Beşik meselesi

Kv bana "ben şunları aldım, annenler ne yapacak?" diye seviyesizce soru soramaz. Sorarsa "herkes içinden geleni yapıyor sen kafanı yorma anne" derim. Ne münasebet "annenler ne alacak ne yapacak?". Ne kadar sığ insanlar.

Çocuğu isteyen sizsiniz neden eşyalarını başkası alsın ki? Herkes içinden geliyorsa yapsın. Bu kadar adet bağımlısı olmayın..

Eşime dedim ben yokken annesine kızmış cunku kaynanam gitmeden bi gün once hersey kocaya denmez vs diye dedi bende anne babada bi yere kadar herseye karışmaz dedim kadin o gün yatak döşek yattı hastalanmış

Öyle bir adet var ama isteyen alır isteyen almaz Allah in emrimi bu? Maddi durumu el veren, içinden gelen yapar. Kv niz ailenizin ne yaptığıyla bu kadar ilgilenmek yerine kendi torununa ne yapacağını düşünsün.

Ben kimseye yüklenilmesi taraftarı değilim herkes kendi çocuğuna kendi alsın ama mantıken asıl erkek tarafının yapması lazım değil mi ? Size torun veriyorum sizin soyadınızı taşıyacak soyunuzu devam ettirecek sonuçta ? Mantıklı bakıldığında erkek tarafına daha çok düşer bence.

Ne saçma adetler var bu memlekette ya:) millet de altına sığınıyor adettir diye, insanlara boşuna yük boşuna masraf

Uğraşmak zor laftan sözden anlamiyolar

Eşime dedim ben yokken annesine kızmış cunku kaynanam gitmeden bi gün once hersey kocaya denmez vs diye dedi bende anne babada bi yere kadar herseye karışmaz dedim kadin o gün yatak döşek yattı hastalanmış

Pess diyorum kayınvalidenize, çok tehlikeli bir kadın bence. Hastalığı da oğluna duygu sömürüsü içindir.

Bu kadın lohusalığınızı mahveder aman dikkatli olun, kabul etmeyin uzun süre kalmasın gelip. Bir iki gün kalıp gitsin mümkünse. Olan size olur en güzel günlerinizi stresli geçirirsiniz

Aynen oyle ya bnde cok sinirlendim inanki anneme dedimki ne sacma aslinda sizene degilmi dedim evleniyorum gidiyorum cocugum oluyo ne alaka kizin annesi aliyo herseyi diye baya kizmistim ama isde adet olunca yapmamak olmuyo bn halada uzulurum harcadiklari paraya

Bizim adetlerde de kızın annesi alır bebek beşiğini ama biz eşimle kendimiz hallettik beşik,araba vs...
Benim annem de kv de giyim kuşam banyo seti vs hediye ettiler. Benim çocuğumun beşiğinden kime ne ? Ben birine aldıracak olsam utanır gider en ucuzunu seçerim sonra istemediğim bir şeye mecbur kaldığım için içim içimi yer.

kayanan haffiten sıyırmış ona kendin birşey bile olsa annem aldı diye göster aa sende şimdi aanme aldı sende bir şey alacaksın hesabını tutuyorsun haata sen kaynanasın bunun iki katını almalısın felan de ama bence bu kadınla muhatap olma eşinle dertleş konuyu ailemin durumunu biliyorsun istersem tabiki alırlar ama ben kendi beğendiğimim istediğim gibi almak istyorum annen bunun lafını heryerde yapıo dersin. sizin düğün için felan çok istekleriniz olduysa her adeti ille yerine getrsinler dedinizse anneniz bu yüzdende kadın ailenin ne yapıp ettiğine takık olabilir .

Bu ne ya bohca adeti gibi bebek esyasi yapmak. Kim ne isterse alir eksigini de bebegin anasi babasi tamamlar. Bu kadari ayip yani.

Doğumunda yanında birinin kalmasına gerçekten gerek yok. 1 sene önce ilk doğumunu yapan biri olarak söylüyorum. Bence kimse kalmamalı. Yoksa daha çok yıpranırsın.

Tecrübeli biri olsun diye düşünebilirsin ama anne olduktan sonra hiç de tecrübesiz davranmıyor insan. Benim yanımda kv ve annem dönüşümlü kaldı ama onlara yemek yapıp ortalık toplamak dışında iş düşmedi. Yalnız kalınca tek başıma bir güzel de yıkamıştım bebeğimi.. Baya da dikişim vardı bu arada. Oturmam sıkıntılıydı..

Zaten emdikçe, gazını yeterince çıkardıkça, altını temiz tuttukça uyuyan bir bebek oluyor sadece. O uyudukça sen de uyuyorsun. İlk gün kendine ve bebeğine vakit ayır ev işi falan uğraşma yeter.
Asıl zorluk sonra sonra bebek etrafının farkına vardıkça başlıyor ki o zaman da zaten kimseyi arasan da bulamazsın. Herkeste bir bahane oluyor :)

Kapatıp cenesini otursun edepsiz ona mi kalmış kimin ne alacagi çok istiyosa alsın herşeyini torunu değil mi tersle dur. Doğumda bi ay kalsa çıldırirsin valla benden demesi.

ne alaka yahu yok oyle bir adet
cocugu yapan bakmasini da bilsin bir zahmet
cocuklarimin herseyini ben aldim , annemler tabi ki hediye aldilar ve almaya devam ediyorlar ama kimse onlardan birsey istemedi
bi susturamadiniz mi bu kadini anlamadim

Allah biliyor ailem hiç karışmadı düğünde durumuzun neye yetiyosa hersey gelip geçici dedi mutlulukları onemli dedi babam hem biz 1 bucuk sene nişanlı kaldık esim para biriktirip yaptı dugun takılar ev esyalarini felan sadece düğünde ortada 10 milyar harcamışlar onada biz yaptık diyolar düğünü felan

Ay bu adetlere ben.....

Ufff o gıcık kaynanana her şeyi dürüstce söyleme sen de bebisim kanser olursun Allah korusun ya. Annem parasını verdi de kendin alsan da annem almış de.

Sonra da ortaya çıkar "çocuk oğlumu kanından, o bizim çocuğumuz" derler işlerine gelince. Madem oğullarının çocuğu, ağız mendillerine kadar o aliversin bi zahmet.

Valla bence de yazık harcadıkları paraya. Çocuk dediğin ciddi bir masraf çünkü.

Biz çoğu şeyi kendimiz aldık kimseyi karıştırmadan,hatta eşimin ablaları çok ısrar ettiler ben uzun süre aldırmak istemedim en sonunda kıyamadım kırmak istemedim tamam dedim. Baya büyük bir masraf yaptılar sağolsunlar ben neyi beğendiysem de onu aldılar ne eksiği varsa. bir kere bile sormadılar senin ailen ne yapcak diye. Hatta kayınvalidem uzak bir şehirde yaşıyor hem bebeğe altın hem bana bilezik gönderdi daha doğmadan çocuk. Bu konuda şanslıyım sanırım :)

Böyle kayınvalideleri duydukça üzülüyorum gerçekten, allah herkesin yardımcısı olsun

Kapatıp cenesini otursun edepsiz ona mi kalmış kimin ne alacagi çok istiyosa alsın herşeyini torunu değil mi tersle dur. Doğumda bi ay kalsa çıldırirsin valla benden demesi.
Vala napicam bilmiyorum esim her konuda destekçim annesine hep kızıyor ama kadına sen sonra gel ilklerde annem gelecek desem gene yatak döşek yatar esimi arar ağlar bu seferde esim üzülüyor ben haklı olduğum için birseyde diyemiyor bana ama ben bunsefer esime kıyamıyorum alttan almaya çalışıyorum napim başka yol bulamiyorum malesef

Vala takıyı felan gectim diğer taraf ne alacak vs diye sizi sıkıştırmiyormus kaynananız ne güzel böyle kaynanalar duyunca özeniyorum sahsen

Eşiniz kadar siz de önemlisiniz devamlı alttan almayın lütfen. Anlıyorum eşiniz arada kalmasın diye alttan alıyorsunuz ben olsam bende alttan alırım ama bir yere kadar.

İş saygısızlığa arsızlığa dönüyorsa hiç düşünmem rest çekerim,saygısızlık asla etmem ama istemediğim hiçbirşeyi de yapmam. eşim de haklı olduğumun farkındaysa kimse birşey diyemez ağzını açıp.

Eşiniz arkanızdaysa yürüyün derim :)

Vala takıyı felan gectim diğer taraf ne alacak vs diye sizi sıkıştırmiyormus kaynananız ne güzel böyle kaynanalar duyunca özeniyorum sahsen

Gerçekten ben de şükrediyorum, hiçbir şeyimize karışmazlar ellerinden geldiği kadar destek olurlar sadece.

Allah size de böylesini nasip etsin, yani kayınvalideniz değişir inşallah anlar hatalarını düzelir bir an önce. Hayırlı günler dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…