• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim Geleceğim +Annemin kararları = Çıkmazdayım!=Lütfen Yardımm..

Bana bu soruyu sormamaliydin :)) icimi dokecej yer ariyorum :)
Elbette ki zorlandm dusun bide ben daha okuyorum. Genc kizsin daha olgunlasamadan adin kadin oluyo sonra gelin oluyosun. Gelinlerin sorumluluklarini ogretiyolar alttsn alttan ne yaparsan yap yaranamiuosun cunku acemisin :) ha bide benim gihi icine atiyosan en ufak meseleb buyur de buyur :) esimi cok seviyorum ama bazi hareketleri evlenincr be degisti dedirtti bana kafasina vura vura anlatmaya calistim en sonunda ben gidicem sen rahatina bak demeye kadar getirdi.

Simdi bunlari niye mi anlattım?
1. Dedim ya olgunlasamadan baska sorumluluklar yuklebiyo diye icin kipir kipirken evde temizlik ütü oluyo :D
2. Kendini yasitlaribdna farkli hissediyosun sorumlulugun agir çünkü etrafinda ki herkes evliyse o farkli tabii :)
Yine de evlilik hayati güzel ve cok zor bir surec sabir cok önemli hemde coook cook onemli :)

:) dök içini tabiki . her cevapta bambaska bi açıdan bakabiliyorum ben De sayenizde. Sen de beni söylediklerinle bambaşka yerlere götürdun. Çok büyük bi sorumluluk gerçekten Haklisin. Bi yandan bu sorumluluğu ne kadar geç Alsan o kadar iyi diyorum bi yandan hala ayni inatçı tavrım devam ediyo.. Söylediklerinin hepsi ben de bu yola girdiğinde hayatımın bi parçası hatta odak noktası olmak zorunda olucak. Bunlara hazırlıklı olmak lazim., Hoplayip zıplayıp gezmek varken evde çamaşır utu düşünmek gerekicek tabii.
Biraz sabir , biraz daha şimdiki hayatin tadını mi çıkarmak gerek bilemedim gerçekten. Çok tesekkur ederim sana...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

:) dök içini tabiki . her cevapta bambaska bi açıdan bakabiliyorum ben De sayenizde. Sen de beni söylediklerinle bambaşka yerlere götürdun. Çok büyük bi sorumluluk gerçekten Haklisin. Bi yandan bu sorumluluğu ne kadar geç Alsan o kadar iyi diyorum bi yandan hala ayni inatçı tavrım devam ediyo.. Söylediklerinin hepsi ben de bu yola girdiğinde hayatımın bi parçası hatta odak noktası olmak zorunda olucak. Bunlara hazırlıklı olmak lazim., Hoplayip zıplayıp gezmek varken evde çamaşır utu düşünmek gerekicek tabii.
Biraz sabir , biraz daha şimdiki hayatin tadını mi çıkarmak gerek bilemedim gerçekten. Çok tesekkur ederim sana...

Halil sezai gibi isyanlara bogulmayayim ama :)) sevgilinle gez toz valla evlenince vakit bile kalmiyo bunlara :) cok cok iyi dusun zaten evlilik isteyince her zaman olabilir Diye düşünüyorum ben :)

Halil sezai gibi isyanlara bogulmayayim ama :)) sevgilinle gez toz valla evlenince vakit bile kalmiyo bunlara :) cok cok iyi dusun zaten evlilik isteyince her zaman olabilir Diye düşünüyorum ben :)

Hepten vazgececegim ben de neredeyse :p :) aah ahh boyle durumlarda karar vermek ne zormus. Ben zaten isyana bağlamış durumdayiiim.

Hepten vazgececegim ben de neredeyse :p :) aah ahh boyle durumlarda karar vermek ne zormus. Ben zaten isyana bağlamış durumdayiiim.

Aaa yanlis anlama beni kotulemiyorum tabii ki kendini hazir hissediyosan evlen ama bi heveslr bende evleneyim filan olmuyo :) iyi dusun tasin sadece ev isi de degil simdi nasil desem mesela evlendin dr a gittin ya onun bile bakisi farkli oluyo ben hayatimda ilkkez kadin doguma gittim gördüm anyayi konyayi :) psikolojinin hazir olmasi cok önemli :)
Bunlar benim goruslerim demekki hazir degilmisim bunu simdi farkettim :)))

Isyan edecek bitsey yok annene hak ver inan ki anneler cocuklarinin kotulukleri icin birsey yapmazlar vardir bir gordugu ondan diyodur :)

Aaa yanlis anlama beni kotulemiyorum tabii ki kendini hazir hissediyosan evlen ama bi heveslr bende evleneyim filan olmuyo :) iyi dusun tasin sadece ev isi de degil simdi nasil desem mesela evlendin dr a gittin ya onun bile bakisi farkli oluyo ben hayatimda ilkkez kadin doguma gittim gördüm anyayi konyayi :) psikolojinin hazir olmasi cok önemli :)
Bunlar benim goruslerim demekki hazir degilmisim bunu simdi farkettim :)))

Isyan edecek bitsey yok annene hak ver inan ki anneler cocuklarinin kotulukleri icin birsey yapmazlar vardir bir gordugu ondan diyodur :)

:) çok tatlısın ya guldurdun beni sağol. Saka yapıyorum. Ah azcik sogusam da annemle orta yolu bulmuş olsak. Ama benim kalbim beynim hazır oldgumu söylüyo. Bi yanımda zorlukların farkında tabii. Yorar mi diye dusunduriyo... Ama dediğin gibi annemin kotu bu düşünceyle bunu yapmayacağını tabi ki biliyorum. Ben benimle ayni düşünsun istiyorum herhalde ama o da mümkün değil tabi. Biz çok hayal kurmustuk o günlere dair. Simdi erteleme fikri zoruma gidiyo o yüzden.

23 yaş erken. Ben mecbur kaldım. Benim de uzun bi ilişkim vardı. Daha üniversite yeni bitmişti. Sadece ilişkim olduğunu aileme söyledim her şey battı. Neyse ki eşime yurtdışına sepetledim bekar hayatına devam. :60: Okuyo musun çalışıyo musun napıcan bilmiyorum. ama kariyerinle ilgilen. 23 erken. Benim için ideal 25 üstüdür :)

23 yaş erken. Ben mecbur kaldım. Benim de uzun bi ilişkim vardı. Daha üniversite yeni bitmişti. Sadece ilişkim olduğunu aileme söyledim her şey battı. Neyse ki eşime yurtdışına sepetledim bekar hayatına devam. :60: Okuyo musun çalışıyo musun napıcan bilmiyorum. ama kariyerinle ilgilen. 23 erken. Benim için ideal 25 üstüdür :)

aynen ya:53:dışarıya gezmeye gidiyorsun kontrol altında tutuyolardı söyledikten sonra söylememk daha iyi galiba:44:

Senin ailen ile benimki baya farklı sanırım iste. Benimkiler hic öyle AA ilişkin mi var evlen boyle olmaz demiyo. Çalışıyorum ben erkek arkadaşım da öyle. Yani o kısımda düzen oturmuş durumda. İdeal dediğin yasta Haklisin gayet normal bi yas. Ama iste o kadar kendimi hazirlamisken bunu pat diye kabul edip erken diyemiyorummm.

aynen ya:53:dışarıya gezmeye gidiyorsun kontrol altında tutuyolardı söyledikten sonra söylememk daha iyi galiba:44:

Evet söylediğime pişman ettiler. Ben yalan söylemek istemiyodum. Nereye kadar ayşe fatmayla buluşmaya gidiyorum dicen ki. Offf hiçbirini yapmicam çocuğuma. Ama sonra benimki de gelip 20sinde evlenmek istiyorum derse yolarım onun saçlarını :60:

Senin ailen ile benimki baya farklı sanırım iste. Benimkiler hic öyle AA ilişkin mi var evlen boyle olmaz demiyo. Çalışıyorum ben erkek arkadaşım da öyle. Yani o kısımda düzen oturmuş durumda. İdeal dediğin yasta Haklisin gayet normal bi yas. Ama iste o kadar kendimi hazirlamisken bunu pat diye kabul edip erken diyemiyorummm.

Yani ikinizin de oturmuş bi işi varsa evet iyi olabilir. Ama gerçekten kolay bi süreç değil. Çok yıpratıcı sinir bozu. Ve kararlarına karışan bir annen oldukça evlilik daha zor bi hal alır denenmiştir :)

Bu hayatta en güzel şey üniversiteden sonra aileden ayrı yaşamak. Evlilik falan hikaye. Artık yetişkin bi yaştasın sadece kendi evin olsun kendi düzenin olsun istyiosun bence. :)

:) çok tatlısın ya guldurdun beni sağol. Saka yapıyorum. Ah azcik sogusam da annemle orta yolu bulmuş olsak. Ama benim kalbim beynim hazır oldgumu söylüyo. Bi yanımda zorlukların farkında tabii. Yorar mi diye dusunduriyo... Ama dediğin gibi annemin kotu bu düşünceyle bunu yapmayacağını tabi ki biliyorum. Ben benimle ayni düşünsun istiyorum herhalde ama o da mümkün değil tabi. Biz çok hayal kurmustuk o günlere dair. Simdi erteleme fikri zoruma gidiyo o yüzden.

:))) hayirlisi olsun o zaman kendimden eminim diyosan hazirim diyosan kalben ve ruhen hayatta basarilar :)

Evet bu da can sıkıcı bi durum. Baslarda ben de ayşe fatma diyodum da. artik Inca zamandan sonra bunlara gerek kalmadı. Nereye gidiyosam direkt söylüyorum. O kısımdaki sorunları astık . buna da şükür mu demeli ne demeli bilemedim:)

Yani ikinizin de oturmuş bi işi varsa evet iyi olabilir. Ama gerçekten kolay bi süreç değil. Çok yıpratıcı sinir bozu. Ve kararlarına karışan bir annen oldukça evlilik daha zor bi hal alır denenmiştir :)

Bu hayatta en güzel şey üniversiteden sonra aileden ayrı yaşamak. Evlilik falan hikaye. Artık yetişkin bi yaştasın sadece kendi evin olsun kendi düzenin olsun istyiosun bence. :)

Su ara söylediğin gibi bi yalnızlığa o kadar ihtiyacım var ki. Bi kaç gün bile olsa o duyguyu yaşayıp tek basıma tatile cikayim istiyorum. Tanıdık kimse olmasın yanımda..

Ve evet ikimizinde isleri gayet yerinde is problemimiz yok şuan. Ama bu şartlarda da zorlayıcı olacaktır elbet. Aslında az çok farkındayım bunun. Yasayanlar kadar bilemesem de.. ama diyorum ki bunu 1sene sonrada olsa yasicam beklemek neden? Hayata geç başlamak istemiyorum. Su aşamada bu söylemek komik belki ama yaşım gençken çocuk sahibi olabilmek istiyorum en basiti. Hemen değil tabi evlilikten iki sene sonra gibi.. Bunun için de çok beklemek istemiyorum.. Annem aslında herşeye karışan bi tip değildir. Benim kararlarına saygı duyar genel itibariyle . yani su ana kadar beni çok sıktı diyemem. Anlayislidir, idarecidir. Ama bu konuda da ısrarcı. anlayamıyorum..

Ayy super ya:) çok güzel olmuş hakikaten. Bu konuda da darısı basıma inşallah. Umarım isin sonunda ben de bu kadar güzel bi cevap alabilirimm. :) nasıl mutlu olmussundur kimbilir, düşünemiyorum :)

Insallah canim, evet mutluluktan ne yapacagimi sasirmistim.
Merak ettim gelisme varmi? :)

Insallah canim, evet mutluluktan ne yapacagimi sasirmistim.
Merak ettim gelisme varmi? :)

Canım hic bi gelişme yok maalesef. Erkek arkadaşım anneme çok kızgın sadece. Biz bunca zaman bekledik. Simdi mi söyledi bunu diyo. Ve yine bizim için 2 sene nişanlılık çok gereksiz biz birbirimizi yıllardır tanıyoruz zaten, çok israrciysa nişanı nisan ayında yapalım boyle olmaz o kadar zaman da biseyler olur bozulur ben korkuyorum falan diyo... :( ama ben bunu istemiyorum...

Offff offff bu ne acelelik. Unutma herzaman evlenilebilinir. Fakat birdaha bekar olunamaz. Yasin daha cok kucuk. Bekle biraz, gencliginin tadini iyice cikar. Cunku birdaha bekar ve ozgur olamayacaksin. Bende cok erken yasta cilginlar gibi asik olarak ve aileme karsi gelerek evlendim. Evlilik kelimesi insani heycanlandiriyor.dusunsene hersey sana ait olacak falan. Ama hicte oyle degil. Genc yasta anne olmak ve bu agir sorumulugu kaldirmak hicte kolay degil. Isin gucunde olsa zor evlilik. Anneni dinle pisman olmazsin. Bende evladimin bu kadar erken yasta evlenmesini istemem sahsen.hem annen sevgilinle gorusmenede karismiyor. Bekarliginin ve ozgurlugunun biraz daha tadini cikar derim. Ayrica iyi sanslar grleceginde.

Offff offff bu ne acelelik. Unutma herzaman evlenilebilinir. Fakat birdaha bekar olunamaz. Yasin daha cok kucuk. Bekle biraz, gencliginin tadini iyice cikar. Cunku birdaha bekar ve ozgur olamayacaksin. Bende cok erken yasta cilginlar gibi asik olarak ve aileme karsi gelerek evlendim. Evlilik kelimesi insani heycanlandiriyor.dusunsene hersey sana ait olacak falan. Ama hicte oyle degil. Genc yasta anne olmak ve bu agir sorumulugu kaldirmak hicte kolay degil. Isin gucunde olsa zor evlilik. Anneni dinle pisman olmazsin. Bende evladimin bu kadar erken yasta evlenmesini istemem sahsen.hem annen sevgilinle gorusmenede karismiyor. Bekarliginin ve ozgurlugunun biraz daha tadini cikar derim. Ayrica iyi sanslar grleceginde.

Çok tesekkur ederim dusuncenizi pylastiginiz için. Hepinizin fikirleri yol gösterici oldu benim için. Net bir karar değişimi yasamasam da sanırım içinde eski hırs yok. İstek mevcut ama hirsim torpulendi. Su an için hala ne olacakda bu günlerini arar olucam ki diye düşünsem de tevrubelerinizden faydalaniyorum. Bir bildiğiniz var farkındayım. Umarım en hayırlı zamanda yaşarım bunları Gönlümün de razi olacağı şekilde.

Back