Benmi çok abartıyorum bebegim konusunda ben mi yalnış mı düşünüyorum çok bunaldım.!!!!

bence susup oturun. bakın çok ciddi söylüyorum. ben olsam öyle yapardım. 20 ay annem baktı oğluma . tabi iteleye kakalaya. yani oğlumu çok severdi hala öyle aşıklar birbirlerine. ama işte sabah oğluş erken kalkıyor, bugün banka işim var izin al, evlerimiz çok uzak falan filan derdi hep. ben çok yoruldum o süreçte ama 20 ay mis gibi baktı Allah razı olsun. tabi paralı bakmadı ama ben byük hediyeler almaya çalıştım hep. neyse sonra kreşe başladı 20 . ayında çocuk hastalıkta kurtulamadı adapte olamadı. hop eltime verdik parasıyla baktı. bir nevi bakıcı gibi düşünün bunu. çocuğum orda ne yaşadıysa artık psikolojisi bozuldu. eltimin adını duymaya tahammülü yok. 3 yaşında anlatamıyor da ne olduğunu. kreşe verdik el mahkum. en azından kameralar var. hasta olması psikolojisinin bozulmasından daha iyi diye. çok şükür çok seviyor okulunu koşa koşa gidiyor. gelişimine de faydalı.
o yüzden demem o ki böyle ufak şeylere takılmayın. kreş çağına kadar annenizi idare edin. sonra verirsiniz güzel bir kreşe. hem çocuk için hem sizin için iyi olur.

bence susup oturun. bakın çok ciddi söylüyorum. ben olsam öyle yapardım. 20 ay annem baktı oğluma . tabi iteleye kakalaya. yani oğlumu çok severdi hala öyle aşıklar birbirlerine. ama işte sabah oğluş erken kalkıyor, bugün banka işim var izin al, evlerimiz çok uzak falan filan derdi hep. ben çok yoruldum o süreçte ama 20 ay mis gibi baktı Allah razı olsun. tabi paralı bakmadı ama ben byük hediyeler almaya çalıştım hep. neyse sonra kreşe başladı 20 . ayında çocuk hastalıkta kurtulamadı adapte olamadı. hop eltime verdik parasıyla baktı. bir nevi bakıcı gibi düşünün bunu. çocuğum orda ne yaşadıysa artık psikolojisi bozuldu. eltimin adını duymaya tahammülü yok. 3 yaşında anlatamıyor da ne olduğunu. kreşe verdik el mahkum. en azından kameralar var. hasta olması psikolojisinin bozulmasından daha iyi diye. çok şükür çok seviyor okulunu koşa koşa gidiyor. gelişimine de faydalı.
o yüzden demem o ki böyle ufak şeylere takılmayın. kreş çağına kadar annenizi idare edin. sonra verirsiniz güzel bir kreşe. hem çocuk için hem sizin için iyi olur.
annem zatn kreş cagına kadar bakabilir mi blmyrm eşi emekli olunca bakmayacak acık acık dedi..
öyle mi dersiniz enisi susup oturmak mı ama insan göz göre görede susamıyor ki.

annem zatn kreş cagına kadar bakabilir mi blmyrm eşi emekli olunca bakmayacak acık acık dedi..
öyle mi dersiniz enisi susup oturmak mı ama insan göz göre görede susamıyor ki.

yani bunlar basit konular. yani ben yaşadıklarımdan pay çıkarıyorum. eltim farklı bir bakıcı da olabilirdi. acaba oğlum ne yaşadı da adını duymak istemiyor kadının :KK43:
ha ben bir daha çocuğum olursa ve bakıcı bulmam gerekirse kamera sistemi kurarım evime. yoksa olmaz yani. ben yaşadıklarımdan yola çıkarak diyorum idare edin diye. ha eltimi de görseniz dünyanın en iyi çocuk bakanı sanki. ama ben oğlumu da çok iyi biliyorum. o yüzden kesinlikle bir sıkıntı vardı.

Bebekleri soğuğa alıştırmaktan zarar gelefrğini düşünmüyorum. İskandinav ülkelerinde yaşayan kreş çocukları o havada açık hava oyunları oynuyor ve dahi bebek arabası ile karda gezdiriliyorlar. Çok çıtkırıldım yapmamak lazım çocukları. Bir de annenizi işten ayırmışsınız biz sana bakıcı ücreti vereceğiz diyerek. Tercihiniz bu yönde olmuş maalesef sonucuna katlanmak zorundasınız. Şimdi hadi git denmez. Abarttığınızı düşünüyorum. eşiniz de 'benim çocuğum' nidaları ile çok abartmış. Kadının maddi sorınu varmış, bakıcılık yapıyormuş. Bakıcılık yapmasa zaten bakardı diye düşünüyorum. Eşi yüzünden bakmaması olayını siz daha iyi bilirsiniz. Öyle bir anneyse zaten torununa bak demek baştan mantıksız olmuş.

Salgin bir virus vardi.ishal kusma uzun surdu cocuklarda aylardir.sizin cocugunuz muhtemelen ondan hastalanmis.
Avmler emin olun esen havadan binlerce kat daha sagliksiz ve hastaliga davetiye cikaran seyler.
Bu derece rahatsizsaniz annenizin bakimindan bakici tutun.sizide anneniz buyuttu bunuda hatirlayin yinede.

Salgin bir virus vardi.ishal kusma uzun surdu cocuklarda aylardir.sizin cocugunuz muhtemelen ondan hastalanmis.
Avmler emin olun esen havadan binlerce kat daha sagliksiz ve hastaliga davetiye cikaran seyler.
Bu derece rahatsizsaniz annenizin bakimindan bakici tutun.sizide anneniz buyuttu bunuda hatirlayin yinede.
avm lere sık gtmyiroz zaten.. evet oradada hastalanabilr haklsnz ama dedm gibi sık gtmeyiz.
havada su an esinti cok fazlalaştı ve annem bunu göre göre cıkardı cocugumu
ben böyle sorunlar yaşamayız sanyrdm ama yaşanıyor sıkıştm inanın napacamı blyrm bakıcı tutsak bu seferde annem alınacak ara acılacak ama bana sorsanz bakıcı daha iyi olurdu

Kelimeleri kullanış tarzınız abartili. Kuzeyden kuzeyden esiyor, acı acı esiyor. Sibirya mı ya hu? Giydirirsiniz, bebek arabasının da tentesini kapatirsiniz içeri oksijen bile zor girer. Erzurum'un, Sivas'ın sogugunda millet nasıl çocuk büyütüyor?
Annenizin eşini de haksız bulmadım. Anneniz kac yaşına gelmiştir, ihtiyacı bitince evinde dinlenmek istemesi haksız bir durum değil. Paralı veya parasız çocuk bakmaz zorunda değil. Unutmayin, sizi buyuten de anneniz :)
Gerçekten guvenebileceginiz bakıcı bulabiliyorsaniz ne ala. Ama ben annenin bakicidan daha guvenilir olduğunu düşünüyorum.
Ve bakici varken de anneniz gelip çocuğu gezdirmek isteyebilir. Yine Hayır diyemezsiniz. Bakıcı bir çözüm değil

cok abartmişsiniz. otur kendin bak ozaman. kimae sizin cocugunuza bakmak zorunda değil. üstelık bakıcı tutaan 650 bakmaz bile...

Benimde iki yasinda kizim var ayni zor yemek yiyen bide hasta olunca tamam artik gecen kis cok hasta oldu ayda bir iki defa mutlaka ve bronsit baslangici bile gecirdik nacizane tavsiye vermek isterim evin sicakligina gore giydir ne usut ne terlet hele terleyip sirtinda kurumasi bu baslica bi bronsit nedeni simdi surekli sik sik sirtini kontrol ederim az terlese hemen bez sokarim sirtina sukur bu kis hic hasta olmadik bide kis girmeden bi sise multivutamin kullandik artik odami fayda etti bilmiyorum....biz hep evdeyken hasta olurdu kizim sik sik ev havalandirmasi yap acik havada dolassin tabi cok sogukta insan korkuyor hasta olur diye....anne konusu baya zor dinlemiyorsa bastan duzenini onunda bozmadan bulsaydin iyiymis

Avm havasız hastalıklar cırıt cırıt oradan oraya atlıyor
Ben cocukların bu kadar korunmasına karsıyım

Ayrıca annenız yenı kocasına torununu degısırse ıste o zaman durup dusunmenız gerekıyor.
Cok ayıp daha dunku adam ne oalcagı bellı degıl ne munasebet sıze bunu soyluyor asıl mesele burada

Benimde iki yasinda kizim var ayni zor yemek yiyen bide hasta olunca tamam artik gecen kis cok hasta oldu ayda bir iki defa mutlaka ve bronsit baslangici bile gecirdik nacizane tavsiye vermek isterim evin sicakligina gore giydir ne usut ne terlet hele terleyip sirtinda kurumasi bu baslica bi bronsit nedeni simdi surekli sik sik sirtini kontrol ederim az terlese hemen bez sokarim sirtina sukur bu kis hic hasta olmadik bide kis girmeden bi sise multivutamin kullandik artik odami fayda etti bilmiyorum....biz hep evdeyken hasta olurdu kizim sik sik ev havalandirmasi yap acik havada dolassin tabi cok sogukta insan korkuyor hasta olur diye....anne konusu baya zor dinlemiyorsa bastan duzenini onunda bozmadan bulsaydin iyiymis
ben bilemezdim böyle olacagını.. elbette dolassn onada iyi gelir acık hava cocuk hep evde hep evde.. ama cıkılacak hava var cıkılmck hava ben buna kzıyorum onuda geç annem böyle hep başına buyruk olrsa napacagız blmyrm

Çıkılmayacak hava diye bir şey yok. Benim kızımın doktoru ateşi çıkınca dışarı çıkar temiz hava alsın diyor. İyi giydirdikten sonra problem değil ki...

Bir de 2 sene sonra zaten annen bıraksın. Kreşe ver, ananesi ile bütün gün evde oturana kadar yaşıtları ile oynasın.

Avm lerde hastalanmıyo dısarıda mı hastalanıyo. Ruzgardan hastalanmaz enfeksıyondan hastalanır,lutfen cocugunuzu avm gıbı kapalı olanlara goturmek yerıne yagmurda yagsa,karda yagsa dısarıya cıkarın avmlerden daha faydalıdır.

Durumunuz zor annenizin işinidi bıraktırıp kendi çocuğunuza baktırıyosunuz e olmadı yapamıyoruz herkes yoluna deme şansınız yok .

Tabiki çocuğa dikkat ediceksiniz ama hiç mi hava almasın hep evde mi dursun istiyosunuz ? Zıbınla çıkartmıyosa çokta uzatmanın anlamı yok sıkıca giydiririm demiş giydirmiştir diye düşünüyorum ?

2 sene sonrasına gelince anneniz yanlış bi evlilik yapmış o yaşta maddi durumu kötü biriyle rvlenip torununa onun izniyle bakıyo bu kısmı da düşünmeniz gerekir

2 sene sonra 3 yaşına yakın olucak kreşe berebilirsiniz hem sosyalleşir ama annenizide kaybediyo gibi duruyosumuz

kapalı mekanlar özellikle avmler 2 yaşına kadar çok sakıncalı. hepimizin sandığının aksine açık hava, soğuk hasta etmez. o kapalı mekandaki virüsler hasta eder.

ben her konuda yazıyorum. aile ilişkilerini zedelemek yerine bakıcı baksın çocuğa.

Yahu tamam hava çarparda, sıkıca giydirip ağzını gözünü güzelce kapadıktan sonra hiç birşey olmaz, aksine temiz hava alır, yavrucağın beynine azcık oksijen gider..

Avm'lerde dolaştırınca dahamı az hastalanacak sanıyosunuz?
Kesinlikle katılıyorum :KK69:

Durumunuz zor annenizin işinidi bıraktırıp kendi çocuğunuza baktırıyosunuz e olmadı yapamıyoruz herkes yoluna deme şansınız yok .

Tabiki çocuğa dikkat ediceksiniz ama hiç mi hava almasın hep evde mi dursun istiyosunuz ? Zıbınla çıkartmıyosa çokta uzatmanın anlamı yok sıkıca giydiririm demiş giydirmiştir diye düşünüyorum ?

2 sene sonrasına gelince anneniz yanlış bi evlilik yapmış o yaşta maddi durumu kötü biriyle rvlenip torununa onun izniyle bakıyo bu kısmı da düşünmeniz gerekir

2 sene sonra 3 yaşına yakın olucak kreşe berebilirsiniz hem sosyalleşir ama annenizide kaybediyo gibi duruyosumuz
benhiç hava almasn hep evde dursn neden isteym o benm evladm onunda gezmeye dolşamaya temiz hava almaya ihtycı var bütün gün evde die cok üzlüyorm zaten ama cıkılacak hava var cıkılmck hava var sadece bunu demek istyrm her allahın günüde avmde dğlzizzaten.

Rus bebeler bebe değil zannedersem
Bakınız efendim bir çok doktor artık hemfikir
Soğukta dondurma yenmez
Yok soğukta çocuk dışarı çıkmaz....
Bunların devri bitti artık
Pekala da dondurma verirsin çocuğuna ama usturuplu yedirirsin elma yer gibi değil
Ve mümkün olduğunca böyle havalarda çıkın dışarı sağlam giyinsin çocuk
Mikroplar soğukta değil sıcak ortamda yayılıyor :kahve:
Ayrıca kreş ya da bakıcı başka seçenek göremiyorum
Kreşte de hasta olur ama :ıslık:

Canım ben eşinin annen için olan konuşma uslubunu beğenmedim sana konuşurken...

Birde sakınan göze çöp batar derler, iyice giydirdiyseniz bişi olmazdı bebek arabasında götürmüyor mu annen ve bebek arabasının koruyucuları war ... _MAJESTE_ _MAJESTE_
eşim böyle benm oda hemen sinirlenr ve eşimin sinirlendiği bu konu değil aslında annemn dik başlı oluşu ve laftan sözden anlamamsı bu durum bozuyor sinirlerini.
bebek arabamızın koruyucusunu kaybettk canm
birde konya gercekten cok soguk i şyernde bnakaya gttm geldm esinti artmış.
bende isterm evladmn gezmesini dolaşmasını o bütün gün evde die çok üzlyrm zatn sklyr die ama cok endişelenyrm hastalacak die.. hava güzelken heep cıksnlar sorun değil hiç evde durmasnlar hatta.
bundan ziyade annemn böyle başına buyruk kendi bilidğini okuması sinirlerimi bozuyor her taraftan köşeye sıkışmş gibiym sanki

X