Benim dügünümü bile annem babam yaptı ben üzülmeyim diye erkek tarafı ogullarına kına yaptılar sadece dügün oymuş onlara göre e iyi dedim sizinlemi ugraşıcam ne yaparsanız yapın. E şimdi hani gelenek hani görenek nerde kaldı? Demem o ki o şunu yapar bu bunu yapar diye birşey yok. Gönlünden geçmiyorsa kimse benim için birşey yapmasın ben bunu bilir bunu söylerim.Söz, kına, nişan kız tarafı, çeyiz kız tarafı, beyaz eşya yarısı kız tarafı, yatak odası ve mutfak kız tarafı, damatlık, nikah elbisesi, söz kıyafeti kız tarafı, bindallı kız tarafı, bebek olunca bebek çeyizi ve beşik kız tarafı şaka gibi bu erkek tarafları çok çakal çıktı :)))
Ben çalıştığım için pirimlerimle aldım ve eşim de dahil herkese babam aldı dedim. Sonuçta herkesin bütçesi belli kimsenin yapma zorunluluğu yok. Evleneli 3 yıl olmuş erkek kız tarafı mı kalmış...
Annemin canını sıkarsa eğer bende artık alttan almam kalbini kırarım kadinin napimHerşeyini sen al annem aldı de. Belli ki bunu annenede söyleyip canını sıkacak.
Çok halısınız ama bu gelenek adet olayına kayinvalideniz de takiksa, eşinizle konuşun bazı şeyleri alıp annem aldı deyin herkese. Zaten çocuk sahibi olmuş insanlarız anne babamız ancak hediye alır bize. Zorunluluk nedir anlayamıyorum ama siz annenizi ezdirmemek için eşinizle konuşun halledin. Hiç kayinvalidenize laf vermeyin.Bide ben kimseden birsey istemiyorum 3 sene sonunda tedavi ile hamile kalmışım herseye hevesim var herseyi kendi istedigim beğendiğim gibi almak istiyorum başkası alsa şunu bunu al diyemem ki çekinirim belki fiyatları onlara fazla gelir diye
Arkadaslar merhaba 30 haftalik hamileyim 4 gundur önce kaynanam ve kp 3 günlüğüne kalmaya geldiler 3 saatlik yol mesafemiz ver kaynanamgilin adetinde bebegin besigi 2 takım hastane cikisi zıbın vs bir çok kiyafeti ilk bebek diye kızin annesi alip getiriyomus doguma 1 ay kala bende 3 senelik evliyim kaynanamgilin etrafinda onca cocuk gormeye gittim ama böyle birsey hiç duymadim ondan kaynanama soyledim annem biz besigi siparis ettik yakinda gelecek kiyafet konusunda da cogu seyi aldim ufak tefek seyleri aldim dedim ee senin ailen hiç birsey almicakmi dedi bende alırlar illaki 3 tane torunlari var hepsine 5 ten fazla takim ve altın taktilar banada aynısı yaparlar dedim ailemin durumuda o kadar iyi degil babamin maasi 2000 tl kardesim lise son sinif annem ev hanimi ve kirada oturuyolar ben durumlarini bildigim halde nasıl diyim besigini vs siz alın diye benim esimde memur gelirimiz çok iyi sukur ev kendimizin herseyimi alma durumun var kaynanam sonra kimle konussa herkese bebesigi herseyi oğlum almış çoktan annesigil uç beş parça birsey bide altın takicakmis dedi çok moralimi bozdu üzüldüm.Bu arada kendisi neler alacak derseniz oda bi altin ve 3 5 parca takım alacakmis bende annemle aynı seyleri yapacakmışsınız ondan konuşmaya gerek yok gorende fazla birsey yapacaksin sanar anne dedim sonra bana sürat asti ne zaman bnim ailem yanima gelse onlar gidince arar ne gitirdiler ne aldilar size eve market alisverisi yaptilarmi diye bi kaç kez tersledim ama anlamıyor babam yapiyor her geldiginde alisverisi be yapma her şey var evde desemde hep milletten yola çıkarak laf vuruyor bizim komsu kizina giderken onu aldı bunu yapti kız evlendi diye baştan savmak olmaz gene yardimci olmak lazım felan diye artik anlattiklarini dinlemekten kirmadan cvp vermekten biktim cunku anlamiyolar. Dogum oldugunda simdi kaynanamla annem bir gelirse annemede boyle konusur diye kafama takiyorum kaynanam ben 36 38 gibi gelirim 1 ay dururum dedi bende o zaman sen gittikten sonrada annem gelsin dedim onada sürat yapti .nasil davranayim ne konusayim sastim birsey desem aliniyor.acaba sizler dogum yaptığınızda ailenizmi aldı besegi ve kiyafetleri öyle bi adet varmi gerçekten?
Bizim de aynen oyle oldu, annem aldi besigi ama esim ondan once diyodu biz alalim cocuk bizim cocugumuz benim almam lazim kizima herseyini diye...yine de annem aldi. Bebek arabasni da babam aldi.. tamamen istedikleri icin aliyorlarm yoksa biz esimle zaten bebek arabasi bakiyorduk o ara..Benim kızımın beşiğini annem aldı hatta eşim niye annenlere yük olalım ne gerek var ayıp dedi ama annemin içinden geldi almak istedi diye aldı adetten falan değil yani ki kayınvalidem aldığını alsın almadığı hakkında da yorum yapmasın yani evlat sizin evladınız kimse bişeyini almakla mükellef değil hele ki bi dünürün diğeri için şunu alsın diye diretmesi çok itici
Benim annem herseyini biz yapcaz bize düşer yapmak dediArkadaslar merhaba 30 haftalik hamileyim 4 gundur önce kaynanam ve kp 3 günlüğüne kalmaya geldiler 3 saatlik yol mesafemiz ver kaynanamgilin adetinde bebegin besigi 2 takım hastane cikisi zıbın vs bir çok kiyafeti ilk bebek diye kızin annesi alip getiriyomus doguma 1 ay kala bende 3 senelik evliyim kaynanamgilin etrafinda onca cocuk gormeye gittim ama böyle birsey hiç duymadim ondan kaynanama soyledim annem biz besigi siparis ettik yakinda gelecek kiyafet konusunda da cogu seyi aldim ufak tefek seyleri aldim dedim ee senin ailen hiç birsey almicakmi dedi bende alırlar illaki 3 tane torunlari var hepsine 5 ten fazla takim ve altın taktilar banada aynısı yaparlar dedim ailemin durumuda o kadar iyi degil babamin maasi 2000 tl kardesim lise son sinif annem ev hanimi ve kirada oturuyolar ben durumlarini bildigim halde nasıl diyim besigini vs siz alın diye benim esimde memur gelirimiz çok iyi sukur ev kendimizin herseyimi alma durumun var kaynanam sonra kimle konussa herkese bebesigi herseyi oğlum almış çoktan annesigil uç beş parça birsey bide altın takicakmis dedi çok moralimi bozdu üzüldüm.Bu arada kendisi neler alacak derseniz oda bi altin ve 3 5 parca takım alacakmis bende annemle aynı seyleri yapacakmışsınız ondan konuşmaya gerek yok gorende fazla birsey yapacaksin sanar anne dedim sonra bana sürat asti ne zaman bnim ailem yanima gelse onlar gidince arar ne gitirdiler ne aldilar size eve market alisverisi yaptilarmi diye bi kaç kez tersledim ama anlamıyor babam yapiyor her geldiginde alisverisi be yapma her şey var evde desemde hep milletten yola çıkarak laf vuruyor bizim komsu kizina giderken onu aldı bunu yapti kız evlendi diye baştan savmak olmaz gene yardimci olmak lazım felan diye artik anlattiklarini dinlemekten kirmadan cvp vermekten biktim cunku anlamiyolar. Dogum oldugunda simdi kaynanamla annem bir gelirse annemede boyle konusur diye kafama takiyorum kaynanam ben 36 38 gibi gelirim 1 ay dururum dedi bende o zaman sen gittikten sonrada annem gelsin dedim onada sürat yapti .nasil davranayim ne konusayim sastim birsey desem aliniyor.acaba sizler dogum yaptığınızda ailenizmi aldı besegi ve kiyafetleri öyle bi adet varmi gerçekten?
Nesimi ve kıyafetleri evet annem aldı. Ama burda daha önemli sorun var oda KAYNANA. One ya öyle agzına ne gevsekmiş. Yüzüne söyle sende anne sagda solda böyle böyle diyormuşsun. Kırılıyorum insan hiç gelininin arkasından konusır mu AYIP. de. Bu nedir ya suna bak. Sinir oldum. Canım o tarz insanları kırmamak için ne kadar çok egilip bükülürsen onlarda seni o kadar eger, büker. Ezdirme kendini.Arkadaslar merhaba 30 haftalik hamileyim 4 gundur önce kaynanam ve kp 3 günlüğüne kalmaya geldiler 3 saatlik yol mesafemiz ver kaynanamgilin adetinde bebegin besigi 2 takım hastane cikisi zıbın vs bir çok kiyafeti ilk bebek diye kızin annesi alip getiriyomus doguma 1 ay kala bende 3 senelik evliyim kaynanamgilin etrafinda onca cocuk gormeye gittim ama böyle birsey hiç duymadim ondan kaynanama soyledim annem biz besigi siparis ettik yakinda gelecek kiyafet konusunda da cogu seyi aldim ufak tefek seyleri aldim dedim ee senin ailen hiç birsey almicakmi dedi bende alırlar illaki 3 tane torunlari var hepsine 5 ten fazla takim ve altın taktilar banada aynısı yaparlar dedim ailemin durumuda o kadar iyi degil babamin maasi 2000 tl kardesim lise son sinif annem ev hanimi ve kirada oturuyolar ben durumlarini bildigim halde nasıl diyim besigini vs siz alın diye benim esimde memur gelirimiz çok iyi sukur ev kendimizin herseyimi alma durumun var kaynanam sonra kimle konussa herkese bebesigi herseyi oğlum almış çoktan annesigil uç beş parça birsey bide altın takicakmis dedi çok moralimi bozdu üzüldüm.Bu arada kendisi neler alacak derseniz oda bi altin ve 3 5 parca takım alacakmis bende annemle aynı seyleri yapacakmışsınız ondan konuşmaya gerek yok gorende fazla birsey yapacaksin sanar anne dedim sonra bana sürat asti ne zaman bnim ailem yanima gelse onlar gidince arar ne gitirdiler ne aldilar size eve market alisverisi yaptilarmi diye bi kaç kez tersledim ama anlamıyor babam yapiyor her geldiginde alisverisi be yapma her şey var evde desemde hep milletten yola çıkarak laf vuruyor bizim komsu kizina giderken onu aldı bunu yapti kız evlendi diye baştan savmak olmaz gene yardimci olmak lazım felan diye artik anlattiklarini dinlemekten kirmadan cvp vermekten biktim cunku anlamiyolar. Dogum oldugunda simdi kaynanamla annem bir gelirse annemede boyle konusur diye kafama takiyorum kaynanam ben 36 38 gibi gelirim 1 ay dururum dedi bende o zaman sen gittikten sonrada annem gelsin dedim onada sürat yapti .nasil davranayim ne konusayim sastim birsey desem aliniyor.acaba sizler dogum yaptığınızda ailenizmi aldı besegi ve kiyafetleri öyle bi adet varmi gerçekten?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?