Benim eşime bir haller oldu tanıyamıyorum artık

Dranas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2010
3.248
4
Dört yıllık evliyim severek evlendik hatta aileler istemediği halde zor şartlarda evlendik.
Evlendiğimizde kısa etek giyerdim. Askılı giyerdim v.s. hiç karışmazdı. Üç yıl sonra kızımız oldu şimdi 17 aylık doğum yaptığımda çok kilo almıştım kilolu bayanlardan hiç hoşlanmaz ama emzirdiğim için bir şey söylemiyordu. Kızım yaşına girince emmeyi bıraktı. Rejim yapmadım ama hızlı bir şekilde kilo verdim eski halime döndüm. Bana benim için kilo vermedin işe başlayınca çevrene güzel gözükmek için yapıyorsun dedi. Bu arada işimde terfi ettim çalıştığım kurumun en üst makamında çalışıyorum. Çalıştığım yer hayatımda görüp görebileceğim en iyi yer. Yemeğimizden tutun çayımıza kadar her şeyimiz ayağımıza geliyor. Çalışma arkadaşlarım çok iyi. Cumhurbaşkanın bile ağırlandığı bir yerde çalışıyorum. Buraya geçtiğim andan itibaren maaşım ek ödemelerim herşey değişti ama bu işe başladığımdan beri eşim çok değişti. O eski anlayışlı kocam gitti onun yerine kıskanç, sürekli dır dır eden bir adam geldi. Diz boyunda bile etek, elbise giydirmiyor. Neymiş ayak bileğimde elbise giyecekmişim:KK53: Bu arada ailesinde herkes açık okumuş insanlar annesi benden açık giyiniyor. Mesela hafta sonu üç tane elbise aldım diz boyunda. Bana kayınvalidemin yanında bir bağırdı neye uğradığımı şaşırdım. Kızım olmasa kapıyı vurup çıkıp gidecektim. Bir de bozulduğu bir şey var bazen evdeyken işle ilgili arayan kişiler oluyor geçen bir Bakanın Başdanışmanı aradı buna bozuldu o akşamı burnumdan getirdi. Maaş günü geldiğinde kendi maaşından ödemeleri yapıyor benim maaşımı ne yapayım ortak hesabımız var yatırayım mı diyorum sen bilirsin diyip geçiştiriyor eskiden maaş kartımı alır ortak hesabımıza yatırır birşeyler yapardık şimdi sanki senin maaşına ihtiyacımız yokmuş gibi bir hava yaratıyor. Bu arada eşim benden daha fazla maaş alıyor Matematik Öğretmeni özel dersleri var hiçbir zaman zaten onun kadar kazanamam bu kıskançlığın sebebi ne anlamıyorum. Cinsel hayatımız da ayrı bir sorun hergün yapsak hayır demeyecek ben bu durumdan çok bunalıyorum bana göre haftada iki kere normal olan kaç kere anlattım bırak biraz ara verelim özleyim seni diyorum sen beni istemiyorsun diye trip yapıyor.:KK50:
Neyse çok uzattım biraz önce telefonda bağırıp çağırdı o kadar canım sıkkın ki. Sebebe gelince dün hocamız yoktu öğle tatilinde her zaman gittiğimiz bir kafe var kızlarla oraya gittik yemek yedik canlı müzik vardı. Bu arada sesim güzeldir. Kafenin sahibini tanıyoruz bende adamlar çalarken türkü söyledim arkadaşım kaydetmiş face koymuş. Eşimde izlemiş biraz önce telefonda çabuk işten çık gel dedi saçmalama dedim. Akşam dersi vardı iptal etmiş akşam gelince görüşeceğiz diyip durdu. Arkadaşıma söyledim kaldırmış videoyu off şimdiden içim daraldı....

Son düzenleme:
dranas okurken içime dokundu yazdıkların. umarım akşama haledersiniz. eşinin kıskançlığı tavan yapmış. sakinleştirmeye çalış izah et ona yaşınız kaç bilmiyorum şimdi çıkmam lazım akşama konuna bakacağım umarım tartışmazsınız:26:

dranas okurken içime dokundu yazdıkların. umarım akşama haledersiniz. eşinin kıskançlığı tavan yapmış. sakinleştirmeye çalış izah et ona yaşınız kaç bilmiyorum şimdi çıkmam lazım akşama konuna bakacağım umarım tartışmazsınız:26:

Ben 27 yaşımdayım eşim 31 yaşında inan stresten karnım ağrıyor.

Kızlar ben çıkıyorum hiç eve gidesim yok ya hayırlısı bakalım.

Güzel bir kariyer ilerlemesi karşısında azıcık bozulmuş olabilir.Hani bakanlar, başbakan, cumhurbaşkanı falan kodaman insanlar ya belki bunlardan biri eşimin gözünü makamıyla falan boyayabilir, etkileyebilir diye mızmızlık yapmış olabilir.
Siz iş gereği evde iki telefon konuşması yapsanız eve iş getirdi olur durumunuz.Onunla ilgilenmediğinizi düşünüp iyice mızmızlanmış.
Cinsel olarak da belki eskisinden daha çok yorulduğunuz için geçiştirmiş olmanız doğal, bu sefer de vay benim hanım beni yatakta da istemiyor diye iyice sinirleri tavan yapmıştır.
Her konuda çocuklaşmış olduğunu düşünüyor, size hak veriyorum sıkıntınızda.Sadece şarkı söyleme olayında eşinizi kendi yerime koydum, sinirlendim biraz.Ben eşimi işe gidiyor diye uğurluyorum, o elinde mikrofon şarkı söylüyor cafenin birinde.Bu konuda burnundan getirirdim bu da eğriye doğru böyle. (Kötü niyetle birşey yapmışsınız, ayıp etmişsiniz falan demiyorum , sizi tenzih ederek görüşümü yazdım)

Kızınızı haftasonu annenize falan bırakma durumunuz olursa, 2 günlük yakın çevre tatili ayarlayabilirsiniz.Önceden bir kaç sürpriz de hazırlayabilirsiniz.Başbaşa baharın tadını çıkarıp, kafanızdan geçen herşeyi konuşabilir, işten ve bu mızmızlıktan iki gün olsa da uzaklaşıp, yeni bir sayfa açarak geri evinize dönebilirsiniz.

Bence sorunların asıl kaynağı,iş yerinizde kıdem yapmanız. Çünkü erkekler bayanların kendilerinden yüksek bir mevkide çalışmalarını hazmedemezler. Hal böyle oluncada, oraya gelenlerden tutunda, sizin giysilerinize karışmaya başlamış. Birde bu kıdemle sosyal çevrenizin artması, değişmesi, onda sizi kaybetme korkusuna, gereksiz kıskançlıklara sebep olmuş gibi görünüyor..

Kızlar ben çıkıyorum hiç eve gidesim yok ya hayırlısı bakalım.

Eşinin kızacağını bile bile şarkı söylemende ilginç, onu face koyan arkadaşında bir garip sana sormadan neden koymuş? Bence eşin seni çok seviyor. Paylaşmak istemiyor. Sana tavsiyem en yakın zamanda bir aile danışmanına gitmeniz. Yardım alın. Boş yere birbirinizi tüketmeyin... Sen onu sevdiğini daha ondan başkasının asla olamaycağını ona hissettir canım. Herşeyyoluna girer zamanla..

Davranışlarının sebebi çok açık: Aşağılık kompleksine girmiş eşiniz.
İlla maaş olarak bakmayın olaya...
Sizin bebekten sonra hızla kilo vermenize, işinize dönmenize, terfi etmenize dayanamamış...
Bunları tuhaf bir kıskanç tavırla size belli ediyor o ayrı ama sonuç itibariyle sizi önemsediği için bu şekilde davranıyor...
Bir psikologdan yardım almayı deneyin derim. :KK3:

nazar mı değdi dranascım.bana hep mutlu bir eş,mutlu birkadın izlenimi veriyorsun?eşin kıskanç anlaşılan.bunun eğitim,kültür vs. ile ilgisi yok.benim eşim de öyle,beterin beteri.her dışarı çıkışımızda beraber burnumuzdan gelir.en dibe otururuz arkam mekana dönük bir yerde.benim eşimin yapısı bu.beni kimseyle paylaşmayı sevmez ve bana bu yüzünü ancak evlendikten sonra gösterdi.muhtemelen seninki de öyle evlenmeden okumuş kadın,şehirli kadın,kültürlü kadın kısıtlarsam kaçar diye baştan belli etmiyorlar.

Dört yıllık evliyim severek evlendik hatta aileler istemediği halde zor şartlarda evlendik.
Evlendiğimizde kısa etek giyerdim. Askılı giyerdim v.s. hiç karışmazdı. Üç yıl sonra kızımız oldu şimdi 17 aylık doğum yaptığımda çok kilo almıştım kilolu bayanlardan hiç hoşlanmaz ama emzirdiğim için bir şey söylemiyordu. Kızım yaşına girince emmeyi bıraktı. Rejim yapmadım ama hızlı bir şekilde kilo verdim eski halime döndüm. Bana benim için kilo vermedin işe başlayınca çevrene güzel gözükmek için yapıyorsun dedi. Bu arada işimde terfi ettim çalıştığım kurumun en üst makamında çalışıyorum. Çalıştığım yer hayatımda görüp görebileceğim en iyi yer. Yemeğimizden tutun çayımıza kadar her şeyimiz ayağımıza geliyor. Çalışma arkadaşlarım çok iyi. Cumhurbaşkanın bile ağırlandığı bir yerde çalışıyorum. Buraya geçtiğim andan itibaren maaşım ek ödemelerim herşey değişti ama bu işe başladığımdan beri eşim çok değişti. O eski anlayışlı kocam gitti onun yerine kıskanç, sürekli dır dır eden bir adam geldi. Diz boyunda bile etek, elbise giydirmiyor. Neymiş ayak bileğimde elbise giyecekmişim:KK53: Bu arada ailesinde herkes açık okumuş insanlar annesi benden açık giyiniyor. Mesela hafta sonu üç tane elbise aldım diz boyunda. Bana kayınvalidemin yanında bir bağırdı neye uğradığımı şaşırdım. Kızım olmasa kapıyı vurup çıkıp gidecektim. Bir de bozulduğu bir şey var bazen evdeyken işle ilgili arayan kişiler oluyor geçen bir Bakanın Başdanışmanı aradı buna bozuldu o akşamı burnumdan getirdi. Maaş günü geldiğinde kendi maaşından ödemeleri yapıyor benim maaşımı ne yapayım ortak hesabımız var yatırayım mı diyorum sen bilirsin diyip geçiştiriyor eskiden maaş kartımı alır ortak hesabımıza yatırır birşeyler yapardık şimdi sanki senin maaşına ihtiyacımız yokmuş gibi bir hava yaratıyor. Bu arada eşim benden daha fazla maaş alıyor Matematik Öğretmeni özel dersleri var hiçbir zaman zaten onun kadar kazanamam bu kıskançlığın sebebi ne anlamıyorum. Cinsel hayatımız da ayrı bir sorun hergün yapsak hayır demeyecek ben bu durumdan çok bunalıyorum bana göre haftada iki kere normal olan kaç kere anlattım bırak biraz ara verelim özleyim seni diyorum sen beni istemiyorsun diye trip yapıyor.:KK50:
Neyse çok uzattım biraz önce telefonda bağırıp çağırdı o kadar canım sıkkın ki. Sebebe gelince dün hocamız yoktu öğle tatilinde her zaman gittiğimiz bir kafe var kızlarla oraya gittik yemek yedik canlı müzik vardı. Bu arada sesim güzeldir. Kafenin sahibini tanıyoruz bende adamlar çalarken türkü söyledim arkadaşım kaydetmiş face koymuş. Eşimde izlemiş biraz önce telefonda çabuk işten çık gel dedi saçmalama dedim. Akşam dersi vardı iptal etmiş akşam gelince görüşeceğiz diyip durdu. Arkadaşıma söyledim kaldırmış videoyu off şimdiden içim daraldı....

maaşın eşinin kinden fazlaysa onu kompleks halıne getırmıs olabılr senin kendınden daha ii bi yerde oldugun ve calıstıgın içinde sorun yapabılr ama senınde hatan bana göre cafeye gidip şarkı söylemen cafeye gitmek normal tabiki ama sen eşinin huyunu bile bile gitmemen gerekırdı dıye dusunuyorum ben arkadasının yaptıgıda hoş bişiy değil bana göre

canım allah kolaylık versin. eşin büyük ihtimal sinirli olacak sana tavsiyem sakin dur ve çok fazla tartışmaya girme.siniri gecince daha saglıklı bir şekilde konuşursunuz. olur böyle şeyler üzülme kızını düşün.

Öncelikle sıkıntını bizde soru işaretleri bırakmadan tüm açıklığıyla yazdığın için teşekkür ederim.
Eşinin tutum ve davranışlarının hepsinin temeli..Özgüveninde yaşadığı sıkıntılar.
Bu durumda eşin ne kadar kabahatliyse sende de o kadar kabahat vardır.
Yani elbet eşini incitmek istemezsin bundan en çok rahatsız olan sen olursun ama bilmeyerek mahal vermişsin.
Ne var ki karısının yükselişini kabul etsin otursun poposunun üstüne demek kolay olanı.ama durum bundan ibaret değil. bir kadının eşi de iş yerinde pozisyon atlasa daha sosyal olsa onda da böyle sıkıntılar başgösterebiliyor.Erkektir yapar diye bakmamak gerek..
Cinselliğin sık yaşanması bile sana sahip olduğunu hergün hissetmek istemesi.
Erkeğin karşısında ezilmek gerektiğini asla düşünmüyorum güçlü olan kadın kıvamına göre her daim çekicidir ama arada uçurum oluşmaya başladığında erkek devreye eşiniz gibi girer.
kadının huzurunu bozar,sen kim olursan ol benim lafımdan çıkmayacaksın kontrolüm altında olacaksına gelir laf..
işinize,iş hayatınıza eşinizi daha çok dahil edin.. belki pozisyonun sevincinden eşinizi boşlamış olabilirsiniz.çözülmeyecek bir sorun değil asla.. ama ipin ucu kaçarsa aile temelini sarsacak bir sorun.
ona ben ne olursam olayım kimle olursam olayım seni seviyorum diye hissettirmen gerek.
bunun yolunu ancak sen bilirsin.
evinde sadece dranas ol.. kocanın evlendiği ilk gün ki dranas,bütün rollerindne sıyrılmış ol..yapmıyorsun demiyorum ama tahmin ettiklerim bunlar..

Ben burada 2 çeşit kıskançlık görüyorum.
Birincisi senin zayıflayıp eski haline dönmenden dolayı.
Bunu yadırgamadım neden dersen sana örnek vereyim.Arkadaşım 20 yıllık evli,bir süre önce sağlığı için mecburen diyetisyene gitti,zayıfladı,fıstık gibi oldu.Tabii giyim tarzı değişti,kendine güveni geldi ve 20 yıldır kıskanmayan adam birden kıskanmaya başladı.Arkadaşımın başlangıçta hoşuna gitti ama bir yerden sonra sıkıntı yarattı ve haklı olarak dur dedi.

İkincisi işindeki başarın ve sosyal konumundan dolayı.Yükselmen,önemli mevkideki insanlarla temas halinde olman vs...
Ve cinsellik konusunda derinns ile aynı fikirdeyim.Bir nevi kendini ispatlama,üstünlük kurma çabası olabilir.
Burada güzel olan nokta,eşinin seni beğendiği ve takdir ettiği anlaşılıyor.Eminim açıkça söylemese de gurur duyuyordur.
Yalnız seni bu kadar yukarıda görünce kendisini aşağıda görmeye başlamış galiba.
Sen de tut kolundan yukarı çıkar onu.Çalışmasını,başarılarını takdir et,iltifat et.Onunla kaliteli zaman geçir,başbaşa programlar yap,ona değer verdiğini hissettir.
Çözülmeyecek bir sorun değil,sıkma canını.

canm eşin kıskançlık krizine girmş senin daha iyi yerdlerde olmanı kabullenemiyo halukça tavırlar bence al karşına birden bire neden değiştiğini sor eğer rahatsızlık duyuyosan işimden ayrılırım de sen ve çocuğumdan daha önemli değil de ama bu şekilde beni kırdığını felan anlat güzel söz yılanı deliğinden çıkarırmış derlerya aynen öyle sakın inatlaşma ona senin için yapamıycağım hiç birşey olmuycağını yansıt inan bana işe yarıyo ALLAH yardıcın olsun:KK71::KK71::KK71:

arkadaşların dedikleri çok doğru genel olarak erkekler eşlerinin yükselişini kabullenemiyorlar halledilemeyecek bir sorun değil eşinize daha çok zaman ayırın bir an önce düzelirsiniz umarım... mutluluklar...

bence gayet açık işin seni seviyor ve kıskanıyor. ve bence bu kıskaçlıgın okumuş, kültürlü olmakla hiç mi hiç alakası yok.
benim eşim psikolog ama gayet kıskanç. beni çok kıskanır dışarı çıktık mı fln dikkat edderim hep.
erkek kuzenlerimle bile çok samimi olmamı istemez yani okumuşlukla alakalı olsaydı en rahatlardan biri ben olurdum bu konuda ama ne olursa olsun o bi erkek ben onun eşiyim ve paylaşmak istemediği biriyim :KK9::KK9:

İlla erkekleri aşağılayıp, dışlayacağız ya hemen "komplekse girdi" yaftasını yapıştırıyoruz. Oysa adam sadece karısını kıskanıyor, gözünden sakınıyor...

Siz de lütfen bu durumu sorun haline getirip aranızdaki ilişkiyi yıpratmayın. Belliki eşiniz bir geçiş döneminde daha ılımlı, daha anlayışlı olun ona karşı... Adam sizi kafese kapatmaya çalışmıyor ki sadece eski köye yeni adette getirse ufak tefek kıskançlıklar ve huysuzluklar yapıyor idare edin gitsin... Başa çıkamadığınız noktada "haklısın kocacım" deyip geçiştiriverin...

canım erkekler eşlerinin kendinden başarılı olmalarını hazmedemezler. her ne kadar o senden fazla maaş alsa da sen daha kariyerli bir işte çalıştığın için seni kıskanmış. seni telefonla önemli insanlar arıyor, onu ise çok çok öğrencileri ya da veliler.. ama aklıma bir çözüm yolu gelmedi açıkçası, hayır o kıskanıyor diye de işi bırakacak halin yok herhalde.. umarım bu durum düzelir.. olmadı oturt karşına ve sor; ''Senin derdin ne?'' diye sor..:KK4::KK4:

Son düzenleme:
maaşın eşinin kinden fazlaysa onu kompleks halıne getırmıs olabılr senin kendınden daha ii bi yerde oldugun ve calıstıgın içinde sorun yapabılr ama senınde hatan bana göre cafeye gidip şarkı söylemen cafeye gitmek normal tabiki ama sen eşinin huyunu bile bile gitmemen gerekırdı dıye dusunuyorum ben arkadasının yaptıgıda hoş bişiy değil bana göre
Arkadaşım öncelikle birşey dikkatimi çekti,içimde tutamicam. Her yazdığın mesajda konu sahibinin yazdığını alıntı yapıyorsun bu okuyanlar için sıkıntı verici oluyor.
Yaptığın yoruma gelince hatalı olan Dranas değil. Hep beyefendinin dediklerini yapacak kukla değil kadınlar. Bence de diğer arkadaşın dediği gibi terapi alınsa çözülür, daha da komplekse girmeden eşi

X