Kiminin ideal evlilik yaşı 25dir sana daha çok erken biraz daha bekle der, kimininki 22dir oo geç bile kalmışsın der.
Bence burda önemli olan senin ne hissettiğindir. Yani evliliği kaldırabilirim diyorsan tamam, fakat şu da var her insan birini sevdiği zaman tamam ben evliliği yapabilirim diye düşünür. Fakat işler öyle yürümez pek. Bence otur bir düşün, evlilikte şu şu sorunlarla karşılaşabilirim, ben bunları kaldırabilir miyim? yaşım biraz daha ilerlese daha mı iyi olur?, (eğer eşin ev işleri konusunda pek yardım etmeycekse) genç yaşta evin düzenini sağlamak tek başına yorucu olacak mı? diye. Şu an görmezden geldiğin veya farketmediğin bazı şeyler ilerde probleme dönüşebilir bunları bir tart derim. Gerçi mükemmel insan yoktur her kusuruna olmaz bu ilerde sorun dememek lazım da işte ilerde katlanamayacağın sorunlara dönüşme kapasitesi olan şeyleri bir daha gözden geçir.
Eminim bunları düşünmüşsündür zaten
Bir de şöyle bir şey var, mesela şimdi iş ciddiye binse bunun sözü var nişanı var. Bu da ailenin sevgiline ısınması veya ısınmaması için yeterince uzun bir süre ediyor. Hem sen bu süre içerisinde işler daha da ciddileşeceği için evliliği yapıp yapamayacağına da daha iyi karar verip aileni ikna edebilirsin diye düşünüyorum.
Mutluluklar dilerim