emin ol unutacaksin. zaman ki en sevdiklerimizin olumune bile alismamizi sagliyor, bizi uyusturuyor, ask acisini mi dindirmeyecek...
ben de bundan 3 sene once, 3 yillik iliskimi bitirdim. aynen senin anlattigin gibi, beni delice sever, uzerime titrer ve incitmemek icin cirpinirdi. hem oyle ailesel anlasmazliklar ve uyumsuzluklar da yoktu, benim ailem onu, onun ailesi beni cok sever ve iliskimizi desteklerlerdi. daha sonra, beni kiskancliklari ve kompleksleriyle bunalttigi bir doneme girdik; ben mezun olmus is bulmustum, onun okulu uzamisti. gercekten cok tuhaf davranmaya baslamisti, evlenince calismana izin vermem, cocugunu dogur otur falan diyodu, hic beni tanimiyomus gibi, bunlari kabul etmeyecegimi bilmiyomus gibi... neyse yine bi gun beni cok kizdirmisti, yuksek lisans yapmaya karar vermistim, yapamazsin izin vermiyorum dedi. yildonumumuzdu. ben de hem bir anlik sinirle, hem de gozdagi vermek maksatli onu terkettim.bi kac gun, en fazla bi hafta onu ugrastirmak, uzak kalmak ve beni kaybedecegini dusundurmek ise yarar, kendine gelir ve iliskimiz duzelir sandim. o ise daha da beter oldu! her sey daha fena sarpa sardi ve iliskimiz diye bir sey kalmadi, 3 yillik derin askimiz, 1 haftada toz oldu uctu.
bittikten bi ay sonra, baska bi kizla birlikte oldugunu duydum. ortak bi arkadasimizin face`inden fotolarini gordum. yuzlerce foto eklemisti, mutluluk pozlari havalarda ucusuyodu.. sadece 1 ay gecmisti ya.. sana o an yasadigim derin aciyi tarif edemem. aglamaktan komalik oldum, ev arkadasim beni acile kaldirdi, sakinlestiriciler vurdular. o gun girdigim depresyondan, 1 yildan fazla cikamadim. cok agladim, cok aradim, cok yalvardim, cok iliskiye baslamayi deneyip beceremedim, cok yikildim, cok acittim canimi.
nasil atlattigimi anlatayim. faktorlerin ilki mutlaka zamandir tabi ki, zaman insani tedavi ediyor. ikincisi, bana karsi soguk, ilgisiz ve can acitici davranislarina daha fazla katlanmak istemedigime karar verdim, kendimin ne kadar degerli oldugunu kendime hatirlattim ve onu aramadigim gibi, bana ulasabilecegi her yolu engelledim. ucuncusu, teselliyi baska bir askta aramaktan vazgectim, cunku her defasinda, her deneyip beceremeyisimde "olmuyor, ondan baskasiyla olmuyor" diye kendimi kahrediyordum ve hayatima girmeye calisan herkesi onunla kiyaslayip kendimi mutsuz ediyordum. yalnizligimla baristim, onu sevdim, tadini cikarmaya basladim. arkadaslarimla daha cok gorusmeye basladim, ihmal ettigim insanlari gordum, yapamadigim seyleri yaptim, kurslara yazildim, turlarla gezilere katildim, yeni insanlar tanidim. sadece onunla mutlu olunmayacagini, mutlulugun baska yollari da oldugunu kendime hatirlattim.
simdi bi baskasiyla nisanliyim. ve gonul rahatligiyla diyorum ki, iyi ki bitmis, iyi ki...
kendine zaman ver, ama bu sirada kendini yipratmamak icin sunu aklindan cikarma: "bir olay, sen kafanda buyuttugun kadar buyuk sadece." kendini sev, onsuz da mutlu olabilecegine inan ve yeniden sirilsiklam asik olacagini, mutlu olacagini aklindan cikarma.