem hiçbirşey almak zorunda değil de. Senin de bir iğneni istemiyorum o benim çocuğum herşeyini ben yapıcam de. Sert çık biraz.

bencede yaninizda kimsenin kalmasina gerek yok. cok sinir bi durum siz evde yalniz bebeginize doya doya sarilin. zaten bebekler yol yorgunu olduklari icin cogunlukla uyurlar. mümkünse esiniz kalsin aile olmamin tadini cikarin.

bende herseyimi kendim yaptim kimseyede hesap vermem ama kv öyle israrciysa biraz dalgaya alin ne bilim annem ona büyüsün porsche alcak ondan simdiden para biriktirmeye basladi. yada esiniz nasil biri bilmem ama. besigi annem ödedide diye bilirsiniz... on kilo altin takti bankaya koyduk :). yada sanane senin bebegin mi... ona kv neler almistir Allah bilir.

Evet canim sanslisin oyle insanlarki hala surekli biseyler alsinlar para versinler istiyolar hic kimse mecbur degil bn annemlere guvenip cocuk yapmiyorum sonucta .Bebegin bile tadini cikaramadim bunlarin pis fikirleriyle

Okurken ben daraldim o nasil kaynana het seyi soruyor ona kalmis sanki..
Ben daha yeni dogum yaptim kimseden bir beklentimiz yoktu kimsede bir sey almadi bebegim dogdugunda takisini takan takti hediyesini getiren getirdi.
Kv nin bir ay sende kalmasina gerek yok erken dogum tehliken yoksa 39 40. Haftalarda annen gelir yaninda kalir. Inan kalabalik dogum onceside sonrasida cekilmiyor.

bende annemle aynı seyleri yapacakmışsınız ondan konuşmaya gerek yok gorende fazla birsey yapacaksin sanar anne dedim

bu lafı çogüzel söylemişsin , hiç lafın altında kalma ben bu yazdıklarının aynısını yaşadım birde benimki kız diye almaktan vazgeçti , neyse hatırlayıp gene çıldırmadan tavsiyeme geçeyim ,

annen dogum zamanı yanı aynı gun yada bir gün önce gelsin 3 gün falan kalsın sonra evine dönsün , sen yanındasın evine dönünce ben gelirim desin kv ve evine geçsin ,

o nezaman evine geçerse ozaman gelsin annen , zaten bu lafın üstüne kv hanım fazla kalmadan evine döner ,

Evet canım bizde de var o adet bebegimin besigini annemgil aldi ve daha 400 liralık alışverişte yaptılar giysi falan altın da taktılar ole zengin falan değiller ben almayın bu kadar dedim ama adet olsun alırız diye aldılar durumlari yoksa napocan e siz alsaydiniz annemgil aldi deseydiniz keske sağlıcakla kucağına al inşallah kafana takma bunlari

Klasik Açgöz erkek ailesi..benim kv de de ailem bir bilezik taktı düğünümde diye onlar heralde el öpmeye gittiğinde takacak diğer bileziği dedi kaale alıp hiç cevap bile vermedim . sana da geldik el öpmeye ne taktın .sakım ailenize hiçbir şey aldırmayın erkek ailelerinin cogu böyle oğluşunun parasını yemek için pusuda beklerler bize şunu al bunu al ama oğluşa toruna dünür alsın her şeyi hadi ordan ıyy nefret ediyorum aç gözlü insanlardan sinirlendim bak

Bende kız erkek ayrimina çok sinirleniyorum hamileyim dedim erkek diye sevmeye basladi ya kiz sa anne dedim yok erkek olacam bnim torunum dedi bende o zman kız olursa eğer görmeye sevmeye felan gelme cocugumu dedim sonunda çıldırttiydi beni kadin yaa

Amin inşallah takmamaya çalışıyorum elimden geldiğince

Böyle görmüş böyle alışmış. Şu saatten sonra ona doğruları öğretemezsiniz.
Karşılıklı didismek yerine diyebilirsin ki; çocuğumun ihtiyaçlarını ben almak istiyorum, anneannesi veya babaannesi de gönlünden ne hediye koparsa alabilir VS VS..
Yapan sen, doğuracak olan sen..
Desin dursun ne diye kendini strese sokuyorsun ki.

Kaynanalar çok biliyorlar oda babaannesi ozaman kendisi alsın beşiği allah allah ya . doğumda annem benimleydi 40 günde annem baktı kayınvalidem gelip ben bakayım dedi kabul etmedim .

bence bunlara fazla takılma hamileleiğin tadını cıkar umursama takma

Canım bizim Diyarbakır'da beşik elbise ve altın takar kızın annesi ki benim annemde yaptı bunları ama durumu olmayanlar ilaki yapmak zorunda değil sen nerelisin bu arada

Söz, kına, nişan kız tarafı, çeyiz kız tarafı, beyaz eşya yarısı kız tarafı, yatak odası ve mutfak kız tarafı, damatlık, nikah elbisesi, söz kıyafeti kız tarafı, bindallı kız tarafı, bebek olunca bebek çeyizi ve beşik kız tarafı şaka gibi bu erkek tarafları çok çakal çıktı :)))
Ben çalıştığım için pirimlerimle aldım ve eşim de dahil herkese babam aldı dedim. Sonuçta herkesin bütçesi belli kimsenin yapma zorunluluğu yok. Evleneli 3 yıl olmuş erkek kız tarafı mı kalmış...

Kusura bakma konuyu tam okuyamadım ama sinirlendim. Herşeyi oglum almış nedemek ya o çocuk kimin çocugu? Yok kocanızdan degilde çeyizinizden mi getirip karnınıza koydunuz. Alacak tabi baba o baba herşeyini o alacak tabiki. Laflara bak ay nasıl sinir oldum.

Bide ben kimseden birsey istemiyorum 3 sene sonunda tedavi ile hamile kalmışım herseye hevesim var herseyi kendi istedigim beğendiğim gibi almak istiyorum başkası alsa şunu bunu al diyemem ki çekinirim belki fiyatları onlara fazla gelir diye

Vala bende sinirlenmek istemesemde sinirleniyorum laflara hele bide millete demesine gıcık oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…