Beşik meselesi

Benim dügünümü bile annem babam yaptı ben üzülmeyim diye erkek tarafı ogullarına kına yaptılar sadece dügün oymuş onlara göre e iyi dedim sizinlemi ugraşıcam ne yaparsanız yapın. E şimdi hani gelenek hani görenek nerde kaldı? Demem o ki o şunu yapar bu bunu yapar diye birşey yok. Gönlünden geçmiyorsa kimse benim için birşey yapmasın ben bunu bilir bunu söylerim.

Benim görgüsüz kayınvalidem hamile olduğumu öğrendiğimde dediği ilk şey buydu. Ve biz böyle adet gelenek görenek bilmeyiz. Eski zamanda 2 işsiz bunları çıkartmış bizde yazılı kitap gibi uyguluyoruz. Ahh keşke bu kadar örf adet bilenler birazda giyim geleceğini uygulasalar

Biz herşeyimi kendimiz yaptık kimseden birşey istemedim. Eşimde bende hala çok sinirleniriz bu olaya terbiyesizlik diye.

Çok halısınız ama bu gelenek adet olayına kayinvalideniz de takiksa, eşinizle konuşun bazı şeyleri alıp annem aldı deyin herkese. Zaten çocuk sahibi olmuş insanlarız anne babamız ancak hediye alır bize. Zorunluluk nedir anlayamıyorum ama siz annenizi ezdirmemek için eşinizle konuşun halledin. Hiç kayinvalidenize laf vermeyin.

Evlenirken adet adet diye ortalik karisip duruyor zaten yeterince. Cocuk olacagi zamam adet nedir yahu ?? Evlenmissiniz omur boyu onun bunun adeti mi olacak ? Bizde de ki cogu kimsede duydugum besigi babaanne alir. Bana benim teyzem bunu soyledi almasi gerekir falan diye .uygun bir dille cevabimi verdim kendi ailemden olmasina ragmen. Hayirdir evleniyor muyum tekrardan yoksa herkes gonlunden ne geliyorsa onu alir tarzi birsey dedim

Klasik kvvakasi besik kiz tarafina,ait laflari bendede aynisioldu kv annen alacak besik ust bas vs dedI annemde cokk sey aldivalla esim besigi biz alcaz annen tum giysilerialdi dedi kvye sen karisma dedi gittik aldik annem iki hurc dolusu getirdi kv bihastane cikisi iki takim ve orgu oda hep erkek orgusu kiza olmaz di
Bana o kadar laf etti
yaocak bise olmiyo her seferinfe laf vurdum ben valla o zaman vazgecti anan aldi almadi lafindan

Bizim de aynen oyle oldu, annem aldi besigi ama esim ondan once diyodu biz alalim cocuk bizim cocugumuz benim almam lazim kizima herseyini diye...yine de annem aldi. Bebek arabasni da babam aldi.. tamamen istedikleri icin aliyorlarm yoksa biz esimle zaten bebek arabasi bakiyorduk o ara..

Benim annem herseyini biz yapcaz bize düşer yapmak dedi
Dedim ne münasebet çocuğu size güvenip dogurmuyorum anası babası olarak yapmak asıl bana düşer dedim ve herseyini babasıyla ben yaptım

Bence en güzeli bu

Valla guzellıkten anlamadıysa cırkınles kuserse kussun ısterse hıc gelmesın daha rahat edersın dengesız kadın.

Nesimi ve kıyafetleri evet annem aldı. Ama burda daha önemli sorun var oda KAYNANA. One ya öyle agzına ne gevsekmiş. Yüzüne söyle sende anne sagda solda böyle böyle diyormuşsun. Kırılıyorum insan hiç gelininin arkasından konusır mu AYIP. de. Bu nedir ya suna bak. Sinir oldum. Canım o tarz insanları kırmamak için ne kadar çok egilip bükülürsen onlarda seni o kadar eger, büker. Ezdirme kendini.

ya ben anlamıyorum şu kız tarafı erkek tarafı muhabbetini

isteyen istediğini alır

bu çocuk bizim çocuğumuz ne annneanne ne babaanne beşiğini emziğini almak zorunda değil, çocuğu yaparken eksiklerini biliyordum sonuçta.

gelirler derler anneanne ya da babaanne durumları varsa biz alıcaz diye alırlar

kimseye güvenerek evlenmedim 3 yıllık evliyim borcum var diye çocukta yapmıyorum

kayınvalidem bana annenler ne aldılar diye sorsa da ağzının payını verirdim

Kvdeye ne ki annenin alacagindan. Herkes kendi isine baksin. Neyse cevabini vermissin zaten konussun dursun. Yada sende de ki madem oyle bizde adet bebek arabasini oto koltugunu mama sandalyesini falan aklina ne gelirse artik erkek annesi yapar. Yapsin madem adetlere cok onem veriyor sende totondan adet uydur zaten bunlar hep uydurulmus seyler....

Benim kaynanamda aynı şeyi yaptı ve ailem çok şükür beşik alıp altında taktı lar ama kaynanam tek kız torunu altın aldı sadece onu da eminim eşim almıştır çünkü kocam böyle şeylerde ustadır eşin keşke arayı yapsaymış beşiği siz alsanız bile onlar aldı deseymis benim kaynanam da konuştu ki babam emekli maaşı yetmeyince 57 yaşında çalışan bir adam ne deseniz susmazlar emin olun adı üstünde kaynana aklıma kaynana deyince su düdükler geliyor kaynana dili diyorlar hani uzuyor

Evliliğimin 1. Ayından itibaren kv’ dem torun derdine düştü. Hamile kaldığımda haber verdik, telefonu kapatır kapatmaz hemen yanındakilere demiş beşiği kız tarafı alması lazım adet diye. Duyunca eşime trip attım o da babasına söylemiş. Kp im sinirlendi, komple oda takımı hediye aldı sağolsun.

Bebeklerin besigini biz aldik .Birde bez aldim .Annem hastane cikislarindan tut da tulumu hirkasi aklina ne gelirse yapmisti . Kv de de elinden gelenin 5mislini yapmisti kazakti hirkaydi kiyefetti aklina ne gelirse .Kimse su adet falan da demedi.Market alisverisi yaptirmayin babaniza .Esiniz memurmus .Duzenli bir geliriniz var market misafir doyirabilirsiniz pekala.İki tarafa da giderken elim kolum dolu giderim .Yagdan tutta pirince kadar.Hani kv de hic sormadi yenileni icileni . Ilgınc geldi

Böyle bi adet varda, ailenin durumu yoksa ne münasebet aldırma tabii. Ayy çok sinirlendim. Aynı ortamda çok bulunup hamile hamile sinirlerinizi yıpratmayın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…