beni terketmeyen psikolojim..

EbiHa_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2015
11
3
34
merhaba arkadaşlar..herkese hayırlı bayramlar diliyorum..
Böyle mubarek bi günde sıkıntılı bi konu açmak istemezdim ama artık dayanamadım.Kaç yıldır kadınlar kulübünün özellikle bdv nin takipçisiyim.Nihayet üye olup bende sıkıntılarımı paylaşmaya karar verdim.Umarım biraz olsun rahatlayabilirim.Bundan yaklaşık bi buçuk yıl önce evimden eşimden ayrıldım bir yıl öncede resmi olarak bitirdik.Eşimle severek evlenmiştik aileside beni çok isteyerek almışlardı mezun olmamı bile bekleyemediler.Her insan gibi bende büyük umutlarla mutluluk düşüncesiyle hayatımı o insanla birleştirdim.Bulunduğum şehir üniversiteden mezun olduğum şehirdi, eşimin ailesi de o şehirdeydi fakat benim aileme uzaktı.
Evlendikten bi süre sonra da özel sektörde çalşmaya başladım.Evimin maddi manevi tüm yükü, sorumlulukları üstüme bindi ama eşimi seviodum katlandım.O kadar anlayışsız, katı bi insana döndü ki evliliğimiz boyunca bi kere aşkım bile dediğini hatırlamam.Benim şımaracağım düşüncesiyle sevgisini belli etmezdi.Herşeye karıştılar evime eşime işime hiçbişey demedim saygısızlık yapmak eşimin başını yere eğmek istemedim.Hayatım boyunca ayaklarımın üstünde durdum.Eğitimimi ortaokuldan itibaren ailemden uzakta tamamladım.Her türlü sıkıntıya tek başıma göğüs germeye çalıştım ama hiç yıkılmadım.Fakat hem eşim tarafından hem de ailesi tarafından o kadar çok haksızlığa maruz kaldım ki hayatında asla haksızlığa dayanamayan ve her zaman ayakları üzerinde duran ben yıkıldım,bittim.Çok kötü bi şekilde yaşadığım şehri, arkadaşlarımı, işimi bırakarak ailemin yanına döndüm.O psikolojiyle çalıştım yemek yemeden su içmeden sadece kendime ağlamak için zaman ayırarak çalıştım ve atandım.
Şu anda devletteyim işimi çok seviyorum fakat çok yoğun.Bir yılım geride kaldı bile işimde.Ama benim üzerimdeki ayrılık psikolojisi uğradığım haksızlıklar asla üzerimden gitmedi.Şu an tatil ailemin yanındayım fakat hiç yüzüm gülmüyo üzerimdeki psikoloji beni rahat bırakmıyo hala sürekli ağlamak istiyorum.Her gün içimde zehirli bi okla uyanıyorum.Yaşadıklarımın acısı yavaş yavaş mı çıkıyo bilmiyorum.Psikolojik destekte aldım ama kurtulamadım.Hayatın anlamı kalmadı sanki.
Kusura bakmayın çok uzun olmuş ama iyi geldi yazmak..

İyi geliyorsa yaz. Burası bunun için var.

Başından kötü bir tecrübe geçmiş ama şu kelimeye dikkat et, geçmiş. O kötü olaylar geçti, sen hala buradasın. Hem de atanmışsın, sevdiğin bir işin var. Demek ki sen kazanmışsın. Kötü olan herkesi, her şeyi yenmişsin, ayaktasın.

Yaraların vardır, yorgunlukların vardır, pişmanlıkların vardır, kızgınlıkların vardır. Olsun varsın. Psikolojin bozulmuştur. Haklısın. İstersen profesyonel yardım al. Her ağlamak istediğinde kendine şu sözleri tekrarla. "Ben kazandım. Hala buradayım."

Daha erken bence haksizlik yasadigin acilar bir anda silinmez. Kendine zaman ver zorlama derim. Ben bi ayrilik yasadim ki senin yuzde biri bile degildir olanlar ona ragmen iki senede ancak gecti.

Teşekkür ederim yorumunuz için..Farkındayım Allaha sukur atandim başardım hayat devam ediyo kendimi zorluyorum ama atamadim bi türlü geçmedi..

Daha erken bence haksizlik yasadigin acilar bir anda silinmez. Kendine zaman ver zorlama derim. Ben bi ayrilik yasadim ki senin yuzde biri bile degildir olanlar ona ragmen iki senede ancak gecti.
Umarim en kısa zamanda geçsin..nefes bile aldırmıyor çünkü

Yeni bir aşk çözecektir bu sıkıntılarınızı, dilerim pek yakında karşınıza çıkar.

Her inişin bir çıkışı vardır. Her insan bir şekilde deneniyor bu hayatta.kimi esiyle kimi işiyle kimi evladıyla kimi olum acısıyla. Umarım bu da sizin imtihaninizdir atlatip gecin artık sınavınızi.her gün güneş tekrar doğuyor, her gün bir gün daha geçiyor. Mutlu olacağınıza inanıyorum ben.birazcik isteyin sadece.zaman herseyin ilacı. Ölüm acisina bile derman oluyor.kolay değil yasadiklariniz ama yaşandı ve bitti.simdi iyileşme zamanı.

Yeni bir aşk çözecektir bu sıkıntılarınızı, dilerim pek yakında karşınıza çıkar.
Aslında iş yerinden sosyal ortamdan bikac kişi oldu isteyen ama yapım gereği cok çabuk sevemeyen ve sevdiği zaman kopamayan biriyim, üstelik cok erken diye düşündüm.Kendimi duzeltememisken başkasına bisey veremezdim.

İnsallan inanın ben herkesten cok istiyorum ıyi olmayı..

ama kendinizi toparlamanıza da neden olabilir.

ama kendinizi toparlamanıza da neden olabilir.
İş yerinden özellikle biri cok ısrar etti bu süreçte bana destek olmaya çalıştı geçirdiğim sıkıntılı süreci farketmiş hep çevremde oldu ama kendimi düşündüm empati yapmaya çalıştım eskiyi unutamamis biriyle ne derece sağlıklı bi ilişki kurulabilir..kendimden fazla karşındakini düşünen biriyim

Merhaba.
Kendi ayakları üzerinde durabilen kadınları çok az görüyoruz BDV'de. Kutlamak istedim sizi bu yüzden.
Umarım psikolojinizi kısa zamanda toparlayabilirsiniz. Kendinizi kişisel gelişim kitaplarına verin mesela. Bildiğiniz şeyleri kitaptan okuyunca ayrı bir etki yapıyor. :)
Ruhsal iyileşmenizi gelip paylaşın burada. İnşallah iyi haberlerinizi alırız.

Yazınızda bir yer dikkatimi çekti. İzninizle sormak istiyorum.

Evimin maddi manevi tüm yükü, sorumlulukları üstüme bindi ama eşimi seviodum katlandım.

Eşiniz çalışmıyor muydu? Okulu uzamış mıydı?

Eşimle fakültede tanışmadım, kendisi başka bi şehirde okumuş ama evet okulu bitmemiş umrunda da değildi bitmemesi.Calisiyodu fakat aldığı maaş cok azdi, sorumluluk buyuk anlamda bendeydi ama sorun etmedim dediğim gibi hatta kendisi ayrılırken bunu benim sorun etmedigimi ama kendisinin cok sorun ettiğini beni kaldiramadigini söylemiş aileme.
Kitap okumayı cok severim bu ara yönelmek istiyorum daha fazla umarım dediğiniz gibi olumlu sonuçlanır..

Teşekkürler cevabınız için.
Sorum umarım rahatsız etmemiştir. Yazınızın bir kaç cümlesinde kendi hayatıma benzerlik bulduğum için sordum.

Teşekkür ederim bu arada yorumunuz için sorunuzun cevabını yazdım ama acemiyim biraz alıntı yapamadım..

Teşekkürler cevabınız için.
Sorum umarım rahatsız etmemiştir. Yazınızın bir kaç cümlesinde kendi hayatıma benzerlik bulduğum için sordum.
Sorun degil rahatsız olmadım biliyorum Bicok bayan benimle aynı sıkıntıları yasiyo bu biraz olsun rahatlatıyor beni, tek yaşayan sen değilsin diyorum.Malesef bizde böyle sorumsuz insanların kurbanları oluyoruz.Sizde ayrıldınız mi?

Yok hayır. Evli değilim, evlenmeyi düşünüyorum. Okurken evlenmek gibi bir fikir var kafamda. Ama erkek arkadaşımın okulu uzayacak. O okulunu bitirirken ben yüksek lisans yaparım, yani ikimiz de öğrenci oluruz diye düşünüyorum.
Ama benim okulu önce bitirmem; onu kötü etkiler mi, bunalıma girer mi, bu durum ilişkiyi kötü etkiler mi diye düşünmeden edemiyorum. Bu yüzden de eski eşinizin okulu uzamış mıydı diye sordum.

Maddi anlamda sorun olacaksa sizin için zor olur diye düşünüyorum, arkadaşım okulu bitmeden evlendi ve okulu cok fazla uzadı evlilikteki sorumluluklarla birlikte ağır gelebilir ama hayirlisi olsun tabi ki hakkınızda..

Reactions: K_G
Düzgün olmayan bir evlilik sonrasi boşluğa düşmüş ancak kendinizi baska seylere vermişsiniz bu gayet güzel. Ama bence yas tutmak istiyorsa yürek, tutulmali. Arka plana attiginizda hic ummadiginiz bi anda karsisina cikiyor acilar insanin.

Parasal açıdan çok bir beklentimiz yok açıkçası. Yurt parası ve dışarıda yemek parasını düşününce evlenmek daha hesaplı geliyor. Ama bakalım, dediğiniz gibi hayırlısı...
Teşekkürler yorumunuz için. :)
Konunuzu daha fazla işgal etmeyeyim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…