• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem…

Merhaba kızlar iyi akşamlar.
Babam ameliyat olacak yarın. Safrasından. Lütfen yargılamadan dinleyin. Babam çok kötü ahlaklı biri. İçkisi kumarı yok hatta abdestli namazlı ama çok cimri çok içten pazarlıklı. İftira atar sürekli. Annemle kardeşlerini görüştürmüyor mesela. Annem de iyice kinlendi. Ama geliri vs olmadığı için bi de babam tüm her şeyi satarım dediği için annem boşanmak istemiyor bu şekilde devam etsin ettiği kadar diyor. Neyse yarın ameliyat olacak babam. Annem de yanında kalacak. Annemin istemeyerek onun yanında kalması o kadar canımı yakıyor ki size anlatamam. Çok çaresiz hissediyorum. Bi çözüm bulamıyorum. Oturduğumuz bu evi hepimiz masraflarımızdan kısarak almıştık emeklerimizin zayi olmasını istemiyoruz yeri geldi aç oturduk evi öyle aldık. Satarım bir zırnık da alamazsınız diyor. Avukatla da görüştük. Nafaka falan alamazsınız vs dedi. Yani kısacası annem boşanmaz sevdiği için değil çaresiz olduğu için. Siz ne düşünüyorsunuz? Çok mu saçma düşüncem boş yere mi daralıyorum? Lütfen kırıcı şeyler yazmayın. Çok daraldım. Lütfen🙏🏻
Annenizin istemeyerek refakatçı olması normal değil mi ? Yazık kadıncağız mecburiyetten katlanıyor adama.Ev konusunda aklama gelen şey şöyle ; eve şerh koydurun satamaz o zaman.Ayrıca babanız evi satsa bile boşanma durumunda annenize sattığı paranın yarısını vermek zorunda.

Annenizin istemeyerek refakatçı olması normal değil mi ? Yazık kadıncağız mecburiyetten katlanıyor adama.Ev konusunda aklama gelen şey şöyle ; eve şerh koydurun satamaz o zaman.Ayrıca babanız evi satsa bile boşanma durumunda annenize sattığı paranın yarısını vermek zorunda.
Ev şerhli zaten. Köydeki evde şerh yok. Onu da söylediğim gibi çok emeklerle aldık. Ben araştırdım arabaya ve o eve şerh koyduramıyoruz. Onları da satar yani çıtır çtır da parayı harcar. Ne emekler verdik yemin ederim size anlatamam.

Çalışıyorum zaten. Şu durumda bakarım da. Ancak ben de bazen kendi hayatımı kurmak istiyorum. Anne olmak istiyorum. Geçen sene erkek arkadaşım vardı. Sözlenmiştik olmadı ama o sırada kendimi çok kötü hissediyordum. Acaba evlenmeyip annemi babamdan kurtarsam mı diye düşünüyordum. Suçluluk duyuyordum evlenceğim için. Sonra bunun benim görevim olmadığını söyledi etrafımdakiler. Üst neslinden sorumlu değilsin diyen bile oldu. Elin oğlu yarın anneme bi şey dese ki diyebilir bu bana dokunur. Ben anneme maaşımdan yardım etsem ne kadar edebilirim evli olsam? Elin oğlunun gönlü olur mu? Evli olan herkes iyi kötü bilir bunu. Dualarımda hep annem var. İnanın annem diye övmüyorum çok merhametli çok iyi bir annedir. Her şeyin gönlünce olmasını o kadar isterdim ki. Çilesi evlendiğinde başlamış hala da devam ediyor. Bir ferah nefes versin Rabbim. Dualarınıza talibim.
Önünüze bakın siz 25 yaşındaysanız anneniz gelmıs 50-60 yaşına bu saate kadar duruyorsa bu saatten sonra üstünüze bunu yük edinmenizi tavsıye etmem bence bırakın kendı sorunlarını kendılerı çözsünler . Ha günü gelir evlenır düzen kurarsınız iyi giden bi evliliğiniz olur Merhametli bi eşiniz olur inşallah benim annem benimle yaşıyor hiç kaynana muamelesi görmedi eşimden benden de fazla sever umarım eşiniz çok saygılı hürmetli biri olur da zamanı gelınce annenizin elinden birlikte tutarsınız . Vicdan azabı çekmeyin çünkü babanızı anneniz gençken bırakıp gidebilirdi kendıne yenı hayat kurabılırdı ama o kalıp bu eziyeti sizlerede yaşatmayı secmıs bence anneniz vicdan azabı çekmeli nie kurtarıp gitmedim çocuklarla kendımı die . En azından gençken çalışırdı şuan 50 yaşından sonrası için hayat imkansız yani yaşaması zor bile demiyorum imkansiz iş bulsa bile yaşı yaşadıkları tempoya uymayabılır . Kimse annesi kötü olsun istemez kimse annesine kıyamaz Allah yardımcınız olsun

Kanun öyle dese de evi annenin imzasını alarak satabilir ve parasını vermeyebilir.
Aile konutu şerhi koydurtsa da sonrasında anne o serhi kaldırıp (baba türlü eziyetler yaparsa anne de bu eziyetlerden bikarsa ) izin verdikten sonra baba evi satabilir.

Maalesef nafaka da az bağlanır, normalde nafakayi bile odemezse odemez , bunun için bir yaptirimi yok , ancak baba emekli sanırım bir yorumda gördüm , anne bosanmasi durumunda nafakaha hukmedilirse ve baba da vermeye niyetli degilse emekli maaşına haciz yolu ile nafaka alınabilir.
Konutta aile şerhi varsa zaten satamaz.Ama yoksa evet satabilir ama boşanmadan bir sene önce satılan mal mülk bile davaya etki ediyor zaten.Boşanma sürecindeyken satarsa da zaten mal kaçırmış oluyor.Her halükarda o adam evin yarısını eşine verecek maddi olarak,kanunen öyle.Sizin dediğiniz gibi olsaydı herkes malı mülkü satar eşine zırnık koklatmazdı o işler o kadar kolay değil.Ayrıca nafaka ödemediğinde zorlama hapis cezası bile var.

İnsanı olarak böyle bir mecburiyeti var evet ama maalesef resmiyette böyle bir mecburiyeti yok , ya da resmiyette buna mecbur bırakilacak yaptirimlar yok
Hatta işin komik tarafı biz gittik şerhi koydurduk babama mesaj geldi evinize şerh kondu diye. Burnumuzdan getirdi tabi. Kapalı kapılar ardında yaşanan bu psikolojik ve fiziksel şiddet kadınlara sahip çıkılmamasından kaynaklanıyor.

İnsanı olarak böyle bir mecburiyeti var evet ama maalesef resmiyette böyle bir mecburiyeti yok , ya da resmiyette buna mecbur bırakilacak yaptirimlar yok
Resmiyette buna mecbur bırakacak yaptırımlar var hanfendi.Siz nerenin avukatını tuttunuz o avukat online eğitimle mi mezun olmuş.
Daha boşanmanın B si bile yokken bir sene önce satılan malda bile boşanmada hakkınız var.Diyelimki anneniz boşanma davasını açtı,babanızda gitti evi sattı ben size ne olacağını söyleyim.Babanız sattığı paranın yarısını annenize vermek zorunda hiç bir hakim aksini demez bunun.Hem annenize tazminat verir,hem evin parasının yarısını verir,hem de nafaka verir.Sizin dediğiniz gibi bir yaptırım olmasa hiç bir kadına mal mülk kalmaz boşanmada.

Konutta aile şerhi varsa zaten satamaz.Ama yoksa evet satabilir ama boşanmadan bir sene önce satılan mal mülk bile davaya etki ediyor zaten.Boşanma sürecindeyken satarsa da zaten mal kaçırmış oluyor.Her halükarda o adam evin yarısını eşine verecek maddi olarak,kanunen öyle.Sizin dediğiniz gibi olsaydı herkes malı mülkü satar eşine zırnık koklatmazdı o işler o kadar kolay değil.Ayrıca nafaka ödemediğinde zorlama hapis cezası bile var.

2004 senesinde annem ve babam boşandı
Annem eve aile konutu serhi koyduktan sonra babam eziyetlerini artirdi , annem koydugu serhi kaldirmak zorunda kaldı
Babamla boşandılar ve babam evi sattı, anneme de 5 kurus vermedi, nafakasi baglandi cuzi oranda anneme , babam onu da ödemedi , odemedigi icin annem nafaka artirim davasi acti , nafakasi artti ama babam hala ödemedi , zorlama hapis cezası diye bir sey yok nafakada maalesef , ne zaman ki babam emekli oldu , annem emekli maasina haciz ile nafakasini faizi ile birlikte almaya başladı.

Babam ameliyat olacak yarın. Safrasından. Lütfen yargılamadan dinleyin. Babam çok kötü ahlaklı biri. İçkisi kumarı yok hatta abdestli namazlı ama çok cimri çok içten pazarlıklı. İftira atar sürekli.
Bizim akrabalarda böyledir Elhamdülillah müslümanız derler ama değiller öyle sanıyorlar kendilerini. Tüm kötülüğü yapıp üstüne namaz kılınca otomatik günahlar siliniyor sanıyorlar herhalde. Babanız kafasına göre evi satamaz hatta anneniz boşanma davasını açsın evi satmadan ortak bölüşün bence. Üzerinde sizinle birlikte alınan ne varsa en azından paylaşılır ama ileride sizden habersiz satarsa daha sıkıntı yaratır. Yine dava ile alırsınız ama uğraştırır. Avukat uzaktan eğitimle mi avukat olmuş acaba? Verdiği bilgiler normal gelmedi bana. Başka bir avukatla görüşseniz? Hem boşanma aşamasında neleri alabileceğiniz, nafakayı vs. hepsi hakkında bilgilendirir sizi.

Hatta işin komik tarafı biz gittik şerhi koydurduk babama mesaj geldi evinize şerh kondu diye. Burnumuzdan getirdi tabi. Kapalı kapılar ardında yaşanan bu psikolojik ve fiziksel şiddet kadınlara sahip çıkılmamasından kaynaklanıyor.

Evet mesaj gidiyor tapu sahibine.
Rabbim inşallah bir kolaylık sağlar annenize

2004 senesinde annem ve babam boşandı
Annem eve aile konutu serhi koyduktan sonra babam eziyetlerini artirdi , annem koydugu serhi kaldirmak zorunda kaldı
Babamla boşandılar ve babam evi sattı, anneme de 5 kurus vermedi, nafakasi baglandi cuzi oranda anneme , babam onu da ödemedi , odemedigi icin annem nafaka artirim davasi acti , nafakasi artti ama babam hala ödemedi , zorlama hapis cezası diye bir sey yok nafakada maalesef , ne zaman ki babam emekli oldu , annem emekli maasina haciz ile nafakasini faizi ile birlikte almaya başladı.
Siz bir avukatla ilerlediniz mi ? Çok yazık olmuş annenize,size ve haklarınıza.Tuttuğunuz avukat varsa da avukat demeye bin şahit ister.Boşanma ve mal paylaşımı davası iki ayrı dava türü bu arada.Tamam boşanmasına boşanmışlar ama mal paylaşımı bu dava yoluna gitmediniz mi siz ? Her türlü o evin parasının yarısını annenize ödeyecekti.Zorlama hapis var hanfendi belirli bir zaman nafaka ödenmezse hapis olayı var adım gb eminim.

Bu arada bosanma gerceklesirken hakim ev icin anneme sadece ortak kullanım hakkı verdi . Yani öyle evin %50 si annenin , boşanma olunca kesin alır, nafaka daglar kadar baglanir , odemezse hapis yatar gibi şeyler soz konusu degil , 2004 sonrasında değişti ise bilemem kanunlar ama babam 2011 senesinde emekli olunca annem ancak o zaman emekli maasina haciz ile aldi nafakasini

Siz bir avukatla ilerlediniz mi ? Çok yazık olmuş annenize,size ve haklarınıza.Tuttuğunuz avukat varsa da avukat demeye bin şahit ister.Boşanma ve mal paylaşımı davası iki ayrı dava türü bu arada.Tamam boşanmasına boşanmışlar ama mal paylaşımı bu dava yoluna gitmediniz mi siz ? Her türlü o evin parasının yarısını annenize ödeyecekti.Zorlama hapis var hanfendi belirli bir zaman nafaka ödenmezse hapis olayı var adım gb eminim.
Evet avukat ile ilerlendi, ama inanin zorlama hapis olsaydi annem hic cekinmeden onun da uygulanmasini sağlardi.

Bizim akrabalarda böyledir Elhamdülillah müslümanız derler ama değiller öyle sanıyorlar kendilerini. Tüm kötülüğü yapıp üstüne namaz kılınca otomatik günahlar siliniyor sanıyorlar herhalde. Babanız kafasına göre evi satamaz hatta anneniz boşanma davasını açsın evi satmadan ortak bölüşün bence. Üzerinde sizinle birlikte alınan ne varsa en azından paylaşılır ama ileride sizden habersiz satarsa daha sıkıntı yaratır. Yine dava ile alırsınız ama uğraştırır. Avukat uzaktan eğitimle mi avukat olmuş acaba? Verdiği bilgiler normal gelmedi bana. Başka bir avukatla görüşseniz? Hem boşanma aşamasında neleri alabileceğiniz, nafakayı vs. hepsi hakkında bilgilendirir sizi.
Bizimki de peygamber sanıyor kendini. Bi şey olunca da peygamberimiz de çok eziyet çekmiş diyor. Kendi de peygamber ya eş değer işte. Bizim iki ev var işte köydeki evle. Biz birini seçeriz o birini seçer dedik. Annem de boşanmak için konuşunca babamla ben ikisini de satarım iki evi de darmadağın ederim demiş. Evlerimiz eşyalarımız her şeyi saçacak bizi herkese rezil edecek. Hele bi amcam var adamıj başka derdi yok. Sürekli babamı arayıp nabız yokluyor kavgalılar küsler mi diye. O düşmanlar sevinmesin diye geçinmeye çalışıyoruz. ama bu ameliyat mevzusunda annemin babama bakmasını emek vermesini istemiyorum. Bu da beni aşırı daralttı o yüzden fikir almak istedim sizden.

Bizimki de peygamber sanıyor kendini. Bi şey olunca da peygamberimiz de çok eziyet çekmiş diyor. Kendi de peygamber ya eş değer işte. Bizim iki ev var işte köydeki evle. Biz birini seçeriz o birini seçer dedik. Annem de boşanmak için konuşunca babamla ben ikisini de satarım iki evi de darmadağın ederim demiş. Evlerimiz eşyalarımız her şeyi saçacak bizi herkese rezil edecek. Hele bi amcam var adamıj başka derdi yok. Sürekli babamı arayıp nabız yokluyor kavgalılar küsler mi diye. O düşmanlar sevinmesin diye geçinmeye çalışıyoruz. ama bu ameliyat mevzusunda annemin babama bakmasını emek vermesini istemiyorum. Bu da beni aşırı daralttı o yüzden fikir almak istedim sizden.

Bosanmayi düşünüyor ise anneniz bir avukat ile ilerlemeniz daha sağlıklı olur haklarını kaybetmemek amacı ile.

Böyle iyi geçinmeye çalışarak sizi tehdit eden bi psikopatla ömür geçmez. İşin acı kısmı stresten hasta olursunuz her an evi satacak mı zarar verecek mi diye. En iyisi kökten çözün ne olacaksa olsun ve davayı açın. Mala zarar falan veremez bedelini öder. Bu arada bunları söylerken kayıt altına almanızı tavsiye ederim. Madem devamlı bu konu açıldığından satmaktan ve zarar vermekten bahsediyor elinizde kanıt olsun davayı açın ve uzamadan kısa sürede çözülsün. İyi de bi avukat tutarsınız ne baba derdi kalır ne amca ne ev... Umarım kurtulursunuz. Ama önce annenizi ikna etmeniz gerekiyor.
Bizim köyde bir gencin babası diğer kardeşine mal varlığını verdiği için hakkının yendiğini söyleyerek dava açıyor ve kazanıyor. Yani öyle ayrımcılık yaparak, ortak alınan malları satarak sıyrılamaz.

Herkesten Allah razı olsun. Ben bi avukatla görüşeceğim. Ona göre yolumuzu şekillendireceğiz. Nafaka mevzusu önemli bakalım ne diyecek.
Nafakadan bir şey çıkamaz maalesef, bu adam emeklidir, emekli maaşı zaten kuş kadar. Ondan ne nafaka çıkacak. Allah yardımcınız olsun, yez zamanda feraha kavuşun inşallah

Babam ameliyat olacak yarın. Safrasından. Lütfen yargılamadan dinleyin. Babam çok kötü ahlaklı biri. İçkisi kumarı yok hatta abdestli namazlı ama çok cimri çok içten pazarlıklı. İftira atar sürekli. Annemle kardeşlerini görüştürmüyor mesela. Annem de iyice kinlendi. Ama geliri vs olmadığı için bi de babam tüm her şeyi satarım dediği için annem boşanmak istemiyor bu şekilde devam etsin ettiği kadar diyor. Neyse yarın ameliyat olacak babam. Annem de yanında kalacak. Annemin istemeyerek onun yanında kalması o kadar canımı yakıyor ki size anlatamam. Çok çaresiz hissediyorum. Bi çözüm bulamıyorum. Oturduğumuz bu evi hepimiz masraflarımızdan kısarak almıştık emeklerimizin zayi olmasını istemiyoruz yeri geldi aç oturduk evi öyle aldık. Satarım bir zırnık da alamazsınız diyor. Avukatla da görüştük. Nafaka falan alamazsınız vs dedi. Yani kısacası annem boşanmaz sevdiği için değil çaresiz olduğu için. Siz ne düşünüyorsunuz? Çok mu saçma düşüncem boş yere mi daralıyorum? Lütfen kırıcı şeyler yazmayın. Çok daraldım. Lütfen🙏🏻
Gidip aile konutu diye serh koyun tapuya annenz gtsin habersz satamaz sizde uzulmeyin onlar birbirinin sinavi bnzer sryler yasiyoruz babam narsist annem karamsar arada biz kaliyoruz ben 35 yasinda annemden dayak yedim.ikisinin sorunu yuzunden siz icsellestirmeyin uzak olun onlar dovusur barisir ama olan biz cocuklsra oluyor cok uzgunum

Canım ya. Eve tedbir koydurur olur biter.

Back