- Konu Sahibi inceuclusarjiolanvarmi
sadece yapıcagın tek şey o sensız oluyorsa sende onsuz olucaksın hayatın gercegı bu hayatına devam et
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canim benim,
suan bende ayni surec icersinde gibi biseyim.
Ama kesinlikle yasanmislardan dolayi keske deme..
Bu seni sadece daha cok yipratir.
Bende yavas yavas inatlasma devri giriyor.
Hatta bugun bu karari aldim
Kendime daha cok ceki duzen vericem,
inadina cok daha iyi bakicam,
cok daha guzel olucam.
Guzellik merkezlerine git.
Suslen puslen.
Nasil olsa biz birgun yine karsilasacayiz Allahin izniyle.
Dahada alimli oldugumu gorurse kiskancligindan catlar insallah
evet ben onu görmeye gittim ama bizden asla konusmadım hiçbir zaman ve bana en son sözü hayatında benim yerim yokmus ve ancak rüyamda görür müşüm onu. tek bi mesaj attım senin gibi birinin bırak hayatımı rüyamda bile işi yok diye ve o günün üstünden 5 gün geçti biri ile çıkmaya basladı resmen yıkıldım. her daim dostlarım yanımdaydı ve bana nasıl insan olduklarını gösterdiler. geçti mi demişsin asla geçmedi ben onu o kadar çok sevdimki ilk askımdı benim düşün evlenmeyi düşünen insanlardık. ama Allahım kurtarmıs beni ondan. hala çok seviyorum ama o olmadanda onu sevebilirim. belki tam anlamı ile unutup geçecem bi gün unutmak da acım dinerek olacak yoksa yasanmıslık hiçbir zaman unutulmaz. ben böle acı çekerken onun hiç umrumda olmadı halada değil ama kendimi hasta ettim kimseye bişi olmadı. sabret hersey daha güzel olur senin için zaman herseyin ilacı derlerdi bu zaman hiç gelmiyo derdim ama su anda bakıyorum eski ben değilim yaram kabuk bağlamaya baslamış
sadece yapıcagın tek şey o sensız oluyorsa sende onsuz olucaksın hayatın gercegı bu hayatına devam et
canım benim yazdıklarını okudum ve tüm yorumları da.
seninle hemen hemen aynı yaştayız.
sanırım bu çocuk işler iyice ciddiye binince evliliğin getireceği sorumluluktan yükten kaçmış. gözünü korkutmuş.
eğer geri gelmesini istiyorsan bana sorarsan onu arama sorma. bu arada sen de kendi hayatına devam etmeye çalış.
eğer böyle yaparsan sana dönme isteği olabilir içinde.. ve ama bugün ama yarın büyük bir ihtimalle yine gelir.
çünkü kolay deil 4 sene :s bu 4 seneyi sadece sen yaşamadın o da yaşadı.
ama üstüne gidersen hep ararsan sorarsan duygusal yaklaşırsan iyice kaçacaktır.
zaten o şuanda ne de olsa yoknaz beni seviyo bana deli gibi aşık düşüncesiyle çok rahat hareket ediyo.
ve ayrıldığı için de omuzlarından büyük bir yük kalktığını hafiflediğini düşünüyor.
bak ben 19 yaşımdaydım. biriyle tanışmıştım arkadaş ortamımızda ve bir sene çıkmıştık. sonradan ben de aşık olmuştum ona. o da bana çok aşıktı bensiz yapamazdı evlenicektik asla ayrılmıycaktık bilmem ne. ailesinde herkesle tanıştırmıştı. yüzük bile almıştı bana içinde onun adı yazılı olan. kavga ediyoduk bazen küçük küçük şeylerden bile ama bu sadece hissettiğimiz aşk yüzündendi. en sonunda bigün çok saçma bişeyden kavga ederken ayrıldık :d şaka gibi ama gerçek. o da bana yüzüğü yakarsın falan gibi cümleler kurmuştu :d o zaman 20 yaşımdaydım üzülmüştüm ama geçmişti. bu bana böyle şeyler söylüyosa demek ki beni sevmiyo diye düşünmüştüm ve bıraktım kendi haline. aramadım hiç. ondan sonra aradan 3 4 ay geçmişti aradı beni yine barışmak istedi :) tamam dedim.. ama keşke demeseymişim. ikinci barışmamızda iki ay bile geçmeden yine ayrıldık :) ondan sonra bu çocuk oyuncağı mı dedim. böyle yaptığı için benim de iyice çıktı içimden. gözümden de düştü. hiç aramadım sormadım bi daha. sonra 21ime geldim rabbim karşıma başka birini çıkardı. ben onla birlikteyken yine kuzenime falan ulaşmış beni sormuş demiş ben çok büyük hata yaptım yine barışmak istiyorum. kuzenim geldi bana söyledi. dedim geçmişler olsuuun :)
böyle işte tatlım. belki içinde bişeyler bulursun diye kısaca anlattım :) bir de senin ilk sevgilinmiş sanırım.. ilk sevgilide insan biraz acemi oluyor bilemiyor bazen aşk nasıl yaşanır. çok kaptırıyor. ama sonraları daha bilinçli yaşıyosun çoğu şeyi ve aslında tadı daha çok çıkıyor aşkın. dediğim gibi bence arama sorma onu hiç. tahmin edebiliyorum çok zor şuanda ama onu düşünmemeye çalış. anca öyle gelirse gelir. gelmezse de sen yoluna devam edersin aynı şekilde. onunla geçirdiğin dört sene de sana önündeki ilişkilerinde tecrübe olur yol gösterir. rabbim inşallah hakkında hayırlısını versin canım. :)
tatlımmmmm
öncelikle deriiiiin bir nefes al... tamam mı...
sakin ol....
inan bu yasadıklarını bir tek sen yasamıyorsun... benzer seyler, hemen hemen aynıları bircogumuzun basından geciyor...
bende benle evlenmek için acele eden... yuzugumu bile almıs, evlenme teklifi edecegi yere rezarvasyon yaptırmı bir adam tarafından biranda terkedildim... ustelik psikolojimin hiç iyi olmadıgı ona en cok ihtiyacım olan donemde...
bende yaklasık 1 ay falan kapadım kendimi hayata... ama inan şimdi o bir ayın her dakikasına içim gidiyo ne salakmısım diye..
bak inan bana geciyor... YETERKİ gecmesini gercekten iste ve kararlı ol...
tüm bunları yasadın... ÇÜNKÜ bir nedeni vardı bunu ilerde anlayacaksın... BEN yasadım cunku eger yasamasaydım gercek askın nasıl bişey oldugunu gordugumde tanıyamazdım... şimdiki sözlümün kıymetini bilmezdim...
tüm bunları gercek askı bulmadan yasamam gercek askı tanımam içindi... bazılarımızın buna ihtiyacı olur
seninkide böle... şimdi dunyalardan cok sevdigini onsuz nefes almanın zor oldugunu dusundugun adam var ya...
bir gün GERCEK ASK la tanıstıgında aklına bile gelmeyecek... arada gelir ama sadece sukretmen için kolundaki adama...
lütfen ggercekten gecmesini iste ve asla kendini o 4 duvara hapsetme...
ben kendi kendime artık hayatıımı geri alıyorum deyip de suslenip puslenip dısarı cıktıgım daha o ilk gün hayatımın askıyla karsılastım...
hiç eksik etme su cümleleri hayatından...
NEDEN OLMASIN?
HERKES KADAR MUCİZE HAKKINA SAHİBİM...
herseyden önce otur iyice agla, acini sonuna kadar yasa tabi abartmadan..
gercekten onu unutmak, icindeki aciyi yenmek istiyorsan yapacagin ilk sey onunla ilgili herseyi her an ulasamayacagin bir yere kaldirmak, onun yoklugu aci vermedigi zaman cikarir hepsini ya yakar yada cöpe atarsin..
biliyorum hersey onu hatirlatiyor sana, dinledigin sarkilar, gittigin yerler, giydigin kiyafetler bile..
ama asicaksin, mesala onunla birlikte aldigin kiyafetleri, yada onun begendigi kiyatleri götür bir fakire ver..
canini yakacak sarkilari dinlemeyeceksin, daha cok hareketli, seni motive edecekler sarkilari dinle..
sonra eve tikamayacaksin kendini, git bi kursa yazil, hep yapmak istedigin ne varsa yap, gelecegin icin planlar yap, calismiyorsan is bul, kisacasi erteledigin ne kadar hayalin varsa onlarin gerceklesmesini sagla..
unutma o yokkende yasiyordun sen, evet hayatina girdi, iyi kötü 4 yil gecirdiniz birlikte, olmadi ayrildiniz bunlari kabullen..
gercekten istersen sende unutursun, hic kimse vazgecilmez degil unutma..
yaşaman gerekiyormuş yaşamışsın başka açıklaması yok sanırım
bu erkekler hiç aklında yokken bizi kendilerine aşık ediyorlar güven duymamızı sağlıyorlar peşimizden öyle bir koşuyorlar ki hep öyle olacak hep bizimle kalacak sanıyoruz sevilmek kimin hoşuna gitmez ki ama ne oluyorsa birden bire sanki hiç varolmamışız gibi sanki hiç sevmemiş gibi davranıyorlar ve bundan nefret ediyorum seninle benzer bir hikayemin olmasından da nefret ediyorum ayrılalı 10 ay geçti ilk günlerdeki kadar acımıyor canım ama aklıma geliyor anılarım gözleri sesi ayrılırken söylediklerini hatırlamasam kendime her gün hatırlatmasam hüngür hüngür utanmadan ağlarım ama o bensiz yaşıyor onsuz yaşayamayan ben de yaşıyorum onunla olduğu gibi değil ama yaşıyorum işte bütün olanlara rağmen hala onu özlüyorum en çok özlüyorum sevgim nefet oldu en son da özlem
ve bazen ona teşekkür ediyorum bana hayatımın dersini verdi bundan sonra kimseyi onun gibi sevemeyecek olsam da artık başrolde kalbim değil aklım var
benim en büyük zaafım sevgiydi sevildiğimi hissettiren herkesi sevebilirdim onu da sevdim
hiç umursamıyor olması evet en çokda can yakan bu. ben onunla ayrıldığımdan andaN beri ne kadar saat ayrı olduğumuzu hesaplıyordum ya çok sevmiştim deli gibi körü körüne hiçbirseyi görmeden ama o ben ağlarken hayatın tadını çıkarıyordu 2ay içinde iki kişiye aşık olmuştu beş sene birlikte olduğum yediğimiz içtiğimiz ayrı olmayan insan beni unutmustu.şimdi sevgilisi ile çok mutlu kimsenin ahı kimsede kalmazmıs ben onu allaha havale ettim. kendim için birseyler yapmaya basladım her daim dostlarım yanımda idi kendime gelmeye basladım. ölümden baska herseye çare vardır bu günlerinde geçeçek sabret ve dua et her daim
Her şey çok güzeldi ailevi farklılıkların bizi bunaltması dışında.
1 ay geçtiği halde hala iş aramıyordu. Annem ailem bana baskı yapıyordu. Bir adı konmalı diye. Bu durumu onunla paylaştım biraz da sert bir üslupla. Çünkü 3 buçuk yıl boyunca hep rahat bir insan olmuştu. Askere de 10 ayda ancak gitmeyi başarabilmişti. İşe girdi ama bir şeyler değişmeye başlamıştı. 3 buçuk yıl boyunca bir kez bile beni kırmamış, sesini yükseltmemiş adam, askerden gelip sorumluluk alınca bana karşı sert bir tutum sergilemeye başlamıştı. Kırıcı sözlerin haddi yoktu...
Sonrasında duyduğum şeyler ise berbattı. Arkadaşlarına "bana evlenmeyi düşünmeyecek takılmalık kız bulun" demesi, eski sevgililerine facebook'tan mesaj atması, mutlu mesut hayatına devam etmesi vs. O şu anda çok mutlu ve rahat. Ben ise 1 buçuk aydır hayata kapattım kendimi.
Belki hastalıktandır tüm bunlar diye kendimi avuttum ama benim dışımda herkese karşı gayet olumlu ve mutlu.
Daha sonra arkadaşlarıyla konuşmalarımda, arkadaş çevresinin onu çok doldurduğunu öğrendim. Yaşantılarınız çok farklı, mutlu olamazsınız demiş her biri. Ki bunu hep diyorlardı ama o, onlarla alakasını kesmişti. Bana sahip çıkmıştı. Şimdi ise onlara geri döndü ve halinden gayet memnun.
Ben yazdığınız bölümlerde takıldığım yerler hakkında yazmak isterim...
Ailevi ne gibi farklılıklarınız vardı? Ve yaşantılarınızın çok farklı olduğunu söyleyen arkadaşlar, hangi farklılıklardan bahsediyordu?
Sorumluluk alınca... Kaç yaşındaydı acaba? Çok soru soruyorum farkındayım ama... Bana ilginç geldi.. Rahatlığı...
Çalışıp bir eve bakmak istediğini sanmıyorum.. Dahası, gezip eğlenmek... sorumsuzca hareket etmek... Daha rahat bir yaşamı tercih etmek istiyor olabilir şimdilerde...
Allah sizi korumuş... Birlikteyken eminim bunları farkedemiyordu.. Ama askerlik bitince.. Bir de hayatın yükü üstüne binince.. Oturup çok fazla düşündü tüm bunları... Sizle evlenirse... sürekli çalışmak zorunda kalacak.. Herşeyi sizinle yapacak... Hazır olmadığını farketmiş olabilir... Hatta alınmayın ama.. Çalışmayı sevmiyor da olabilir...
Aile yapısını bilmiyorum...
Ben sadece yazdıklarınızdan yola çıkarak bir fikir vermeye gayret ettim...
Yaşadığınız travmayı düşünemiyorum bile.. çok haklısınız... ama böyle bir erkekle olmazdı...
Hala çok gençsiniz..
Diğer erkeklerin de böyle olduğunu sakın bir an bile düşünmeyin... Erkek arkadaşınız, küçük bir azınlığa giriyor... Sorumluluktan bu denli kaçan ve çalışmayı eminim ki sevmeyen bir tip...
Bence Allah'ın çok sevdiği bir kulusunuz ki sizi kurtarmış...
Çok nazik bir durumdasınız ama yanlış anlaşılmazsam eğer sadece küçük bir şey önerebilirim.. Çünkü duygu durumunuzu bilemiyorum...
Onu her düşündüğünüzde gözünüzün önüne bir sahne getirin... Tek odalı bir evdesiniz... Çoraplarının biri ayağından çıkmış.. ve sadece çekirdek çitliyor... Hiçbir şey yapmıyor... Masanızın üstünde bir tas çorba.. Onu da anneniz getirmiş... Çünkü eşiniz çalışmıyor... Aileniz bu duruma çok üzülüyor... Ya böyle olsaydı...?
Ona verdiğiniz senelerinize üzülmeyin.. Hatta onun size yaşattığı bu acı tecrübeyi, hayatınıza yeniden girecek olan erkeği tanımakta kullanacağınızı unutmayın lütfen.. Artık siz, kendi kıymetinizi daha çok bileceksiniz...
Allah sabır versin inşallah,
Selamlar,
durumuna cok ama cok üzüldüm...ama inan hepimiz az yada cok senin bu yasadiklarni yasadik...herkez ömrü hayatnda
böyle basarisisz bi ask geciriyodur eminim..bende dahil tabiki....cok sevmistim..olmadi...ölücem sandim..onsuz yapama sandim...
simdi ise nasil miyim?evliyim vede bir bebegim var..cokda mutluyum esimle...iyiki esimi tanimisim...iyiki odan baskasiyla evlenmemisim diyorum
senin karsinada cickicak dogru kisi....bundan hic süphen olmasin...bu günleri üzülerek hatirlicaksin...üzülücksin,cünkü zamanini heba ettigin
icin.....kendine kizicaksin....
onun icin kendini toparla..cik gez dolas...hayattan kopma allah muhafaza bunalima falan girersin...canim benim o seni düsünmüyo,
bari sen kendini düsün...ailen icin yap bnu..onlarida daha fazla üzme
Pekı canım bu da senın ıcın gelsın..
Bir yerde bir acı varsa, ama böyle ciğerden gelen gerçek bir acı,
işte oraya rahmet yağar...
hiçbir acı çektirenin yanına kalmaz. bilerek, isteyerek, sorumsuzca mutsuz eden muhakkak mutsuz olur. gerçekten içi yanan gerçekten yakanı bir sözüyle altüst edebilir...
edilen ah'lar bir zaman tutar.
çektirilen acı havada asılı kalmaz, çektirenin başına düşer.
gerçek hayatta işler her zaman böyle yürümez diyen de olabilir buna ama;
hayatın gerçek olduğunu kim söyledi ki....
Hz.Mevlana
Allah kabul etsin inşallah namazlarını, ne güzel bir ailen var...
Düşün ki tüm bunların asıl sebebi... aslında bir gün, tam da vaktinde babanın ellerini açıp da göğe "Rabbim.. kızımı doğru yola ilet... Ona zararı dokunacak kötülerden uzak tut" demiş olma ihtimali...
Düşün ki... tüm bunların asıl sebebi... aslında annenin bir gün, tam da vaktinde ellerini açıp göğe "Rabbim.. kızımı öyleleriyle tanıştır ki.. mutluluğu kat kat artsın" demiş olma ihtimali...
Düşün ki.. tüm bunların asıl sebebi... Bir gün ayaklarını yerden kesecek kadar kuvvetle aşık olduğun doğru kişi sana geldiğinde, senin acı tatlı tüm tecrübelerinle, en olgun seviyeye gelmiş hazır bir kadın olman içindi...
Eğlenceyi tercih etmiş biri için atmış kalbini suçlama sakın.. Ve yaşadıklarından duyduğun üzüntünün, onu kaybettiğin için olduğuna inandırma kendini.. Aslında sen... geçen emeğine üzülüyorsun... Oysa ardına bak ve şöyle de "Ben elimden geleni yaptım... Olmadı.." Emeklerin de senin yanına kar kaldı... İnan hayat tecrübeleri için, yaşadığımız o anlarda acı da duysak.. şükretmemiz gerek... Hayatımızın ilerleyen dönemlerinde bize çok yardımı dokunuyor hepsinin...
Allah hayırlı kişilerle tanıştırsın seni.. İnşallah çabucak atlatırsın ve Rabbimiz sana sabrını verir...
Selamlar,
Sen şimdi acını en dibine kadar yaşıyacaksın dostum!!
Yaşaman lazım bu acıyı, yaşaki bitsin !!
Acıyı yaşadıkça bitireceksin
her bitirmende olgunlaşacaksın...
Kimin dost kimin dostçuk oldugunu bu dönemde anlayacaksın
erkek arkadaşın kendını avutuyor senın acı çektıgını biliyor
bıldıgı için rahat oldugunu sanıyor
oysakı zaman geçince çok degıl bıraz zaman geçince
özliyecek acısını anlayacak
ama sen o acıyı dibıne kadar yaşadıgın için
senı etkılemıycek onun acısı
bırak yoluna gitsin ,seçim onun
sen gelecek güzel güneşli günleri düşün.....
Unutma her kara bulutun ardında parıl parıl
parlayan güneşin mutlaka çıkacaktır....
Sevgiyle kalll...