• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beşik meselesi

bende hepsini okuyamadim kusura bakmayin. adetler varsa durumu yaparlar , yoksa yapmazlar. soylenenlere takilmayin agzi olan konusuyor. bu hayatta icinizden geldi gibi yasayin , bu hayat sizin. hayirli dogumlar

Herseyi de adete döküyolar uyuz oluyorum.
Annesi ve babası olarak herseyi biz alicaz diyemediniz mi ?
Lafa geldimi neymis adetlerde eğer bebek erkekse kayinbabanin ismi konurmus bebegimde erkek simdiden kayinbabamin ismiyle hitap ederek konusuyor bide öyle sinir ediyo beni zaten tedaviler sonucu hamile kaldim ondan koymucam kendi istedigim ismi koyacam değişik değişik adetler çıkarıyor yaa

Arkadaslar merhaba 30 haftalik hamileyim 4 gundur önce kaynanam ve kp 3 günlüğüne kalmaya geldiler 3 saatlik yol mesafemiz ver kaynanamgilin adetinde bebegin besigi 2 takım hastane cikisi zıbın vs bir çok kiyafeti ilk bebek diye kızin annesi alip getiriyomus doguma 1 ay kala bende 3 senelik evliyim kaynanamgilin etrafinda onca cocuk gormeye gittim ama böyle birsey hiç duymadim ondan kaynanama soyledim annem biz besigi siparis ettik yakinda gelecek kiyafet konusunda da cogu seyi aldim ufak tefek seyleri aldim dedim ee senin ailen hiç birsey almicakmi dedi bende alırlar illaki 3 tane torunlari var hepsine 5 ten fazla takim ve altın taktilar banada aynısı yaparlar dedim ailemin durumuda o kadar iyi degil babamin maasi 2000 tl kardesim lise son sinif annem ev hanimi ve kirada oturuyolar ben durumlarini bildigim halde nasıl diyim besigini vs siz alın diye benim esimde memur gelirimiz çok iyi sukur ev kendimizin herseyimi alma durumun var kaynanam sonra kimle konussa herkese bebesigi herseyi oğlum almış çoktan annesigil uç beş parça birsey bide altın takicakmis dedi çok moralimi bozdu üzüldüm.Bu arada kendisi neler alacak derseniz oda bi altin ve 3 5 parca takım alacakmis bende annemle aynı seyleri yapacakmışsınız ondan konuşmaya gerek yok gorende fazla birsey yapacaksin sanar anne dedim sonra bana sürat asti ne zaman bnim ailem yanima gelse onlar gidince arar ne gitirdiler ne aldilar size eve market alisverisi yaptilarmi diye bi kaç kez tersledim ama anlamıyor babam yapiyor her geldiginde alisverisi be yapma her şey var evde desemde hep milletten yola çıkarak laf vuruyor bizim komsu kizina giderken onu aldı bunu yapti kız evlendi diye baştan savmak olmaz gene yardimci olmak lazım felan diye artik anlattiklarini dinlemekten kirmadan cvp vermekten biktim cunku anlamiyolar. Dogum oldugunda simdi kaynanamla annem bir gelirse annemede boyle konusur diye kafama takiyorum kaynanam ben 36 38 gibi gelirim 1 ay dururum dedi bende o zaman sen gittikten sonrada annem gelsin dedim onada sürat yapti .nasil davranayim ne konusayim sastim birsey desem aliniyor.acaba sizler dogum yaptığınızda ailenizmi aldı besegi ve kiyafetleri öyle bi adet varmi gerçekten?
Mıdem bulandı kayınvalıdenden. Bu nasıl cıngenelık adama sen napıyosun da boş boş konuşuyorsun derler. Eşinle konus annesini sustursun.

Onceden birsey demiyodum gelsinler ozledik diyolardi 54 yasinda yaşlı kırmak istemedim hiç ama bu gelmek istediklerinde anne artik agirlastim belim felan çok agriyor doguma yakın gelsenizde kalsanız dedim evinizimi kiziniyosun duracağımız 3 5 gün onada katlanamaz mı oldunuz dedi bende tam gelin anne dedim geldiler kendileri geldiği yetmiyomus gibi birde haftasonuna yatılı yegenini davet etmiş gelin görelim sizide diye cumartesi sabah kahvaltıda ogrendik esim kizdi niye danismiyosun kız hamile nasıl hizmet yemek felan yapacak diye ben gel dedim daha gelme diyemem dedi 2 gün canim çıktı misafirle ugrasicam diye

valla kusura bakma ama sen de itirazına itiraz gelince peki tmm dememeyi öğreneceksin. bu ne ya.

Lafa geldimi neymis adetlerde eğer bebek erkekse kayinbabanin ismi konurmus bebegimde erkek simdiden kayinbabamin ismiyle hitap ederek konusuyor bide öyle sinir ediyo beni zaten tedaviler sonucu hamile kaldim ondan koymucam kendi istedigim ismi koyacam değişik değişik adetler çıkarıyor yaa
Çok takiyosunuz , stres toplamayin size yazık.
Bildiginizden sasmayin sonuçta nüfus dairesine sizinle gelemeyecegine göre ?
O yine istediği isimle seslensin dursun ;)

Ne adeti ya :D sen de ki bizim taraftada adet bebek beşiğini erkeğin ailesi alir de :D

bizim adetlerde bebeğin beşiğini babannesi alır diyin çıkın işin içinden ya,
ona neymiş anamın babamın ne aldığından,
deli midir nedir.
ha bu arada ben kızıma oda almıştım kendim aldım, iki taraftan da hediye yağdı, ama çetelesini tutmadım kim ne aldı diye, öyle adet falan da yok bizde, heves eden alıyor işte.

Ne yalan söyleyim hepsini okumadım ama Yani çocuğu ben yapıyorum, kendi keyfim ve isteğimle bilinçli olarak bir insan meydana getiriyorum sorumluluk alıyorum ama beşiği kaynanam veya annem alacak. Niye alsınlar zorundalar mı. Çocuk yaparken onlara mı sordum da beşiği kim alacak veya almayacak kavgası yapayım. Allahım çok saçma. Anne baba dışındaki kimsenin böyle bir sorumluluğu veya zorunluluğu yok.Nine ve dedelerin tek sorumluluğu torunlarını çok sevmek olmalı.Kimseyi böyle bir şeye mecbur bırakmayın, bırakmak isteyenlere de cevabınızı çocuğunuzun bütün ihtiyaçlarını en ince ayrıntısına kadar kendiniz alarak, verin

Kardeşime beşiği annemler aldı ama içinden geldiği için. Herşeye bir adet uydurmasınlar, kayınvalidenize biz herşeyi kendimiz almak isyiyoruz diyin. Şaftan anlamıyorsada boşverin konuşsun, hamile hamile birde bunlarımı dert etceksiniz

Onceden birsey demiyodum gelsinler ozledik diyolardi 54 yasinda yaşlı kırmak istemedim hiç ama bu gelmek istediklerinde anne artik agirlastim belim felan çok agriyor doguma yakın gelsenizde kalsanız dedim evinizimi kiziniyosun duracağımız 3 5 gün onada katlanamaz mı oldunuz dedi bende tam gelin anne dedim geldiler kendileri geldiği yetmiyomus gibi birde haftasonuna yatılı yegenini davet etmiş gelin görelim sizide diye cumartesi sabah kahvaltıda ogrendik esim kizdi niye danismiyosun kız hamile nasıl hizmet yemek felan yapacak diye ben gel dedim daha gelme diyemem dedi 2 gün canim çıktı misafirle ugrasicam diye

54 yaşında yaşlı mı?? Bayılıyorum böyle çocuklarını evlendirenlerin yaşlı moduna girmelerine. Hastalığı olmadığı sürece artık devlet onlara emeklilik bile vermiyor, çalışabilirsin diyor, bunlar yaşlıyım ayağında.

Bir de artık şu anneleri kaynanaları çıkartın yahu hayatınızdan. Siz artık bir ailesiniz. Çocuğunuz ile ilgili herşeyin kararı sizin. Kendiniz alın, ben aldım, size düşmezdi zaten deyin. Ne kadar müdahale ediyorlar yahu insanların hayatına.

Arkadaslar merhaba 30 haftalik hamileyim 4 gundur önce kaynanam ve kp 3 günlüğüne kalmaya geldiler 3 saatlik yol mesafemiz ver kaynanamgilin adetinde bebegin besigi 2 takım hastane cikisi zıbın vs bir çok kiyafeti ilk bebek diye kızin annesi alip getiriyomus doguma 1 ay kala bende 3 senelik evliyim kaynanamgilin etrafinda onca cocuk gormeye gittim ama böyle birsey hiç duymadim ondan kaynanama soyledim annem biz besigi siparis ettik yakinda gelecek kiyafet konusunda da cogu seyi aldim ufak tefek seyleri aldim dedim ee senin ailen hiç birsey almicakmi dedi bende alırlar illaki 3 tane torunlari var hepsine 5 ten fazla takim ve altın taktilar banada aynısı yaparlar dedim ailemin durumuda o kadar iyi degil babamin maasi 2000 tl kardesim lise son sinif annem ev hanimi ve kirada oturuyolar ben durumlarini bildigim halde nasıl diyim besigini vs siz alın diye benim esimde memur gelirimiz çok iyi sukur ev kendimizin herseyimi alma durumun var kaynanam sonra kimle konussa herkese bebesigi herseyi oğlum almış çoktan annesigil uç beş parça birsey bide altın takicakmis dedi çok moralimi bozdu üzüldüm.Bu arada kendisi neler alacak derseniz oda bi altin ve 3 5 parca takım alacakmis bende annemle aynı seyleri yapacakmışsınız ondan konuşmaya gerek yok gorende fazla birsey yapacaksin sanar anne dedim sonra bana sürat asti ne zaman bnim ailem yanima gelse onlar gidince arar ne gitirdiler ne aldilar size eve market alisverisi yaptilarmi diye bi kaç kez tersledim ama anlamıyor babam yapiyor her geldiginde alisverisi be yapma her şey var evde desemde hep milletten yola çıkarak laf vuruyor bizim komsu kizina giderken onu aldı bunu yapti kız evlendi diye baştan savmak olmaz gene yardimci olmak lazım felan diye artik anlattiklarini dinlemekten kirmadan cvp vermekten biktim cunku anlamiyolar. Dogum oldugunda simdi kaynanamla annem bir gelirse annemede boyle konusur diye kafama takiyorum kaynanam ben 36 38 gibi gelirim 1 ay dururum dedi bende o zaman sen gittikten sonrada annem gelsin dedim onada sürat yapti .nasil davranayim ne konusayim sastim birsey desem aliniyor.acaba sizler dogum yaptığınızda ailenizmi aldı besegi ve kiyafetleri öyle bi adet varmi gerçekten?

Benim kayınvalidem de tıpkı böyle insanlar üzerinden örnek verir. Annemin babamın aldığına alacağına tek laf edemez çünkü ben onun iğnesini bile görmüyorum kendi ne alıyo ki ? Taktığı altına kadar geri verdim istedi çünkü, bende hamileyim çocuk odasını beşiği asla aileme aldırmıycam benim ailem de enayi değil nasılsa, hatta kv dem olur da bir çeyrek felan takarsa ne gerek vardı nasıl olsa geri istersin diycem. Böylelerine fırsat vermemek gerek..

güzel cevabını vermişsin, bence aynen devam et.

ay benim bir akrabamın da kv si aynen böyle konuşuyordu, ilk defa öyle birini tanımıştım, hani onu tanımasam abartıyorsunuzdur diye düşünürdüm de. var böyle kişiler, her şeyi kızın / erkeğin tarafına yıkmak isteyenler.

elbette bebeğinizin her şeyini siz yapacaksınız, hediye getiren de gönlünden geçiyorsa getirir, yardım eder.

2 bin maaş alıp kira ödeyip zaten bir de koca evlenmiş çocuğuna adam nasıl yardım etsin, akıl var mantık var.

bence size misafirliğe geldiklerinde de alışveriş yapmasına izin vermemelisiniz.
aile de olsa gelen misafirdir, doğru değil bence.

iyi de bu kadar neden konuşturuyorsunuz ki

sana geldiğinde alış veriş yaptılar mı deyince sana ne diyecektiniz

düşüp bayılacaktı oldu bitti

beşiği oğluma aldırmışlar deyince kim alacaktı bebeği babamın evinden mi getirdim diyecektiniz

cici gelin olmayın hiçbir zaman yaranılmaz zaten

annen ne alacak deyince hiççç deseydiniz ya

bebek için en değerli şey annesi, annem de beni doğurmuş yeter deyip atsaydın kahkahayı ömrü billah konuşmazdı

benim kv dem eltimin bebeğime ne taktığını sordu

o aslında altının büyüklüğünü öğrenmek istiyordu

altınn dedim döndüm arkamı

sonra eşime sordu o da ben ne bileyim dedi

konu kapandı

bu tip insanlara sana ne demek lazım

Kusura bakmayin ama kayinvalidenize sinir oldum. Ne bos beles bi insan ya. Benim kv de anam ne almis diye merak eder elimdeki kutuya kadar icinde ne olduguna kadar merak eden bi insan. Ama susturabiliyorum ya da esim mudahale ediyor. Esiniz birsey demiyor mu hamile halinizle ne dusunmek zorunda kaliyorsunuz. Nefret ediyom boyle kv lerden. Calisiyorsaniz eger kendi aldiginiz seyleri ailem aldi diyin ben oyle diyorum bazen napim bi b.k yapmis gibi sorup durunca utansin diye soyluyorum bazen.

güzel cevabını vermişsin, bence aynen devam et.

ay benim bir akrabamın da kv si aynen böyle konuşuyordu, ilk defa öyle birini tanımıştım, hani onu tanımasam abartıyorsunuzdur diye düşünürdüm de. var böyle kişiler, her şeyi kızın / erkeğin tarafına yıkmak isteyenler.

elbette bebeğinizin her şeyini siz yapacaksınız, hediye getiren de gönlünden geçiyorsa getirir, yardım eder.

2 bin maaş alıp kira ödeyip zaten bir de koca evlenmiş çocuğuna adam nasıl yardım etsin, akıl var mantık var.

bence size misafirliğe geldiklerinde de alışveriş yapmasına izin vermemelisiniz.
aile de olsa gelen misafirdir, doğru değil bence.
Her seferinde babama diyorum alma hersey var diye hatta geleceklerini bildigim zaman markete gidip herseyimi aliyorum eksik birsey olup almasinlar diye

Ay çok saçma adetler bunlar bence. Hele ki bunlar üzerinden laf edilmesi, iğrenç şeyler.
Kim içinden ne geliyorsa alabilir,keza hem benim hem eşimin ailesi ellerinden geldikçe destek oldular. ama çocuk benim çocuğum kimseye yük olmadan gücüm neye yetiyorsa kendim alırım. Kimseye de lafını ettirmem.
Hiç laf vermeyin kayınvalidenizin ağzına. Benim gücüm yetiyor alıyorum sizden birşey beklemediğim gibi kendi ailemden de beklemiyorum, lütfen birdaha lafı olmasın bunların diyin.
Konuşmaya devam ederse daha sert bir dil bile kullanabilirsiniz, kimse sizin çocuğunuza ne alınacağına kimin alacağına karışamaz.

Bu arada hayırlı uğurlu olsun bebeğiniz:) sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Back
X