Benmi çok abartıyorum bebegim konusunda ben mi yalnış mı düşünüyorum çok bunaldım.!!!!

sevgili konu sahibi,

buyuk oglum bebekken istanbul'daydik ve ne zaman hastalansa doktoru prof. dr. barbaros ilikkan mutemadiyen disari cikarin, hava alsin derdi. disari cikaramiyorsaniz, balkona cikarin derdi. yaz yahut kis.

simdi 7 ay evvel ikinci bebegim oldu, yurt disindayiz. bebegim burada iki defa hastanede yatti. ona ragmen her gun disari cikarir, temiz havadan mahrum birakmam. pimpirikliginizde bence haksizsiniz.

hakli oldugunuz tek yan, annenizin anneanne olarak degil, bakici olarak bakmaya meylettigi cocugunuz hakkinda taleplerinizi yerine getirmeyisine serzenisiniz.

yapacaginiz tek sey bir bakici ile anlasmak, anneanne olarak da annenizin istediginiz-istedigi zaman evinize gelip, torunuyla alakadar olmasi. _MAJESTE_ _MAJESTE_
işte bunu da nasıl yapacagm blmyrm inanın.. aslnda sorunun asıl kaynagı dün annemn bebegimi cıkarması değil
asıl sorun annemn hep böyle kendi istediğini yapması hereşeye kendinin yön vermesi.. laf söz anlamaması dik gtmesi.. bu benm canımı sıkıyor.

Erkek bı adım onde tutulur cogu aılelerde bu boyldır ne yazıkkı.. benım de bı abım bı ablam var. O erkek ısteyemez sızın gıbı degıl derdı ama bızımde baska yonden gonlumuzu alırdı bana sen en kıcuksın senı oylr sevıyorum ablan ılk besık dıye dıye. Zıra Analık zor sey. Allah ıcıne ferahlık versın guzel bı yolla anlasırsınız ınsallah
Benim annem beni severmiş bilmiyorum ama değer vermiyor bu çok açık:KK43:
Ama zaten bu yaştan sonra da anne sevgisi aramıyorum
Rabbim hakkımızda hayırlısı neyse onu yaşatsın bize
Annelik evet çok zor

Madem kısacık yol tutsaydınız bir taksi yaa... bu kadar sorun yaşamazdınız. Herşeyi de eşinize söylemeyin. Biraz kurnaz olmak lazım eş ve aile ilişkilerini yoluna koyarken. Çok bunalmış hayatım, taksiyle gidiverdiler, ben sarmaladımçocuğu korkma bişey olmaz deyiverseniz eşinizin de yelkenleri iner.

Madem kısacık yol tutsaydınız bir taksi yaa... bu kadar sorun yaşamazdınız. Herşeyi de eşinize söylemeyin. Biraz kurnaz olmak lazım eş ve aile ilişkilerini yoluna koyarken. Çok bunalmış hayatım, taksiyle gidiverdiler, ben sarmaladımçocuğu korkma bişey olmaz deyiverseniz eşinizin de yelkenleri iner.
valla okurken benimde aklıma o geldi.

Bence abartmışsınız. 10 derece çıkılmayacak kadar soğuk bir hava değil. İyice sarıp sarmalayıp çıksın nolucak, temiz hava almış olur. Ya da parasını verseydiniz taksiye binselerdi. Anneniz de bunalmış olabilir evde

Bence abartmışsınız. 10 derece çıkılmayacak kadar soğuk bir hava değil. İyice sarıp sarmalayıp çıksın nolucak, temiz hava almış olur. Ya da parasını verseydiniz taksiye binselerdi. Anneniz de bunalmış olabilir evde
evet canm bunalmş olabilr hklsn ooda insan ben zaten yavrum gezsn istiyorum değişik kişiler görsn mekanlar görsün dolaşssn nie isteyemeyim.. sürekli evde tıkıkılıp kalmasını neden isteym ki .
beni asıl sinirlendiren annmen hep böyle laftan sözden anlamaması herşeyi mozurdanması dik başlılıgı.
her konuda böyle nasıl anlaşableceğimizi bilmyrm

Lütfen bana bir akıl verin kafayı yemek üzereyim cok bunaldm.. 9 aylık bir bebegim var çalıştıgım için annem bakıyor bebegime 2 aydır çalışıyorum. anneme laf söz söylemek imkansız asla dinlemez kendi bildiğini yapar birde alınır mozurdanır, annem ikinci evliliğini yaptı 3 ay önce.
ben çalışmıyor iken başka bir kadının cocuguna bakordu ( 650tl ) maddi durumları pek yok ben işe girince, anne sen ordan cık benm cocuguma bak biz sen orda ne alıyorsan verelim dedik (650 tl ) verioruz anneme.
Eşi 2 yıl sonra emekli olacak bügün dediki bana ; eşim emekli olunca baktrmaz cocuga büyük ihtimalle o zamanda bakıcı ayarlarsınız dedi. yani anlıcanz yeni evlendiği adam su an paraya ihtiycları oldukları için bakıtıyor torununa yarn emekli olsun bakma diyip cekilecek.. bizde seneye ev almayı düşünüyorz .annem öyle deynce bende sen kendine sıkıntı etmez ayarlarız bakıcı zaten su an sen bizden para alıor olmasan yine bakıtmazdı dedim..
Bugünkü canımı sıkan olaya geliyorum bilyorsnuz bu havalar insanı cok çarpar birde esior 10 derece bugun burası. Ögle molamda eve gidiyorum. eve gittim
Annem: teyzen aradı beni cgırdı oraya gidelim senn cıkış saatine geliriz ( 15 dakika uzaklkta evi yürüyerek )
Ben: anne hava esior ama cocuk hastalanmaısn hava çarpar ( 1 ay önce cok kötü hastalandı yavrum 3 gün hastanede yattk 15 gün agzına lokma koymadı ateş ishal enfeksiyon nelerle ugraştık cok dikkat ediyoruz bende babasıda.. hafta sonu kapalı alana alış veriş merkezine felan götürüyoruz sadece dışarı cıkarmıyoruz havalarn tadı yok )
Annem : yok yok esmiyor birşey olmaz sarar sarmalarım..
Ben : iyi o zaman yaz olsa sıkıntı değil hergün cıkar gez dolaştır gideceğin yere git ama işte havaların tadı yok tedirginm bende hastalanr die cok korkuyorum
Annem: yaz gelincede cok sıcakta güneş geçiyor o zamanda cıkamaz güneş geçer..
Yazın güneş gececegini düşünüyor ama hava eserken bu havada hastalanacagını düşünmüyor ..!!
Neyse hazırladık oglumu cıktk dışarı hava acaip esiyordu kızlar kuzeyden soguk soguk
Ben: anne gördün mü bak hava nasıl esiyor inşallah birşey olmaz
Annem: yaaa amann birşey olmaz. dedi ve gttiler
Bebegimin yeme sorunu var birde corbasını aldı yemesse sen gelince yedirirsn dedi.
Eşim aradı oda gidecegini ögrendi küplere bindi
Eşim: benim cocugumu niye cıkartıyor.. bu havada havanın tadı yok esiyor acı acı görmüyor mü ben cocugumu iyileştirene kadar neler cektim. hastanelerde yattı benim çocugum
Havalar iyi olur cıkarsnda bu havada benm cocuhgumu niye cıkartıyor madem bakiyor bakacaksa adam gibi baksn derdine nolmuş
anası sana cıkarma demiş niye cıkartıyorsn dedi küplere bindi..
Bebegim hasta oldugundan beri ck dikkatli davranıyoruz eşimde haklı
Bakıcı olsa çıkma dedin mi çıkmaz iş biter ama annem laftan anlamıyor
anneme diyorum ki anne cıkarma hava esiyor hastalanr yok dinlemiyor ya ben onun annesiyim sen beni neden dinlemek istemiyorsn. neden torununu bu havada cıkartıyorsn hadi o cocuk hastalandı o zaman napacaksn cok mu önemli teyzeme gitmek...
Şimidi cok düşünüyorum bilyormsnz keşke bakıcı mı baksadı bu hale hiç düşmezdik.. en azından laf anlardı birşeyler söylebilrdn
ve bide annem eşi emekli olunca bakamıcak büyük ihtimalle herkez kendi menfatini düşünüyor.
Ben anneme cıkarma demiyorum gezdirme demiyorum hatta cıkarsn gezdirsn daha iyi ama cıköılacak hava var cıkılmayacak hava var
Biz annemle napacaz böyle böyle kızlar lütfen akıl verin cıldırmak üzereyim çok bunaldm.. doldum .. :KK43:

Dün eve gittim annem cıkarkan dedi ki bana
' hava biz gelirken acaip siddetlendi esinti acı acı sogudu cok '
EE anne ben sana demiştimm esiyor die.. hiç birşey demedi evine gitti.
Asıl sorun ne biliyormsnz esen havada dışarıda cıkarması değil..
asıl sorn bildiğini okuması kimsenin lafndan sözünden anlaması herşeye dik gtmesi.
yapma denileni ısrarla yapması bu benm canımı sıkıyor
üstelik oglum yeni iyileşti o yüzden cok telaşlandm
hava esiyor dedğim halde ısrarla esmior deyipde sonradan bana aa evet esiyormuş demesi..
bunlar benm sinirimi bozuyor..
Ve eşim.. birdaha ona hiç birşey anlatmam zaten o da cepha alıyor bu sefer iyice içinden cıkılmaz bir hal oluyor birde onunla ugraşıyorum..
arada kaldm annem böyle dik başlı laftan sözden anlamaz kafasına göre yönledrrse herşeyi napacagm bilmiyorım
şimdi biz bakıcı bulalalm demekte olmaz
sanrm en güzeli orta yol bulunması oglum kreşe gidene kadar..
Bakıcı yada kreş en iyisi.
Anneniz anlayışlı değil birde üvey baba var, bence bakıcıya verin

Annene para verdiğin için bakıcı muamelesi yapiyorsunuz sende eşinde. Para verdiğiniz için sizin dediklerinizi yapsın istiyorsunuz. Madem bakıcı tutun. Ha bir de 15 dk lik mesafeye gitmekle hasta olmaz çocuk. Zaten kapalı alanlar hasta eder çocuğu. Sıkı giydirirsen hiç bir şey olmaz.

Ah,benim annem :)
Benim annem söz konusu kedi olunca bile dinlemiyor asla beni. Kedim şişko,mama kabini dolu görünce hemen bitiriyor . Bu yüzden diyet mama aliyorum ve günde sadece iki sefer mama kabini dolduruyorum. Ama evde her gün duyduğum söz 'bu kedinin mama kabi niye boş! Bakamiyorsan niye aliyorsun? Kedi açliktan miyavliyor! Al ananecim,bunu da ye,annen sana bakmiyor mu?'
:)) kedim cok korkak,asla balkona bile çikmaz.pencere kenarindan ööyle dısariyi izler. Annem bir anda haykirir 'kedi asağiya atlayacaak! Kuşun peşinden atlayacak! Ne biçim annesin sen'
Kediye böyle yapan bebeğe ne yapar az çok kestirebiliyorum.
İşiniz zor
Bence tutun bir bakici,en azindan kendi istediğiniz gibi yetişir bebeğiniz. Ve siz bir kural koyuyorsunuz,anneniz iplemiyor...annenizin yasakladigina siz izin veriyorsunuz falan çook zorlanirsiniz ileride. Çocuk kimsenin sözünü dinlemez ,cunku bilir ki biraz ağlayip sizlasam nasilsa bu kurali ananem bozar...
Bence çare bakıcı
Biraz buyuyunce de kreş

Valla canım sen yerden göğe kadar haklısın.Annen zaten ikinci eşi için seni yarı yolda bırakacak.Üstelik ona en çok ihtiyacın olduğu dönemde.Çocuğun küçük.Nolur biraz büyütse.Diğer mevzuya gelince.Çocuk daha yeni iyileşmiş.Hastanede yatmış.Titizlenmen çok doğal.Keşke hiç bu işe girmeden iyi bir bakıcı bulsaydın.

Soğuk havanın burundaki bağışıklık sistemini baskıladığı Yale Üniversitesi'nden araştırmacılar tarafından 2015 yılının başında ispatlandı. Yani soğuk hava hasta etmez demek yanlış. Soğuk hava bağışıklık sistemini baskılayarak hastalıklara çok daha açık hale getirebilir _MAJESTE_ _MAJESTE_
tabi küçük çocuğu yıllayacağız sokakta. zaten pusete de binmeyecek öyle cıscıbıl gezecek haliyle hasta olacak.

2 çocuk annesiyim yaşadığım yer konum itibariyle çok rüzgarlı, ve şehrin geneline göre 3 derece daha soğuk. çocuklarımı aşırı yağış olmadığı her gün sokağa çıkardım günde yarım saat. ben sokağa çıkardığım için hasta olmadılar. ne zaman bir doğumgünü, mevlüt vs. kalabalık bir yere gitsek 2.3 günü grip oldular.

tabi küçük çocuğu yıllayacağız sokakta. zaten pusete de binmeyecek öyle cıscıbıl gezecek haliyle hasta olacak.

2 çocuk annesiyim yaşadığım yer konum itibariyle çok rüzgarlı, ve şehrin geneline göre 3 derece daha soğuk. çocuklarımı aşırı yağış olmadığı her gün sokağa çıkardım günde yarım saat. ben sokağa çıkardığım için hasta olmadılar. ne zaman bir doğumgünü, mevlüt vs. kalabalık bir yere gitsek 2.3 günü grip oldular.

"Soğuk hasta etmez" demişsiniz ben de Yale Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından bulunan ve çok ses getiren bir araştırmanın sonucunu paylaşıyorum ve soğuk hava burundaki bağışıklığı baskılayarak hastalıklara daha açık hale getirebilir diyorum. Çok bilimsel konuşuyorum.

Siz cevap olarak 2 çocuğu gözlemlemişsiniz, onu paylaşıyorsunuz. Çocuklar da kardeş, aynı gen havuzundan geliyorlar. Yani araştırma sonucuna aynı gen havuzundan 2 kişilik bir örneklemle karşı çıkıyorsunuz.

Tane tane anlatayım. Kalabalık yerlerden hastalık kapılması muhtemeldir. Ama soğuk havada kaldıysanız ve vücut ısınız düştüyse burnunuzdaki bağışıklık sistemi zayıflar ve kalabalık yerlere girmeden de normalde etkilenmeyeceğiniz ufak bir şeyden hasta olabilirsiniz.

Sizin çocuklarınız bu durumda bile hasta olmayabilir. Belki de bağışıklık sistemleri soğuğa karşı ortalama bir çocuktan daha kuvvetlidir. Belki de vücut ısıları düşmüyordur.

Ben bilimsel araştırma sonucu söylüyorum ama yine de endişeleniyorum. Ya diyorum birinin çocuğu soğukta bile hasta olmayacaksa ve temiz hava ona iyi gelecekse, ya yazdığımın tersi çıkarsa. O yüzden kesin bir cümle yazmıyorum "Soğuk hava bağışıklık sistemini baskılayarak hastalıklara çok daha açık hale getirebilir" diyorum. Getirir demiyorum, getirebilir diyorum. Ama siz kesin bir dille "soğuk hasta etmez" diyorsunuz. Etmeyebilir değil, etmez. Size bu yüzden cevap yazdım. Kesin konuştuğunuz için. Ya birinin bağışıklık sistemi zayıf olan çocuğunu soğuk, vücut ısısını düşürerek daha da zayıf hale getirirse ve çok daha kolay hasta olmasına sebep olursa?

taylor taylor sandığınız gibi cahil biri değilim. yazdıklarınızı anlayabiliyorum merak etmeyin.
burada ortalama bir dille yazıyorum.
daha çocuk anne karnına düşmeden yelek ören bir milletiz biz.
kim çocuğunu korumasız bir şekilde sokağa çıkarıyor ki? hipotermiye sokacak halimiz yok.
hatta biz terletip, sonra da terli terli su içme deriz.
yazdıklarınız doğru olabilir, ya da şöyle diyelim doğru! bunu başka platformlarda konuşabiliriz elbette.
ama annesine çocuğu sokağa çıkardı diye kızan, avmye götür diyen bir bilinçten bahsediyoruz.
kesin dille konuşmamın sebebi, avmnin asla daha iyi bir tercih olmayacağını söylemek.

ruh sağlığını korumak için, bu kadar evhama gerek yok diyorum ben işin özü.
çocuk büyütürken, biraz daha makul olmak lazım..

Aslında çocuğa bakma açısından anneden sonra en güvenilir kişi anneanne gibi gelir bana hep ama neden kendi bildiğini okuyor ki anlamadım ve bu işten para da alıyor. Ama geçen soğuk havaya çıkan değil o havaya uygun giydirilmeyen çocuk hasta olur yazıyordu bir yerde görmüştüm.Sizin için bakıcı daha iyi gibi görünüyor sanki bu durumda.

Kesinlikle bakıcıya verirdim gerekirse daha fazla ödeyerek.
Eşime sürekli söylerim ne senin annen ne benim annem diye.
Bakıcı sizin istediğiniz gibi bakıyor annelerse kendi kafalarına göre.

Bence annende problem yok. Esi 2 yil sonra evde bebek istemeyebilir bence normal. Annen de evde tıkılıp kalacak değil. Abartıyorsun. Madem memnun değilsin bakiciya ver

Lütfen bana bir akıl verin kafayı yemek üzereyim cok bunaldm.. 9 aylık bir bebegim var çalıştıgım için annem bakıyor bebegime 2 aydır çalışıyorum. anneme laf söz söylemek imkansız asla dinlemez kendi bildiğini yapar birde alınır mozurdanır, annem ikinci evliliğini yaptı 3 ay önce.
ben çalışmıyor iken başka bir kadının cocuguna bakordu ( 650tl ) maddi durumları pek yok ben işe girince, anne sen ordan cık benm cocuguma bak biz sen orda ne alıyorsan verelim dedik (650 tl ) verioruz anneme.
Eşi 2 yıl sonra emekli olacak bügün dediki bana ; eşim emekli olunca baktrmaz cocuga büyük ihtimalle o zamanda bakıcı ayarlarsınız dedi. yani anlıcanz yeni evlendiği adam su an paraya ihtiycları oldukları için bakıtıyor torununa yarn emekli olsun bakma diyip cekilecek.. bizde seneye ev almayı düşünüyorz .annem öyle deynce bende sen kendine sıkıntı etmez ayarlarız bakıcı zaten su an sen bizden para alıor olmasan yine bakıtmazdı dedim..
Bugünkü canımı sıkan olaya geliyorum bilyorsnuz bu havalar insanı cok çarpar birde esior 10 derece bugun burası. Ögle molamda eve gidiyorum. eve gittim
Annem: teyzen aradı beni cgırdı oraya gidelim senn cıkış saatine geliriz ( 15 dakika uzaklkta evi yürüyerek )
Ben: anne hava esior ama cocuk hastalanmaısn hava çarpar ( 1 ay önce cok kötü hastalandı yavrum 3 gün hastanede yattk 15 gün agzına lokma koymadı ateş ishal enfeksiyon nelerle ugraştık cok dikkat ediyoruz bende babasıda.. hafta sonu kapalı alana alış veriş merkezine felan götürüyoruz sadece dışarı cıkarmıyoruz havalarn tadı yok )
Annem : yok yok esmiyor birşey olmaz sarar sarmalarım..
Ben : iyi o zaman yaz olsa sıkıntı değil hergün cıkar gez dolaştır gideceğin yere git ama işte havaların tadı yok tedirginm bende hastalanr die cok korkuyorum
Annem: yaz gelincede cok sıcakta güneş geçiyor o zamanda cıkamaz güneş geçer..
Yazın güneş gececegini düşünüyor ama hava eserken bu havada hastalanacagını düşünmüyor ..!!
Neyse hazırladık oglumu cıktk dışarı hava acaip esiyordu kızlar kuzeyden soguk soguk
Ben: anne gördün mü bak hava nasıl esiyor inşallah birşey olmaz
Annem: yaaa amann birşey olmaz. dedi ve gttiler
Bebegimin yeme sorunu var birde corbasını aldı yemesse sen gelince yedirirsn dedi.
Eşim aradı oda gidecegini ögrendi küplere bindi
Eşim: benim cocugumu niye cıkartıyor.. bu havada havanın tadı yok esiyor acı acı görmüyor mü ben cocugumu iyileştirene kadar neler cektim. hastanelerde yattı benim çocugum
Havalar iyi olur cıkarsnda bu havada benm cocuhgumu niye cıkartıyor madem bakiyor bakacaksa adam gibi baksn derdine nolmuş
anası sana cıkarma demiş niye cıkartıyorsn dedi küplere bindi..
Bebegim hasta oldugundan beri ck dikkatli davranıyoruz eşimde haklı
Bakıcı olsa çıkma dedin mi çıkmaz iş biter ama annem laftan anlamıyor
anneme diyorum ki anne cıkarma hava esiyor hastalanr yok dinlemiyor ya ben onun annesiyim sen beni neden dinlemek istemiyorsn. neden torununu bu havada cıkartıyorsn hadi o cocuk hastalandı o zaman napacaksn cok mu önemli teyzeme gitmek...
Şimidi cok düşünüyorum bilyormsnz keşke bakıcı mı baksadı bu hale hiç düşmezdik.. en azından laf anlardı birşeyler söylebilrdn
ve bide annem eşi emekli olunca bakamıcak büyük ihtimalle herkez kendi menfatini düşünüyor.
Ben anneme cıkarma demiyorum gezdirme demiyorum hatta cıkarsn gezdirsn daha iyi ama cıköılacak hava var cıkılmayacak hava var
Biz annemle napacaz böyle böyle kızlar lütfen akıl verin cıldırmak üzereyim çok bunaldm.. doldum .. :KK43:

Dün eve gittim annem cıkarkan dedi ki bana
' hava biz gelirken acaip siddetlendi esinti acı acı sogudu cok '
EE anne ben sana demiştimm esiyor die.. hiç birşey demedi evine gitti.
Asıl sorun ne biliyormsnz esen havada dışarıda cıkarması değil..
asıl sorn bildiğini okuması kimsenin lafndan sözünden anlaması herşeye dik gtmesi.
yapma denileni ısrarla yapması bu benm canımı sıkıyor
üstelik oglum yeni iyileşti o yüzden cok telaşlandm
hava esiyor dedğim halde ısrarla esmior deyipde sonradan bana aa evet esiyormuş demesi..
bunlar benm sinirimi bozuyor..
Ve eşim.. birdaha ona hiç birşey anlatmam zaten o da cepha alıyor bu sefer iyice içinden cıkılmaz bir hal oluyor birde onunla ugraşıyorum..
arada kaldm annem böyle dik başlı laftan sözden anlamaz kafasına göre yönledrrse herşeyi napacagm bilmiyorım
şimdi biz bakıcı bulalalm demekte olmaz
sanrm en güzeli orta yol bulunması oglum kreşe gidene kadar..

Tam benim kv yi anlatmışsin aslında senin kendi annen kolayca cekinmeden konusa bilirsin sanki yabancı birini anlatmışsin gibi geldi aranız pek sıcak degilmi?

Tamam cocukdur kucukdur anlarim sakiniyorsunuz, ama sakinan goze cop batar, bir tek sizin evladiniz var gibi davranmayin. Yapmayin bunu. Kari koca ikiniz de cok hiddetlisiniz bence. Cocuklar siz boyle davrandikca bagisiklik kazanamiyor ilk hastalikta yatak dosek yatiyor. Benim bir arkadasim cocugunu kucagimiza vermiyor cocuk her gun hasta.
Dogal buyutun. Faydasini goreceksiniz. O soguk havada bir tek sizin cocugunuz dolasmayacak ki ev gezmesiymis gittikleri yer. Bence hareketlerinizde abarti var. Kusura bakmayin.

X