Beşik meselesi

redrose19

Rabbim herkesin gönlüne göre versin
Kayıtlı Üye
4 Mart 2017
877
515
103
Arkadaslar merhaba 30 haftalik hamileyim 4 gundur önce kaynanam ve kp 3 günlüğüne kalmaya geldiler 3 saatlik yol mesafemiz ver kaynanamgilin adetinde bebegin besigi 2 takım hastane cikisi zıbın vs bir çok kiyafeti ilk bebek diye kızin annesi alip getiriyomus doguma 1 ay kala bende 3 senelik evliyim kaynanamgilin etrafinda onca cocuk gormeye gittim ama böyle birsey hiç duymadim ondan kaynanama soyledim annem biz besigi siparis ettik yakinda gelecek kiyafet konusunda da cogu seyi aldim ufak tefek seyleri aldim dedim ee senin ailen hiç birsey almicakmi dedi bende alırlar illaki 3 tane torunlari var hepsine 5 ten fazla takim ve altın taktilar banada aynısı yaparlar dedim ailemin durumuda o kadar iyi degil babamin maasi 2000 tl kardesim lise son sinif annem ev hanimi ve kirada oturuyolar ben durumlarini bildigim halde nasıl diyim besigini vs siz alın diye benim esimde memur gelirimiz çok iyi sukur ev kendimizin herseyimi alma durumun var kaynanam sonra kimle konussa herkese bebesigi herseyi oğlum almış çoktan annesigil uç beş parça birsey bide altın takicakmis dedi çok moralimi bozdu üzüldüm.Bu arada kendisi neler alacak derseniz oda bi altin ve 3 5 parca takım alacakmis bende annemle aynı seyleri yapacakmışsınız ondan konuşmaya gerek yok gorende fazla birsey yapacaksin sanar anne dedim sonra bana sürat asti ne zaman bnim ailem yanima gelse onlar gidince arar ne gitirdiler ne aldilar size eve market alisverisi yaptilarmi diye bi kaç kez tersledim ama anlamıyor babam yapiyor her geldiginde alisverisi be yapma her şey var evde desemde hep milletten yola çıkarak laf vuruyor bizim komsu kizina giderken onu aldı bunu yapti kız evlendi diye baştan savmak olmaz gene yardimci olmak lazım felan diye artik anlattiklarini dinlemekten kirmadan cvp vermekten biktim cunku anlamiyolar. Dogum oldugunda simdi kaynanamla annem bir gelirse annemede boyle konusur diye kafama takiyorum kaynanam ben 36 38 gibi gelirim 1 ay dururum dedi bende o zaman sen gittikten sonrada annem gelsin dedim onada sürat yapti .nasil davranayim ne konusayim sastim birsey desem aliniyor.acaba sizler dogum yaptığınızda ailenizmi aldı besegi ve kiyafetleri öyle bi adet varmi gerçekten?

Hepsini okuyamadım k.bakmayın çok saçma geldi ne alaka bebeğinizin eşyalarını ev düzer gibi adet edinerek aileler üstleniyor böyle? O kadar gereksiz ve çirkin geldi ki sinirlerim bozuldu resmen. Yerinizde olsam kv.ye hiçbişeyinizi istemiyorum mümkünse gölge etmeyin derdim.

yanında birinin kalmasına hiç gerek yok eğer herşry yolundaysa normal doğumda olsa sezeryande olsa 39. hafta gelsin SENİN annen ben 39+4 te dogum yaptım dogumdan iki gün öncede kaynanama gittim eşim gece vardiyasında oldugu için ona bile gerek yoktu mecburiyetten kaldım yani.. umursama benimkide yataknodası almadılar sunu yapmadılar dedi umursamaz tavır takınıyorum içten sinir olsamda konusuyo geçiyo sonraa amaaannnn salla gitsin ayrıca almak zorunda da değiller

Benim kızımın beşiğini annem aldı hatta eşim niye annenlere yük olalım ne gerek var ayıp dedi ama annemin içinden geldi almak istedi diye aldı adetten falan değil yani ki kayınvalidem aldığını alsın almadığı hakkında da yorum yapmasın yani evlat sizin evladınız kimse bişeyini almakla mükellef değil hele ki bi dünürün diğeri için şunu alsın diye diretmesi çok itici

lafını söyle geç diycem ama öyle laftan anlayan birine benzemiyor. eşinin tavrı nasıl, ona anlatsan?
Eşime bu geldiginde dediklerini soyledim annen boyle konuşuyor simdiden b3ni üzüp gerecekse hiç gelmesin gerek yok dedim son zamanlarda zaten ilk gebelik olduğundan sidres korku olur bide böyle laflari hiç cekemem dedim annesine ben yokken kızmış heralde somra esim ise gidince öğlen herşeyde eşe denmez hemen kirarim üzerim demeden konusuyor oğlum ben zaten hastayım kaldıramıyorum dedi bende o zman sense ıleri geri konusma bnim ailemin ne alip alacağı kimseyi ilgilendirmez dedim o gün yatak döşek yattı hastalandi lafta bi laf dediğimize pisman etti anlicagin

erkek kardesımınn bebeği oldu 1 bucuk ay evvel
bir kere de kardesıme bıle aılesı ne aldı dıye sormadık
ne kadar ayıp seyler bunlar
kayınvalıdenız cok ayıp etmıs
bence hıc muhatap dahi olmayın konusunu etmeyın.

aynı evde mi yaşıyosunuz, anlamadım o kısmı.

ayrıca adet dediğin 100 senelik şey olur. 20 sene önce hastane çıkışı diye bişey mi vardı da adet olmuş hemen kız tarafından isteniyor. çat çat söyle lafını ya sen üzüleceğine o üzülsün.

siz evlenirken onlar her adeti yerine getirdi mi? sen de ordan vur.

Hayir benim ailem gücünüz neye yetiyosa dugunu öyle yapın dedi bnim ailem hiç onu bunu yapın demedi hem dugunu esim kendi parasıyla yapti kaynanamla sadece 10 milyar kredi çekip onu harcadilar takilar salon felan hep esim kendi ödedi ama lafa geldiginde kendileri yaptı düğünü suan oturdugumuz evde kendimizin ve esim kendi aldı ödedi kredisini felan ama onlara gore evide onlar aldı herkese böyle anlatiyolar

Ay annemin ne alacağından kayınvalideme ne? Kayınvalidemin alacağından anneme ne? “Bizdr alınacak hediye önceden konuşulmaz. Hediye hediyedir. Ayıp karşılanır” diyin her söylediğinde.

2 ayda bir 1 haftalığına gelmelerine neden ses çıkarmıyosun?
Onceden birsey demiyodum gelsinler ozledik diyolardi 54 yasinda yaşlı kırmak istemedim hiç ama bu gelmek istediklerinde anne artik agirlastim belim felan çok agriyor doguma yakın gelsenizde kalsanız dedim evinizimi kiziniyosun duracağımız 3 5 gün onada katlanamaz mı oldunuz dedi bende tam gelin anne dedim geldiler kendileri geldiği yetmiyomus gibi birde haftasonuna yatılı yegenini davet etmiş gelin görelim sizide diye cumartesi sabah kahvaltıda ogrendik esim kizdi niye danismiyosun kız hamile nasıl hizmet yemek felan yapacak diye ben gel dedim daha gelme diyemem dedi 2 gün canim çıktı misafirle ugrasicam diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…