Ben malesef bu şekilde düşünmüyorum,sizin fikrinize saygım sonsuz yanlış anlamayın. Ama ben bu çocuğu babamın evinden getirmedim. Babalık yapamıyo maddi olarak yanında durmalı diye düşünüyorum he çok ekstrem birşey beklediğimden değil nafakasınj yatırmaya başladığında ekstra hiç birşey istemem. Ama nafakasını kendi kendine kesti onu çözücem bu hafta.Ben insanlara zorla ebeveynlik yaptirilabilecegini düşünmüyorum. Bunada kendi hayatimdan yola cikarak karar verdim. Annem bana ebeveynlik yapamadi, zorlayarak bi noktaya kadar yapabildi, cocuklugumun icine etti.
Bende cocukla bosandim. Kizimin babasini asla biseye zorlamadim. Yeri gelir hergun alir kizimizi, gezdirir, yedirir, eve getirir. Yapmak isteyen insan bulusturur cocuguna montta alir, yapmak istemeyen insanada zorla yaptiramazsinz.
Her anlamda maalesef yolunuza bakmak zorundasiniz. Babasi yokmus gibi varsayın
Bunları söyleyince de ben saplantılı oluyorum işte. Her lafın altında kocan yapsın diyor. Evleneceğim demiştim gerçekten öyle bir yola girdim ama sonra ayeıldm,zırt pırt bunu tekrarlıyo. O günde mesela evleneceksin nerde yaşayacaksın ona göre okula yazdırayım diyordu.Babası o mu deseydin evden mi getirdim çocuğu kütüğü ne bu çocuğun deseydin düpedüz kıskanmış ezik ay şaka gibi ya. Kesinlikle haklarını ara.
Ben malesef bu şekilde düşünmüyorum,sizin fikrinize saygım sonsuz yanlış anlamayın. Ama ben bu çocuğu babamın evinden getirmedim. Babalık yapamıyo maddi olarak yanında durmalı diye düşünüyorum he çok ekstrem birşey beklediğimden değil nafakasınj yatırmaya başladığında ekstra hiç birşey istemem. Ama nafakasını kendi kendine kesti onu çözücem bu hafta.
Bunları söyleyince de ben saplantılı oluyorum işte. Her lafın altında kocan yapsın diyor. Evleneceğim demiştim gerçekten öyle bir yola girdim ama sonra ayeıldm,zırt pırt bunu tekrarlıyo. O günde mesela evleneceksin nerde yaşayacaksın ona göre okula yazdırayım diyordu.
Evet icra yoluyla ödenmemiş nafakaları alıcam zaten. Halledicem onu bu hafa yanına bırakmam biraz da biriksin diye bekledim o 3000 bile ödeince kalbi çarpıyodu şimdi 20 bin küsür toplandı yanlış hesaplamadıysa. Onu görünce kalpten gider artıkNafaka vermeyen 80 yaşında adamı hapise attılar da dernek ödedi de çıktı yürekli eski kocan canı hapis çekiyor demek ki avukata kesinlikle danış ve uyarı gönderiyorlar galiba ihtar avukatlar daha iyi bilir. Yani suç işliyor kendisi.
Zırt pırt her lafın altında bozuk plak gibi tekrarlayınca bende o şekilde düşündüm,buraya da yazınca linçlediler ben eski kocama takıntılıymışım,hala beni sevdiğini düşünüyormuşum :) demek ki normal düşünmüşüm.Buna bu kadar takması bana kıskandığı izlenimini verdi. Bu arada ben senin karını ortaya atıyor muyum baksın kızıma diye deseydin. Ne alaka ya. Yeni koca neden senin çocuğundan mükellef oluyor genlerini ondan mı almış ki?Ama ne üvey babalar var bilinçli kesinlikle onlara lafım yok. Babalık kan bağı ile olmuyor ki can bağı ile oluyor.
Sonra ayrıldığımı duyunca okula yazdırmaktan vazgeçti böyle bir dengesizle uğraşıyorum. Nasıl takmiyim adama?Buna bu kadar takması bana kıskandığı izlenimini verdi. Bu arada ben senin karını ortaya atıyor muyum baksın kızıma diye deseydin. Ne alaka ya. Yeni koca neden senin çocuğundan mükellef oluyor genlerini ondan mı almış ki?Ama ne üvey babalar var bilinçli kesinlikle onlara lafım yok. Babalık kan bağı ile olmuyor ki can bağı ile oluyor.
Zırt pırt her lafın altında bozuk plak gibi tekrarlayınca bende o şekilde düşündüm,buraya da yazınca linçlediler ben eski kocama takıntılıymışım,hala beni sevdiğini düşünüyormuşum :) demek ki normal düşünmüşüm.
Ya ben ayrılırken sırf kurtulayım diye tüm haklarımdan vazgeçip sadece nafaka istedim. Eğer ayrılmak istemesem o birlikte kurduğumuz şirketten pay isterdim araba isterdiö hepsi yarı yarıyaydı çünkü avukatım o zaman 100 bin tazminat alabiliriz demişti yada şirketin yarısını ve araba da. Ama ben istemedim tek derdim kurtulmaktı çocuğuma ben bakarım o nafakasını ödesin yeter demiştim. Tabiki haklarını da bıakmayacağım,ve guru yapmıyor oluşum da bundan zaten. Ortada bir çoxuk var ihtiyaçları varken gurur yapmıyorum,o da başka birşey zannediyor bunu.Bence ayrılmak istemesen ayrılmazdın bile cekismeliye giderdi ben seni hiç takıntılı bulmadım. Adam hiç normal değil kendi hayatını kurmuş ama seninkine de ayrı bir kuruluyor sanki ondan sonra sersefil olmanı istiyormuş gibi genel olarak boşanan insanlar da bu psikoloji var hatta normal sevgililikte bile ayrılanlar da böyle.
Sen en temel haklarını tabi ki arayacak ve cocuğun için iletişim kuracaksın. Dizilerde de saçma hal aldı boşanan çocuklu kadınlar ben nafaka birşey istemiyorum falan diyor eşitçilik kavramından çok uzak ve çok komik bence gurur meselesine çekmeleri olayı.
Sen kendin bakıyorsun manevi ,maddi bir sürü külfeti var bu çocuğu kendisi istememiş mi evli iken şimdi boşandık bitti gitti demek de nedir orta da 1 insan var ya insan. Üstelik bebek 5.5 yaş bebek benim için.Sevgisinden mahrum ediyormuş ya ilerde bunu asla unutmaz.
Babalık yapmasa bile çocuğun yasal haklarını ihlal edemez.
Ya ben ayrılırken sırf kurtulayım diye tüm haklarımdan vazgeçip sadece nafaka istedim. Eğer ayrılmak istemesem o birlikte kurduğumuz şirketten pay isterdim araba isterdiö hepsi yarı yarıyaydı çünkü avukatım o zaman 100 bin tazminat alabiliriz demişti yada şirketin yarısını ve araba da. Ama ben istemedim tek derdim kurtulmaktı çocuğuma ben bakarım o nafakasını ödesin yeter demiştim. Tabiki haklarını da bıakmayacağım,ve guru yapmıyor oluşum da bundan zaten. Ortada bir çoxuk var ihtiyaçları varken gurur yapmıyorum,o da başka birşey zannediyor bunu.
:))
bende Adil olduğunu düşünüyorum ve er yada geç bulucağını düşünüyorum.
Ben doğma büyüme İstanbul luyum. İstanbul da yaşıyorum. Noldu şimdi doğru bilgi verdim herkes benim kim olduğumu mu anladı? Bir tek İstanbul doğumlu İstanbul da yaşayan ben miyim de ifşa olacağım. Yalan yanlış sallayıp saçma sapan savunmalar…..saçma sapan bir cevabım yok gizliliğimi korumaya çalışıyorum sadece. buraya herşeyi doğru mu yazıyorsunuz? yaşadığınız şehri nereli olduğunuzu mu yazıyorsunuz? benşm nereli olduğum niye bu kadar battı size anlayamadım doğrusu. ay durduk yere millete dert oldum şaka gibisiniz ya :)
Nafakanin son yaşı 25,o da eğitimine devam ederse,80 yaşındaki adamın 25 altı çocuğu mu varmis nasıl oluyorNafaka vermeyen 80 yaşında adamı hapise attılar da dernek ödedi de çıktı yürekli eski kocan canı hapis çekiyor demek ki avukata kesinlikle danış ve uyarı gönderiyorlar galiba ihtar avukatlar daha iyi bilir. Yani suç işliyor kendisi.
Eşe nafaka ödüyordur.Nafakanin son yaşı 25,o da eğitimine devam ederse,80 yaşındaki adamın 25 altı çocuğu mu varmis nasıl oluyor
Doğru.Ben kendime almayınca direkt çocuk nafakasına odaklanmışim :)Eşe nafaka ödüyordur.
Nafakanin son yaşı 25,o da eğitimine devam ederse,80 yaşındaki adamın 25 altı çocuğu mu varmis nasıl oluyor
Nafakasini kastetmiyorum. Nafaka icin size yasal yollar acik. 5 aydir odeme yapmayan birinden nafakayi tazyik hapsiyle alabileceginizi söylemiştim diger konunuzda. Hapse girmemek icin odeme yapmak zorunda. Onceki konuyu ne zaman acmistiniz hatırlamıyorum ama nafaka icin henuz kendiniz bir adim atmamiswiniz ki.Ben malesef bu şekilde düşünmüyorum,sizin fikrinize saygım sonsuz yanlış anlamayın. Ama ben bu çocuğu babamın evinden getirmedim. Babalık yapamıyo maddi olarak yanında durmalı diye düşünüyorum he çok ekstrem birşey beklediğimden değil nafakasınj yatırmaya başladığında ekstra hiç birşey istemem. Ama nafakasını kendi kendine kesti onu çözücem bu hafta.
Bu konuda haklısınız evet tüm yük sizde , bu forumda babaya veren anneler pek taşlanmaz..Evet nafaka almıyorum. Bir çocukla kaldım demek pişmanım anlamına gelmiyor. Bir çocuğun sadece maddi ihtiyaçları olmuyor genel anlamda maddi manevi olarak benim üzerimde. Hem annelik hem babalık yapıyorum
keşke alsaymışım evet. bundan dolayı çok pişmanım ama yapacak birşey yok hakkımı çok yedi hakkımı helal etmiyorum valla çocuğumun da hakkını yiyor. güncellerim canımKeşke alsaydın vallahi. Kesinlikle alırdım ben. Neyse manipüleye sakın gelme gururla bir alakası yok kibu eski eşin kadın olsa varya düşünemiyorum valla neler yapar sana çok cringe birisi. Şahsen çocuk baba da ise anne nafaka vermeli çalışıyorsa. Herkes sorumluluklarını bilecek. Sen zaten çoğu.şeyden feragat etmişsin ki edeceğin kadar sonuçları buraya güncelle sonradan.
ben kızıma bu kötülüğü yapamam ya. asla gitmek istemiyor görmeye bile giderken içli içli ağlıyor o zaman bile vicdan yapıyorum. ayrı şehirlerde yaşıyoruz en son 5 ay önce gördü, geçen gün gelip 1 gün alıp vakit geçirdi çocuk çok değişmiş diyor :) 5 ay geçmiş yahu 5 ay.Bu konuda haklısınız evet tüm yük sizde , bu forumda babaya veren anneler pek taşlanmaz..
Ben vermem. Henüz yeni anneyim ister istemez beraberken bile çocuk yükü anne de oluyor. Bana muhtaç çocuk çünkü.
Ama ben çocukla kaldım o hayatına bakıyor mağduriyeti yapacaksanız verin babaya verme hakkınız var ama sanmam vicdanlı bir anne olduğunuzu düşünüyorum.
Madem sizi aldattı elemanınız ile evlendi babaya verin gelen kadın çocuğunuzun donlarını yıkasın yemeğini yapsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?