Bende mi tuhaflık var bunlarda mı

Gündüz o evde bakılması bile hata benim için. Yardımcı olacaksa gelsin evinize etsin yardımını. Babane evinde gündüzü geçirip akşam eve çıkması bile sorun bence. Çocuk düzenini şaşmasin kardeşine kardesli bi hayata alışsın.

Kiziniz evinizde kalsin vallahi ben bu devirde kimseye guvenmiyorum.Hele k.valideniz neden inatlasiyor sizinle belliki torununu cok seviyor ama bu sizin aile birliginize zarar verir ilerde otorite siz olamaxsiniz cok sikintlar oluyor büyükler cok simartiyor sonra anne baba bizler cok zorluk cekiyoruz.

Kv kızınıza düşkünse eğer üzülmesin kıskanmasın diye torunuyla sürekli ilgilenmek istiyor bence . Kötü niyet olmayabilir sadece yardımcı olmak ve torununun kıskanmasını engellemek için yapıyordur belki. Ama yanlış bence. Çocuk kendini sizin tarafınızdan dışlanmış da hissedebilir böyle olunca.

Lohusa kadını bi rahat bıraksalar olmaz illasorun çıkaracak birileri oluyor
.Aynı kaynana bendede var..kızım bir yaşına girdiğinde ikinci dogumu mu yapmış olacağım kaynanam da dogumdan sonra kızımı alacakmış 5 6 ay bakacakmis daha çocuğun bezi nasil degisir onu bilmiyo cocugu istiyo bizden yani bide 4 saat uzaktalar bize tövbe estağfurullah ya gece gece dellendim yine...verme çocuğunu kimseye anne babası sağ çok şükür bakarsın sen evlatlarına

Kızlar p.tesi doğum yaptım. 2 yaşında kızım var. İnanın onun ozleminden yeni bebeği gözüm görmedi bile. Kv ile altlı üstlyüz kızım babaannesine baya duskun onlarında istediği o zaten . dışarıyıda çok seviyor kıyamet kopuyor eve gireceği zaman. Neyse konum şu; doğum yaptığım için kv resmen kızımı benden köşe bucak kaçırıyor . Hastaneden eve bugün geldik ve kızım beni görünce hiç bi tepki vermedi kv nin nasıl hoşuna gitti. Kızım kardeşini görünce sevindi aa bebek canım vs vs dedi ama kv sayesinde sadece 10 dk görebildi. Dışardan içeri girince direk çocuğu çıkartıyor. sabahta dedi ki gece bizde iyi uyuyor küçük büyüyene kadar benle kalsın işte dedi. Yok desekte kıskanıyo musunuz vs vs diye diretti. Akşamda göndermedi gönülsüz gönülsüz sordu gönderiyim mi diye gönder dedik yapamazsınız bebeği emzirtmez felan dedi göndermedi. bende eşime 2 kere arattırdım görümcem yarım saat sonra getirdi geri götürcem diyerek. Götürmek için çok ugraştı. İnat meselesine döndü artık ve göndertmedim eşime. Bozulmuşlar ama ben yanlış mı yapıyorum kızlar. Gündüz hava zaten sıcak eve girmez parka götürürler gezdirirler akşam da olması gereken yer evi değil mi? Benden kopmuş gibi kızım sanki. Hiç ayrı kalmamıştık biz.
10da getirdiler ve şimdi çoktan yattı bile şimdilik sorun çıkartmıyor kardeşini çok seviyor. Aslında biliyorum yardımcı olmak amacı yanımda kalmayıda teklif etti istemedim. Akşam orda kalması daha mı iyiydi sizce? Gunduz yemeğini vs yedirsin kv o şekilde ilgilensin akşam evimizde kalsın .
Hayır tbiki evinde kalsın haklısınız çocuk kardeşine alışacak eve yeni bi üye daha geldi ve onu kardeşi olduğu için sizin bıraktığınızı istemediğinizi bile düşünebilir çocuk kaynanaya bak sen fırsat kovluyo güzellikten anlamaz o kadın sert bi dille uyarın

Asla orda kalmasina musade etmeyin lutfen.kayinvalideniz ister iyi niyetli ister kotu niyetli kalmasini isterse istesin sakin kabul etmeyin.kiziniz simdi farkinda olmasa bile bi sure sonra kendisini dislanmis yenisi gelince istenmeyen olarak gorecektir ve psikolojisini cok yipratir bu durum.siz kararli olun onlar israr ettikce hayir deyin.iyilestiginizde de kizinizla daha fazla ilgilenenin cok kucuk cunku ilgiye ihtiyaci var.

Ne demek getirdim bak geri götüreceğim ya..
Neden daha sert bir tavırla tepki göstermiyorsunuz ? Bi tık daha sert olun bence çekinsin artık tepkilerinizden bu ne rahatlık .

Çocuğun yaninda kullanacaklari abes bir cumle ileriki hayatini cok etkileyebilir. Buyuklere asla guven olmaz. Vurmadigim halde kizima babannesi anne vurdumu sana kiziiim diyen insanlar her türlü patavatsızligi yapabilir. Kiziniz yaninizda kalmali ne olursa olsun 2 yasinda daha o da bebek. Benim kizimda 22 aylik. Daha size muhtac o da. Sevgi ve ilgiyi ikisine de verdiğinizi görsünler

Lohusa kadını bi rahat bıraksalar olmaz illasorun çıkaracak birileri oluyor
.Aynı kaynana bendede var..kızım bir yaşına girdiğinde ikinci dogumu mu yapmış olacağım kaynanam da dogumdan sonra kızımı alacakmış 5 6 ay bakacakmis daha çocuğun bezi nasil degisir onu bilmiyo cocugu istiyo bizden yani bide 4 saat uzaktalar bize tövbe estağfurullah ya gece gece dellendim yine...verme çocuğunu kimseye anne babası sağ çok şükür bakarsın sen evlatlarına
Sakın verme çocuğunu kimseye. Parka gonderiyorum da aklim kalıyor. Haberlere, muge anliya bakamiyorum bir suru kayip çocuk var :'(

Arada sogukluk olur. Bunlari bilerek dogurdun sonucta kayinvaliden olmasaydi 2 yasindaki cocugun yemegini de uykusunuda sen dusuneceksin oturtacaksin evinde gerekirse cikmiyacak.

Kötü bir niyeti olduğunu düşünmüyorum. Sizi dinlendirmek istemiş sadece. Eskiden de sürekli onlarla birlikteyse çok dert edecek bir şey görmedim ben. Çocukların da hele 2 yaşında bir bebeğin hemen yeni kardeş gelince ötelendiğini düşünmesi çok zor. Siz biraz kendinizi toparlayın, kızınızla ilgilenecek vaktiniz artsın yine beraber olursunuz. Torunlarının sorumluluğunu büyük oranda alan büyük anneler isteseniz de istemeseniz de çocuklar üstünde karar verme yetkisine sahip oluyor. Ya sorumluluğun tamamını alacaksınız ya da yardımları karşılığında bazı şeyleri görmezden geleceksiniz.
Nasil 2 yasindaki dusunemez mis benimde var o yaşlarda kızım ve gayet te farkında yabancı bi cocugu bırak kucağa almayı sevemiyorum bile

Kayinvalideler zaten torunlari oyuncak saniyorlar annelerini unutsun istiyorlarda. Yok oyle bi dunya yani

Nasil 2 yasindaki dusunemez mis benimde var o yaşlarda kızım ve gayet te farkında yabancı bi cocugu bırak kucağa almayı sevemiyorum bile
Benim kizimda asiri kiskanc daha 1 yasinda bile degilken baska bebek sevdigimde bana dönüp kaşlarını çatıyordu. Şuan 22 aylik neler neler yapiyor :KK70: bazi cocuklarin fitratinda var kiskanmak

Benim kizimda asiri kiskanc daha 1 yasinda bile degilken baska bebek sevdigimde bana dönüp kaşlarını çatıyordu. Şuan 22 aylik neler neler yapiyor :KK70: bazi cocuklarin fitratinda var kiskanmak
Aynen benim ki tekne kalıntısı çok seviliyor ee sevildigi icinde simartiliyor bebekliginden beri eline ne geçse verir paylasir (oyuncak yiyecek)hiç ikiletmez ama sevdiğini yani annesi babası ve ablalarını kimseyle paylaşamaz yıkar ortaligi

Aynen benim ki tekne kalıntısı çok seviliyor ee sevildigi icinde simartiliyor bebekliginden beri eline ne geçse verir paylasir (oyuncak yiyecek)hiç ikiletmez ama sevdiğini yani annesi babası ve ablalarını kimseyle paylaşamaz yıkar ortaligi
Bizde paylasmakta yok. Daha az once sahurda esimle bu konuyu konustuk. Benimki ilk ve tek torun iki tarafta da ondan biraz malesef. Babannesini halasindan kiskanan bir cocuk :KK70: halasi neden babannesi öpmüş diye kendini yere atti gecen gun :)

Kayinvalideler zaten torunlari oyuncak saniyorlar annelerini unutsun istiyorlarda. Yok oyle bi dunya yani
Bu kiş kursa giderken kizimi haftasonlari arada anneme arada kayınvalideme biraktim. Kurs ramazandan once bitti.
Kayinvalidem parka gelin diye her gun aradigindan onceki gün ona birakip bir isimi halletmeye gittim. kizim baska bir çocuğun oyuncağını almis hemen vermemis o cocukta ağlayıp pesinde kosturmus. Bende dedimki benim kızım icin"aglarsa aglasin elinden alip diger cocuga verseydiniz ya". Bana dönüp dediki gel de basinda dur o zaman :KK70: sözde ben calisinca bakacakti. Ama işine karistigim icin suclu oldum :))

Çocuk, babaannesi de olsa kendi evinde uyumalıdır bence. 2 yaş da büyük bir yaş değil kendi evinde sizinle ve kardeşiyle zaman geçirmeli çoğunlukla.

Bu konuya cevap yazmak istedim... iki yavrumun arası 2 yaş 10 gün doğumum sezaryandı annemde kayınvalidemde olmasına rağmen ve bakacak olmalarına rağmen doğumda 2 yaşındaki yavrumu yanımdan ayırmadım o gecede hastanede beraber kaldık eşim ben ve yavrucuklar....zahmetsiz rahmet olmaz zorluğuna katlanacaksınızki evladınızla aranızda özel bir bağ oluşsun elbette arada parka vs götürebilirler ama çocuk evinde yapar uykusu yemeği tuvaleti oyunu banyosu vs... yeni doğan bebeğim enfeksiyon kaptı hastanede yatmak zorunda kaldık 3 gün 2 yaşındaki kuzum anneannesinde kaldı geceleri ama hergün günde 3 kere yanıma getirdiler sevdim kitap okudum oynadık vs... anneanne babaanne sevebilir fakat ötesi olmamalı annesi sizsiniz rica ediyorum yemeğide dahil siz ilgilenin kv niz çok yardımcı olmak istiyorsa yemek yapsın temizliğinize destek olsun falan... çocuklarınızın tüm bakımlarını siz üstlenin

Hem haklısınız hem haksız. İşinize geldigi gibi davranmayın. Yedirsin içirsin gezdirsin sonra bana getirsin kafası bana cok bencilce geliyor. Kendi cocuklarınıza kendiniz bakın o da arası sıra ilgilenmek için alır. Böylece kıskanclıkta olmaz cocukta sizden kopmaz

kızınız
kardeşi geldiği için onu gönderdiğinizi düşünebilir
iyilik yapmaya çalışıyorlar diyorsunuz ama kızınız için kötü olabilir
40 ı çıkıncaya kadar bu şekilde devam edin ama 40 çıkınca
kesin dille kızım bizimle kalacak deyin
göndermeyin
arada bunaldığınızda gönderir siniz ufaklık hasta olup durmadığı zamanlarda

X