Bi insan arsiz olursa çok zor laf desende anlamıyoriyi de bu kadar neden konuşturuyorsunuz ki
sana geldiğinde alış veriş yaptılar mı deyince sana ne diyecektiniz
düşüp bayılacaktı oldu bitti
beşiği oğluma aldırmışlar deyince kim alacaktı bebeği babamın evinden mi getirdim diyecektiniz
cici gelin olmayın hiçbir zaman yaranılmaz zaten
annen ne alacak deyince hiççç deseydiniz ya
bebek için en değerli şey annesi, annem de beni doğurmuş yeter deyip atsaydın kahkahayı ömrü billah konuşmazdı
benim kv dem eltimin bebeğime ne taktığını sordu
o aslında altının büyüklüğünü öğrenmek istiyordu
altınn dedim döndüm arkamı
sonra eşime sordu o da ben ne bileyim dedi
konu kapandı
bu tip insanlara sana ne demek lazım
Annem hiç birsey almicak değil 3 tane yigenim var hepsinin doğumda çeyrek ve 5 tane takım aldı halada durumu el verdigi kadar kiyafet alip giderken goturur durumları iyi olsa daha fazlasini yapmak isterler ama ellerinden gelen bu kadar onlarin esime diyorum boyle konuşup durmasın en sonunda bn8 cildirtacak ağzıma geleni soylucem gidip gelemicek bidaha dedim annesine kızdi ama kadin arsiz gene aynıKusura bakmayin ama kayinvalidenize sinir oldum. Ne bos beles bi insan ya. Benim kv de anam ne almis diye merak eder elimdeki kutuya kadar icinde ne olduguna kadar merak eden bi insan. Ama susturabiliyorum ya da esim mudahale ediyor. Esiniz birsey demiyor mu hamile halinizle ne dusunmek zorunda kaliyorsunuz. Nefret ediyom boyle kv lerden. Calisiyorsaniz eger kendi aldiginiz seyleri ailem aldi diyin ben oyle diyorum bazen napim bi b.k yapmis gibi sorup durunca utansin diye soyluyorum bazen.
Amin inşallah sizde sağlıkla alın kucağıniza insallah beşik kiyafet deyince benim annemlerin alması lazimmis ama bebegim erkek adetlere gorede kayinbabanin ismi konulmuş zaten 3 yıllık evliyim tedaviler sonucu hamile kaldim bide gidip istediği ismi koyacakmisim düşünceye bakkkAy çok saçma adetler bunlar bence. Hele ki bunlar üzerinden laf edilmesi, iğrenç şeyler.
Kim içinden ne geliyorsa alabilir,keza hem benim hem eşimin ailesi ellerinden geldikçe destek oldular. ama çocuk benim çocuğum kimseye yük olmadan gücüm neye yetiyorsa kendim alırım. Kimseye de lafını ettirmem.
Hiç laf vermeyin kayınvalidenizin ağzına. Benim gücüm yetiyor alıyorum sizden birşey beklemediğim gibi kendi ailemden de beklemiyorum, lütfen birdaha lafı olmasın bunların diyin.
Konuşmaya devam ederse daha sert bir dil bile kullanabilirsiniz, kimse sizin çocuğunuza ne alınacağına kimin alacağına karışamaz.
Bu arada hayırlı uğurlu olsun bebeğiniz:) sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Annem hiç birsey almicak değil 3 tane yigenim var hepsinin doğumda çeyrek ve 5 tane takım aldı halada durumu el verdigi kadar kiyafet alip giderken goturur durumları iyi olsa daha fazlasini yapmak isterler ama ellerinden gelen bu kadar onlarin esime diyorum boyle konuşup durmasın en sonunda bn8 cildirtacak ağzıma geleni soylucem gidip gelemicek bidaha dedim annesine kızdi ama kadin arsiz gene aynı
Dugunde kaynanamgil sadece 10 milyar para harcadilar 1 bucuk sene nişanlı kaldık esim para biriktirdi dugunu takılarımı ve herseyimi esim yaptı belki fikir söylemişlerdir şunu bunu böyle yapalim diye ama maddi birsey yapmadilar fikride sahsen herkes verebilir oturduğu yerden düğünde takılan yapılarıda bize vermediler arabalarini degistirdiler ev eşyalarımızda biz aldik yardımları olmadiuzun uzadıya okuyamadım.
merak ettim de, eşinizin ailesi siz evlenirken ne yapmıştı?
yani onlar her şeyi tastamam yapmış mıydı adetlere göre?
yani hiç mi eksik bir şey yokmuş da böyle uyduruk bir adetin yapılmasını bekliyormuş?
hayatı zorlaştırmak üzerine kurulmuşuz biz şark kültürü insanları..
Arkadaslar merhaba 30 haftalik hamileyim 4 gundur önce kaynanam ve kp 3 günlüğüne kalmaya geldiler 3 saatlik yol mesafemiz ver kaynanamgilin adetinde bebegin besigi 2 takım hastane cikisi zıbın vs bir çok kiyafeti ilk bebek diye kızin annesi alip getiriyomus doguma 1 ay kala bende 3 senelik evliyim kaynanamgilin etrafinda onca cocuk gormeye gittim ama böyle birsey hiç duymadim ondan kaynanama soyledim annem biz besigi siparis ettik yakinda gelecek kiyafet konusunda da cogu seyi aldim ufak tefek seyleri aldim dedim ee senin ailen hiç birsey almicakmi dedi bende alırlar illaki 3 tane torunlari var hepsine 5 ten fazla takim ve altın taktilar banada aynısı yaparlar dedim ailemin durumuda o kadar iyi degil babamin maasi 2000 tl kardesim lise son sinif annem ev hanimi ve kirada oturuyolar ben durumlarini bildigim halde nasıl diyim besigini vs siz alın diye benim esimde memur gelirimiz çok iyi sukur ev kendimizin herseyimi alma durumun var kaynanam sonra kimle konussa herkese bebesigi herseyi oğlum almış çoktan annesigil uç beş parça birsey bide altın takicakmis dedi çok moralimi bozdu üzüldüm.Bu arada kendisi neler alacak derseniz oda bi altin ve 3 5 parca takım alacakmis bende annemle aynı seyleri yapacakmışsınız ondan konuşmaya gerek yok gorende fazla birsey yapacaksin sanar anne dedim sonra bana sürat asti ne zaman bnim ailem yanima gelse onlar gidince arar ne gitirdiler ne aldilar size eve market alisverisi yaptilarmi diye bi kaç kez tersledim ama anlamıyor babam yapiyor her geldiginde alisverisi be yapma her şey var evde desemde hep milletten yola çıkarak laf vuruyor bizim komsu kizina giderken onu aldı bunu yapti kız evlendi diye baştan savmak olmaz gene yardimci olmak lazım felan diye artik anlattiklarini dinlemekten kirmadan cvp vermekten biktim cunku anlamiyolar. Dogum oldugunda simdi kaynanamla annem bir gelirse annemede boyle konusur diye kafama takiyorum kaynanam ben 36 38 gibi gelirim 1 ay dururum dedi bende o zaman sen gittikten sonrada annem gelsin dedim onada sürat yapti .nasil davranayim ne konusayim sastim birsey desem aliniyor.acaba sizler dogum yaptığınızda ailenizmi aldı besegi ve kiyafetleri öyle bi adet varmi gerçekten?
yaa bacim birde ben kimseden birsey beklemiyorum maddi durumun sükut gayet iyi esim memur tedavi ile hamile kaldim birde herseye hevesim var kendi istedigim gibi alıyorum hazırlıyorum herseyimi millete niye masraf yük olayım ki cahillikten başka birsey degil insanin canini sıkıyorlarYa anneniz niye sizin bebeğinizin beşiğini alsın ki ? keşke öyle söylediğinde sizde bizim adetlerde de beşik babaaneye düşer deseydiniz şu adetlerin arkasına sığınanlara ayrı bir gıcığım herkes saf bir sizin kayınvalideniz akıllı
tamam işte!Dugunde kaynanamgil sadece 10 milyar para harcadilar 1 bucuk sene nişanlı kaldık esim para biriktirdi dugunu takılarımı ve herseyimi esim yaptı belki fikir söylemişlerdir şunu bunu böyle yapalim diye ama maddi birsey yapmadilar fikride sahsen herkes verebilir oturduğu yerden düğünde takılan yapılarıda bize vermediler arabalarini degistirdiler ev eşyalarımızda biz aldik yardımları olmadi
Amin inşallah sizde sağlıkla alın kucağıniza insallah beşik kiyafet deyince benim annemlerin alması lazimmis ama bebegim erkek adetlere gorede kayinbabanin ismi konulmuş zaten 3 yıllık evliyim tedaviler sonucu hamile kaldim bide gidip istediği ismi koyacakmisim düşünceye bakkk
Yani bazi yorelerde var canim kizin ailesinin almasi bnimde herseyimi annemler aldi dolap besik ten tutta bebek arabasi hastane cikislari 4 yas giyime kadar hersey aldilar sampuan beze kadar biz sadece bi takim hastane cikisi aldik toplam alti bin harcamistir annemler okadar yapmazlardi blki ama kv ler esim cok konusan herseyi basa iten tipler oldugu icin bn ezilmeyeyim diye yaptilar sagolsunlar ama durumu musait olan yapar olmayan zorlamasin yazik degilmi bosver kafana takma ne derse desin kv den ailen ne kadarina gucu yetiyosa onu ypsinArkadaslar merhaba 30 haftalik hamileyim 4 gundur önce kaynanam ve kp 3 günlüğüne kalmaya geldiler 3 saatlik yol mesafemiz ver kaynanamgilin adetinde bebegin besigi 2 takım hastane cikisi zıbın vs bir çok kiyafeti ilk bebek diye kızin annesi alip getiriyomus doguma 1 ay kala bende 3 senelik evliyim kaynanamgilin etrafinda onca cocuk gormeye gittim ama böyle birsey hiç duymadim ondan kaynanama soyledim annem biz besigi siparis ettik yakinda gelecek kiyafet konusunda da cogu seyi aldim ufak tefek seyleri aldim dedim ee senin ailen hiç birsey almicakmi dedi bende alırlar illaki 3 tane torunlari var hepsine 5 ten fazla takim ve altın taktilar banada aynısı yaparlar dedim ailemin durumuda o kadar iyi degil babamin maasi 2000 tl kardesim lise son sinif annem ev hanimi ve kirada oturuyolar ben durumlarini bildigim halde nasıl diyim besigini vs siz alın diye benim esimde memur gelirimiz çok iyi sukur ev kendimizin herseyimi alma durumun var kaynanam sonra kimle konussa herkese bebesigi herseyi oğlum almış çoktan annesigil uç beş parça birsey bide altın takicakmis dedi çok moralimi bozdu üzüldüm.Bu arada kendisi neler alacak derseniz oda bi altin ve 3 5 parca takım alacakmis bende annemle aynı seyleri yapacakmışsınız ondan konuşmaya gerek yok gorende fazla birsey yapacaksin sanar anne dedim sonra bana sürat asti ne zaman bnim ailem yanima gelse onlar gidince arar ne gitirdiler ne aldilar size eve market alisverisi yaptilarmi diye bi kaç kez tersledim ama anlamıyor babam yapiyor her geldiginde alisverisi be yapma her şey var evde desemde hep milletten yola çıkarak laf vuruyor bizim komsu kizina giderken onu aldı bunu yapti kız evlendi diye baştan savmak olmaz gene yardimci olmak lazım felan diye artik anlattiklarini dinlemekten kirmadan cvp vermekten biktim cunku anlamiyolar. Dogum oldugunda simdi kaynanamla annem bir gelirse annemede boyle konusur diye kafama takiyorum kaynanam ben 36 38 gibi gelirim 1 ay dururum dedi bende o zaman sen gittikten sonrada annem gelsin dedim onada sürat yapti .nasil davranayim ne konusayim sastim birsey desem aliniyor.acaba sizler dogum yaptığınızda ailenizmi aldı besegi ve kiyafetleri öyle bi adet varmi gerçekten?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?