Benim Geleceğim +Annemin kararları = Çıkmazdayım!=Lütfen Yardımm..

Daha önce boyle bi fikir gelmemisti hayır. Ama benim d asil düşüncem bu. İslerin karışmasını önlemek için bunu mu yapmalıyız acaba diyorum. Nisan ayında nişan. Eylül de düğün gibi. Hem tarih annemin istediği gibi olur, hem nişanlılık uzamamaz. Ben beklemek istemiyorum ama bireylerden feragat etmem şart sanırım. Bu da en iyi yolu gibi. Az önce erkek arkadasumla konuştum. Dunki konusmamiza ailesi şahit olmuş. Annesi de babasıda 1 sene nnişanlılık çok uzun. Ama annesi öyle istiyorsa nişanı erteleme bilirsiniz vs demiş. Çok uzun zamandır eylül ayini iple çekerken simdi bi o kadar daha beklemek gerek sanırım..

Çok tesekkur ederim yardımın için. Evet söylediğin gibi aileler arasında bi sorun olacaksa bu evlilik sonrası da olur ama en azından birbirleriyle muhatap olmaları gerekmez istemedikleri takdirde. Gönlüm ister ki iyi olsunlar hep bi arada olalalim ama ... Nisan düğün arası uzarsa onlar hazırlık aşmasında hep konusmaknl görüşmek zorunda kalacaklar zıt fikirler sen öyle dedin ben boyle dedim. Ben istedim sen istemedim. Ben yaptım sen yapmadinlar olucak. İs büyüyecek. Ama kisa sürerse olup bitecek. Evlilik sonrasında görüşüp görüşmemeleri bi bbakıma kendi kararları olacak. Olmuyorsa gorusneyecekler ve gerek de olmayacak zaten. Bu düşünce beni ikilemde birakiyo iste..

Canim hic bilemezsin.. bende de de annem soyleyemedi. Sonra annemle tartistik annem bana kolaysa git kendin soyle dedi. Bende butun cesaretimi toplayip oturmustum babamin karsisina. Demistim bir gorustugum var tanismak istiyor. Iki hafta sonrada sozlendik simdi 1,5 senedir nisanliyiz yakinda dugunumuz var. Arkadaslarim hatta cevremdeki herkez sasirmisti babanla nasil konustun nasil kizmadi baban sana diye. Benim de 5 bucuk senelik bir iliskim var. Babanla aran nasil?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

En iyi yol bu gibi göründü bana. Hem belki annen de biraz feragat eder eylül değil de haziran falan yaparsınız. Ocak şubat nişan haziran düğün falan gibi mesela. Hayırlısı olsun. Kimseyi üzmeden kırmadan işin içinden çıkarsın umarım.

Çok çok sevindim adınıza tebrik ederim öncelikle:) yazdığın nasıl dikkatimi çekti anlatamam. Kaç yasindaydin bunu yaptığında:)? Malum benim annemle yas sorunum var. Bir de başı bi cümle kurdun ve babandan tam olarak nasıl bi cevap aldın, paylasirsan çok sevinirim çok merak ediyorum. En ihtiyaç duyduğum şeyler bunlar suan

Evet ben onu kirmazsam belki o da sureyi çok uzatmaz ... Bir Dr şunu düşünüyorum. Bi istediğimiz gibi eylülde nişanı yapsak sonrası için annemi ikna edemezmiyim bi şekilde? Sonuçta o durumdan sonra tek soz sahibi kişi annem olamayacak. Onun ailesi konuşacak biz konusucaz. Ve ortada artik nisan olacak. O da nişanı bu kadar uzatmayalim madem demez mi acaba?

Anneler ne diyorsa dogrudur. Bosuna konusmaz onlar.

Ona asla diyeceğim yok. Aslında gerçekten onu suclamiyorum. Kotu bisey istemez benim için bunu çok iyi biliyorum. Hem iyiligimi dusunuyo hem de ne kadar onlarla yasamaya devam etsem o kadar mutlu olacak. Bu çok güzel bisey ama gel gelelim benim isteklerim hep tam aksi. Artik kendi hayatım olsun istyrm. Ondan önce de artik bi yere gidip gelirken o mu gördü bu mu baktı diye rahatsız olmadan gönül rahatlığıyla gidip gelebileyim istiyorm .

Valla anneni en iyi sen tanırsın ne yorum yapsam olmicak şimdi. İstersen şansını dene, olmazsa bir sene nişanlı kalmayı göze alırsın.

Valla anneni en iyi sen tanırsın ne yorum yapsam olmicak şimdi. İstersen şansını dene, olmazsa bir sene nişanlı kalmayı göze alırsın.

Bunu ben zorla kabul etsem de ne onun ailesi ne kendisi zaten bunu istemiyo. Tek isteyen annem olunca da durum karisiyo. İlk seçenek daha makul sanki. Benim kabullenmemede bitecek en azından. Erkek arkadaşım da dun her ne kadar kabullenemeyip söylense de simdi bi yandan annenin gönlünden gecen gibi olsun ben kimseyi kırmak istemiyorum diyo. Evinden cikacagin gün kimsenin içinde bi keşke bi mutszlk olmasın. Herkesin içine sinsin istiyorum diyo. Hakli evet de. Benim de içime sinde... Hiçbirşey tam olmaz sanırım bu işlerde. Hep boyle zorr..

Dört dörtlük olmuyor sanırım bu işler. İmkanlar dahilinde içinize sindirmeye çalışacaksınız artık sizde. İnan diretip istediğin tarihte yaptırsan daha çok problem yaşar daha mutsuz olursun. Keşke daha geç olsaydı dersin. Geç olsun güç olmasın güzelim. Sabret biraz daha.

Çok içten tesekkur ediyorum size. Dışardan bu mu dert gibi duruyordur belki ama herkesin kafasında kendini yoracak biseyler var iste.. Şuan benimki de bu. Hakikaten her kelime yol gösterici oluyo. Ve son cumleniz çok içine sindi. Sonradan bakıp da keşke Gec olsaydı da boyle olmasaydı demek istemiyorum asla. Herşey vakitlice herkesin rızasıyla olur umarım.. Ne incitmek ne de incitmek istemiyorum ....

Tesekkur ederim canim darisi ins senin basina :) bunu yaptigimda 24 yasima yeni girmistim. Babam zaten fark etmis evde birseyler oldugunu, aldigim cevap: bunu demek icinmi kivranip duruyordun haftalarca. Eh sende evlenceksin ne varki bunda soyleyemedin dedi. Bende tepkinden korkuyordum dedim guldu. Sarildik agladim :) resmen saka gibiydi.

Ayy super ya:) çok güzel olmuş hakikaten. Bu konuda da darısı basıma inşallah. Umarım isin sonunda ben de bu kadar güzel bi cevap alabilirimm. :) nasıl mutlu olmussundur kimbilir, düşünemiyorum :)

ah canım ah anneler,babalar böyledir.
annen seninde evden ayrılacağını düşününce kötü oluyor.
şöyle söyleyeyim.biz 2 kardeşiz.ablam evlenince annemin babamın yanında şuanda ben varım ve ablam evlendiğinden bu yana her seferinde annem,babam "sen evlenmeyeceksin yada evleneceksen bizim yanımızda yaşayacaksın" diyorlar.
seninde annen böyle düşünmüş olmalı.evi sensiz düşünemiyor.belkide içinden "yıllar ne kadar çabuk geçti kızım büyüdü ve yuvadan uçma zamanı geldi çattı"diye düşünüyordur.biraz zaman ver annene bence.kendini bu duruma alıştırsın.yaşın çokta değil.6 sene beklemişsiniz en fazla 1 senede bekleyin bence.acele davranmayın.

Önemli değil cicim. Bu yüzden üyeyiz bu siteye. Hepimizin kendine göre sıkıntısı var. Farklı bakış açıları arıyoruz burda.

:) Haklisin evet. Söylediğin gibi dusunuyo annem evet ben bunun farkındayım. O yüzden ona ciddi bi kizginligim yok olamaz zaten. Kafasından geçenleri az çok tahmin Edebiliyorum. Ben gidince tek kalacaklar. Ne kadar onlarla kalsam yok demezler zaten. Benim ablam 27 yasında evlendi ama o bile neredeyse benim yasafiklarimi yaşadı. Daha erken değil mi bile dediler de gulduk tabii:) onun da uzun süreli bi ilişkisi vardı. Okullar isler hazır olunca tamam dediler. Ama bizimkiler o yaştaki insanlar için bile bunu düşündüler. Su anki halini yadirgamamak lazim aslında di mi. Ama iste ben de zorum sanırım. İstiyorum olsun diyorum. Çünkü hazır hissediyoru., ikimmizde istiyoruz bi engelimiz de yok diyorum .. Yani haliyle kendi içimde ben de annem kadar hakliyim. Sanırım ne ben onu anlamak istiyorum. Ne de o beni. O konuyu kapatıp kalmam için dua ediyodur ben de artik annem harekete geçsin diye :)

Beni mi anlattin ne ) bende 22 yasinda nişanlandim ve annemi gec yengemler bile sen daha küçüksun ne bu acele okulu bitir dediler :)
Sadece senin başına gelen birsey degil yani :)
Simdi 24 yasindayim evlendim
Sana tavsiyem annenin sozune kulak ver evlenmene karsi degilmis ki zaman istiyo sadece. Erken evliliklerde hep problemler cikiyo erkekler daha olgunlasamadan evlilik ve sorumluluk aliyolar adapte olamıyorlar ( istisnalar kaideyi bozmaz ) kendine zaman ver 1 sene cok uzun degil büyütme gözünde :)

Yasayan birinin tecrübeleri duymak da çok önemliydi benim için. Tesekkur ederim. Çok mu zorlandin yeni hayatına adapte olmakta? Daha geç olsaydı falan diyomusun ya da. O hayata alışma aşamasında en önemli destek eş olacak sanıyorum.. Yoksa pişmanlık büyük okur herhalde..

Bana bu soruyu sormamaliydin :)) icimi dokecej yer ariyorum :)
Elbette ki zorlandm dusun bide ben daha okuyorum. Genc kizsin daha olgunlasamadan adin kadin oluyo sonra gelin oluyosun. Gelinlerin sorumluluklarini ogretiyolar alttsn alttan ne yaparsan yap yaranamiuosun cunku acemisin :) ha bide benim gihi icine atiyosan en ufak meseleb buyur de buyur :) esimi cok seviyorum ama bazi hareketleri evlenincr be degisti dedirtti bana kafasina vura vura anlatmaya calistim en sonunda ben gidicem sen rahatina bak demeye kadar getirdi.

Simdi bunlari niye mi anlattım?
1. Dedim ya olgunlasamadan baska sorumluluklar yuklebiyo diye icin kipir kipirken evde temizlik ütü oluyo
2. Kendini yasitlaribdna farkli hissediyosun sorumlulugun agir çünkü etrafinda ki herkes evliyse o farkli tabii :)
Yine de evlilik hayati güzel ve cok zor bir surec sabir cok önemli hemde coook cook onemli :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…