Benim Geleceğim +Annemin kararları = Çıkmazdayım!=Lütfen Yardımm..

anlıyorum senı ama ailen erken diyorsa vardır bir bildiği hiç acele etme

Haklısınız elbet var benim bilmediğim ama annemin bildiği birşey ..
Umarım ben de anlarım en yakın zamanda da bu kadar sinirimi bozmaz bu durum.
Bi yanda benim kendi hayatım ile ilgili istediklerim, diğer yanda anneminkiler.
Onu kırmak istemesem de kendimi de incitemiyırum sanırım.

Babanın karşısına çıkıp ben birini buldum evlencem demeyeceksin elbette, ama lisan-ı münasiple görüştüğün biri olduğunu, çalışmakta olduğunu, askerliğini yapmış olduğunu falan söyleyeceksin. hiçbir aklıselim baba kızının bir oğlanla uzun süre gezmesine tahammül etmez zaten =) ilk başlarda umursamamış gibi falan yapabilir veya tepki verebilir ama sen sakin kaldığın ve ilişkiye devam ettiğin sürece gelsin de bi tanışalım madem der.
Yalnız ben de 23 yaşın evlilik için biraz erken olduğunu düşünüyorum ama sen kendine ve karşındakine güveniyorsan ve eminseniz elbette bana laf düşmez =)

Bu konulara en uzakkk çok uzak benim BABAM'dır. Emin olabilirsiniz. Ve şu an erkek ark. biliyor
Uygun zamanı ayarlayın babanızla bir yere gidebilirsiniz.
Tepkisi çok mu büyük olur? Ablanızı da alın yanınıza.
Ablanız girsin konuya devamını getirin ayıp bir şey değil sonuçta güvenin kendinize.
Mutluluklarrr

Çok teşekkür ederim...

Tabii ki 1 sene beklenebilir. Dediğiniz gibi hazırlığı vs zaten nişan yapıldıktan sonra çok da zorun olmaz. Ama benim korkum ailelerimizin anlaşamama ihtimali. Onların anlaşamayabileceğini düşünüyorum ve nedense erkek arkadaşım da öyle düşünüyo sanırım.

Yoksa annemi kırmamak için bile olsa tabi ki kabul ederim. Ama bu sebeple birşey bozulsun, biz zarar görelim ailelerimiz üzülsün istemiyorum.

Estağfurullah fikrinizi almak için açtım sonuçta konuyu tabii ki düşündüğünüzü söyleyin:)
Evet belki de dediğiniz gibi çekincemi bi kenara bırakıp babamın fikrini öğrenmek adına bunu yapmam lazım. Her konu hakkında tahmini bişey söyleyebiliyorum ama bu konuda hiç mi hiç kestirtemiyorum. Ama deneyip görmem gerekecek sanırım bu durumda

Aileler birbirine ters yapida mi? Bu yuzden mi bu korku? Anneniz yasinizin kucuk oldugu konusunda hakli diyebilirim. Olaya annenizin istekleri olarak degil de sizi koruma icgudusu olarak bakarsaniz daha farkli gorursunuz. 6 yil suren bir beraberlik oldugu icin hemen evlenmek istiyor olabilirsiniz ama yasiniz yine de kucuk.

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Sizin adınıza çok sevindim gerçekten :) İnsanın içi rahat olur bi kere. Babama bunu söylemeyi tercih edersem bu konuda yalnız olurum. Ablamın böyle bir konu için babamın karşısına geçeceğini hiç ama hiç sanmıyorum. Tepkisine gelince o kadar fikirsizim ki şuan anlatamam. En ufak bişey kestiremiyorum.

Ya bi anda esip gürleyecek, benim bütün moralim duygularım alt üst olacak.
Yada bana hiçbir cevap vermeyecek susacak. Sonra ne diyecekse anneme diyecek. Annem arada yine köprü olacak falan :)

bence de en az 3 yıl beklemelısın beklemıceksende annen degıl babana kendın söylemelısın ben kendım soylemıstım al karsına soyle zor oluyor ama oluyor ayıp deil evlenmek ıstıyorsun sonucta

Ha nisanda olmus ha eylulde ne fark eder ki.. Cok abartiyosun bazi seyleri annen bunalmakta hakli

Evladım neyin acelesini yaşıyorsunuz böyle..
Annen daha erken diyorsa erkendir...
Bir büyük nasihatı sana...

Haklısınız,
Tabii ki büyük nasihatı önemli hele ki anne olunca o kişi.
Ben onu kırmak, söylkediğinin aksine bişeyler yapmak istemiyorum zaten ama benim de kendi hayatım ile ilgili söz hakkım olmalı.

Kiminin ideal evlilik yaşı 25dir sana daha çok erken biraz daha bekle der, kimininki 22dir oo geç bile kalmışsın der.

Bence burda önemli olan senin ne hissettiğindir. Yani evliliği kaldırabilirim diyorsan tamam, fakat şu da var her insan birini sevdiği zaman tamam ben evliliği yapabilirim diye düşünür. Fakat işler öyle yürümez pek. Bence otur bir düşün, evlilikte şu şu sorunlarla karşılaşabilirim, ben bunları kaldırabilir miyim? yaşım biraz daha ilerlese daha mı iyi olur?, (eğer eşin ev işleri konusunda pek yardım etmeycekse) genç yaşta evin düzenini sağlamak tek başına yorucu olacak mı? diye. Şu an görmezden geldiğin veya farketmediğin bazı şeyler ilerde probleme dönüşebilir bunları bir tart derim. Gerçi mükemmel insan yoktur her kusuruna olmaz bu ilerde sorun dememek lazım da işte ilerde katlanamayacağın sorunlara dönüşme kapasitesi olan şeyleri bir daha gözden geçir.

Eminim bunları düşünmüşsündür zaten

Bir de şöyle bir şey var, mesela şimdi iş ciddiye binse bunun sözü var nişanı var. Bu da ailenin sevgiline ısınması veya ısınmaması için yeterince uzun bir süre ediyor. Hem sen bu süre içerisinde işler daha da ciddileşeceği için evliliği yapıp yapamayacağına da daha iyi karar verip aileni ikna edebilirsin diye düşünüyorum.

Mutluluklar dilerim

Aslında durum tam da söylediğiniz gibi.

6 yıldır birlikteyiz ve bu nedenle artık bi adım öteye gidelim istiyorum, istiyoruz. Kendi hayatımıza dait bişeyler yapmak istiyoruz. Yoksa tabi ki acele edecek yaşta değilim. Geç kalmadım. Belki çoğu insna göre erken bile. Ama söylediğiniz gibi 6 yıldır birlikteyiz ve haliyle artık durumu 1 adım öteye taşımak istiyoruz.

Ailelerimizin gözle görülecek bir zıtlıkları olmasa da içimden bi ses çok kuvvetli bi şekilde anklaşamicaklar diyo. Ya da birbirlerinden hoşlanmayacaklar. Aslında erkek arkadaşım ailesi sorun etmezse benimkiler sevmeyebilir. Memleketten birini bulsam çabuk ısınırlardı muhtemelen ama olmadı :)

bence şartlardan dolayı beklemeniz gereksiz ama acele edip anneyi üzmek de saçma.

sana üç yıl dememişler beş yıl dememişler ha üç ay sonra ha beş ay sonra farketmez. bırak istedikleri gibi olsun

Haklısınız,
Tabii ki büyük nasihatı önemli hele ki anne olunca o kişi.
Ben onu kırmak, söylkediğinin aksine bişeyler yapmak istemiyorum zaten ama benim de kendi hayatım ile ilgili söz hakkım olmalı.

Senden büyük kızım var,aynı nasihatları onada veriyorum..
Hiç bir şey için acele etmeyin sakın..
İkinizde yaşları daha küçük evlilik için...

Öncelikle yaşlarımız yakın. Yaşın küçük böyle bir şeye kalkışma demeyeceğim çünkü hayat senin kendin için en doğru kararı verirsin umarım :) Ancak annemin de bana hep söylediği ve çevremde de gözlemlediğim bir şey var ki,evlilik bambaşka bi durum ve kadını ister istemez yıpratıyor. Bence bir sene daha bekleyebilirsiniz hem annenizin gönlü olmuş olur hemde siz birbirinizi bu ciddi atmosferde ölçüp tartmış olursunuz. Anlaşamayacaklarını düşünüyorum demişsiniz kısa bir sürede evlenseniz de evlendikten sonra bu konuda çok başınız ağrıyabilir çevremde örneklerini görüyorum. Umarım doğru kararı verir mutlu olursunuz :)

Diğer yorumları okumadım belki aynı şeyleri tavsiye eden vardır. Madem uzun süre nişanlı kalmak istemiyorsun nişanı biraz ertelesen nasıl olur? Kışın nişan yazın düğün yaparsınız mesela. 4-5 ayda halledersiniz her şeyi. Sen yine de akrabalar gittikten sonra babanla konuşursun, benim aklımda bu tarihler var dersin. Nişanlılık süresini uzatmak istemediğini söylersin. Olmaz mı?

Evladım neyin acelesini yaşıyorsunuz böyle..
Annen daha erken diyorsa erkendir...
Bir büyük nasihatı sana...

bence de en az 3 yıl beklemelısın beklemıceksende annen degıl babana kendın söylemelısın ben kendım soylemıstım al karsına soyle zor oluyor ama oluyor ayıp deil evlenmek ıstıyorsun sonucta

Ha nisanda olmus ha eylulde ne fark eder ki.. Cok abartiyosun bazi seyleri annen bunalmakta hakli

Onun açısından bakınca gercekten hakli yerine olsam istemediğim bi konuda hele ki boyle bi konuda ısrarcı tavırla bana gelişme ayni şeyi yasardim ama bilmiyorum. Bekleyecek biseyimiz yokken ve biz hazırken olsun istiyorum iste. Tesekkur ederimmm

Cok tesekkur ederim . gerçekten çok mantıklı açılardan yaklasmissin. Ama tabiki dediğin gibi ben bunları düşündüm zaten. Evet kolay bisey değil. Eski hayatini unutup bambaşka şeyler yaşanan gerekiyor. Bambaşka sorumluluklar. Kolay olmayacak adapte olmak . ama erkek arkadaşım gerçekten çok anlayışlıdır. Bana her konuda yardımcı olacağına neredeyse eminim. Emin olunamaz diyen çok olacak farkındayım ama 6 senedir tanıyorum onu. Ev halini çok iyi biliyorum. Annesine ailesine çok yardımcıdır her konuda. Benim için de ekkstra boyle olucani düşünüyorum.

Senden büyük kızım var,aynı nasihatları onada veriyorum..
Hiç bir şey için acele etmeyin sakın..
İkinizde yaşları daha küçük evlilik için...

Bi anne gözüyle baktigulinizin farkındayım. O yuzrlden çok büyük saygı duyuyorum söylediklerinize.. Çok tesekkur ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…