Benim Geleceğim +Annemin kararları = Çıkmazdayım!=Lütfen Yardımm..

happyNow

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2014
3.635
2.080
168
Arkadaşlar merhaba,
Konumu okuyup yardım ettiğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim. O kadar karışık bi durumdayım ki her kelimenize ihtiyacım var.

Fazla uzatmadan konuya gireyim;

Ben 23 yaşındayım ve 6.senesinde olduğum bir ilişkim var. O da benimle yaşıt sayılır, aramızda yaklaşık 1 yaş fark var(o benden büyük).
Zaman zaman tartışmalarımız kavgalarımız oluyo tabii ama her ilişkide yaşanabilecek kadar.Bu 6 sene içinde güvensizlik vs gibi büyük problemlerimiz olmadı hiç çok şükür.
Herşey çok yolunda...

İkimizde çalışıyoruz, onun askerliği vs tamam. Durumlar böyle olunca biz bunca yılın ardından artık bir adım atalım istiyoruz. Bu isteğimiz içinde elimizden geldiğince geleceğimiz için birikim yapmaya çabalıyoruz. Onun yanında ben bir yandan çeyiz alıyorum. O büyük eşyalar için ayrı birikim yapıyor vs.

Sevgilim her ne kadar niyetini biliyo olsam da bir kaç hafta önce evlenme teklifi etti.

Evlenme teklifi olmadan da bu konuları çok sık konuştuğumuzdan anneme uzun zaman önce artık bişeyler yapmak istediğimi söylemiştim.
Ama benim ailem öyle klasik kız ailelerigibi değil. Aman gezip dolaşacağına evlensin kafası yok yani.
Onlara göre ben daha çok küçüğüm, beklemem gerek. Daha onlarla kalmalıyım vs. Ablam evlenince ve evdeki tek çocuk ben olunca durum daha da zor oluyo belki de bilmiyorum.

Annemle bi kaç ay öncesinde konuştuğumda çook zor da olsa önümüzdeki Eylül ayı başlarında Nişan yapma kararı almıştık.
Tabii babamın henüz haberi yok. En on baba duyacak bizde de..
.
Artık vakit yaklaşıp annemden hiçbir hareket göremeyince her boşlukta konuyu açar oldum ona. O da bu durumdan muzdarip. Bir boşluk olacak da konuyu açıcam diyo korkuyor resmen. Öyle olduğunu dile de getirdi hatta..

Neden artık babama durumu anlatmıyosun diye sorduğumda yaz döneminde bütün akrabaların tatil için burada olacağını, onlar gittikten sonra konuşacağını vs söylüyor.

Ama şöyle bi durum var ki; onlar bu sene uzun kalacaklar ve bizim durumumuz gecikecek. Herkes buradayken yapmama sebebimiz nişanı evde yapmak istiyor olmam. Aile arasında, sadece çok yakınların olacağı bişey olsun istiyorum. Annem de zaten onlar burdayken yapayı kabul etmiyor.

Yani bizim akrabaların gitmesini beklersek bu Ağustos sonu olacak. E sonra daha bunun tanışması var, hazırlığı var istemesi var derken süreç uzayacak. Ayrıca babama da son dk söylenmiş olacak.
Daha onun tepkisini bilmiyoruz bile? Erken söylese o da kendini alıştırabilirdi diye düşünüyorum ben ama yok...

Dün akşam ben yine konuyu açınca annem yine gerildi. Yine mi aynı konu. Erkenden evlenmeni istemiyorum ne bu acele. Erken evlenmek demek erken çökmek demek. Hem ben daha benim yanımda kalmanı istiyorum vs dedi ama benim konuşmalarım sonucu kızarak da olsa tamam akrabalar gitsin hemen babana söylicem. Hemen gelsinler tanışalım 1 hafta sonra da nişan yaparız dedi.
Ama asıl bomba şu kii "Yalnız hiç heveslenme nişanı yapsak dahi düğün en erken 1 sene sonra"dedi!"

Bu da beni iyice alt üst etmeye yetti.
Bizim ailelerimizin iyi anlaşacağı kısmından hiç emin olamıyorum. O yüzden bu 1 sene bizim kabusumuz olabilir.
Bizi çok fazla yıpratabilir. Bunu asla istemiyorum.
Bizim hayalimiz artık şu nişanı yapıp fazla uzatmadan kışı bitirip Nisan ayında düğün yapmaktı.
Ama hazırlık aşamasında maddi olarak faydası dokunmayacak olan aileler işimizi bozacak diye çok korkuyorum.
Özellikle benim ailem..
Artık ilişkimizin bir yola girmesini ve mümkünse bi an önce sonuçlanmasını istiyorum.

Uzun oldu ama bu aslında bu çok çok küçük bir bölümü. Evlenme teklifi aldığım gün mutluluktan uçmam gerekirken nasıl ağladığım kısmı annemin ilginç tepkisi. İlişkimizin başında annemin sevgilim için yaptığı yorumlar kısmını falan anlatsam baya roman olacak herhalde.

Söyleyeceğiniz her kelime o adar değerli kii. Lütfen bana bir fikir verin...

6 sene uzun bir zaman
oturmuş bir ilişki olduğunu düşünüyorum
ama ailenin de fikri önemli
bunca zaman bekleyebilmişsiniz
aileniz kırılcaksa
bekle güzelim 1 sene daha

Canim 6 sene gercekten cok uzun bir zaman. Seni cok iyi anliyorum. Ama duygular dusunceler oyle cok degisiyor ki 17-26 yas arasi donemde. Ailen bundan korkmus olabilir. 17 yasinda basladigm bir iliskim vardi. 22 de evlenmek istedik. Ailem Allahtan izin vermemis diyorum simdi. (Ama bu senin basina gelecek diye bisey yok sakin oyle bir dusunceye kapilma) burda soylemek istedigim ailen bunu dusunmus olabilir.

Baska bir ihtimal ise gercekten ablandan sonra yalniz kalacaklarini dusunmus olmalari. Bize sacma geliyor tabi ama ebeveynlerde durum farkli olabiliyor.

Diger ihtimal de cocugu sevmemis olmalari. Ki her aile daha iyisini bulursun diyor o ayri=)

Bu senin hayatin. Insallah evlenecegin insanla bir omur gecirecek olan da sensin. Ama bence madem annende bu yonde baskici biraz anlamaya calis. Altindaki nedeni ogrenmeye bak. Zaten seviyorsunuz birbirinizi.. ha 1 sene once ha sonra... siz bilirsiniz tabi

Allah gonlune gore versin insallah

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Annenin babana soylemesini bekleme bence.. otur babana kendin anlat canim belki baban anlayisla karsilar. Sonucta kizacak degil herkez gibi sende evlenip yuva sahibi olcaksin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

6 sene uzun bir zaman
oturmuş bir ilişki olduğunu düşünüyorum
ama ailenin de fikri önemli
bunca zaman bekleyebilmişsiniz
aileniz kırılcaksa
bekle güzelim 1 sene daha
Cevabın için teşekkür ederim. Onu gönlüme anlatabilsem hiçbirini kırmak istemiyorum da işte :)

Çok teşekkür ediyorum. Hayatın ne getireceği belli değil tabii ki. Hiçbişeyin garantisi yok. Ama insan ne kadar olsa da duygularına gre hareket ediyo elinde olmadan ben de şuan ve 6 yıldır onunla çok mutluyum, haliyle aksini düşünemiyorum.
Ama annemin düşücnesi ile ilgili saydığın seçeneklerin hepsi çok mantıklı.
Yardımın için teşekkür ederim. Ağzına sağlık :)

annen haklı bence daha çok küçüksün ve 6yıl önce başlayan çocukça birşeyler senı çok yıpratmışsındır farkında değilsindir. biraz aileni dinle bence

6 yıl önce başladım evet ama şuan 23 yaşındayım. Evet yine çok olgun bir yaş değil ama bazı şeylerin farkındayım. Onunla yaşayacağım zorlukların da kolaylıklarında. Mutlulukların da mutsuzlukların da bilincindeyim çok şükür :)

Teşekkür ederim..

Babanıza siz söyleyin?

Yani bunu düşünmedim değil ben de. Hatta bunu söyleyen annemdi. Birbirinizle tartılmayacağınızı bilsem tamam git kendin söyle dicem diyor.
Ama bi babayla bu nasıl konuşulur hiç bilmiyorum. Bazen provasını yapıyorum ama o zaman bile çok çekiniyorum. Karşısına çıkıp baba ben evlenmek istiyorum gel bana bi nişan yapalım diyebilir miyim ki :)

Ya da bazı babalarla evet konuşulabilir belkide ama benim babamlaa? Sanırım böyle birşey onun aklının ucundan bile geçmiyordur. Hep onunla kalıcam sanıyo. Bi anda nasıl derim, nasıl demeliyim..Korkudan çok çekince yaşıyorum yanii..

ahh ahh zamanla o büyük aşk nasıl bitiyor bir bilsen

Ben de annenle ayni fikirdeyim, 17 yasindayken baslamissin bu iliskiye daha cocuk sayilacak bir yasta. Butun yetiskin hayatini ergen kafanla basladigin bir iliskiyle gecirme fikri bana da pek olasi gelmedi.

Bence sen anneni dinle sekerim. Yasin genc zaten, 1 yil az-fazla ne fark eder?

Ben de problemli bir şekilde evlendim hem de 28 yaşımda
Biz de nişanı Nisan gibi düşünürken ailemin araştırması-düşünmesi derken 6 ay sonrasına kaldı.
Ben en son güzel bir dille ikna edemeyeceğimi anlayınca konuşmamaya başlamıştım. Böyle olunca annemler de ister istemez gelsinler demek zorunda kaldılar.
Bence hemen her kız bu sorunları yaşıyor. Ailelerin sözüne çok bakmamak lazım yoksa isteklerinin beklentilerinin sonu gelmiyor.

Olmuş 6 sene. Çalışıyorsunuz. Askerlik yok bir şey yok neyin engellemesi bu? Bence gayet normal bir zaman. Mutlu olacağınıza inanıyorsanız gidip babanızla konuşun. Anneniz arada olursa bu kafayla doldurmaya bile kalkabilir. Kendi işinizi kendiniz halledin.

ahh ahh zamanla o büyük aşk nasıl bitiyor bir bilsen

Hiçbirşeyin garantisi yok elbette.

Ama şu an herşey ylundayken, biz gayet mutluyken. Birbirmizle hiçbir derdimiz yokken, seviyorken o büyük aşklar nasıl bitiyor deyip de ayrılmayı düşünmeyeceğim elbette :)

Üstelik önümüzde bir engel de yok. Sadece süreç konusunda bir sıkıntı yaşıyorum. O da benim büyük aşkım için ayrılma sebebi değil :)

İlişkiye 17 yaşında abaşladım evet ama tabii şuan hala 17 yaşındaki halime düşünmüyorum. Bazı şeylerin bilincindeyim. Eğriyi doğruyu zorlukları görebiliyorum. Anlamadığım nokta da bu. Onun gözünde küçüğüm tabii muhtemelen :).. Düşünceniz için teşekkür ederim. Zaten bir yolunu bulamadığımda o bir seneyi hasarsız atlatmaya bakıcam :)

:) Demek ki yaş 28 de olsa 23 de olsa anne için değişen bişey yok ne yazık ki :)
Ben de her konuyu açışımda annemin inadı karşısında küsüp gidiyorum. Sonra başa alıyoruz :) Sanırım senin yaşadıklarını yaşicam. İstediğim tarihi gerçekleştiremezsem küsücem kızıcam o şekilde olacak geç de olsa. Gönül herşey güzellikle olsun istiyo ama mümkün değil sanırım.

anlıyorum senı ama ailen erken diyorsa vardır bir bildiği hiç acele etme

benim şahsi fikrim yaşın küçük değil normal erken de değil geçte değil bende 23 te nişanlandım 24 te evlendim ve 1 sene nişanlı durdum tavsiye etmem ne kadar uzarsa o kadar sorun artıyo

Annenin tavrı bana çok haksız gelmedi, aslında gerçekten yaşın küçük
Ama illa istiyorsan babanla kendin konuş çünkü annen duygusallığı ile olumsuz izlenimler verecek gibi babana
1 yıl nişanlılık süresi çok değil, ancak yapılır hazırlıklar, kolay gelsin şimdiden =))

Benim de anlamadığım nokta o işte. Tam üzerine basmışsınız gerçekten.

Tamam diyorum kendi kendiğme bekleyeyim. Ama neyi? Beklemem gereken bir okulum, girmem gereken bir işim yok ki. Onun da aynı şekilde. Okul tamam, iş tamam, askerlik tamam.
Seneye yaptığımızda bizim şartlarımız da ekstra bir gelişme olmayacak ki.
Babamla konuşmayı yukarda anlattığım gibi annemin söylemesi üzerine ben de düşündüm ama bilmiyorum doğru mu? Çıkıp karşısına ben evlenmek istiyorum diyebilir miyim? Dersem ne olur.. Kestiremiyorum gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…