Bende mi tuhaflık var bunlarda mı

Tabi ki haklısınız, çocuk kendini dışlanmış hissedebilir, kayınvalide iyi niyetle yardımcı olmak da istemiş olabilir iyi niyetli olmayabilir de sonuçta tanımadığım insanın günahını almak hiç istemem, ama doğrusu çocuğunuzun evinde kalması bana göre. Babaannesi ve halası sizin evinizde yardımcı olabilirler alternatif olarak.

Aralarında kıskançlık olabilir diye düşünüp yapıyor olabilir de abartmaya luzum yok tabi.

Bazı anneannelerde yapıyor ama babaanneler daha çok yapıyor. Akrabam ikiz doğum yaptı. Babanne sen bakamasın diye birini aldı kendi baktı, anneye vermedi, iki kardeş birinin odası babaannemin evinde diğeri annenin evinde. O çocuğun psikolojisini düşünebiliyor musunuz? Aynı şekilde benim kayinvalide eltinin çocuklarını sahiplendi resmen. Herkes anneyi suçladı çocuklarını babanneye attı diye ama yok öyle bir şey. Annenin çocuk hakkında karar vermesine bile izin vermedi. Şimdi de zorlanmaya başladı ama elti de hiç oralı değil.
Konu sahibi üç günlük doğum yapmış. Büyük çocuğun psikolojisi bozulmasın diye babaanne gezdirsin tabiki. Ama akşam annesiyle uyusun. Çok yardımcı olmak istiyorsa biraz küçükle ilgilensin anne büyükle vakit geçirsin.

Asla kızınızı bırakmayın gece . Kendini dışlanmış hisseder, hiç iyi etkiler bırakmaz bu durum onda .
Gündüz parka götürüp oylayabilirler ama o kadar gece kalması da ne münasebet.

Kayınvalide resmen çocugu evinden annesinden uzaklaştırıyo sorun orda kendi annem böyle bir şey yapsa kızarım tabiki.

Ya içime öküz oturdu yazdıklarınızı okuyunca. Anlamıyorum, anlayamam, nasıl anneye kendi çocuğunu vermedi, ikiz kardeşleri birbirinden ayırdı? Bir annenin bu kadar pasif, aciz olmaya hakkı yok. Böyleyse zaten anne olmasın o insan. Bu babalar için de geçerli. Şimdi tüm yükü analara atmayalım ama özellikle bir annenin böyle bir durumu kabul edebilmesini aklım almıyor. Valla parçalarım o karşımdaki her kimse. Çocuğumu bana sormadan alıp götürecek, kendi bakacak filan... Şu teklifi yapma haddini gösterecek insan uçan tekme neymiş görür. Eltinizin durumu da aynı. Çocuklarını kendi babaanneye atmamış olabilir ama engel olabilirdi. Gerekirse polise giderim çocuklarımı zorla alıkoyuyorlar diye. Evlat bu ya, doğurduysan, peşinden de ayrılmayacaksın belli bir yaşa kadar. Bahanesi filan olmaz bu işin. Yazık valla ya. İçim karardı. =(

Sorun çıkartsa da çıkartmasa da çocuk evinde kalsın doğru olan bu bence. Sorunları bi şekilde aşarsınız beraberce. Gönderdiğiniz zaman çocukta, bebk olunca beni yolladılar beni sevmiyolar psikolojisine girebilir.

Bir tek bana mı iyi niyetli gelmedi babaanne?Madem yardımcı olmak istiyor, belli bir saat aralığında sizin evinize gelsin kızıyla birlikte. Her konuda yardımcı olurlar. Onlar çocuklarla ilgilenir siz de rahat rahat duşunuzu alır, yemeğinizi yersiniz. 2 yaşındaki çocuk yeni doğmuş bebek kadar zor da olmaz. Onların niyete başka bariz bir şekilde belli.

Evlendiğinde 17 yaşındaydı. Babası ilk ısteyene verdi. Kocası da ses çıkarmadı. Şimdiki aklı olsa o da senin gibi parçalardı ama o zaman küçükmüş. Eltim de kayinvalide ile beraber oturuyormuş. O da küçükmüş.

Üzüldüm yaa, o çocuklara da çocuk gelin annelerine de ayrı ayrı içim sızladı, çocuğu anneden ayıran herkese Allah vicdan merhamet versin ne diyelim.

Neresinden baksanız acıklı hikaye yani. Üzüldüm ya. Kadına da yazık olmuş, çocuklarına da. Umarım en azından sonradan hatalar olabildiğinde telafi edilmeye çalışılmıştır. Şu kızlarını küçük yaşta evlendiren ailelerin cidden yatacak yerleri yok. Verdikleri hasar çocuklarıyla da sınırlı kalmıyor görüldüğü gibi. =(

Tüm dediklerinize katılıyorum

İlk kızım 1 yaşındaydı..bayram nedeniyle memlekette eşimin büyük babasını ziyaretteydik.Su an vefat etmiş olan ama o günlerde 83 yaşında filan olan ,sanki ölümü hiç yaşamayacak mis gibi davranan büyük baba kizimi kayinvalideme birakacagimi, tatil ve bayramlarda gidip gorebilecegimi ,Kayinvalidemin kendilerine ve bebeğime bakacağını söyledi.Boyle birseyin olamayacağını söylediğimde "bize güvenmiyor musun? Ne demek olmaz? Olacak" diyerek tartışma çıkarmaya çalıştı.Esimde çıt yok,her şeye burnunu sokan kayinvalidemde ses yok,her lafa atlayan kayinpederimde ses yok!! (Sonradan eltim anlattı,kaynım ona cocugumun kayinvalidemde kalacağını benim de haberimin ve rizamin oldugunu soylemis) Ben "çalışmak zorunda değilim hemen istifa edebilirim ,arkamda aslan gibi kocam var,evimize o bakar ben çocuğumuza " diyince istifa ederim korkusuyla pençelerini ustumden cektiler.

Aminnnnnn. Karşıdakini sessiz görüp yükleniyorlar. Ama bilmiyorlar ki bunun yaşlılığı var. Tamam yaşlılarımıza sonsuz saygım var fakat bu tip insanlar hürmet bekliyor sonra.
Üzüldüm yaa, o çocuklara da çocuk gelin annelerine de ayrı ayrı içim sızladı, çocuğu anneden ayıran herkese Allah vicdan merhamet versin ne diyelim.

Ben anlamadım neden sizin çocuğunuza onlar bakacakmış ki? Çalışıyorsunuz diye mi?

iki yasta kusuyorlar galiba bende yasamistim. calistigim halde yani surekli benle olmadığı halde sadece bir gece ayri kaldik. dedem vefat etmisti cenaze icin sehir dışına gittim. hemen ayni gun dondum. ama geldigimde yuzume bile bakmamisti oglum. baya baya kusmustu.

Ya benim orda demek istediğim hani illaki bişey yapıcaz diyolar madem öyle normal zamandaki gibi alsın ille istiyosa guvenmiyosa gezdirsin çocuğu. Yoksa benim şuan evimde yemeğimde hazır corbamda her şekilde bakarım çocuğuma. Eğer yapmasa onuda yapmasın götürmesin hiç biyere mecbur yapıcam kendi resmen emrivaki yapıyor şuan. Tabi şu da var ben kızımı eve sokamıyorum. Kv gelse iki dakika bakmaya onu götürmese kıyamet kopar peşine. Kendiside gelmek istemiyor neden bilmiyorum hep böyleydi yeni olan bişey değil sanırım evde sıkılıyor

Arkadaşlar yorum yapan herkese çokkk teşekkür ederimm..

Ben anlamadım neden sizin çocuğunuza onlar bakacakmış ki? Çalışıyorsunuz diye mi?
Farklı sehirlerdeydik ve ben ücretsiz izin dönüşü ise donecektim...ama onlardan hiç bir talebim olmamıştı.Onlar kendi kendilerine ne konuştular ,ne kararlar aldılar bilmiyorum ama eltim çok sonra söyledi "bana eşim senin bebeği annesine (KV ye) bırakacağını sonrada senin evine döneceğini söyledi ,ben kabul etmeyeceğini soyledim ,eşim anemnez kabul etmiş bile zaten" diye...yani aile meclisi kendi kendilerine karar almışlar ve ilan etmişler bile..istifa edicem diyince sustular.Kul sikisinca Hızır yetiştirmiş misali ücretsiz izin hakkim biterken torba yasa onaylandı ve iki yıla çıktı izin hakkı.Ben de uzattım ve çocuk iki yaşına yakınken bakıcıya verdim. Onda bile kayınvalidem ;" anamnez çocuk mu bakıyor sanki!! ...çocuğa zaten bakicilar bakıyor" diye arkamdan konuşmuş .İki yaşından sonra günde 6 saat haftada 5 gün bakıcıya bıraktığım çocuğumu ben buyutmemisim!!

Yok artık. Ya bu insanlar çocukları, ev eşyası, oyuncak filan gibi görüyorlar sanırım. Oradan al şuraya koy, biraz biz bakalım, biraz onlar baksın. Çocuğun ruhu yok, hissiyatı yok, anne baba sevgisi, şefkati, aile olma kavramları da kendi hüsnü kuruntularımız zaten. Nasıl kafalar bunlar yahu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…