• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim de çocuğumun da değeri yokmuş demek ki!!!

Aynen ben de onların ayağına gittim onlar geleceği yerde. Bi de üste çıkmaya çalışıyorlar yiğenimiz oldu daha göremedik falan. Allah'ım ya. Gelin görün o zaman çok meraklıysanız. Samimiyetsiz insanlar.

Bizde de suc var...ne diye kalkip gidiyorsak... Fazla Iyi niyet bizimki de... Ama iste insanin icinde kindarlik olmayinca olmuyor iste...

Bizde de suc var...ne diye kalkip gidiyorsak... Fazla Iyi niyet bizimki de... Ama iste insanin icinde kindarlik olmayinca olmuyor iste...

Ne yalan söyleyeyim ben gitmeyecektim mecbur kaldım eşimden dolayı. Bundan böyle de samimiyeti en aza indiricem. Herkese hakettiği kadar değer vericem. Hep böyle diyorum ama uygulamada başarabilir miyim bilmiyorum.

Ne yalan söyleyeyim ben gitmeyecektim mecbur kaldım eşimden dolayı. Bundan böyle de samimiyeti en aza indiricem. Herkese hakettiği kadar değer vericem. Hep böyle diyorum ama uygulamada başarabilir miyim bilmiyorum.

Ben mecbur kalmadim vallahi.. hatta rain gidelim dahi demedi hicbir zaman.. Ben dedim gidelim diye.. aptalim Ben galiba

Ben mecbur kalmadim vallahi.. hatta esim gidelim dahi demedi hicbir zaman.. Ben dedim gidelim diye.. aptalim Ben galiba

yaptıkları gerçekten ayıp ama şu saatten sonra kimsenin huyu değişmez kafana takmaya da değmez inşallah eşinle ve çocuklarınla mutlu bi ömür yaşarsın :)

Hepinize iyi akşamlar sevgili KK sakinleri. Bu derdimi de yine size dökerek rahatlayabilir ve hiç tanımadığım objektif gözlerden değerlendiririm belki durumumu diye düşündüm ve yeni konumu açtım. Ben 4 senelik evli, severek evlenmiş mutlu sayılabilecek bi kadınım. Eşim tarafından sevilir değer görürüm. Ama gelin görün ki eşimin ailesi hiç te benim düşündüğüm gibi değilmiş. Onlarla ilk tanıştığımda herşey yolunda gibiydi aslında. Yani ben öyle sanmışım. Aslında burada kısaltarak ne derece doğru ifade edebilirim kendimi bilmiyorum. Ben kabaca bahsedeyim ayrıntı soran olursa cevaplarımda anlatırım herşeyi. 4 ay önce bir kız çocuk dünyaya getirdim. Doğumuma zaten kimse gelmedi(bakım amaçlı söylemiyorum annem vardı yanımda zaten) çocuğuma da eşimin tarafından hiçbir kimse hediye almadı. Sizce bu ayıp değil mi? Ben mi yanlışım? Bir çorap bile ya. Yabancı insanlar hiç tanımadığım annemin komşuları olsun, eşimin iş arkadaşları olsun neler getirdiler sağolsunlar, benim annem babam kızkardeşlerim hepsi altınları taktı ekstra hediyeler aldı. Ama eşimin ailesinde tık yok. Sürekli fakir edebiyatı yaparlar zaten eşime. İşi gücü yerinde makam mevki sahibi diye hep yalakalık ederler. Bu durum benim çok zoruma gidiyor. Kızım 4 aylık oldu hala bişi alan yok. Kayınbabam her gitmemizde "param yok param yok" der. Halbuki emekli maaşını tek başına yer. Görümcemin de maaşı var ayrıyetten. Bunlar beni çekemiyor mu nedir bi deyin Allah aşkına. Ha şunu da söyleyeyim bütün eltilerimin çocuklarına altın taktım, türlü hediyelere boğdum. Karşılık bekleyerek yapmadım ama inanın bi tişört alıp verseler kabulüm. Hediye hediyedir. Herkes kesesine göre harcar. Kimseye niye ucuz hediye aldın diye soramam. Ama o da yok. Bana bi akıl verin. Bu aile beni severmiş gibi mi yapmış ben bunca yıl bunlara inanmış mıyım?:44:

Aklıma acaba kız evladınız olduğu için mi böyle yaptıkları geldi? Hani bazıları ayıp olarak görürler ya.:26:

Allah ne güzel bir yavru vermiş size.4.aya kadarda getirmişsiniz ne güzel.Şimdi hediye edip sonra lafını etseler daha mı iyi?
Düşüncesiz insanlarmış.
Herkes kendi değerini kendisi biçer. Siz iyi bir anne olun evladınıza göre en değerli olursunuz.
Fuzuli insanlar değer vermese de olur.
Bu arada Allah analı babalı büyütsün prensesi :16:

Son düzenleme:
Aklıma acaba kız evladınız olduğu için mi böyle yaptıkları geldi? Hani bazıları ayıp olarak görürler ya.:26:

Allah ne güzel bir yavru vermiş size.4.aya kadarda getirmişsiniz ne güzel.Şimdi hediye edip sonra lafını etseler daha mı iyi?
Düşüncesiz insanlarmış.
Herkes kendi değerini kendisi biçer. Siz iyi bir anne olun evladınıza göre en değerli olursunuz.
Fuzuli insanlar değer vermese de olur.
Bu arada Allah analı babalı büyütsün prensesi :16:

Yok kız olduğundan değil önceki sayfalarda belirttim onu. Düşüncesizler işte dediğiniz gibi. Yorumunuz çok hoşuma gitti bunları okudukça rahatlıyorum. Çok doğru söylüyorsunuz. Eşim de hep öyle der herkes kendine yakışanı yapar der gerçekten de doğru. Allah görüyor O biliyor tasalanmaya gerek yok ta insanız işte. Allah razı olsun cümlemizin evladını Allah analı babalı büyütsün inşallah. :16::16::16:

Ve üstelik kayınbabam olsun görümcem olsun başka eltilerimin çocuklarına neler neler aldılar. 4 senedir şahidim hepsine. Ve üstelik eşim evlenmesine rağmen babasına, abilerine hala para yardımında bulunur. Bunlara bile çıngar çıkarıp huzurumu bozmadım ama inanın çok zoruma gidiyor.:2: Ailede bi ben yabancıyım diğer gelinler hep memleketlileri 4ü akraba 2si akraba değil ama aynı köylü gibi. Sadece ben yabancıyım. Dışlıyorlar resmen bu demek oluyor. Ama yüzüme karşı bi görseniz eşimin yanında falan bi yağ çekerler para gelecek ya.

Yabancı derken başka şehir mi? Kızı oğlanı yok bu işin bence. Bende oğlan var ama değer veren yok. Babaanne hala amca özlemez bile ama eşime göstermelik çok seviyor gibi yaparlar. Benimki de saf işte inanır. Neyse takmamak lazım. Çocuk büyüdükçe anlar nasıl Olsa.

Son düzenleme:
Ben de 5 ay oldu dogum yaptim esim in ailesinden ne gelen oldu ne giden ne telefon edenne arayan ne de soran.. hatta hic bir gerekcesi de yokken.. Ben de bebegim 2 aylikti Ben gittim onlara.. sonra gecenlerde Yine gittim ve bu kez soyledim kirginligimi.. Ben dogum yaptim ama telefon dahi etmediniz dedim.. kirildim dedim... Ne dedi bana.... Bizim adetimiz boyle dedi.... Allaha havale ettim.. hamileligimde de bir kez bile aramadi kimse esinin ailesinden.. sebep yokmus ... Adetleri buymus...

O nasıl adetmiş yahu? Saçmalamışlar. Yuh yani. Allah sabır versin size.

Çok dert edinecek bir konu değil yahu. Beklemiyorsanız dertlenmeyin, beklemiyorsanız niye dertleniyorsunuz. Kendikendinize kınayın geçin. Başkalarına da gördüğünüz kadar değer verin. Size gösterilen saygı sevgiden fazlasını gösterince böyle oluyor.

İnanın hiç bi beklentim yok eşimden bile. Bazı kadın eşini bekler bazı işler için mesela perde asmak gibi, ama ben hep şöyle düşünürüm farzet ki bu hayatta hiçkimsen yok ona göre yaşa kimseden birşey bekleme. Her işimi kendim yaparım. Ama hediyeleşmeyi çok seviyorum ve benim için sevginin ifade ediliş biçimlerinden biri kesinlikle. Bundan sonra onlara yaptığım harcamalarımı kesersem sanırım mutlu olabilirim. Ama o utanmazlar ağızlarıyla isterler ve istiyorlar da zaten. Kendi ailemde hiç böyle şeyler görmedim o yüzden çok yadırgıyorum.

Yadirganmayacak gibi degilki ama maalesef bazi insanlari istesekte cevremizden eleyemiyoruz.
Bende sizin gibi onceden cok kafama takardim ama onlar hic bir sey olmamis gibi rahattilar.
Mesafe koydum artik eskisi gibi takmiyorum.

Ya buyuk konusmimde ben bu ailelerin birbirlerinin borclarini odemelerini anlamiyorum ya. Birde gizli gizli isler. Hic mi utanma yok. Hadi borc istersin. Ama insan borcunu baskasina odetirmi yahu:S

Hepinize iyi akşamlar sevgili KK sakinleri. Bu derdimi de yine size dökerek rahatlayabilir ve hiç tanımadığım objektif gözlerden değerlendiririm belki durumumu diye düşündüm ve yeni konumu açtım. Ben 4 senelik evli, severek evlenmiş mutlu sayılabilecek bi kadınım. Eşim tarafından sevilir değer görürüm. Ama gelin görün ki eşimin ailesi hiç te benim düşündüğüm gibi değilmiş. Onlarla ilk tanıştığımda herşey yolunda gibiydi aslında. Yani ben öyle sanmışım. Aslında burada kısaltarak ne derece doğru ifade edebilirim kendimi bilmiyorum. Ben kabaca bahsedeyim ayrıntı soran olursa cevaplarımda anlatırım herşeyi. 4 ay önce bir kız çocuk dünyaya getirdim. Doğumuma zaten kimse gelmedi(bakım amaçlı söylemiyorum annem vardı yanımda zaten) çocuğuma da eşimin tarafından hiçbir kimse hediye almadı. Sizce bu ayıp değil mi? Ben mi yanlışım? Bir çorap bile ya. Yabancı insanlar hiç tanımadığım annemin komşuları olsun, eşimin iş arkadaşları olsun neler getirdiler sağolsunlar, benim annem babam kızkardeşlerim hepsi altınları taktı ekstra hediyeler aldı. Ama eşimin ailesinde tık yok. Sürekli fakir edebiyatı yaparlar zaten eşime. İşi gücü yerinde makam mevki sahibi diye hep yalakalık ederler. Bu durum benim çok zoruma gidiyor. Kızım 4 aylık oldu hala bişi alan yok. Kayınbabam her gitmemizde "param yok param yok" der. Halbuki emekli maaşını tek başına yer. Görümcemin de maaşı var ayrıyetten. Bunlar beni çekemiyor mu nedir bi deyin Allah aşkına. Ha şunu da söyleyeyim bütün eltilerimin çocuklarına altın taktım, türlü hediyelere boğdum. Karşılık bekleyerek yapmadım ama inanın bi tişört alıp verseler kabulüm. Hediye hediyedir. Herkes kesesine göre harcar. Kimseye niye ucuz hediye aldın diye soramam. Ama o da yok. Bana bi akıl verin. Bu aile beni severmiş gibi mi yapmış ben bunca yıl bunlara inanmış mıyım?:44:

Şöyle olabilirmi zaten siz onlara maddi olarak yardım ediyosaniz sizin paranizla size bisey almak sacma olabilir diyemi dünüyorlar acaba yada sizin maddi durum yerinde olduğu icin zaten annesi babasi en iyisini aliyor diyede düsünüyo olabilirler..yani hediyeyi bir nezaket değilde ihtiyac oldugundan alindigini saniyorlar sanirim..seninde ihtiyacin yok die almiyorlardir belki

İmza

üzülme canım maalesef bazen karakterimizin karşılığını göremiyoruz..bırak onların çulu çaputuna muhtaç değilsin zaten ilerde minnet edeceğin bir durum söz konusu olmaz..gelmeyen her altını evladının sadakası say(götürdükleriniçinkonuşuyorum) tamam malda mülte gözümüz yok ama her şeyin de bir usulü var,hani kimse çıkıpta demesin bu kadar gelenek görenekçi olmayın,olması gereken o hadi eltilerin yani kayınların densizliklerini geçtim dede nene bu ya gelir öper okşar koklar hiç yok bi yelek örüp giydirirler..el insaf ..bu arada bak dokuz ay karnında taşıyıp doğurup bugüne getirebilmişsin evladını yat kalk şükret üçüncü şahıslar için bozma moralini..biz evladımızı alamadık elimize,varsın gitmeseydide altın maltın çul çaput gelmeyeydi diyorum..Kocanla yavrunla evinin huzur kokusuyla bir ömür boyu mutlu kullar olmanızı temenni ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
fakirlik yoklukla ilgisi yok.. böyle zamanda almayacaklar da ne zaman alacaklarmış. ayrıca nedir ki üç beş kuruş şeyler. altın bile takar ama hadi 10 tlik 20 tlik şeyler alıp getirebilirdi.. kaldı ki emekli maaşı varmış.üstüne bir de siz de yardım ediyormuşsunuz.. verdiğiyle alır yine getirir birşeyler..

onlarla aranız nasıl. sorun yok demişsiniz ama sonuçta 4 yıllık evlisiniz.. yani ister istemez arada bir kırgınlık oldu mu.. yani ne biliyim belki alsak giydirmez diye mi düşündüler.. ya da bir altın taksak geldiğimizi istemez gibi birşeyler mi düşündüler..
biliyorum böyle de olsa bir kere olsa bile görevlerini yapmak zorundalar .

Back