annemle aynı seyleri yapacakmışsınız ondan konuşmaya gerek yok gorende fazla birsey yapacaksin sanar
Cahill benim kaynanamUğraşmak zor laftan sözden anlamiyolar
Evet canim sanslisin oyle insanlarki hala surekli biseyler alsinlar para versinler istiyolar hic kimse mecbur degil bn annemlere guvenip cocuk yapmiyorum sonucta .Bebegin bile tadini cikaramadim bunlarin pis fikirleriyleValla bence de yazık harcadıkları paraya. Çocuk dediğin ciddi bir masraf çünkü.
Biz çoğu şeyi kendimiz aldık kimseyi karıştırmadan,hatta eşimin ablaları çok ısrar ettiler ben uzun süre aldırmak istemedim en sonunda kıyamadım kırmak istemedim tamam dedim. Baya büyük bir masraf yaptılar sağolsunlar ben neyi beğendiysem de onu aldılar ne eksiği varsa. bir kere bile sormadılar senin ailen ne yapcak diye. Hatta kayınvalidem uzak bir şehirde yaşıyor hem bebeğe altın hem bana bilezik gönderdi daha doğmadan çocuk. Bu konuda şanslıyım sanırım :)
Böyle kayınvalideleri duydukça üzülüyorum gerçekten, allah herkesin yardımcısı olsun
Klasik Açgöz erkek ailesi..benim kv de de ailem bir bilezik taktı düğünümde diye onlar heralde el öpmeye gittiğinde takacak diğer bileziği dedi kaale alıp hiç cevap bile vermedim . sana da geldik el öpmeye ne taktın .sakım ailenize hiçbir şey aldırmayın erkek ailelerinin cogu böyle oğluşunun parasını yemek için pusuda beklerler bize şunu al bunu al ama oğluşa toruna dünür alsın her şeyi hadi ordan ıyy nefret ediyorum aç gözlü insanlardan sinirlendim bakArkadaslar merhaba 30 haftalik hamileyim 4 gundur önce kaynanam ve kp 3 günlüğüne kalmaya geldiler 3 saatlik yol mesafemiz ver kaynanamgilin adetinde bebegin besigi 2 takım hastane cikisi zıbın vs bir çok kiyafeti ilk bebek diye kızin annesi alip getiriyomus doguma 1 ay kala bende 3 senelik evliyim kaynanamgilin etrafinda onca cocuk gormeye gittim ama böyle birsey hiç duymadim ondan kaynanama soyledim annem biz besigi siparis ettik yakinda gelecek kiyafet konusunda da cogu seyi aldim ufak tefek seyleri aldim dedim ee senin ailen hiç birsey almicakmi dedi bende alırlar illaki 3 tane torunlari var hepsine 5 ten fazla takim ve altın taktilar banada aynısı yaparlar dedim ailemin durumuda o kadar iyi degil babamin maasi 2000 tl kardesim lise son sinif annem ev hanimi ve kirada oturuyolar ben durumlarini bildigim halde nasıl diyim besigini vs siz alın diye benim esimde memur gelirimiz çok iyi sukur ev kendimizin herseyimi alma durumun var kaynanam sonra kimle konussa herkese bebesigi herseyi oğlum almış çoktan annesigil uç beş parça birsey bide altın takicakmis dedi çok moralimi bozdu üzüldüm.Bu arada kendisi neler alacak derseniz oda bi altin ve 3 5 parca takım alacakmis bende annemle aynı seyleri yapacakmışsınız ondan konuşmaya gerek yok gorende fazla birsey yapacaksin sanar anne dedim sonra bana sürat asti ne zaman bnim ailem yanima gelse onlar gidince arar ne gitirdiler ne aldilar size eve market alisverisi yaptilarmi diye bi kaç kez tersledim ama anlamıyor babam yapiyor her geldiginde alisverisi be yapma her şey var evde desemde hep milletten yola çıkarak laf vuruyor bizim komsu kizina giderken onu aldı bunu yapti kız evlendi diye baştan savmak olmaz gene yardimci olmak lazım felan diye artik anlattiklarini dinlemekten kirmadan cvp vermekten biktim cunku anlamiyolar. Dogum oldugunda simdi kaynanamla annem bir gelirse annemede boyle konusur diye kafama takiyorum kaynanam ben 36 38 gibi gelirim 1 ay dururum dedi bende o zaman sen gittikten sonrada annem gelsin dedim onada sürat yapti .nasil davranayim ne konusayim sastim birsey desem aliniyor.acaba sizler dogum yaptığınızda ailenizmi aldı besegi ve kiyafetleri öyle bi adet varmi gerçekten?
Bende kız erkek ayrimina çok sinirleniyorum hamileyim dedim erkek diye sevmeye basladi ya kiz sa anne dedim yok erkek olacam bnim torunum dedi bende o zman kız olursa eğer görmeye sevmeye felan gelme cocugumu dedim sonunda çıldırttiydi beni kadin yaabende annemle aynı seyleri yapacakmışsınız ondan konuşmaya gerek yok gorende fazla birsey yapacaksin sanar anne dedim
bu lafı çogüzel söylemişsin , hiç lafın altında kalma ben bu yazdıklarının aynısını yaşadım birde benimki kız diye almaktan vazgeçti , neyse hatırlayıp gene çıldırmadan tavsiyeme geçeyim ,
annen dogum zamanı yanı aynı gun yada bir gün önce gelsin 3 gün falan kalsın sonra evine dönsün , sen yanındasın evine dönünce ben gelirim desin kv ve evine geçsin ,
o nezaman evine geçerse ozaman gelsin annen , zaten bu lafın üstüne kv hanım fazla kalmadan evine döner ,
Amin inşallah takmamaya çalışıyorum elimden geldiğinceEvet canım bizde de var o adet bebegimin besigini annemgil aldi ve daha 400 liralık alışverişte yaptılar giysi falan altın da taktılar ole zengin falan değiller ben almayın bu kadar dedim ama adet olsun alırız diye aldılar durumlari yoksa napocan e siz alsaydiniz annemgil aldi deseydiniz keske sağlıcakla kucağına al inşallah kafana takma bunlari
bence bunlara fazla takılma hamileleiğin tadını cıkar umursama takmaAllah biliyor ailem hiç karışmadı düğünde durumuzun neye yetiyosa hersey gelip geçici dedi mutlulukları onemli dedi babam hem biz 1 bucuk sene nişanlı kaldık esim para biriktirip yaptı dugun takılar ev esyalarini felan sadece düğünde ortada 10 milyar harcamışlar onada biz yaptık diyolar düğünü felan
Corumluyuz canimCanım bizim Diyarbakır'da beşik elbise ve altın takar kızın annesi ki benim annemde yaptı bunları ama durumu olmayanlar ilaki yapmak zorunda değil sen nerelisin bu arada
Bide ben kimseden birsey istemiyorum 3 sene sonunda tedavi ile hamile kalmışım herseye hevesim var herseyi kendi istedigim beğendiğim gibi almak istiyorum başkası alsa şunu bunu al diyemem ki çekinirim belki fiyatları onlara fazla gelir diyeSöz, kına, nişan kız tarafı, çeyiz kız tarafı, beyaz eşya yarısı kız tarafı, yatak odası ve mutfak kız tarafı, damatlık, nikah elbisesi, söz kıyafeti kız tarafı, bindallı kız tarafı, bebek olunca bebek çeyizi ve beşik kız tarafı şaka gibi bu erkek tarafları çok çakal çıktı :)))
Ben çalıştığım için pirimlerimle aldım ve eşim de dahil herkese babam aldı dedim. Sonuçta herkesin bütçesi belli kimsenin yapma zorunluluğu yok. Evleneli 3 yıl olmuş erkek kız tarafı mı kalmış...
Vala bende sinirlenmek istemesemde sinirleniyorum laflara hele bide millete demesine gıcık oluyorumKusura bakma konuyu tam okuyamadım ama sinirlendim. Herşeyi oglum almış nedemek ya o çocuk kimin çocugu? Yok kocanızdan degilde çeyizinizden mi getirip karnınıza koydunuz. Alacak tabi baba o baba herşeyini o alacak tabiki. Laflara bak ay nasıl sinir oldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?