Benmi çok abartıyorum bebegim konusunda ben mi yalnış mı düşünüyorum çok bunaldım.!!!!

evet aslnda sorun havada değil cıkmalarıda değil hastalıkda değil benm sözümünn dinlenmemesi.. kafasına göre hareket etmesi ve herşeyi ben bilirim havalarına grmesi böyle nereye kadar gider inanın bilmiyorum bende hiç
Bence kocanızı karıştırmadan annenizle aranızda çözseniz iyi olur. Yoksa sorun daha da büyüyecek. Annenizi hiç işten çıkartmasaydınız iyiydi. Yeni evlenmiş ve de işi gücü olan bir kadını neden çıkartıp gel torununa bak dediniz anlamadım. Yarın birgün annenizin eşi de işin içine girer, ayıkla pirincin taşını

Bence kocanızı karıştırmadan annenizle aranızda çözseniz iyi olur. Yoksa sorun daha da büyüyecek. Annenizi hiç işten çıkartmasaydınız iyiydi. Yeni evlenmiş ve de işi gücü olan bir kadını neden çıkartıp gel torununa bak dediniz anlamadım. Yarın birgün annenizin eşi de işin içine girer, ayıkla pirincin taşını
annemle nasıl çözebilrm beni dinlemiyor ki anne cıkarma diyorum esiyor diyorum yok esmior cıksn bişi olmaz şimdide aramış bz geldik
anne hava nasıl esiyordu ya dedim
inşallah bişi olmaz dior he işimizi sansa bırakalm sen gezeceksn die benm cocum hasta olmak zorunda değil
kafasına eseni yapıyor böyle bir insanla nasıl ara bulunabilir ki

öyle mi diyorsnz sizce ben mi abartıyorum.. bu konuda ama annem hep böyle bşaına buyruk olursa napacagz
ben bir anneyim cocugumu düşünmek zorndaym
ama hep böylede başına buyruk davranırsa nasıl anlaşacagm ben annemle

Sen annesin, o da anne
Üstelik senden bin kere daha tecrübeli bir anne
Fazla abartmışsınız, hem de çok fazla
Ayrıca çocuğu tecrit ederek hastalıktan koruyamazsınız

Çok fazlaca abartmışsınız gideceği yer yürüyerek yarım saat değil 15 dakika sıkıca giydirip kulaklarını kapatacak bir şapka giydirip montunu falan da giydirdiniz mi ne olacak ki. Soğuk hava değil enfeksiyon hasta eder insanı. Hasta olmuş olabilir ama hasta oldu diye hiç mi çıkmasınlar haksızlık değil mi yani. Herkes karda kışta sıkıca sarpı çıkarıyor 10 derece kış ayı için soğuk değil yani. Çok laf etmişsiniz kaldı ki anneniz isterse bakar bebeğinize bakmak zorunda değil eşi evi var yani. Sanki sizi o insan büyütmedi bir siz annesiniz herşeyi siz biliyor gibi davranmışsınız.

Daha önce para ile baktığı çocuğun ailesi çıkmayacaksın dediğinde çıkabiliyormuydu?? Bunu yapmayacaksın dediğinde yapabiliyormuydu??

Ona bunları söyle idrak etmesini sağla...

Birde öz be öz torunu, kendisi bunu düşünmesi gerekirken çocuk gibi gezmelere gitmek istemesi...

Zaten annen de menfaat peşinde, bencilce davranıyor birde açık açık söylüyor eşim emekli olunca bakamam, baktırmaz...

Sen bir an önce bakıcı bul ve annenden al çocuğunu, en azından bakıcıya lafın sözün geçer...

Lütfen bana bir akıl verin kafayı yemek üzereyim cok bunaldm.. 9 aylık bir bebegim var çalıştıgım için annem bakıyor bebegime 2 aydır çalışıyorum. anneme laf söz söylemek imkansız asla dinlemez kendi bildiğini yapar birde alınır mozurdanır, annem ikinci evliliğini yaptı 3 ay önce.
ben çalışmıyor iken başka bir kadının cocuguna bakordu ( 650tl ) maddi durumları pek yok ben işe girince, anne sen ordan cık benm cocuguma bak biz sen orda ne alıyorsan verelim dedik (650 tl ) verioruz anneme.
Eşi 2 yıl sonra emekli olacak bügün dediki bana ; eşim emekli olunca baktrmaz cocuga büyük ihtimalle o zamanda bakıcı ayarlarsınız dedi. yani anlıcanz yeni evlendiği adam su an paraya ihtiycları oldukları için bakıtıyor torununa yarn emekli olsun bakma diyip cekilecek.. bizde seneye ev almayı düşünüyorz .annem öyle deynce bende sen kendine sıkıntı etmez ayarlarız bakıcı zaten su an sen bizden para alıor olmasan yine bakıtmazdı dedim..
Bugünkü canımı sıkan olaya geliyorum bilyorsnuz bu havalar insanı cok çarpar birde esior 10 derece bugun burası. Ögle molamda eve gidiyorum. eve gittim
Annem: teyzen aradı beni cgırdı oraya gidelim senn cıkış saatine geliriz ( 15 dakika uzaklkta evi yürüyerek )
Ben: anne hava esior ama cocuk hastalanmaısn hava çarpar ( 1 ay önce cok kötü hastalandı yavrum 3 gün hastanede yattk 15 gün agzına lokma koymadı ateş ishal enfeksiyon nelerle ugraştık cok dikkat ediyoruz bende babasıda.. hafta sonu kapalı alana alış veriş merkezine felan götürüyoruz sadece dışarı cıkarmıyoruz havalarn tadı yok )
Annem : yok yok esmiyor birşey olmaz sarar sarmalarım..
Ben : iyi o zaman yaz olsa sıkıntı değil hergün cıkar gez dolaştır gideceğin yere git ama işte havaların tadı yok tedirginm bende hastalanr die cok korkuyorum
Annem: yaz gelincede cok sıcakta güneş geçiyor o zamanda cıkamaz güneş geçer..
Yazın güneş gececegini düşünüyor ama hava eserken bu havada hastalanacagını düşünmüyor ..!!
Neyse hazırladık oglumu cıktk dışarı hava acaip esiyordu kızlar kuzeyden soguk soguk
Ben: anne gördün mü bak hava nasıl esiyor inşallah birşey olmaz
Annem: yaaa amann birşey olmaz. dedi ve gttiler
Bebegimin yeme sorunu var birde corbasını aldı yemesse sen gelince yedirirsn dedi.
Eşim aradı oda gidecegini ögrendi küplere bindi
Eşim: benim cocugumu niye cıkartıyor.. bu havada havanın tadı yok esiyor acı acı görmüyor mü ben cocugumu iyileştirene kadar neler cektim. hastanelerde yattı benim çocugum
Havalar iyi olur cıkarsnda bu havada benm cocuhgumu niye cıkartıyor madem bakiyor bakacaksa adam gibi baksn derdine nolmuş
anası sana cıkarma demiş niye cıkartıyorsn dedi küplere bindi..
Bebegim hasta oldugundan beri ck dikkatli davranıyoruz eşimde haklı
Bakıcı olsa çıkma dedin mi çıkmaz iş biter ama annem laftan anlamıyor
anneme diyorum ki anne cıkarma hava esiyor hastalanr yok dinlemiyor ya ben onun annesiyim sen beni neden dinlemek istemiyorsn. neden torununu bu havada cıkartıyorsn hadi o cocuk hastalandı o zaman napacaksn cok mu önemli teyzeme gitmek...
Şimidi cok düşünüyorum bilyormsnz keşke bakıcı mı baksadı bu hale hiç düşmezdik.. en azından laf anlardı birşeyler söylebilrdn
ve bide annem eşi emekli olunca bakamıcak büyük ihtimalle herkez kendi menfatini düşünüyor.
Ben anneme cıkarma demiyorum gezdirme demiyorum hatta cıkarsn gezdirsn daha iyi ama cıköılacak hava var cıkılmayacak hava var
Biz annemle napacaz böyle böyle kızlar lütfen akıl verin cıldırmak üzereyim çok bunaldm.. doldum .. :KK43:

Haklısın, senin sözünü dinlemeliydi.

Şurada bir not paylaşacağım. Doğru veya yanlış diyenler çıkacaktır. Bizim dr.umuz kar boran olmadığı sürece her gün 1 saat dışarı çıkar ki alışsın sık hasta olmasın derdi. Özellikle AVM gibi kapalı alanlardan uzak tut derdi. Çocuk soğuktan hasta olmaz terli ve direk rüzgara maruz kalmadığı sürece derdi. Biz de uyguladık. Artık ondan mı bilmem (maaşallah) pek hasta olmaz. Olsa da çabuk iyileşir.

Ama yine de sizin hassasiyetiniz anlıyorum. Dışarı çıkacaksa bile kendi keyfi için değil çocuğun için çıkmalı. Madem bakıyor anneyi dinlemeli. Ama anneler kendinde torunlar üzerinde söz söyleme hakkı hissediyorlar maalesef. O yüzden bakıcı en mantıklısı

Hastalaninca sadece cocuk degil anne baba perisan oluyor kac gece uyumadigimizi biliyorum. Kimse senden cok dusunmez yavrunu annen belli ki dik basli bir kadin biraz daha sabret zaten birakacakmis iyi bir bakici tutarsin sıkinti yapma.

anneniz genel olarak diğer konularda da sözünüzü dinlemiyorsa oturup ciddi bir konuşma yapın, baktınız anlaşamayacaksınız siz bakıcı aramaya anneniz de bakacak başka bir çocuk aramaya başlasın (birden çıkarırsanız o da mağdur olacak)
ama şunu da söylemeden geçemeyeceğm, bu havalar çocuğu hasta etmez, eğer uygun giydirilirse, aşırı sıcak hava dışında hiçbir hava çocuğu hasta etmez, bu konuda rahat olun.

Önceki konunuz da annenizle ilgiliydi, orada parayla baktırdığınızı dememiştiniz. Size çok yüklenildi hatta.Annenizin iyi niyetinizi istismar ettiğini düşünüyorum iki konuya dayanarak. Kreşe verin. En rahatı. Ben de kimsenin sıkıntısını çekmemek için kreşe veririm. Ayrıca bana mı garip geldi. Genelde insanlar memleketlerini bırakıp gelirler çocukları rahat etsin diye, torun bakarlar. Parayla torun bakan ilk siz de gördüm kusura bakmayın şaşırdım. Parasını alıyorsa işindeki gibi özen göstermek zorundaydı.Siz ona minnet etmiyor ödemesini yapıyosunuz. Sürekli sıkıntı cıkarıyor bebeğinize de yazık. Aynı paraya bulursunuz bakıcı yada kreş.

Ben de Konya'dayım çamaşır asana kadar dondum resmen içeri zor attım kendimi. Çok haklısınız keşke hiç izin vermeseydiniz.

kapalı mekanlar özellikle avmler 2 yaşına kadar çok sakıncalı. hepimizin sandığının aksine açık hava, soğuk hasta etmez. o kapalı mekandaki virüsler hasta eder.

ben her konuda yazıyorum. aile ilişkilerini zedelemek yerine bakıcı baksın çocuğa.
Lütfen bana bir akıl verin kafayı yemek üzereyim cok bunaldm.. 9 aylık bir bebegim var çalıştıgım için annem bakıyor bebegime 2 aydır çalışıyorum. anneme laf söz söylemek imkansız asla dinlemez kendi bildiğini yapar birde alınır mozurdanır, annem ikinci evliliğini yaptı 3 ay önce.
ben çalışmıyor iken başka bir kadının cocuguna bakordu ( 650tl ) maddi durumları pek yok ben işe girince, anne sen ordan cık benm cocuguma bak biz sen orda ne alıyorsan verelim dedik (650 tl ) verioruz anneme.
Eşi 2 yıl sonra emekli olacak bügün dediki bana ; eşim emekli olunca baktrmaz cocuga büyük ihtimalle o zamanda bakıcı ayarlarsınız dedi. yani anlıcanz yeni evlendiği adam su an paraya ihtiycları oldukları için bakıtıyor torununa yarn emekli olsun bakma diyip cekilecek.. bizde seneye ev almayı düşünüyorz .annem öyle deynce bende sen kendine sıkıntı etmez ayarlarız bakıcı zaten su an sen bizden para alıor olmasan yine bakıtmazdı dedim..
Bugünkü canımı sıkan olaya geliyorum bilyorsnuz bu havalar insanı cok çarpar birde esior 10 derece bugun burası. Ögle molamda eve gidiyorum. eve gittim
Annem: teyzen aradı beni cgırdı oraya gidelim senn cıkış saatine geliriz ( 15 dakika uzaklkta evi yürüyerek )
Ben: anne hava esior ama cocuk hastalanmaısn hava çarpar ( 1 ay önce cok kötü hastalandı yavrum 3 gün hastanede yattk 15 gün agzına lokma koymadı ateş ishal enfeksiyon nelerle ugraştık cok dikkat ediyoruz bende babasıda.. hafta sonu kapalı alana alış veriş merkezine felan götürüyoruz sadece dışarı cıkarmıyoruz havalarn tadı yok )
Ben : iyi o zaman yaz olsa sıkıntı değil hergün cıkar gez dolaştır gideceğin yere git ama işte havaların tadı yok tedirginm bende hastalanr die cok korkuyorum
Yazın güneş gececegini düşünüyor ama hava eserken bu havada hastalanacagını düşünmüyor ..!!
Neyse hazırladık oglumu cıktk dışarı hava acaip esiyordu kızlar kuzeyden soguk soguk
Bebegimin yeme sorunu var birde corbasını aldı yemesse sen gelince yedirirsn dedi.
Eşim: benim cocugumu niye cıkartıyor.. bu havada havanın tadı yok esiyor acı acı görmüyor mü ben cocugumu iyileştirene kadar neler cektim. hastanelerde yattı benim çocugum
Havalar iyi olur cıkarsnda bu havada benm cocuhgumu niye cıkartıyor madem bakiyor bakacaksa adam gibi baksn derdine nolmuş
anneme diyorum ki anne cıkarma hava esiyor hastalanr yok dinlemiyor ya ben onun annesiyim sen beni neden dinlemek istemiyorsn. neden torununu bu havada cıkartıyorsn hadi o cocuk hastalandı o zaman napacaksn cok mu önemli teyzeme gitmek...
Şimidi cok düşünüyorum bilyormsnz keşke bakıcı mı baksadı bu hale hiç düşmezdik.. en azından laf anlardı birşeyler söylebilrdn
ve bide annem eşi emekli olunca bakamıcak büyük ihtimalle herkez kendi menfatini düşünüyor.
Ben anneme cıkarma demiyorum gezdirme demiyorum hatta cıkarsn gezdirsn daha iyi ama cıköılacak hava var cıkılmayacak hava var
Biz annemle napacaz böyle böyle kızlar lütfen akıl verin cıldırmak üzereyim çok bunaldm.. doldum .. :KK43:
Annenden iyi kimse bakamaz canım bak seni büytmüş ben gözün kapalı teslim et annene derim siz çok fazla hassas davranıp çocuğun bünyesini zayıflatıyorsunuz. Soğuktan bişey olmaz korkma annenin dediği gibi sıcak daha tehlikeli

Eşinizin üslubu çok yanlış, ne demek benim çocuğum..annenizin de torunu o istermi hastalanmasını.
Annenizin yanlışlarını siz söyleyeceksiniz siz ikna edeceksiniz.

Iyı gıydırdıkden sonra acık alan bebek ıcın daha saglıklı aksıne kapalı alan saglıksız
Bencede bakıcı tutun hatta hemen cunku kendı elınızle annenle aranızı bozacaksınız

annemle nasıl çözebilrm beni dinlemiyor ki anne cıkarma diyorum esiyor diyorum yok esmior cıksn bişi olmaz şimdide aramış bz geldik
anne hava nasıl esiyordu ya dedim
inşallah bişi olmaz dior he işimizi sansa bırakalm sen gezeceksn die benm cocum hasta olmak zorunda değil
kafasına eseni yapıyor böyle bir insanla nasıl ara bulunabilir ki
Olmazsa daha sert konuşun, çocuk hasta olursa eşim beni yer bitirir anne diyin, sen böyle yapınca belki çocuğa birşey olmuyor ama ben çok geriliyorum yıpranıyorum diyin. Açık ifade edin kendinizi. Öfkeli değil de üzgün bir şekilde anlatırsanız, öz evladısınız sizinle inatlaşmaz diye düşünüyorum. Birkaç kez deneyin bu şekilde bence.

Bebeğiniz 10 derece soğukta dışarda hasta olmaz.
Ama o kasvetli, basık ve havasız mikrop kaynayan avmlerde hasta olur. Bunu bir kabul edin önce.
Fazla üstüne gitmişsiniz annenizin bu konuda. Kimse hasta olmasını istemez zaten. Hava almak iyidir.

2 sene sonra bebeğiniz neredeyse 3yaş olacak, kreşe verirsiniz veya bakıcı düşünebilirsiniz.
Boş yere gerilmişsiniz.

bu senin ikinci konun. bi 400 fazla ver bakici tut.
bak zor cok zor ama enazindan canindan diyorsun biliyorum ama iyi birilerini d bulursun. sana da bebegine de ailene de yazik.

Ben de Konya'dayım çamaşır asana kadar dondum resmen içeri zor attım kendimi. Çok haklısınız keşke hiç izin vermeseydiniz.
Konya da olmayanlar bilemez burann havasiini ama konyada olanlarda beni anları insann eli ayağı donar ve çok esior bu havada hala çıkacam die tutturdu bana şaka gibi

Bu kadar rahatsızsanız bakıcıdan başka yol gözükmüyor.
Ayrıca soğuk hasta etmez. Tabi günlerce soğukta kalmaktan söz etmiyorum.
Ben çocuklarımı her daim dışarı çıkarır, karlarda oynatır, yatırır, yuvarlardım.
Çocukların bağışıklık sistemini güçlendirmek lazım.
Bu arada AVM ler mikrop yuvası. Asla götürmeyin çocuğunuzu. Orada hastalık kapması büyük ihtimaldir.

X