Benmi çok abartıyorum bebegim konusunda ben mi yalnış mı düşünüyorum çok bunaldım.!!!!

El yapsa bu kadar koymaz...Herkes varlıkdan yapmıyor ki ordan burdan arttır ikiyüz üçyüz artık neyse ne hesap etme..çok değişik bir bakış açısı gerçekden.. Üzüldüm ya
Neresinden baksam annemi anlayamıyorum yani tamam anne doğurdu iyi kötü baktı büyüttü ama bı çeyrek adamı batırmazda zengin de etmez
Ve hala ailem tarafından istenmiyorum neymiş anneye öyle cevap verilmezmiş benimde çocuklarım varmış onlarda bana böyle yaparmış....
Keşke anne babamızı seçebilsek diyorum bazen
İçime taş gibi oturdu bu yaptığı çünkü

Maalesef:KK43:(
Ve gerçekten ben şimdi ailemin gözünde nankör ve kötüyüm
Öyle cevap verdim diye
Ki ailemin maddi durumu da iyidir hani ellerinde yok olsa bı yerde anlıycam
Bu tip seylerde kv yapar yeridir diyorz da bi anneye yakismadi o bunu kendine yakistirabiliyosa sen nankor olmussun cok mu :/ aranızdakı kopru yıkılacak kadar bısey mı yasadınız kı

Bu
Bu tip seylerde kv yapar yeridir diyorz da bi anneye yakismadi o bunu kendine yakistirabiliyosa sen nankor olmussun cok mu :/ aranızdakı kopru yıkılacak kadar bısey mı yasadınız kı
Bı işte yaşadığımız kötü olay
Ama ben son çocuğum
Annem kazara hamile kalmış günah diye de aldırmamış
Abim soyadı devam ettirecek diye hep değerli oldu
Sofrada ki peyniri bile abim doymadan yediremedi annem bana
Ama sorsan neler yapmış benim için:KK43:
Senin yüzünden planlarımı yapamadım der hep
Ben hiç yaranamadım ama kardeslerimde bu konuda annemiz haklı sen haksızsın diyorlar hala:KK43:(

ne kadar ayıp bişey ya,evladının çocuğuna kendi öz torununa parayla bakmak!!!ben o kısma takıldım edep ya hu diyorum sadece,anneniz hiç hastalanmıycam elden ayaktan düşmicem sanıyor herhalde siz de parasını alıp bakarsınız artık
Siz orasına mi takildiniz? Neden ayıp olsunmuş? Emek kutsaldır ve her insan emeğinin karşılığını hakeder. Siz dilencilik ile karıştırıyorsunuz herhalde. Kadın yattığı yerden para almıyor ya, zaten bakıcılık yaparak ekmeğini çıkarıyormus torunu olunca orayı bırakıp gelmiş. Hiçbir buyukannenin boynunun borcu değil torun bakmak. Zamanı, durumu, koşulları müsaitse bakar. Çocukları gerekli görürse emeğinin karşılığını da takdim ederler edeple ne ilgisi var ki? Gelişmiş medeni toplumlarda bu böyledir. Yaşlılığında bakmaya gelince, kendi çocuklarını büyütmüş işte daha ne yapsin. Kimse bir başkasına güvenerek bebek yapmamalı bence. Esas edep ya hu diyecek durum odur. Ben sizin yorumunuza istinaden bu konudaki genel görüşümü yazdım. Yoksa konu sahibinin meselesinde, daha önceki yorumlarımda belirttiğim gibi, ta en baştan annesinin getirilmesinin yanlış olduğunu, başka çözüm bulunması gerektiğini, şu noktada artik geri dönüşün zor olduğunu düşünüyorum.

Abartılı biraz anlatımınız, acı acı kuzeyden esen rüzgar filan.. annenizin çocuğa bakması onun olduğu kadar sizin de çıkarınıza. Parasıyla baktırıyoruz, bizim istediklerimize uysun demek yerine daha orta yollu çözümler bulun.

Keşke insanın içi tahat emanet edebileceği bakıcılar olsa.. bulması çok zor ve çocuğunuz henüz çok küçük. Kendini ifade edemez, gördüğü hasarı tahmin edemezsiniz.

650 tl ye bakıcı bulmak zor. Bakıcıya istediğinizi yaptırabilirsiniz evet ama sevgiyle bakar mı kısmı çok şüpheli. Ve bebeğin bakımında en az karnının doyması kadar sevgi ve şefkat ihtiyacının doyması da önemli.

Ama arayışta olun. İçinize sinecek birini bulabilirsiniz belki de.

Bakıcıyla iyi muhabbet kuran arkadaşlarım da var. her yeri kameralı evinde bakıcı tutup, olmayınca yine annesine dönen, bakıcıdan çok feci ağzı yanıp etraflarında kimseleri olmadığı için eşiyle gececi gündüzcü olarak vardiyalı çalışmaya başlayan arkadaşlarım da.

Bazı anne babalar çok pimpirikli oluyor. Tekil olaylar yerine genel duruma bakın ve çocuğunuzun psikolojisine öncelik verin. Anne olarak en iyi değerlendirmeyi yine siz yapacaksınız muhtemelen. Ayrıca çocuk iki yaşına geldikten sonra bakıcı fikri daha mantıklı bence. En azından çocuk size anlatabilir nasıl olduğunu. bana kıjdı gibi küçücük kelimeler bile ele verir kimi zaman evdeki durumu.

Çocuk hiç dışarı çıkmadığından hasta oluyor bence ayrıca annen ilk kez çocuk bakmıyor sanırım sen olduğuna göre :KK66: Dışarıdansa avmler daha sağlıklı doğru :110:

anneme bakıcı baksn dersek bu seferde yüzümüze bakmıcak .!!!!!!
Bakmaz çünkü kadını işinden de çıkarmışınız. Hata sizin güvenilir bir bakıcı bulabilirdiniz. Sonuçta annenizi tanıyordunuz.
Çocuğunuz hastalandığı ve zor atlattığı için hassasiyetinizi anlıyorum ama çocuğu eve kapatmak sadece avm ye götirmek ne kadar doğru bilemedim.. tepkiniz çok geldi bana. Şöyle diyim karşı komşum siz gibi çocuğunu hava soğuk diye dışarı çıkarmıyor biz hep dışardayız çok şükür öyle çok hastalanmaDı bu kış ama diğer çocuk hep hasta.

hepsini okumadımda bir yer dikketimi çekti.
o leş gibi avm lerden se sarıp sarmalar açık havaya cıkartırım.bin kat sağlıklı

Keşke çocuk biraz buyudukten sonra işe baslasaydiniz 0 2 yas kritik dönemdir

Lütfen bana bir akıl verin kafayı yemek üzereyim cok bunaldm.. 9 aylık bir bebegim var çalıştıgım için annem bakıyor bebegime 2 aydır çalışıyorum. anneme laf söz söylemek imkansız asla dinlemez kendi bildiğini yapar birde alınır mozurdanır, annem ikinci evliliğini yaptı 3 ay önce.
ben çalışmıyor iken başka bir kadının cocuguna bakordu ( 650tl ) maddi durumları pek yok ben işe girince, anne sen ordan cık benm cocuguma bak biz sen orda ne alıyorsan verelim dedik (650 tl ) verioruz anneme.
Eşi 2 yıl sonra emekli olacak bügün dediki bana ; eşim emekli olunca baktrmaz cocuga büyük ihtimalle o zamanda bakıcı ayarlarsınız dedi. yani anlıcanz yeni evlendiği adam su an paraya ihtiycları oldukları için bakıtıyor torununa yarn emekli olsun bakma diyip cekilecek.. bizde seneye ev almayı düşünüyorz .annem öyle deynce bende sen kendine sıkıntı etmez ayarlarız bakıcı zaten su an sen bizden para alıor olmasan yine bakıtmazdı dedim..
Bugünkü canımı sıkan olaya geliyorum bilyorsnuz bu havalar insanı cok çarpar birde esior 10 derece bugun burası. Ögle molamda eve gidiyorum. eve gittim
Annem: teyzen aradı beni cgırdı oraya gidelim senn cıkış saatine geliriz ( 15 dakika uzaklkta evi yürüyerek )
Ben: anne hava esior ama cocuk hastalanmaısn hava çarpar ( 1 ay önce cok kötü hastalandı yavrum 3 gün hastanede yattk 15 gün agzına lokma koymadı ateş ishal enfeksiyon nelerle ugraştık cok dikkat ediyoruz bende babasıda.. hafta sonu kapalı alana alış veriş merkezine felan götürüyoruz sadece dışarı cıkarmıyoruz havalarn tadı yok )
Annem : yok yok esmiyor birşey olmaz sarar sarmalarım..
Ben : iyi o zaman yaz olsa sıkıntı değil hergün cıkar gez dolaştır gideceğin yere git ama işte havaların tadı yok tedirginm bende hastalanr die cok korkuyorum
Annem: yaz gelincede cok sıcakta güneş geçiyor o zamanda cıkamaz güneş geçer..
Yazın güneş gececegini düşünüyor ama hava eserken bu havada hastalanacagını düşünmüyor ..!!
Neyse hazırladık oglumu cıktk dışarı hava acaip esiyordu kızlar kuzeyden soguk soguk
Ben: anne gördün mü bak hava nasıl esiyor inşallah birşey olmaz
Annem: yaaa amann birşey olmaz. dedi ve gttiler
Bebegimin yeme sorunu var birde corbasını aldı yemesse sen gelince yedirirsn dedi.
Eşim aradı oda gidecegini ögrendi küplere bindi
Eşim: benim cocugumu niye cıkartıyor.. bu havada havanın tadı yok esiyor acı acı görmüyor mü ben cocugumu iyileştirene kadar neler cektim. hastanelerde yattı benim çocugum
Havalar iyi olur cıkarsnda bu havada benm cocuhgumu niye cıkartıyor madem bakiyor bakacaksa adam gibi baksn derdine nolmuş
anası sana cıkarma demiş niye cıkartıyorsn dedi küplere bindi..
Bebegim hasta oldugundan beri ck dikkatli davranıyoruz eşimde haklı
Bakıcı olsa çıkma dedin mi çıkmaz iş biter ama annem laftan anlamıyor
anneme diyorum ki anne cıkarma hava esiyor hastalanr yok dinlemiyor ya ben onun annesiyim sen beni neden dinlemek istemiyorsn. neden torununu bu havada cıkartıyorsn hadi o cocuk hastalandı o zaman napacaksn cok mu önemli teyzeme gitmek...
Şimidi cok düşünüyorum bilyormsnz keşke bakıcı mı baksadı bu hale hiç düşmezdik.. en azından laf anlardı birşeyler söylebilrdn
ve bide annem eşi emekli olunca bakamıcak büyük ihtimalle herkez kendi menfatini düşünüyor.
Ben anneme cıkarma demiyorum gezdirme demiyorum hatta cıkarsn gezdirsn daha iyi ama cıköılacak hava var cıkılmayacak hava var
Biz annemle napacaz böyle böyle kızlar lütfen akıl verin cıldırmak üzereyim çok bunaldm.. doldum .. :KK43:
diğer konularınızı da hatırlıyorum az çok ve bence yine siz abartıyorsunuz..!

bır kere acık hava avm den her daım daha ıyıdır , doktorlar bıle hastalandıgında acık havaya cıkarın oksıjen alsın der ve gerçekten acık hava gereklı tedbırler alındıgı muddetce ıyı gelıyor..ki kimsede soğuktan hasta olmaz enfeksiyon dediğiniz şey bizi hasta eder o da daha çok kapalı alanlarda olan birşey ev dahil olmak üzere..

ayrıca annenıze para vermenız bana sacma geldı ..

durumu yok , bır baskasının cocuguna bakıyor zaten paralı deyıpte kendınız para verıp cocugu ona baktıracagınıza sız bır bakıcı tutsaydınız daha ıyıydı bence, benımde annem bakıyor ama benden bır kurus almaz ustune gerekırse para koyar ben aılelerde para karsılıgı yapılan ıslerı hoş bulmuyorum...

birde su var annenızın huyunu bılıpte , sızde bu kadar tıtızsenız oturup kendınız bakacaksınız baska yolu yok.

Bu

Bı işte yaşadığımız kötü olay
Ama ben son çocuğum
Annem kazara hamile kalmış günah diye de aldırmamış
Abim soyadı devam ettirecek diye hep değerli oldu
Sofrada ki peyniri bile abim doymadan yediremedi annem bana
Ama sorsan neler yapmış benim için:KK43:
Senin yüzünden planlarımı yapamadım der hep
Ben hiç yaranamadım ama kardeslerimde bu konuda annemiz haklı sen haksızsın diyorlar hala:KK43:(
Erkek bı adım onde tutulur cogu aılelerde bu boyldır ne yazıkkı.. benım de bı abım bı ablam var. O erkek ısteyemez sızın gıbı degıl derdı ama bızımde baska yonden gonlumuzu alırdı bana sen en kıcuksın senı oylr sevıyorum ablan ılk besık dıye dıye. Zıra Analık zor sey. Allah ıcıne ferahlık versın guzel bı yolla anlasırsınız ınsallah

Havanın tadı yok nasıl bir tanımdır yahu ilk başta insandan bahsediyorsunuz sandım. Çocuk evde kapalı, avm'de kapalı sürekli fanusta tutarsanız güneşli günde de hasta olur. Bırakın biraz hava, nefes, oksijen ve hatta mikrop alsın...

Birde parayla bakilma olayi denilmis ama kadin zaten baska bir cocuga bakiyormus neticede ordan bir geliri var gel benim cocuguma bak ucretsiz bakican ama denmez ki..ustelik anneanne babaanne torununa bakmak zorunda degil ki hani bakicaksan yapicam demiyor kimse o yaslardan sonrada cok zor ben olsam istemese bile annem bakiciya vericegim parayi veririm
Bakmak zorunda değil elbet ama bakıp ta para alması bana da tuaf geldi. Belkide alışık olmadığımız için. Benim annemde iki hafta baktı kızıma bakıcımız izinliyKen. Annem istemedi ama yarım elma gönül alma bende annemin bir ihtiyacını aldım ama annem kesinlikle istemedi ben zorla aldım.

Bence cok abartmissiniz sonucta bir taraftaki bebeginiz tamam ama diger tarafta da anneniz var.. unutmayin ki sizi buyuten de anneniz yani eskinin kadinlari daha iyi bilir hangi hava ne yapar en azindan ben boyle dusunuyorum.. benim yengemde cok evhamlidir yegenim surekli hasta olur falan ama annem tatilde aylarca bakti bir kere hasta olmadi ustelik Ankara gibi ayazi ayaz olan yerde.. bence sakinilan göze çöp batar misali dusunun ve bu kadar ustune dusmeyin.. ayrica bakici anneniz gibi bakmaz bunu unutmayin.. hele ki size benden bi tavsiye esinize annenize laf ettirmeyin ileride oyle bi sekilde yuzunuze vurur ki bazi seyleri ne oluyor deyip afallayip kalirsiniz.. yada daha agir konusur savunamazsiniz anneciginizi.. ne olursa olsun kim oldugu belli olmayan bi bakicidansa anneniz baksin..

herkesin yorumunu tek tek okudum yorumlarınız için çok tşk ederim..
eve gidip bıraz sakin kafayla düşününce abarttımın farkına vardim.. ama bebegim yeni iyileşti o yüzden korktum..
ve dün annem dediki evet hava cok esiyormuş sonradan biz gelirkende iyice sogumuş. ..
yani havanın kötü oldugunu kabullendi.
benm kızdıgım nokto annemn bir tek bu konuda değil her konuda kendi bildiğini okuması beni dinlememesi dik gtmesi..
canımı sıkan bu.. sadece bu konu olsa takılmazdm..
su an bakıcı durumu olsa tutarm ama annemede sen bakma bakıcı baksn diyemeyiz..
o yüzden en güzeli idare etmek olacak.. nasıl olacak blmyrm ama..
annemn bu inadyla dik kafalılıgyla herşeyi ben bilirim havalarıla..
birdahada eşime yanıstmcm zaten bu seferde o cephe alıyor işin içinden hiç cıkamıyorm
o zamanda ayıkla princin taşını :KK14:

sevgili konu sahibi,

buyuk oglum bebekken istanbul'daydik ve ne zaman hastalansa doktoru prof. dr. barbaros ilikkan mutemadiyen disari cikarin, hava alsin derdi. disari cikaramiyorsaniz, balkona cikarin derdi. yaz yahut kis.

simdi 7 ay evvel ikinci bebegim oldu, yurt disindayiz. bebegim burada iki defa hastanede yatti. ona ragmen her gun disari cikarir, temiz havadan mahrum birakmam. pimpirikliginizde bence haksizsiniz.

hakli oldugunuz tek yan, annenizin anneanne olarak degil, bakici olarak bakmaya meylettigi cocugunuz hakkinda taleplerinizi yerine getirmeyisine serzenisiniz.

yapacaginiz tek sey bir bakici ile anlasmak, anneanne olarak da annenizin istediginiz-istedigi zaman evinize gelip, torunuyla alakadar olmasi. _MAJESTE_ _MAJESTE_

X