Bende mi tuhaflık var bunlarda mı

Kv nin cocuguna duskun olma konusunda cok sanslisin gorumcede oyle ne guzel 7 24 ilgileniyorlarmis. Ama o cocugun aksam olunca eve gelmesi lazim cunku cok kucuk bizde babanne ve dedemizde 3 ay boyunca annemizi hic gormeden dururduk eve donerken aglardik hatta annem hic sorun etmezdi onlara okadar duskun olmamizi benim kizim senede bir defa tek gider babannesine ben evde oturamam yarim saat dolanir dururm esim en son gider alir yeni anneler coxuklarini paylasamiyorlar galiba ama mantiklisida o cocuk icinde sizin icinde kafaniz rahat olur gozunuzun onunde hemde cocuk kendini kardes geldi beni disladar diye dusunmez

Çocuklar herşeyin farkında bence gündüz bile blirli bi saat kadar gitmeli kvlidenizde nekadar mutlu olursa olsun asıl evinin sizin eviniz olduğunu ebeveyninin siz olduğunuzu ve sizin bir aile olduğunuzu öğrenmeli şu yaşlar bunun için çok önemli kardeşine alışıcak tabiki kardeşide ona kardeşin seni özlüyor bende özlüyorum diyerek ikna edebilirsiniz kayınvalidenize de kendini dışlanmış hisseder olmaz öyle lütfen sizde ısrar etmeyin de bu şekilde devam ederseniz bi süre sonra kızınız sizi hiç dinlemiyecek sana iyilik yapmak istiyolarsa azcık bebeğe baksınlar sen kızınla dışarıya çık

Kızınız, kvde kalırsa asıl o zaman kardeşini kıskanır. Çünkü kardeşi geldiği için onu dışladığınızı düşünür. Bunu asla telafi edemezsiniz. Kızınızın, kardeşiyle ilgilenmenize alışması lazım, kardeşine alışması lazım. Çocuk iki günde annesinden kopmaz şimdi lohusa psikolojisi ile duygusal yaklaşıyorsunuzdur ancak kv yanlış yapıyor. Onun annesi sizsiniz. Sizin kurallarınız geçerlidir. Her gün günün çoğunu onlarla geçiremez. Onun ailesi sizsiniz. Çocuk bunu öğrenmeli, bence ne kadar iyi niyetli de olsa kv de öğrenmeli.

Kızlar p.tesi doğum yaptım. 2 yaşında kızım var. İnanın onun ozleminden yeni bebeği gözüm görmedi bile. Kv ile altlı üstlyüz kızım babaannesine baya duskun onlarında istediği o zaten . dışarıyıda çok seviyor kıyamet kopuyor eve gireceği zaman. Neyse konum şu; doğum yaptığım için kv resmen kızımı benden köşe bucak kaçırıyor . Hastaneden eve bugün geldik ve kızım beni görünce hiç bi tepki vermedi kv nin nasıl hoşuna gitti. Kızım kardeşini görünce sevindi aa bebek canım vs vs dedi ama kv sayesinde sadece 10 dk görebildi. Dışardan içeri girince direk çocuğu çıkartıyor. sabahta dedi ki gece bizde iyi uyuyor küçük büyüyene kadar benle kalsın işte dedi. Yok desekte kıskanıyo musunuz vs vs diye diretti. Akşamda göndermedi gönülsüz gönülsüz sordu gönderiyim mi diye gönder dedik yapamazsınız bebeği emzirtmez felan dedi göndermedi. bende eşime 2 kere arattırdım görümcem yarım saat sonra getirdi geri götürcem diyerek. Götürmek için çok ugraştı. İnat meselesine döndü artık ve göndertmedim eşime. Bozulmuşlar ama ben yanlış mı yapıyorum kızlar. Gündüz hava zaten sıcak eve girmez parka götürürler gezdirirler akşam da olması gereken yer evi değil mi? Benden kopmuş gibi kızım sanki. Hiç ayrı kalmamıştık biz.
10da getirdiler ve şimdi çoktan yattı bile şimdilik sorun çıkartmıyor kardeşini çok seviyor. Aslında biliyorum yardımcı olmak amacı yanımda kalmayıda teklif etti istemedim. Akşam orda kalması daha mı iyiydi sizce? Gunduz yemeğini vs yedirsin kv o şekilde ilgilensin akşam evimizde kalsın .
Hey Allahım kucuk buyuyene kadar bizde kalsın mı?Bunu teklif ettiğine göre kvnizin akıl sağlığı yerinde değil. Cocugunuzu emanet etmeyin.

Büyüyene kadar kalsın demesine şaşırdım yani , dikişler ağrılar hiç mi iyileşmicek hiç mi boş vakit olup kızını özlemiceksin? Tabiki her zaman yanında olmalı birde getirince görümce goturcem demiş ya çok kızdim ya onlara ne sanki kendi çocukları iyi niyet gibi durmuyor kusura bakmayın benim içim fesat da olabilir ama hiç hoş şeyler değil düşünen insan gelsin yanında çocukla ilgilensin

Büyüyene kadar kalsın demesine şaşırdım yani , dikişler ağrılar hiç mi iyileşmicek hiç mi boş vakit olup kızını özlemiceksin? Tabiki her zaman yanında olmalı birde getirince görümce goturcem demiş ya çok kızdim ya onlara ne sanki kendi çocukları iyi niyet gibi durmuyor kusura bakmayın benim içim fesat da olabilir ama hiç hoş şeyler değil düşünen insan gelsin yanında çocukla ilgilensin

Asla böyle birşey yapmayın çocuğun kalbinde yara gibi kalır bu, kardeşim geldi ben gittim gibi. Onun yeri sizin yaniniz bence önemli zamanlar.kaynaşıp aile olmanız lazım . Kesinlikle gondermeyinn doğru düşünüyorsunuz

Kızınızın kendini dışlanmış hissetmesini ve kardeşini de bu yüzden kiskanmasini istiyorsanız bırakın kalsın babannesinde tabi..ama sanmıyorum bunu istediğinizi.
Benim ikinci bebegim doğduğunda kızım 4 yaşına yeni girmişti sizinkinden büyük olduğu halde bir gün bir gece bile bırakmadım kimseye.hatta kardeşini sevsin diye ona bir bebek evi almıştık kardeşin sana getirdi diyede minik bir yalan söylemiştik,nasıl da hoşuna gitmişti kuzumun.
Sonra birlikte kardeşinin altını değiştirdik,evcilik oynadık,sirayla masallar anlatarak birlikte uyuduk tabiki anne için çok yorucu oluyor ama herşeye değer çünkü kızım asla kıskanmadi yada kendini değersiz hissetmedi kardeşi geldi diye.
Sizde bırakmayın kuzuyu sakın..

park disinda cocuk evde durdun. kvdeniz sizin evde gelip baksin. su an ihtiyac hissrtmeseniz bile zamanla cok ihtiyac olur. kusturmeyin bosa. yardimci oluyorlar iste ne güzel. benim annem de diyor ki cok ciddi. sen calisirken bende kalsin diyor. evlerin arasi 1 saat. ona kalsa haftaici cocugu ina birakip haftasonlari falan almami istiyor. cok seviyor cocugu. kendi anneniz olsa ne dusunurdunuz o sekilde o acidan bakin ona gore tepki verin. simdi bebek kucuk daha gazi olmaz uyur eder. 10-15 gun sonra cok uykusuz kalirsiniz. sabah gelir sizin evde bakar buyuge. siz de uyur dinlenirsiniz. bu sekilde rutin olusturin.her sabah gelsin baksin. oglen uykusundan sonra da parka gotursun. sizden de ayri kalmamis olur. sizin de yukunuz hafifler.

Çocuklarla çalışan bir uzman olarak kayınvalidenizin;
'bebek büyüyene kadar,büyük torun bizde kalsın' teklifini son derece yanlış buluyorum.
Babaanne iyi niyetli olabilir ancak
bebek-çocuk psikolojisinden anlamadığı ortada.
Siz kendisini kırmadan bunun doğru olmadığını ve sizin de bu teklifi kabul edemeyeceğinizi güzelce anlatın.
İşi inada bindirmeden,
açık ve net bir iletişim kurmayı deneyin.
Kendi evinizde yapacağı her türlü yardıma minnettar olacağınızı da ekleyin.
Eşinizle de durumu konuşup,
fikir ve söylem birliği sağlamanızı tavsiye ederim.
Büyük çocuğunuz da henüz yaş itibariyle bebek ve ihtiyaç duyduğu şey sizin sevginiz ve fiziksel-duygusal yakınlığınız.
Evlatlarınızı sağlıkla ve sevgiyle büyütün.

Hayır tabiki ne münsabet orda kalacakmış
Kendini dışlanmış hisseder
Kardeşim geldi beni attı annem babam diye düşünür.
Sakın öyle birşeye izin vermeyin
Çocuğun aklı karışmasın

Bu arada bebeğiniz hayırlı olsun. Güle güle büyütün, güzel günlerde inşallah
Katılıyorum, sizin annelik duygularını gectim cocugunuz da dışlanmışlık hissi uyandırır. Biz 2.cocugun gelecegini ogrenince büyük olan evden gonderildigini düşünmesin diye kreş planını öne çekmistik. Bunu kullanarak konuşabilirsiniz.

Gündüz yardımci olmaları cok güzel, en azından sıkılmaz ama kahvaltısini, aksam yemegini ailesi ile yesin. Kardesinin bakımina yardım etsin, ablalıgını yasasın.

Kv size çıksa daha iyi olur sanki hem çocuk bebekli ortama çabuk adapte olur diye düşünüyorum yoksa bilinç altı dışlanıyor hissiyatı uyandırabilir

Aklı başında olsa çocuğu sizden kaçırmak yerine, eve yeni gelen bebeğe alıştırmak için birşeyler yapardı.
Ya kötü niyetli ya da cahil kadın.
Sakın izin vermeyin. İki yaşındaki kızınız da bebek, onun kalbinde büyük yaralar açmayın. Kardeşini zaten ister istemez az da olsa kıskanacaktır. Bunu körükleyecek şeyler yapmalarına izin vermeyin.
Ne demek büyüyene kadar başka evde kalması.
Gündüz ilgilensin parka çıkarsın istiyorsa oynatsın etsin.
Ama daha fazlasına müdahil olmasın.
Bunu da açık açık söyleyin.
İki çocuklu bir annesiniz. Evlatlarınız için herkese "hayır" demeyi bilmeniz lazım.
Eşinizle de ağız birliğiniz olsun.
Size yardım edeceklerse baş üstüne taşıyın ama fazlası değil.

Sinir oldum...

Kayınvalidenizden soğudum bi an.... bi büyüğün bakıp sevdireceği yerde bunları yapması.... görümceniz var mı çook merak ettim. O da varsa vay halinize... başınızı alamazsanız

Ya ben orayı okumayı atlamışım kusura bakmayın tekrar okuyunca gözüme çarptı... lohusasınız daha... sinirlerinizi kimsenin bozmasına izin vermeyin🌸 Allah bağışlasın çocuğunuzu

Kötü bir niyeti olduğunu düşünmüyorum. Sizi dinlendirmek istemiş sadece. Eskiden de sürekli onlarla birlikteyse çok dert edecek bir şey görmedim ben. Çocukların da hele 2 yaşında bir bebeğin hemen yeni kardeş gelince ötelendiğini düşünmesi çok zor. Siz biraz kendinizi toparlayın, kızınızla ilgilenecek vaktiniz artsın yine beraber olursunuz. Torunlarının sorumluluğunu büyük oranda alan büyük anneler isteseniz de istemeseniz de çocuklar üstünde karar verme yetkisine sahip oluyor. Ya sorumluluğun tamamını alacaksınız ya da yardımları karşılığında bazı şeyleri görmezden geleceksiniz.
2 yaşındaki hatta bundan daha küçük bebeklerin duygusal farkındalığı bizim düşündüğümüzden/tahmin ettiğimizden
çok daha yüksek.
Kendilerini ifade edemiyor oluşları,
bebeklerin de duyguları olduğu ve bunları bilinçaltına kaydettikleri veya ruh dünyalarına kodladıkları gerçeğini değiştirmiyor.

Annesi tarafından ihmal edilen ya da annesinden ihtiyaç duyduğu ilgiyi-sevgiyi göremeyen bebek ve çocukların ilerde yaşadıkları-yaşayacakları sorunlarla ve travmalarla ilgili çok sayıda kayıt,kitap ve araştırma mevcut.

Bu konu özelinde büyük bebek,anneden uzak kalmasını biz yetişkinler gibi bilinçli bir şekilde anlamlandırıp,adını koyamaz ama bunu hisseder ve bu hissi olumsuz bir duygu olarak zihnine-duygu dünyasına kaydeder.

Ablam doğum yaptığında ikizlerim iki yaşındaydı. Bir gece hastanede ablamın yanında kaldım. İlk defa ayri kaldık gece yani. Döndüğûmde bana küsmüşlerdi. Yüzüme bakmıyolardı. Yanıma gelmiyorlardı. Çok üzülmüştüm. Siz de doğum yapınca zaten mecburen ayrı kaldınız. Ve bir yara açıldı minik yüreğinde. Lütfen o yaranın büyümesine izin vermeyin. Kızınızı mecbur kalmadıkça yanınızdan ayırmayın. Yerinin haala güvende hissettiği annesinin dizinin dibi olduğunu bilsin. Size güveni sarsılmasın. Yardım alacaksanız mümkün olduğunca miniğin bakımıyla ilgili almaya çalışın derim. Eşiniz gelince miniği ona verin gazını o çıkarsın o uyutsun. Siz sadece emzirin. O henüz hatırlamaz bişey. Ama siz büyük kızınızla zaman geçirin diyorum. Allah kolaylık versin
Sağlıkla büyüt inşallah.

Kızlar p.tesi doğum yaptım. 2 yaşında kızım var. İnanın onun ozleminden yeni bebeği gözüm görmedi bile. Kv ile altlı üstlyüz kızım babaannesine baya duskun onlarında istediği o zaten . dışarıyıda çok seviyor kıyamet kopuyor eve gireceği zaman. Neyse konum şu; doğum yaptığım için kv resmen kızımı benden köşe bucak kaçırıyor . Hastaneden eve bugün geldik ve kızım beni görünce hiç bi tepki vermedi kv nin nasıl hoşuna gitti. Kızım kardeşini görünce sevindi aa bebek canım vs vs dedi ama kv sayesinde sadece 10 dk görebildi. Dışardan içeri girince direk çocuğu çıkartıyor. sabahta dedi ki gece bizde iyi uyuyor küçük büyüyene kadar benle kalsın işte dedi. Yok desekte kıskanıyo musunuz vs vs diye diretti. Akşamda göndermedi gönülsüz gönülsüz sordu gönderiyim mi diye gönder dedik yapamazsınız bebeği emzirtmez felan dedi göndermedi. bende eşime 2 kere arattırdım görümcem yarım saat sonra getirdi geri götürcem diyerek. Götürmek için çok ugraştı. İnat meselesine döndü artık ve göndertmedim eşime. Bozulmuşlar ama ben yanlış mı yapıyorum kızlar. Gündüz hava zaten sıcak eve girmez parka götürürler gezdirirler akşam da olması gereken yer evi değil mi? Benden kopmuş gibi kızım sanki. Hiç ayrı kalmamıştık biz.
10da getirdiler ve şimdi çoktan yattı bile şimdilik sorun çıkartmıyor kardeşini çok seviyor. Aslında biliyorum yardımcı olmak amacı yanımda kalmayıda teklif etti istemedim. Akşam orda kalması daha mı iyiydi sizce? Gunduz yemeğini vs yedirsin kv o şekilde ilgilensin akşam evimizde kalsın .
Oha ne münasebet beraber büyüyen ilk bebek sizinki mi?
Nasıl bi hak görüyokar kendilerinde?
Yazıklar olsun böyle anne bozuntularına
Evlat benim ben doğurdum her kim bakamazsın bende kalsın derse onu kovarım evimden
Yardımcı olmak başka sahiplenip annesine göndermemek başka
Oldu bi de anne desin
Terbiyesixlere bak sen
Gönderme sakın
Utanmıyolar bi de kıskanıyo musun diyolar lafa bak
O benim canım kıskanırım kıskanmam size ne
Ayy çok sinirlendim

X