Benmi çok abartıyorum bebegim konusunda ben mi yalnış mı düşünüyorum çok bunaldım.!!!!

Ay şimdi baktım profiline bir de Konya da yaşıyormussun. :110:
Eşim de Konyalı. Kayinvalidemlere bu zamana kadar üç kez gittim. En fazla iki gün kaldım bu zamana kadar. Çocuğum hasta olur diye. Eşim 4 gün önce gitti arkadaşın arabasıyla onlarla gitmedim çocuğum üşütecek diye. Hem de bir günlüğüne. Ay ne diyeyim çok soğuk memleket. Haklısın telaşlanmakta. :KK12:
evet konyalıyım ve gercekten co ksoguk su an acaip soguk soguk esior yavruma yazık değl mi ya allah kahretsn vla oof :KK43:

haklıyım değil mi hani acaba ben mi abartıyorum dedm ama yok ya ben cocugumu düşümek zorundaym o cocuk hastalandı mı kimsenin ruhu duymuyor hatanaelerde perişan olan benm cocugum oluyor.. tüm düzeni değişiyor yazık günah değil mi cıkılacak hava var cıkılmcak hava var anneme birşey diyemessin desende böyle dinlemiyor kadn illa gidecek öldü bacım die kadın ya napablrm nolur bi akıl verin kafaı yiyecem :kızgın:
Adam akıllı bir bakıcı bulmani öneririm. Gerçekten için rahat olmalı ama. Baştan her şeyi anlasmalisiniz.
Bir de annene açıklama yapmak zorunda kalacaksın ama olsun bebeğin daha değerli. Ne de olsa iki yıl sonra bakmayı bırakacaksın anne de şimdiden böyle olması daha iyi olur de . Iyi bir bakıcı bulduktan sonra... off offf evlat. Üzülüyorum bu yavrucaklara. Inşallah hasta olmaz bu kez.

Yahu tamam hava çarparda, sıkıca giydirip ağzını gözünü güzelce kapadıktan sonra hiç birşey olmaz, aksine temiz hava alır, yavrucağın beynine azcık oksijen gider..

Avm'lerde dolaştırınca dahamı az hastalanacak sanıyosunuz?
ben cok soguk bir şehirde yaşıyorum acaip soguk bir iklim var ve bu havalar insanı cok hasta ediyor.
avmlerde kapalı alan bilyrm ordada mıkrop kapması yüksek ihtimal zaten her zamna gtmyrz ama göz baka baka da esen havada dışarı cıkarmann anlamı var mı
hava güzel olunca cıkar
birde sana cıkarılma dior neden kendi bildiğini okuyorsn ki
bilmiyorum sizce ben mi yanlış düşünoyurm
buraya bu yüzden konu actm yardmcı olun beni aydınlatn yanlışım varsa düzeltin die.

Kim annesi kadar iyi bakabilir ki bir cocuga. Bir cocuk krese gidene kadar annenin bakmasi en iyisidir. Zaten para veriyormussunuz o yuzden bakici tutun. Kurallariniza gore hareket etsin ama iyi bir bakici da bulmak zor.

Eğer güvenilir birini bulabilirseniz bakıcı tutun bence. En azından sizin sözünüzden çıkamaz. Annenizde kendince haklı. Evde bunalmış olabilir.
tamam canm bunalmş olabilir oda hkalı ama cıkacak hava var cıkarılmck hava var
benm cocugm hasta oldu zaman hastane köeşelrnde kıvrandıgımzda ateşler içnde yandıgında kimsenin ruhu duymuyor.
ben zaten 4 de cıkıyorum bunalacak birşey yok ki.
4 30 gib, evine gidiyor..
bunalsa bile ilk başta cocugumu düşünmek zornda yne gtsn . ama hava iyiyken
kardeşine diyebilrdi demi sen gel.
birde bnmle inat ediyor yok yok yok esmior dior.

Sizin yaptığınız AVM ye götürme işi hastalık açısından daha riskli
açık hava daha iyidir
gerçekten güvenilir bir bakici en güzeli
bana babaannem ler baktı hala daha laf arasında bu konuyu araya sıkıştırırlar kardeslerime bakici bakti teyzemiz gibi hala gorusuruz o yüzden ailelere baktirmaya ben karşıyım

Kim annesi kadar iyi bakabilir ki bir cocuga. Bir cocuk krese gidene kadar annenin bakmasi en iyisidir. Zaten para veriyormussunuz o yuzden bakici tutun. Kurallariniza gore hareket etsin ama iyi bir bakici da bulmak zor.
evet bakıcı bulmak zor onu geçtim şimdi kalkıpda anneme bakıcı baksn nasıl denilecek..
ki zaten 2 yıl sonra bakmıcak bile eşi baktrmck cünkü herkez işine göre davranıor bu hayatta..

öyle mi diyorsnz sizce ben mi abartıyorum.. bu konuda ama annem hep böyle bşaına buyruk olursa napacagz
ben bir anneyim cocugumu düşünmek zorndaym
ama hep böylede başına buyruk davranırsa nasıl anlaşacagm ben annemle
Bak canım annen seni büyütmüş çocuk hasta da olacak ki bağışıklığı güçlensin hiç birimiz pamuklara sarılıp büyümedik. Annen basına buyruk ama tecrübeli benimde kızım 8 aylık pimpirikli olmanı anlıyorum ama kendini üzme bakıcıdan daha iyi bakacaktır kendi canı kanı. Emekli olduktan sonraki planları da zoruna gitmesin belki oda eşiyle gezmek seyahat etmek istiyordur. Avrupalı neneler dünya geziyor bizim neneler torun bakıyor belki yorulmuştur kolay değil gerçekten benim enerjim yetmiyor Kızıma annemin nasıl yetsin

Sizin yaptığınız AVM ye götürme işi hastalık açısından daha riskli
açık hava daha iyidir
gerçekten güvenilir bir bakici en güzeli
bana babaannem ler baktı hala daha laf arasında bu konuyu araya sıkıştırırlar kardeslerime bakici bakti teyzemiz gibi hala gorusuruz o yüzden ailelere baktirmaya ben karşıyım
ben böyle olacagını bilsem inanın baktrmaz bakıcı bulurdm en azndan benm kuralarıma uyardı annem kafasına göre ypaıyor
eger hastalanırsa o zaman nolacak napacak merak ediyorum.
yazn güneş geçmesini düşünüyor ama bu havada hastalanır demiyor
ya annesi daha cıkma diyor neyin inadı bu anlamıyorum ben.
anlamıyorum zatne paraya ihtycları kalmaynca bakmckda :kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:

Birde herşeyi eşinle paylaşma tutar annesini getirir benim annem baksın diye aman diyim dinamiti atesleme

evet bakıcı bulmak zor onu geçtim şimdi kalkıpda anneme bakıcı baksn nasıl denilecek..
ki zaten 2 yıl sonra bakmıcak bile eşi baktrmck cünkü herkez işine göre davranıor bu hayatta..

Bence bu senin bahanen. O nasil amannn bir sey olmaz diye gecistiriyorsa sen de ayni sekilde anne biz bir bakiciyla anlastik. Zaten iki sene sonra sen bakmayacaksin. O yuzden simdiden bir bakici tutmamiz en iyisi diyebilirsin.

Icten ice bakicinin annenden daha iyi bakmayacagini dusunebilirsin. Secim senin.

bakıcı evet.. en azndna laf söylerdin yapma derdin yapmazdı cıkma derdin cıkmazdı..
ben haklımıyım eşm haklımı yoksa abartıyormuym ya allahaşkına
cıkılacak hava var cıkılmck hava napacam nolur yol gösterin bana sinirden kendimi yiyorm su anda:kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:
yanlışsınız gubalak
neden yanlışsınız o çocuğu asıl kapalı ortamlardan AVM lerden özellikle uzak tutacaksınız
oralarda daha çok mikrop kapar
anneniz soğuklarda dışarı çıkmayacak tamam siz de evde oturup AVM falan gezmeyeceksiniz hafta sonu

anneniz de sıkılıyordur oda haklı sizde

ben cok soguk bir şehirde yaşıyorum acaip soguk bir iklim var ve bu havalar insanı cok hasta ediyor.
avmlerde kapalı alan bilyrm ordada mıkrop kapması yüksek ihtimal zaten her zamna gtmyrz ama göz baka baka da esen havada dışarı cıkarmann anlamı var mı
hava güzel olunca cıkar
birde sana cıkarılma dior neden kendi bildiğini okuyorsn ki
bilmiyorum sizce ben mi yanlış düşünoyurm
buraya bu yüzden konu actm yardmcı olun beni aydınlatn yanlışım varsa düzeltin die.
Iyide hava 10 derece demişsin, yani esiyorda olsa okadar çarpacak bi soğuk olmaz..
Soğuk hasta etmez dikkatli giydirilen bi cocuğu..

Bence senin sorunun tamamen annenle, başina buyruk hareket ettiğini düşünüyor ve eşinlede buyüzden geriliyorsan,
kendine başka bakıcı bul veya evladına kendin bak

Lütfen bana bir akıl verin kafayı yemek üzereyim cok bunaldm.. 9 aylık bir bebegim var çalıştıgım için annem bakıyor bebegime 2 aydır çalışıyorum. anneme laf söz söylemek imkansız asla dinlemez kendi bildiğini yapar birde alınır mozurdanır, annem ikinci evliliğini yaptı 3 ay önce.
ben çalışmıyor iken başka bir kadının cocuguna bakordu ( 650tl ) maddi durumları pek yok ben işe girince, anne sen ordan cık benm cocuguma bak biz sen orda ne alıyorsan verelim dedik (650 tl ) verioruz anneme.
Eşi 2 yıl sonra emekli olacak bügün dediki bana ; eşim emekli olunca baktrmaz cocuga büyük ihtimalle o zamanda bakıcı ayarlarsınız dedi. yani anlıcanz yeni evlendiği adam su an paraya ihtiycları oldukları için bakıtıyor torununa yarn emekli olsun bakma diyip cekilecek.. bizde seneye ev almayı düşünüyorz .annem öyle deynce bende sen kendine sıkıntı etmez ayarlarız bakıcı zaten su an sen bizden para alıor olmasan yine bakıtmazdı dedim..
Bugünkü canımı sıkan olaya geliyorum bilyorsnuz bu havalar insanı cok çarpar birde esior 10 derece bugun burası. Ögle molamda eve gidiyorum. eve gittim
Annem: teyzen aradı beni cgırdı oraya gidelim senn cıkış saatine geliriz ( 15 dakika uzaklkta evi yürüyerek )
Ben: anne hava esior ama cocuk hastalanmaısn hava çarpar ( 1 ay önce cok kötü hastalandı yavrum 3 gün hastanede yattk 15 gün agzına lokma koymadı ateş ishal enfeksiyon nelerle ugraştık cok dikkat ediyoruz bende babasıda.. hafta sonu kapalı alana alış veriş merkezine felan götürüyoruz sadece dışarı cıkarmıyoruz havalarn tadı yok )
Annem : yok yok esmiyor birşey olmaz sarar sarmalarım..
Ben : iyi o zaman yaz olsa sıkıntı değil hergün cıkar gez dolaştır gideceğin yere git ama işte havaların tadı yok tedirginm bende hastalanr die cok korkuyorum
Annem: yaz gelincede cok sıcakta güneş geçiyor o zamanda cıkamaz güneş geçer..
Yazın güneş gececegini düşünüyor ama hava eserken bu havada hastalanacagını düşünmüyor ..!!
Neyse hazırladık oglumu cıktk dışarı hava acaip esiyordu kızlar kuzeyden soguk soguk
Ben: anne gördün mü bak hava nasıl esiyor inşallah birşey olmaz
Annem: yaaa amann birşey olmaz. dedi ve gttiler
Bebegimin yeme sorunu var birde corbasını aldı yemesse sen gelince yedirirsn dedi.
Eşim aradı oda gidecegini ögrendi küplere bindi
Eşim: benim cocugumu niye cıkartıyor.. bu havada havanın tadı yok esiyor acı acı görmüyor mü ben cocugumu iyileştirene kadar neler cektim. hastanelerde yattı benim çocugum
Havalar iyi olur cıkarsnda bu havada benm cocuhgumu niye cıkartıyor madem bakiyor bakacaksa adam gibi baksn derdine nolmuş
anası sana cıkarma demiş niye cıkartıyorsn dedi küplere bindi..
Bebegim hasta oldugundan beri ck dikkatli davranıyoruz eşimde haklı
Bakıcı olsa çıkma dedin mi çıkmaz iş biter ama annem laftan anlamıyor
anneme diyorum ki anne cıkarma hava esiyor hastalanr yok dinlemiyor ya ben onun annesiyim sen beni neden dinlemek istemiyorsn. neden torununu bu havada cıkartıyorsn hadi o cocuk hastalandı o zaman napacaksn cok mu önemli teyzeme gitmek...
Şimidi cok düşünüyorum bilyormsnz keşke bakıcı mı baksadı bu hale hiç düşmezdik.. en azından laf anlardı birşeyler söylebilrdn
ve bide annem eşi emekli olunca bakamıcak büyük ihtimalle herkez kendi menfatini düşünüyor.
Ben anneme cıkarma demiyorum gezdirme demiyorum hatta cıkarsn gezdirsn daha iyi ama cıköılacak hava var cıkılmayacak hava var
Biz annemle napacaz böyle böyle kızlar lütfen akıl verin cıldırmak üzereyim çok bunaldm.. doldum .. :KK43:
Açık havadan ziyade mikrop yuvası avm çocuğu hasta eder asıl ordan koruyun çocuğunuzu. Hele ortak oyun alanları top havuzları gibi şeylerde oynatıyorsanız.

Laf dinlemiyor ve kafasına estiğini yapıyor diye sinirlenmekte haklısınız ama havanın soğuk olması dışarı çıkılmaz anlamına gelmemeli..Biz anaokulundayken (yurtdışı) yağmur kar çamur demeden her gün 15-20 dakika da olsa dışarda gezerdik,iyi giyindikten sonra bir şey olacağını düşünmüyorum..Ve lütfen çocuğunuz bebekken çok kalın giyinmeye alıştırmayın onları,ilerde daha çabuk üşüyüp hasta oluyorlar,nacizane bir tavsiye :)

Lütfen bana bir akıl verin kafayı yemek üzereyim cok bunaldm.. 9 aylık bir bebegim var çalıştıgım için annem bakıyor bebegime 2 aydır çalışıyorum. anneme laf söz söylemek imkansız asla dinlemez kendi bildiğini yapar birde alınır mozurdanır, annem ikinci evliliğini yaptı 3 ay önce.
ben çalışmıyor iken başka bir kadının cocuguna bakordu ( 650tl ) maddi durumları pek yok ben işe girince, anne sen ordan cık benm cocuguma bak biz sen orda ne alıyorsan verelim dedik (650 tl ) verioruz anneme.
Eşi 2 yıl sonra emekli olacak bügün dediki bana ; eşim emekli olunca baktrmaz cocuga büyük ihtimalle o zamanda bakıcı ayarlarsınız dedi. yani anlıcanz yeni evlendiği adam su an paraya ihtiycları oldukları için bakıtıyor torununa yarn emekli olsun bakma diyip cekilecek.. bizde seneye ev almayı düşünüyorz .annem öyle deynce bende sen kendine sıkıntı etmez ayarlarız bakıcı zaten su an sen bizden para alıor olmasan yine bakıtmazdı dedim..
Bugünkü canımı sıkan olaya geliyorum bilyorsnuz bu havalar insanı cok çarpar birde esior 10 derece bugun burası. Ögle molamda eve gidiyorum. eve gittim
Annem: teyzen aradı beni cgırdı oraya gidelim senn cıkış saatine geliriz ( 15 dakika uzaklkta evi yürüyerek )
Ben: anne hava esior ama cocuk hastalanmaısn hava çarpar ( 1 ay önce cok kötü hastalandı yavrum 3 gün hastanede yattk 15 gün agzına lokma koymadı ateş ishal enfeksiyon nelerle ugraştık cok dikkat ediyoruz bende babasıda.. hafta sonu kapalı alana alış veriş merkezine felan götürüyoruz sadece dışarı cıkarmıyoruz havalarn tadı yok )
Annem : yok yok esmiyor birşey olmaz sarar sarmalarım..
Ben : iyi o zaman yaz olsa sıkıntı değil hergün cıkar gez dolaştır gideceğin yere git ama işte havaların tadı yok tedirginm bende hastalanr die cok korkuyorum
Annem: yaz gelincede cok sıcakta güneş geçiyor o zamanda cıkamaz güneş geçer..
Yazın güneş gececegini düşünüyor ama hava eserken bu havada hastalanacagını düşünmüyor ..!!
Neyse hazırladık oglumu cıktk dışarı hava acaip esiyordu kızlar kuzeyden soguk soguk
Ben: anne gördün mü bak hava nasıl esiyor inşallah birşey olmaz
Annem: yaaa amann birşey olmaz. dedi ve gttiler
Bebegimin yeme sorunu var birde corbasını aldı yemesse sen gelince yedirirsn dedi.
Eşim aradı oda gidecegini ögrendi küplere bindi
Eşim: benim cocugumu niye cıkartıyor.. bu havada havanın tadı yok esiyor acı acı görmüyor mü ben cocugumu iyileştirene kadar neler cektim. hastanelerde yattı benim çocugum
Havalar iyi olur cıkarsnda bu havada benm cocuhgumu niye cıkartıyor madem bakiyor bakacaksa adam gibi baksn derdine nolmuş
anası sana cıkarma demiş niye cıkartıyorsn dedi küplere bindi..
Bebegim hasta oldugundan beri ck dikkatli davranıyoruz eşimde haklı
Bakıcı olsa çıkma dedin mi çıkmaz iş biter ama annem laftan anlamıyor
anneme diyorum ki anne cıkarma hava esiyor hastalanr yok dinlemiyor ya ben onun annesiyim sen beni neden dinlemek istemiyorsn. neden torununu bu havada cıkartıyorsn hadi o cocuk hastalandı o zaman napacaksn cok mu önemli teyzeme gitmek...
Şimidi cok düşünüyorum bilyormsnz keşke bakıcı mı baksadı bu hale hiç düşmezdik.. en azından laf anlardı birşeyler söylebilrdn
ve bide annem eşi emekli olunca bakamıcak büyük ihtimalle herkez kendi menfatini düşünüyor.
Ben anneme cıkarma demiyorum gezdirme demiyorum hatta cıkarsn gezdirsn daha iyi ama cıköılacak hava var cıkılmayacak hava var
Biz annemle napacaz böyle böyle kızlar lütfen akıl verin cıldırmak üzereyim çok bunaldm.. doldum .. :KK43:
güvenilir temiz bir kadın bulacaksın.
yapacak bişey yok

annemle konuşmak imkansız canm annem laftan sözden asla asla aslaaaa anlamaz asla konuşamassn diyalog kuramassn kendi bildiği
ya cıkaracak hava var cıkarmıcak hava var
benm cogugum hasta olrsa hesabını nasıl vereceksn sen.
anne hava esiormuş gördün mü bak dedim amaann dior bana ya .'!
seni anlıyorumda sen büyüten o ana. öyle yada herkes büyüyor. evladına insan kıyamaz ama hasta olmayan cocukda olamaz. olacak. bunlar hep olacak... okula göndereceksin hafta 2 kere hasta olacak...
sen annenle konuş. sürekli dene. elbette bir yerde anlayacak yada başka biri baksın diyip gidecektir. mutlaka ortak bir sonuca varacaksınızdır.

Laf dinlemiyor ve kafasına estiğini yapıyor diye sinirlenmekte haklısınız ama havanın soğuk olması dışarı çıkılmaz anlamına gelmemeli..Biz anaokulundayken (yurtdışı) yağmur kar çamur demeden her gün 15-20 dakika da olsa dışarda gezerdik,iyi giyindikten sonra bir şey olacağını düşünmüyorum..Ve lütfen çocuğunuz bebekken çok kalın giyinmeye alıştırmayın onları,ilerde daha çabuk üşüyüp hasta oluyorlar,nacizane bir tavsiye :)
belkide dediginz gibi laf dinlemiyor kafasına eseni yapıyor die sinirlrm bozuluyor .. ama hastalıgı da yeni yeni atlattı bebegm bende haklı değilmiym bir anne olarak endişelnmekte

seni anlıyorumda sen büyüten o ana. öyle yada herkes büyüyor. evladına insan kıyamaz ama hasta olmayan cocukda olamaz. olacak. bunlar hep olacak... okula göndereceksin hafta 2 kere hasta olacak...
sen annenle konuş. sürekli dene. elbette bir yerde anlayacak yada başka biri baksın diyip gidecektir. mutlaka ortak bir sonuca varacaksınızdır.
hasta olmyan elbette olmaz ama havanın durumu bile bilede cıkarmanın bir anlamı var mı sizce.

Iyide hava 10 derece demişsin, yani esiyorda olsa okadar çarpacak bi soğuk olmaz..
Soğuk hasta etmez dikkatli giydirilen bi cocuğu..

Bence senin sorunun tamamen annenle, başina buyruk hareket ettiğini düşünüyor ve eşinlede buyüzden geriliyorsan,
kendine başka bakıcı bul veya evladına kendin bak
evladıma kendim bkamayı inann bende cok isterdim ama. hayat şartları eşimnin aldı maaş yetmiyordu yetiştiremedik iş imkanım iyi olnucada bıraktm evladımı.
evet 10 derece ama konyada yaşıyoruz biz buz gibi esiyor.
hep evde duracak değiller insan sıkılır bunalır annemide anlyrm.
ama havayı bile bilede cıkmanın mantıgını anlamyrm
avm lerde öle cok gtmyrz gttmz zamanda market giyim dolanıp geliyoruz hemen ordada hasta olr o konudada hkalsnz
herşeyi gecelim.
annemn böyle başına buyruk davranması laf söz anlamaması inanın beni cok yoruyor ve geriyor.

X