anlıyorum senı ama ailen erken diyorsa vardır bir bildiği hiç acele etme
Yani bunu düşünmedim değil ben de. Hatta bunu söyleyen annemdi. Birbirinizle tartılmayacağınızı bilsem tamam git kendin söyle dicem diyor.
Ama bi babayla bu nasıl konuşulur hiç bilmiyorum. Bazen provasını yapıyorum ama o zaman bile çok çekiniyorum. Karşısına çıkıp baba ben evlenmek istiyorum gel bana bi nişan yapalım diyebilir miyim ki :)
Ya da bazı babalarla evet konuşulabilir belkide ama benim babamlaa? Sanırım böyle birşey onun aklının ucundan bile geçmiyordur. Hep onunla kalıcam sanıyo. Bi anda nasıl derim, nasıl demeliyim..Korkudan çok çekince yaşıyorum yanii..
Annenin tavrı bana çok haksız gelmedi, aslında gerçekten yaşın küçük
Ama illa istiyorsan babanla kendin konuş çünkü annen duygusallığı ile olumsuz izlenimler verecek gibi babana
1 yıl nişanlılık süresi çok değil, ancak yapılır hazırlıklar, kolay gelsin şimdiden =))
Babanın karşısına çıkıp ben birini buldum evlencem demeyeceksin elbette, ama lisan-ı münasiple görüştüğün biri olduğunu, çalışmakta olduğunu, askerliğini yapmış olduğunu falan söyleyeceksin. hiçbir aklıselim baba kızının bir oğlanla uzun süre gezmesine tahammül etmez zaten =) ilk başlarda umursamamış gibi falan yapabilir veya tepki verebilir ama sen sakin kaldığın ve ilişkiye devam ettiğin sürece gelsin de bi tanışalım madem der.
Yalnız ben de 23 yaşın evlilik için biraz erken olduğunu düşünüyorum ama sen kendine ve karşındakine güveniyorsan ve eminseniz elbette bana laf düşmez =)
Çok teşekkür ederim...
Tabii ki 1 sene beklenebilir. Dediğiniz gibi hazırlığı vs zaten nişan yapıldıktan sonra çok da zorun olmaz. Ama benim korkum ailelerimizin anlaşamama ihtimali. Onların anlaşamayabileceğini düşünüyorum ve nedense erkek arkadaşım da öyle düşünüyo sanırım.
Yoksa annemi kırmamak için bile olsa tabi ki kabul ederim. Ama bu sebeple birşey bozulsun, biz zarar görelim ailelerimiz üzülsün istemiyorum.
Bu konulara en uzakkk çok uzak benim BABAM'dır. Emin olabilirsiniz. Ve şu an erkek ark. biliyor
Uygun zamanı ayarlayın babanızla bir yere gidebilirsiniz.
Tepkisi çok mu büyük olur? Ablanızı da alın yanınıza.
Ablanız girsin konuya devamını getirin ayıp bir şey değil sonuçta güvenin kendinize.
Mutluluklarrr
Evladım neyin acelesini yaşıyorsunuz böyle..
Annen daha erken diyorsa erkendir...
Bir büyük nasihatı sana...
Aileler birbirine ters yapida mi? Bu yuzden mi bu korku? Anneniz yasinizin kucuk oldugu konusunda hakli diyebilirim. Olaya annenizin istekleri olarak degil de sizi koruma icgudusu olarak bakarsaniz daha farkli gorursunuz. 6 yil suren bir beraberlik oldugu icin hemen evlenmek istiyor olabilirsiniz ama yasiniz yine de kucuk.
Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü
Haklısınız,
Tabii ki büyük nasihatı önemli hele ki anne olunca o kişi.
Ben onu kırmak, söylkediğinin aksine bişeyler yapmak istemiyorum zaten ama benim de kendi hayatım ile ilgili söz hakkım olmalı.
Arkadaşlar merhaba,
Konumu okuyup yardım ettiğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim. O kadar karışık bi durumdayım ki her kelimenize ihtiyacım var.
Fazla uzatmadan konuya gireyim;
Ben 23 yaşındayım ve 6.senesinde olduğum bir ilişkim var. O da benimle yaşıt sayılır, aramızda yaklaşık 1 yaş fark var(o benden büyük).
Zaman zaman tartışmalarımız kavgalarımız oluyo tabii ama her ilişkide yaşanabilecek kadar.Bu 6 sene içinde güvensizlik vs gibi büyük problemlerimiz olmadı hiç çok şükür.
Herşey çok yolunda...
İkimizde çalışıyoruz, onun askerliği vs tamam. Durumlar böyle olunca biz bunca yılın ardından artık bir adım atalım istiyoruz. Bu isteğimiz içinde elimizden geldiğince geleceğimiz için birikim yapmaya çabalıyoruz. Onun yanında ben bir yandan çeyiz alıyorum. O büyük eşyalar için ayrı birikim yapıyor vs.
Sevgilim her ne kadar niyetini biliyo olsam da bir kaç hafta önce evlenme teklifi etti.
Evlenme teklifi olmadan da bu konuları çok sık konuştuğumuzdan anneme uzun zaman önce artık bişeyler yapmak istediğimi söylemiştim.
Ama benim ailem öyle klasik kız ailelerigibi değil. Aman gezip dolaşacağına evlensin kafası yok yani.
Onlara göre ben daha çok küçüğüm, beklemem gerek. Daha onlarla kalmalıyım vs. Ablam evlenince ve evdeki tek çocuk ben olunca durum daha da zor oluyo belki de bilmiyorum.
Annemle bi kaç ay öncesinde konuştuğumda çook zor da olsa önümüzdeki Eylül ayı başlarında Nişan yapma kararı almıştık.
Tabii babamın henüz haberi yok. En on baba duyacak bizde de..
.
Artık vakit yaklaşıp annemden hiçbir hareket göremeyince her boşlukta konuyu açar oldum ona. O da bu durumdan muzdarip. Bir boşluk olacak da konuyu açıcam diyo korkuyor resmen. Öyle olduğunu dile de getirdi hatta..
Neden artık babama durumu anlatmıyosun diye sorduğumda yaz döneminde bütün akrabaların tatil için burada olacağını, onlar gittikten sonra konuşacağını vs söylüyor.
Ama şöyle bi durum var ki; onlar bu sene uzun kalacaklar ve bizim durumumuz gecikecek. Herkes buradayken yapmama sebebimiz nişanı evde yapmak istiyor olmam. Aile arasında, sadece çok yakınların olacağı bişey olsun istiyorum. Annem de zaten onlar burdayken yapayı kabul etmiyor.
Yani bizim akrabaların gitmesini beklersek bu Ağustos sonu olacak. E sonra daha bunun tanışması var, hazırlığı var istemesi var derken süreç uzayacak. Ayrıca babama da son dk söylenmiş olacak.
Daha onun tepkisini bilmiyoruz bile? Erken söylese o da kendini alıştırabilirdi diye düşünüyorum ben ama yok...
Dün akşam ben yine konuyu açınca annem yine gerildi. Yine mi aynı konu. Erkenden evlenmeni istemiyorum ne bu acele. Erken evlenmek demek erken çökmek demek. Hem ben daha benim yanımda kalmanı istiyorum vs dedi ama benim konuşmalarım sonucu kızarak da olsa tamam akrabalar gitsin hemen babana söylicem. Hemen gelsinler tanışalım 1 hafta sonra da nişan yaparız dedi.
Ama asıl bomba şu kii "Yalnız hiç heveslenme nişanı yapsak dahi düğün en erken 1 sene sonra"dedi!"
Bu da beni iyice alt üst etmeye yetti.
Bizim ailelerimizin iyi anlaşacağı kısmından hiç emin olamıyorum. O yüzden bu 1 sene bizim kabusumuz olabilir.
Bizi çok fazla yıpratabilir. Bunu asla istemiyorum.
Bizim hayalimiz artık şu nişanı yapıp fazla uzatmadan kışı bitirip Nisan ayında düğün yapmaktı.
Ama hazırlık aşamasında maddi olarak faydası dokunmayacak olan aileler işimizi bozacak diye çok korkuyorum.
Özellikle benim ailem..
Artık ilişkimizin bir yola girmesini ve mümkünse bi an önce sonuçlanmasını istiyorum.
Uzun oldu ama bu aslında bu çok çok küçük bir bölümü. Evlenme teklifi aldığım gün mutluluktan uçmam gerekirken nasıl ağladığım kısmı annemin ilginç tepkisi. İlişkimizin başında annemin sevgilim için yaptığı yorumlar kısmını falan anlatsam baya roman olacak herhalde.
Söyleyeceğiniz her kelime o adar değerli kii. Lütfen bana bir fikir verin...
Evladım neyin acelesini yaşıyorsunuz böyle..
Annen daha erken diyorsa erkendir...
Bir büyük nasihatı sana...
bence de en az 3 yıl beklemelısın beklemıceksende annen degıl babana kendın söylemelısın ben kendım soylemıstım al karsına soyle zor oluyor ama oluyor ayıp deil evlenmek ıstıyorsun sonucta
Ha nisanda olmus ha eylulde ne fark eder ki.. Cok abartiyosun bazi seyleri annen bunalmakta hakli
Kiminin ideal evlilik yaşı 25dir sana daha çok erken biraz daha bekle der, kimininki 22dir oo geç bile kalmışsın der.
Bence burda önemli olan senin ne hissettiğindir. Yani evliliği kaldırabilirim diyorsan tamam, fakat şu da var her insan birini sevdiği zaman tamam ben evliliği yapabilirim diye düşünür. Fakat işler öyle yürümez pek. Bence otur bir düşün, evlilikte şu şu sorunlarla karşılaşabilirim, ben bunları kaldırabilir miyim? yaşım biraz daha ilerlese daha mı iyi olur?, (eğer eşin ev işleri konusunda pek yardım etmeycekse) genç yaşta evin düzenini sağlamak tek başına yorucu olacak mı? diye. Şu an görmezden geldiğin veya farketmediğin bazı şeyler ilerde probleme dönüşebilir bunları bir tart derim. Gerçi mükemmel insan yoktur her kusuruna olmaz bu ilerde sorun dememek lazım da işte ilerde katlanamayacağın sorunlara dönüşme kapasitesi olan şeyleri bir daha gözden geçir.
Eminim bunları düşünmüşsündür zaten
Bir de şöyle bir şey var, mesela şimdi iş ciddiye binse bunun sözü var nişanı var. Bu da ailenin sevgiline ısınması veya ısınmaması için yeterince uzun bir süre ediyor. Hem sen bu süre içerisinde işler daha da ciddileşeceği için evliliği yapıp yapamayacağına da daha iyi karar verip aileni ikna edebilirsin diye düşünüyorum.
Mutluluklar dilerim
Senden büyük kızım var,aynı nasihatları onada veriyorum..
Hiç bir şey için acele etmeyin sakın..
İkinizde yaşları daha küçük evlilik için...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?