Benmi çok abartıyorum bebegim konusunda ben mi yalnış mı düşünüyorum çok bunaldım.!!!!

anneniz genel olarak diğer konularda da sözünüzü dinlemiyorsa oturup ciddi bir konuşma yapın, baktınız anlaşamayacaksınız siz bakıcı aramaya anneniz de bakacak başka bir çocuk aramaya başlasın (birden çıkarırsanız o da mağdur olacak)
ama şunu da söylemeden geçemeyeceğm, bu havalar çocuğu hasta etmez, eğer uygun giydirilirse, aşırı sıcak hava dışında hiçbir hava çocuğu hasta etmez, bu konuda rahat olun.
Peki soğuk soğuk esen havada mi etmez konyann iklimi çok soğuk su an işten geldm elm döndü çok esior ama yook annem illa gidecekti gitti havasını aldı geldi inşallah hastlaanmaz bebeğim ben anneme asla laf anlatamam

Lütfen bana bir akıl verin kafayı yemek üzereyim cok bunaldm.. 9 aylık bir bebegim var çalıştıgım için annem bakıyor bebegime 2 aydır çalışıyorum. anneme laf söz söylemek imkansız asla dinlemez kendi bildiğini yapar birde alınır mozurdanır, annem ikinci evliliğini yaptı 3 ay önce.
ben çalışmıyor iken başka bir kadının cocuguna bakordu ( 650tl ) maddi durumları pek yok ben işe girince, anne sen ordan cık benm cocuguma bak biz sen orda ne alıyorsan verelim dedik (650 tl ) verioruz anneme.
Eşi 2 yıl sonra emekli olacak bügün dediki bana ; eşim emekli olunca baktrmaz cocuga büyük ihtimalle o zamanda bakıcı ayarlarsınız dedi. yani anlıcanz yeni evlendiği adam su an paraya ihtiycları oldukları için bakıtıyor torununa yarn emekli olsun bakma diyip cekilecek.. bizde seneye ev almayı düşünüyorz .annem öyle deynce bende sen kendine sıkıntı etmez ayarlarız bakıcı zaten su an sen bizden para alıor olmasan yine bakıtmazdı dedim..
Bugünkü canımı sıkan olaya geliyorum bilyorsnuz bu havalar insanı cok çarpar birde esior 10 derece bugun burası. Ögle molamda eve gidiyorum. eve gittim
Annem: teyzen aradı beni cgırdı oraya gidelim senn cıkış saatine geliriz ( 15 dakika uzaklkta evi yürüyerek )
Ben: anne hava esior ama cocuk hastalanmaısn hava çarpar ( 1 ay önce cok kötü hastalandı yavrum 3 gün hastanede yattk 15 gün agzına lokma koymadı ateş ishal enfeksiyon nelerle ugraştık cok dikkat ediyoruz bende babasıda.. hafta sonu kapalı alana alış veriş merkezine felan götürüyoruz sadece dışarı cıkarmıyoruz havalarn tadı yok )
Annem : yok yok esmiyor birşey olmaz sarar sarmalarım..
Ben : iyi o zaman yaz olsa sıkıntı değil hergün cıkar gez dolaştır gideceğin yere git ama işte havaların tadı yok tedirginm bende hastalanr die cok korkuyorum
Annem: yaz gelincede cok sıcakta güneş geçiyor o zamanda cıkamaz güneş geçer..
Yazın güneş gececegini düşünüyor ama hava eserken bu havada hastalanacagını düşünmüyor ..!!
Neyse hazırladık oglumu cıktk dışarı hava acaip esiyordu kızlar kuzeyden soguk soguk
Ben: anne gördün mü bak hava nasıl esiyor inşallah birşey olmaz
Annem: yaaa amann birşey olmaz. dedi ve gttiler
Bebegimin yeme sorunu var birde corbasını aldı yemesse sen gelince yedirirsn dedi.
Eşim aradı oda gidecegini ögrendi küplere bindi
Eşim: benim cocugumu niye cıkartıyor.. bu havada havanın tadı yok esiyor acı acı görmüyor mü ben cocugumu iyileştirene kadar neler cektim. hastanelerde yattı benim çocugum
Havalar iyi olur cıkarsnda bu havada benm cocuhgumu niye cıkartıyor madem bakiyor bakacaksa adam gibi baksn derdine nolmuş
anası sana cıkarma demiş niye cıkartıyorsn dedi küplere bindi..
Bebegim hasta oldugundan beri ck dikkatli davranıyoruz eşimde haklı
Bakıcı olsa çıkma dedin mi çıkmaz iş biter ama annem laftan anlamıyor
anneme diyorum ki anne cıkarma hava esiyor hastalanr yok dinlemiyor ya ben onun annesiyim sen beni neden dinlemek istemiyorsn. neden torununu bu havada cıkartıyorsn hadi o cocuk hastalandı o zaman napacaksn cok mu önemli teyzeme gitmek...
Şimidi cok düşünüyorum bilyormsnz keşke bakıcı mı baksadı bu hale hiç düşmezdik.. en azından laf anlardı birşeyler söylebilrdn
ve bide annem eşi emekli olunca bakamıcak büyük ihtimalle herkez kendi menfatini düşünüyor.
Ben anneme cıkarma demiyorum gezdirme demiyorum hatta cıkarsn gezdirsn daha iyi ama cıköılacak hava var cıkılmayacak hava var
Biz annemle napacaz böyle böyle kızlar lütfen akıl verin cıldırmak üzereyim çok bunaldm.. doldum .. :KK43:
anneniz çocugunuza bakmak zorunda değil
madem memnun değilsiniz bakıcı tutun.

Annene doğrudan anne başka bakıcı buldum desen kırılabilir belki. İlk önce konusabilirsin belki. Bazı büyükler anlamiyor bazı şeyleri. Benim de kaynana uzak şehirden geldiğinde kızımı alıp her gün gezdirmisti. Bir kere anne bugün esiyor çıkarma istersen dedim kalın giydiririm bir şey olmaz demişti. Onlar için kendi dedikleri doğru. Büyük olduklari icin her şeyi doğru yapıyorlar diye düşünmemizi istiyorlar da öyle düşünmek zorunda değiliz ki yani.

belkide dediginz gibi laf dinlemiyor kafasına eseni yapıyor die sinirlrm bozuluyor .. ama hastalıgı da yeni yeni atlattı bebegm bende haklı değilmiym bir anne olarak endişelnmekte
Tabii ki de haklı olduğunuz yönler var,sonuçta hiçbir sağlıklı anne çocuğu hastalansın istemez..En iyisi bunları annenizle doğrudan konuşmak,mümlün olduğunca kırmadan çünkü o da sizin anneniz,belki şuan yansıtmasa da eminim o da sizin iyiliğinizi düşünüyordur

bu isin boyle olacagini tahmin edemedin mi akrabalar baktigi zmn laf dinlemiyorlar.(herkes degildir tabi uzerinize alinmayin) benim bakis açim bu. bakici bulmalisin. daha 2 ay olmus bu haldesin ilerde nolcak

Ben bebeğimi karda yağmurda bile çıkardım. Burnuna atkı dolayınca havanın soğukluğunu içime çekmez ki brn atkısız gezdiriyorum.
Siz çok kötü bir deneyim yaşamışsınız bebeğiniz hastanede kalmış çok zor ben de olsam kafayı yerim ama bağışıklık sistemi için kapalı ve mikrop yuvası olan AVM'ler yerine açık havadar yerleri tercih etmenizi Öneririm.
Bu arada bakıcıya laf geçirirsiniz ama bakıcı bir sabah ben işi bıraktım diyip çekip gider ortada kalırsınız yeni birini bulana kadar.
Orta yolu bulun bence anne sen git ben bebeğimle vakit geçireyim biraz çok özledim hem banyo yaparız falan diyip annenizi teyzenize yollayın.

Çocuklar, bebekler havalardan değil mikroplardan hasta olur. Üstelik AVM gibi kapalı alanlarda daha da çok mikrop var. Çok evhamlisiniz bu konuda. Çıktığı zaman ki havadan değil de teyzenizdeki kalabalıktan hasta olur olursa. Sonra da annenize bak çıkarma hava soguk demedik mı diye kızar durursunuz eşinizle.

Torununa baktığı için para mı aliyor:KK57:valla yazık benim anneme de kv me de yıllardır 2 çocuğuma da kimsenin bakmadığı gibi baktılar ,üstüne yapmadıkları ,almadıkları yok.ben sizin yerinizde olsam bakıcı bulurum hem çocuğunuz şimdiden alissin.zorlanmasin sonra.ne demek anneye para vermek ya bence bırakın vermeyin artık bakiciya verin daha iyi.annane babanne dediğin torununu bakıcıya vermeye kıyamaz bakar üstüne de torununa ne alacağını şaşırır benim bildigim

Ben yanında yokken kapıdan dışarıya babası hariç kimse çıkaramaz kızımı. Annen teyzenle illa görüşecekse teyzen gelsin yada haftasonu görüşsün. Çocuğa bakan sadece çocuğa baksa sorun olmayacak. Gezmedende geri kalmayacak çocukta bakacak yok öyle dünya. Bakıcı bulun derim. Nazla niyazla uğraşmazsınız.

Sizide sonucta eller değil o kadın yani anneniz büyüttü ( oyle tahmin ediyorum) sakinilan göze çöp batar derler fazla ince düşünüyorsunuz bence. Bizlerde cocuk olduk emin olun farkli mekan gördüğü icin cocugunuz daha mutlu olmustur. Surekli evde duvarlara bakmak bunaltiyor cocuklari.

Ben yanında yokken kapıdan dışarıya babası hariç kimse çıkaramaz kızımı. Annen teyzenle illa görüşecekse teyzen gelsin yada haftasonu görüşsün. Çocuğa bakan sadece çocuğa baksa sorun olmayacak. Gezmedende geri kalmayacak çocukta bakacak yok öyle dünya. Bakıcı bulun derim. Nazla niyazla uğraşmazsınız.
Bakıcı bulmak sorun degldr anneme nasıl denir bu biz bakıcı bulacaz sen bakma die bidaha yüzüme bakmaz iki ucu bklu değnek resmen napacam blmyrm ya bide çıkılacak hava var cikilmck hava var hiç dusunmyr ya

Ay hava çarpar hava çarpar fenalık geldi okurken.
Normal bir çocuk sıkı giyinip dışarı çıkarsa birşeycik olmaz. Aksine iştahı açılır, uykusu gelir, temiz hava iyi gelir. Çocuğunuz virüs kaptıysa götürdüğünüz kapalı alanlardan avm lerden kapmıştır.
Hava nasıl çarpar ? Kış günü banyo yaptırıp çıkarırsanız veya terli çıkarsa, rüzgarda şapkasız gezerse, mağaza gezmek gibi sıcak soğuk ortam geçişlerinde olabilir.

Bakıcı bulmak sorun degldr anneme nasıl denir bu biz bakıcı bulacaz sen bakma die bidaha yüzüme bakmaz iki ucu bklu değnek resmen napacam blmyrm ya bide çıkılacak hava var cikilmck hava var hiç dusunmyr ya
Uygun şartlarda giydirdiğinizde dışarı çıkmasında sıkıntı yok hatta iyi bile gelir temiz hava. Ben ocakta doğum yaptım geçen yıl kış ortasında bile hiç çekinmeden çıkarıyorduk kızımı. Asıl mevzu ev gezmesi.. çay servisi faslına girmiycem bile.. allah korusun..
annenede olduğu gibi anlatacaksın. Yada çok iyi birini bulduk kaçırmak istemiyoruz sen zaten 2 yıl sonra bakamayacağını söylemiştin diyeceksin.

Çocuğunuzu avm'lerde gezdirerek çocuğunuza, annenizin açık hava gezdirmesinden daha çok zarar verdiğinize emin olabilirsiniz. Düzgün giydirince bir şey olmaz rüzgardan. Fazla abartmışsınız. Annenize de sanki kadın hayatında ilk defa çocuk görmüş de sizden öğrenmesi gerekiyormuş herşeyi gibi davranmanız abes. Sonuçta sizi de sanırım anneniz büyüttü. Bu kadar pimpirikliyseniz bakıcı tutmalısınız. Annenizin çocuğa yaklaşımı sizin yaklaşımınızdan daha doğru geldi bana zira.

ciddi söylüyorum bu derece pipirikli olmak sizi hasta eder.. konuyu okurken başlık "havanın tadı yok" olmalıymış dedim bu ne huzursuzluk yahu.. her gün 1 saat dışarı çıkmalı bebekler, yemesinin bozuk olma sebebi oksijen alamamasından kaynaklanıyor.. bırakın çıksın, üzerini kalın giydirdikten sonra hiçbir şey olmaz.. çocuğunuzun hastalık kapma sebebi AVM lerde 5484648 tane ne idüğü belli olmayan insanla aynı havayı soluması..

Biraz sakin ol annenle olan herseyi de esine gidip yetistirme ben izin vermedim dinlemiyor annem beni dersen esin de kotuler tabi.ben kizimi her gun ise giderken 10 dakikada mesafedeki anneme goturuyorum soguk yagmur ruzgar da oluyor cocuk arabasini ruzgarin olmadigi yone ceviriyorum ustune de yagmurluk bu sene birkez hastalandi esim bana kizar cok koruyucu davraniyorsun cocugun bu havalara da alismasi bagisiklik kazanmasi gerekiyor der.cok evham ettiysen hasta olur diye bebegine mandalina elma havuc suyu icir.arada pekmez icir ihlamur ver.ben oyle yapiyorum.bir yasindan sonra balli limonlu ilik su icir cok faydasini gorursun.

Lütfen bana bir akıl verin kafayı yemek üzereyim cok bunaldm.. 9 aylık bir bebegim var çalıştıgım için annem bakıyor bebegime 2 aydır çalışıyorum. anneme laf söz söylemek imkansız asla dinlemez kendi bildiğini yapar birde alınır mozurdanır, annem ikinci evliliğini yaptı 3 ay önce.
ben çalışmıyor iken başka bir kadının cocuguna bakordu ( 650tl ) maddi durumları pek yok ben işe girince, anne sen ordan cık benm cocuguma bak biz sen orda ne alıyorsan verelim dedik (650 tl ) verioruz anneme.
Eşi 2 yıl sonra emekli olacak bügün dediki bana ; eşim emekli olunca baktrmaz cocuga büyük ihtimalle o zamanda bakıcı ayarlarsınız dedi. yani anlıcanz yeni evlendiği adam su an paraya ihtiycları oldukları için bakıtıyor torununa yarn emekli olsun bakma diyip cekilecek.. bizde seneye ev almayı düşünüyorz .annem öyle deynce bende sen kendine sıkıntı etmez ayarlarız bakıcı zaten su an sen bizden para alıor olmasan yine bakıtmazdı dedim..
Bugünkü canımı sıkan olaya geliyorum bilyorsnuz bu havalar insanı cok çarpar birde esior 10 derece bugun burası. Ögle molamda eve gidiyorum. eve gittim
Annem: teyzen aradı beni cgırdı oraya gidelim senn cıkış saatine geliriz ( 15 dakika uzaklkta evi yürüyerek )
Ben: anne hava esior ama cocuk hastalanmaısn hava çarpar ( 1 ay önce cok kötü hastalandı yavrum 3 gün hastanede yattk 15 gün agzına lokma koymadı ateş ishal enfeksiyon nelerle ugraştık cok dikkat ediyoruz bende babasıda.. hafta sonu kapalı alana alış veriş merkezine felan götürüyoruz sadece dışarı cıkarmıyoruz havalarn tadı yok )
Annem : yok yok esmiyor birşey olmaz sarar sarmalarım..
Ben : iyi o zaman yaz olsa sıkıntı değil hergün cıkar gez dolaştır gideceğin yere git ama işte havaların tadı yok tedirginm bende hastalanr die cok korkuyorum
Annem: yaz gelincede cok sıcakta güneş geçiyor o zamanda cıkamaz güneş geçer..
Yazın güneş gececegini düşünüyor ama hava eserken bu havada hastalanacagını düşünmüyor ..!!
Neyse hazırladık oglumu cıktk dışarı hava acaip esiyordu kızlar kuzeyden soguk soguk
Ben: anne gördün mü bak hava nasıl esiyor inşallah birşey olmaz
Annem: yaaa amann birşey olmaz. dedi ve gttiler
Bebegimin yeme sorunu var birde corbasını aldı yemesse sen gelince yedirirsn dedi.
Eşim aradı oda gidecegini ögrendi küplere bindi
Eşim: benim cocugumu niye cıkartıyor.. bu havada havanın tadı yok esiyor acı acı görmüyor mü ben cocugumu iyileştirene kadar neler cektim. hastanelerde yattı benim çocugum
Havalar iyi olur cıkarsnda bu havada benm cocuhgumu niye cıkartıyor madem bakiyor bakacaksa adam gibi baksn derdine nolmuş
anası sana cıkarma demiş niye cıkartıyorsn dedi küplere bindi..
Bebegim hasta oldugundan beri ck dikkatli davranıyoruz eşimde haklı
Bakıcı olsa çıkma dedin mi çıkmaz iş biter ama annem laftan anlamıyor
anneme diyorum ki anne cıkarma hava esiyor hastalanr yok dinlemiyor ya ben onun annesiyim sen beni neden dinlemek istemiyorsn. neden torununu bu havada cıkartıyorsn hadi o cocuk hastalandı o zaman napacaksn cok mu önemli teyzeme gitmek...
Şimidi cok düşünüyorum bilyormsnz keşke bakıcı mı baksadı bu hale hiç düşmezdik.. en azından laf anlardı birşeyler söylebilrdn
ve bide annem eşi emekli olunca bakamıcak büyük ihtimalle herkez kendi menfatini düşünüyor.
Ben anneme cıkarma demiyorum gezdirme demiyorum hatta cıkarsn gezdirsn daha iyi ama cıköılacak hava var cıkılmayacak hava var
Biz annemle napacaz böyle böyle kızlar lütfen akıl verin cıldırmak üzereyim çok bunaldm.. doldum .. :KK43:
Cnm ben konuna deilde şunu soliyim benimde 10 aylık bebeğim var kendim bakıyorum ve hastalıktan kurtulmuo sebebide sürekli havalar soğuk die dışarı cikartmiorum cikarttigim zamanda hep hasta oluo doktora götürdüm hemen anladi çocuğu her hava sartlarinda hatta karda bile dışarı cikartmam gerektigini soledi ilk zamanlar hastalanır ama bu sekilde her hava sartlarina alışması gerekli yoksa hep bagisikligi zayıf bir çocuk olucak dedi yani bilgin olsun annenin yaptığı hoş bisi değil ama soğuk havalardada çocuğu dışarı çıkart bence

Peki soğuk soğuk esen havada mi etmez konyann iklimi çok soğuk su an işten geldm elm döndü çok esior ama yook annem illa gidecekti gitti havasını aldı geldi inşallah hastlaanmaz bebeğim ben anneme asla laf anlatamam

benim kızım kışın ortasında doğmuştu 2012, öyle bir soğuk vardı ki anlatamam, o havada kucağıma alır gezerdim, hep de öyle devam ettik. eşimin abisi çocuk doktoru, o cesaretlendirirdi hep, teri üstünde soğumasın ve vucut ısısı ani düşecek şekilde soğuğa girmesin yeter derdi.
şu an kızım 5 yaşında, 5 yılda 1 kez kulak enfeksiyonundan antibiyotik kullandı, onun dışında hiç ateşi 38 in üstüne çıkmadı, hiç ağır gribal hastalık vs geçirmedi :nazar: nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor inanın. ne kadar sakınırsanız o kadar hasta oluyor bu çocuk milleti.

X