• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem bendeyken Kayınvalidem'e bi haller oluyor....

Canım benim kaynanamda aynı emin olabilirsin hani öyle koskançlık huyu falan yok çok şükür ama herseye karışır herşeyin en iyisini kendisi bilir. Ondan başka hiç kimse biçey bilmez. Ayrıca temizlik hastasıdır. Yaptığı temizliği bir gör ŞAŞARSIN. Çok şükür bende temiz bir insanım. Benim temizliğimi beğendiği halde daha bir kere bile aferim demişliği yoktur. "Kendi deyimiyle şımartmaz." Ama ben kaynanamı böyle kabul ediyorum. Geçim etmek için böyle yapmak zorundasın çünkü. sen esinle evinde mutluysan eğer gerisi önemsiz. Boşver "He de geç." Bazı yerlerde alttan almasını bil. Sen kocanla iyi ol. Ailesine kendini sevdir. Hiç kimse bilmezse Allah bilir görür. Şunu unutma kii.. sadece kocayla ömür geçmez insana ailede lazım.

ahh b
Selam hanımlar, eski konularımdan bilirsiniz, benim bebeğime kayınvalidem ve annem dönüşümlü bakıyorlar. Kayınvalidemin evi 50 m uzağımda olmasına rağmen, bebeğime bakarken bende kalmayı tercih ediyor. Konuya bıradan girmemin sebebi, kendi annemle ne kadar vakit geçiriyorsam kayınvalidemle de o kadar vakit geçiriyorum, yani kıskançlık yapmasını gerektirecek bir durum yok.

Kızıma yatak odası aldık, biraz uygun fiyatlı olsun diye internetten aldım, kurulumunu da babama yaptıracaktım. Babam mobilya dan anladığı için eşim babamı çağırırız hem de haftasonu hep birlikte vakit geçiririz, havalar soğuk diye bu aralar götüremedik kızı da, özlemiştir dedi. Neyse, bu durumu kayınvalidem de biliyor...

benim görümcemin de eşi mobilyadan anlar, kayınvalidem 1 hafta öncesinde görümcemi ve görümcemin eşini arayıp mobilya kurcaksınız diye ayarlamış ve benim düne kadar haberim olmadı bu durumdan. görümcem ve eşi haftasonu gelmiş, kendi çocuklarını da kayınvalideme bırakmış bakması için, kendileri biraz başbaşa hava almaya çıkmışlar...

Dün sabah biz tam mobilyayı kuracağız, görümcemin oğlunu aldı geldi bize, girerken de bana kurduğu cümle ayne şu "Kusura bakma ailenle de başbaşa geçirecektin, rahatsız ettik ama çocuk kuzenini görmek istedi diye geldik, rahatsız ettik, kusura bakma"... Ben duymazdan geldim, hoş geldiniz anne, çay koyalım vs dedim, gülüştük, sohbet ettik.

Mobilya işi başladı, kayınvalidem dedi ki, bırakın siz başlamayın, görümcenle kocası geliyo, o yapsın ! Ben de haliyle dedim ki; anne, sen 10 gündür biliyosun bu durumu, kendin plan yapmışsın tamam da, bana da söyleseydin, ben de boşuna babamı çağırmazdım... Vay efendim sen misin bunu diyen, görümcemin çocuğunu kolundan tuttu, gidelim oğlum evimize, ananı babanı da arayalım gelmesinler buraya... neye uğradığımızı şaşırdık tabi, yapma etme derken gitti... Evde beklemiş görümcemleri, görümcem tam kapıdan içeri girmiş, kayınvalidem düşmüş bayılmış :KK43: bunu duyan babam gerginlik çıkmasın kızım, kayınvaliden hastalanmış ilgilenin dedi ve gitti :KK43: Eşim inanılmaz mahçup oldu, benden özür diledi vs. Sonra yine görümcemin eşini gönderdi, kurdular mobilyayı eşimle ama ben çok kırıldım... daha önce de babam varken böyle bir durum yaşanmıştı...

Şu an konuşmuyorum sinirim geçene kadar konuşmamaya kararlıyım, arıyor açmıyorum... Çok mahçup oluyorum aileme böyle yaptığı zamanlar :KK43:

DİPNOT: görümcemlerin gelmesine neden tepki verdiğimi soranlar olmuş haklı olarak, ben de bu konuya değinmemişim. Görümcemin eşi annemden hoşlanmıyormuş duyduğuma göre, annemle kardeşimle denk geldiği ortamlarda ikisininde yüzüne bakmaz, selam bile vermez... dolayısı ile benim ailem benim evimdeyken gelmesini istemiyorum ve KV bunu biliyor...
ahh bu kayınvalideler, istiyorlar ki bi kendileri olsun, kendi aileni sil, tabi ağaç kavuğundan çıktın ya sen

Canım ben bayıl derken ciddiydim,yapma etme diye niye pıspışliyosun ki, ha ciddi bir hastalığı vardır anlarım da Ota çöpe bayılıyosa at sen de kendini yere, kullanmasın bu durumu

kaynanan senin ev işlerine müdahale ettiği sürece huzurun olmaz. ona her fırsatta haddini bildir. burnunu sürtsün biraz. herkes yerini bilsin.

Yazmayı unuttuğum bi detay var canım, kusura bakma atladım en önemli meseleyi. Görümcemin eşi, annemden hoşlanmıyormuş duyduğuma göre, karşılaştıklarında ne selam verir, ne yüzüne bakar. Haliyle ben de annemler bendeyken o adamın evime girmesini istemiyorum, kv de bunu biliyor...
Allah allaaa niye hislanmiyomus beyfendi ya gicik oluyorum boylelerine senin annenden ona ne ya bence ailenizi ezdirmeyin savunun her zaman sonuna kadar insanin anne babasi cok kiymetlidir.

Yazmayı unuttuğum bi detay var canım, kusura bakma atladım en önemli meseleyi. Görümcemin eşi, annemden hoşlanmıyormuş duyduğuma göre, karşılaştıklarında ne selam verir, ne yüzüne bakar. Haliyle ben de annemler bendeyken o adamın evime girmesini istemiyorum, kv de bunu biliyor...
gorumcenin kocasi kim oluyor gercekten hadlerini asmislar

Allah allaaa niye hislanmiyomus beyfendi ya gicik oluyorum boylelerine senin annenden ona ne ya bence ailenizi ezdirmeyin savunun her zaman sonuna kadar insanin anne babasi cok kiymetlidir.

Ben tup bebek tedavisi goruyoken, benim kv aileme sikayete geldi bi aksam, yok onun komsularina gitmiyo musum, o benim adima soz vermis indira komsu cocuklarina ingilizce ogretir diye, ben de tepki vermistim, bunlari sikayet etti, emrivaki yapamiyomus bana herseyi sormak zorunda kaliyomus.... Annem de dedi ki; x hanim, ayni konulari senin kizinin kayinvalidesi yanimda sana sikayet etti, yuzde yuz kizim hakli dedin, simdi benim kizim niye suclu oluyo diye bi cumle kurdu... Kayinvalidem de bu olayi nasil anlattiysa, gorumcemin esi de diyomus ki, kendi meselesinde benim annemin, karimin adini agzina alamaz... Halbuki kotu bisey demedi annem ama yanlis aktarildi muhtemelen...

kayinvalidenizin de gorumcenizin esinin de yaptigi cok buyuk terbiyesizlik...uzunca bir sure konusmayin onlarla bence. anlasinlar hadlerini bilsinler....bu nasil bir suursuzluk....

Ben tup bebek tedavisi goruyoken, benim kv aileme sikayete geldi bi aksam, yok onun komsularina gitmiyo musum, o benim adima soz vermis indira komsu cocuklarina ingilizce ogretir diye, ben de tepki vermistim, bunlari sikayet etti, emrivaki yapamiyomus bana herseyi sormak zorunda kaliyomus.... Annem de dedi ki; x hanim, ayni konulari senin kizinin kayinvalidesi yanimda sana sikayet etti, yuzde yuz kizim hakli dedin, simdi benim kizim niye suclu oluyo diye bi cumle kurdu... Kayinvalidem de bu olayi nasil anlattiysa, gorumcemin esi de diyomus ki, kendi meselesinde benim annemin, karimin adini agzina alamaz... Halbuki kotu bisey demedi annem ama yanlis aktarildi muhtemelen...

Kv ne demiş bunun üzerine
Cuk oturmuş kapak olmuş bu cümle çünkü

ben olsam görümcenin eşine ne derdim biliyormusun SEN KIMSIN SENIN NE HADDINE bazi adamlar kari gibi oluyo

Sinir oldum gercekten kiskanc fesat her seye karisan ve kendini bir halt sanan insanlardan nefret ediyorum agir olcak belki ama gebersinlar artik cok sinirliyim benim babami oyle uzecek yok bama karışacak o annemi sevmeyen adami evime çağırcak felan direk saygi felan kalmaz her lafimida söylerim ayilana limon bayilana gazoz derim yani bune umrum bile olmaz lafimida hic bir zaman esirgemem kendi anneme babamada elin kadini icin uzdurmem !!

Yuh ya ne bicim kadin sizi annenize sikayet ediyo annen yine sakin konusmus kadincagiz. Benim annem olsa daha sert cikardi ya ne bicim kadinlar var sen onun komsularina gitmek zorunda degilsinki bu ne boyle ya cok sinirlendim tabikide herseyi sana danisacak danismadan yapmiycak ben daha kv min evine hic gunduz yalniz gitmedim hep esimle gittik geldik daha bi kere bile gunduz niye gelmiyon oturmuyon demedi denmemesi lazim insan ne istiyosa onu yapar.

Back