• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendim de ne oldu?

Erkekler zaten hizmet ve cinsellik için evleniyor kadının ne istediği umurunda olmuyor annesin babasınında keyfi yerinde olsun tamam kaynana zaten gelini hesaba almıyor oğlu ondan yana , her şey eşinde bitiyor aslında sanırım senin kaynana çok yaman bu hayat tecrübelerini sinsiliklerini gelinde çok iyi kullanıyorlar aslında çözümü her 2 güne bir senin ailende gelecek eşin ancak ozaman anlar rahatı kaçınca emin sana laf sokmaya başlar başka çözüm yolu yok yada küseceksin onlara
Kocana rest ceksende anlamaz .Senin gibi o ortalık temizliği,yemek cay derdine düşmüyor ki ..Karısı nasıl olsa yapıyor herseyi oh beyimiz rahat.İşten gelip birde bunla uğraş cok zor ya gsrcekten.
Bence bir günü eşine bırak cayı o koysn yemeği onla yap bulsşıkları yıkama o yıkasın sadece bi gün dayanmaz.Bunu yap lütfen .

bende aynııı senin gibiydim şimdi 2 sene doldu evliliğimin sabret esin duzelicek anlıycakki artık evlendi ve aile kurdu zamanla duzeliyolar merak etme esinin aileside sana alisacaklar bizde oyle oldu yani ben soğuk gelinim onlara göre ama böyle mutluyum kiii

Nisa
sizi eleştirmek için değil sadece merakımdan soruyorum
siz evlenmeden önce hiç eşinizle başbaşa kalmadınız mı? hiç birlikte bir yerlere, tatile filan gitmediniz mi? hiç birbirinizin akrabalarına olan gelme-gitme sıklıklarını gözlemlemediniz mi?
k.vlalidenizin bu korkunç mıç mıç hali yeni değildir tahminen hiç mi uyanmadınız, nişanlıyken böyle ha bire gelinsin gidilsin şeyleri yapmıyor muydu?
kadın siz evlenince birden mi böyle oldu?
nisanliyken gidiyoduk tabi ama her haftasonu degil ariyodum konusuyoduk yoktu bu beni bogmalari.

bende aynııı senin gibiydim şimdi 2 sene doldu evliliğimin sabret esin duzelicek anlıycakki artık evlendi ve aile kurdu zamanla duzeliyolar merak etme esinin aileside sana alisacaklar bizde oyle oldu yani ben soğuk gelinim onlara göre ama böyle mutluyum kiii
Insallah :/ eve gitmedim arkadasimlaydim eve gidince konusucam esimle yine ama daha sakinim suan

Bence esin de durumun sacmaliginin farkında ve böyle yaparak seni sindirmeye çalışıyor. O ne kadar inat ederse sen de et çünkü haklısın.
Ailesine taviz verme çatır çatır ne istiyorsan söyle. Eşine de dengeyi onun bulmak zorunda olduğunu yoksa bu gidişle ailesinden iyice soguyacagini ve görmek istemeyeceğini belirt.
Evet hakli oldugumu biliyor ama biseyler soylesin ailesine. Hic sessiz bi kadin degilim ama bundan sonra bende bahane degilde hayir gelmicem istemiyorum demeyi ogrenicem surekli bahaneler soyluyodum onlara

Esinizin yaptiklarini aileye bagliligini bi kadin yani siz yapsaniz anlarimda erkek yapinca tuhafima gdyr gitme gelmelere bi sinir koyun size iki haftada bi gelsinler hafta sonlari sizfe haftada bi on gunde bi onbesgunde bi duruma gore calisan kadinin halinden anlamalari lazim bu sinirlamalari esinizle konusmayin siz ayarlayin allah askina kis gunu tekirdagda dogum icin gitmeye o kadar insan ne gerek var birinci derece yakinda degil tavrinizi koyun gitmeyin teyzenleri one sur cuma gelemiyorlar diye
Ya bi biraksinlar ozleyeyim oyle gideyim esim sana soylemiyorum ama beni daha cok arayip oraya buraya gidelim diyolar ben engelliyorum arada boyle garip hareketleri oluyo onlarin dedi

Benim kv ve kp yok vefat etmişler.
Ancak eşimin çok abisi ablaları filan var.
Evliliğin ilk zamanları sürekli buradaki abilere gidelim diye tuttururdu.
Hep yemeğe çağırdım giderken pasta börek yaptım filan ama eşim sürekli gitmek istiyordu.
Sanırım onlara bir şeyler kanıtlamak istiyordu.
Artık eltiler bile surat asıyordu yani çok iyi anlaştığımız halde ki haklılar da herkesin kendi düzeni.
Baktım böyle olmayacak işleri onun üstüne yıktım hastayım a evde bir şey kalmamış tüh yemek yapamadım vs.gibi sürekli erteledim.
Zamanla buna alıştı ama tabi 1.5sene oldu artık gidelim demiyor bile.
Yani demem o ki erkekler başlangıçta böyle davranıyorlar.
Bence nötr davranın eşinize onunla kötü olmayın derim ben çünkü evlilik daha 5 aylık kafasına dank etmemiş bir şeyler.
Burada olay kv de de aslında bu kadına karşı sinsi olmalısınız.Çünkü o öyle yapıyor.
Bir de geç oldu kalkmıyorlar mı hiç adam yerine koymayın ben yatıyorum uykum var diyin odanıza geçin.
Bi çay yapın yeter hiç kendinizi yormayın bile.
Ya da kapıyı açmamak ta iyi fikir evet.
Biraz sert olun o kp boğaZına düşkünse hiç takmayın karısı doyursun bi zahmet.
Cenaze dönüşü sizden birşey istediklerinde keşke benim acım var benden birşey istemeyin deyip odanıza geçseydiniz.

Evlat olsa sevilmez derler ya hani
Bu aile tam o tarz

Ne mi yapıcaksın canım
Ceketini alıp benim çıkmam gerek deyip eşini ailesi ile bırakıp çıkacaksın
Çok hastayım diyip yatak odana gidip yatacaksın

İnsaf annecim biz yeni evliyiz siz hiç genç olmadınız mı bi başbaşa kalalım diyeceksin

Bana kalırsa eşinle bu durumu çözemessin
O yüzden ipleri eline al
Sen üzülüp dayanabiliyosun madem
Onlarda üZülüp dayanabilir

• Beğen
Reactions: anu
Dün bu sözleri söylerken buldum kendimi. Evlilik bu mu gerçekten dedim. Daha önce de eşimin ailesi hakkında konu açmıştım. 5aylık evliyiz. Bu zamana kadar kavgalarımızın tek nedeni ailesi. 5 yıllık sevgililikte inanın doğru düzgün bir kavgamız olmamıştır. Eşimin ailesi evlenip 23 sene boyunca babanne ve dedeyle yaşamışlar o yüzden her şeyi beraber yapmışlar. Şimdi de istiyorlarki bizde öyle olalım. Azıcık fırsat versem her haftasonu onlarda olmamızı sürekli onları aramamı sürekli gidip gelmeyi hatta pazara markete bile isteyecekler. Anadolu yakasında oturuyorlar ama inanın o kadar yol onları hiç yormuyor araba olmasa bile kv değişiklik olur metrobüsle gelelim diyor. Eşimin iş yeri evlerine yakın bazen öğlen gidiyor yemek yemeye falan gitsin de. Ben mesafeli davranıyorum çünkü bu mırç mırç ilişki hoşuma gitmiyor. Benim ailem bize daha yakın ama bu zamana kadar haftaiçi gelmemişlerdir "Çalışıyosun kızım gerek yok yoruluyosun" diyolar ki öyle. Ama kv ve kpye haftaiçi misafirin bana zor olduğunu anlatamadım. Ertesi gün iş var ama saat gece 1 hala otururlar.

Aralık ayında eniştemi kaybettik çok üzüldüm teyzemlerdeydik kv ve kp'de geldi ağlamaktan üzüntüden çok kötü oldum bir de dönüşte bize geldiler kp benden çay istedi tatlı istedi oturdu keyifli keyifli ben ağlıyorum onlar başka şeyler anlatıp gülüyolar.

Başka bir zaman kv bize kendi teyzelerini davet etti büyük yaşlı teyzeler onların kızları toplam 15 kişi. Tamam dedim yeni evliyiz gelsin görsünler kp kv emekli "anne sabah erkenden gelmeyin kahvaltıyla uğraşmayalım ben hazırlıklarımı bir gün önceden yaparım" dedim. tamam dedi çünkü kp boğazına çok düşkündür isterde ister misafir gelecek onlar gelene kadar ben kpyi doyuramam. Tamam gelmeyiz dediler ama sabah 9'da beni arayıp biz geldik kapıdayız dediler çok sinirlendim eşime kızdım daha öncede buna benzer şeyler olmuştu.

Eniştem öldükten sonra memleketteki teyzem buraya geldi eşi ölen teyzemin yanında kalmaya. Memleket uzak 20 saat. Bu pazarda dönecek memlekete ve bir daha kimbilir ne zaman gelir durumları çok yok en son ben çok küçükken gelmiş İstanbula. Anneme cumartesi bize gitmek istediğini söylemiş tamam dedim. Bu ctesi de eşimin yengesi doğum yapacak Tekirdağ'da. Onlar meğer plan yapmışlar ctesi Tekirdağ'a gideriz diye. Kvyi aradım anne teyzem gelicek siz tekirdağa gitmek istiyomuşsunuz siz gidin biz sonra gideriz dedim ısrar etti vs neyse kabul etti. Ertesi gün beni aradı "Ne yaptın teyzen gelicek mi dedi evet anne konuştuk ya dedim. Cuma gelsin teyzem biz ctesi gidelim dedi. Anne haftaiçi benim için zor oluyo teyzem bi daha gelmez istanbula siz gidin biz sonra gideriz dedim." Birton ıvır zıvır çok sinirlendim şuan arayıp gidilcek mi diye sormuyorum bile.

Tabi bu olaylarda eşim bir kez bile arayıpta bizi zorlamayın ısrar etmeyin asla demiyor. Benle kavga ediyor ki kavgalarımızın tek nedeni onun ailesi.

Gelelim kavgaya... Eşimin 2 gün önce doğum günüydü kv aradı napıcaksınız dedi. Anne evdeyiz biz ilk doğum günü başbaşa olalım dedim." Eşimin kardeşi şehir dışında okuyo tamam dedi kardeşi de gelince evde yeniden kutlarız dedi böyle anlaştık. Ertesi gün eşimin yanına gitmişler akşama size çaya gelicez demişler. Benim eşimde olur gelin demiş hiç aklına gelmez zaten başbaşa kalma fikri. Aradı beni çok kızdım ben sürekli anneni arayıp bak unutma böyle konuştuk plan yaptık mı diyeceğim dedim birbirimize girdik. Eşime göre onları sevmiyomuşum onlar ailesiymiş benim söylediklerim zoruna gidiyomuş. Neyse eve geldik ben yine yemek hazırladım bişey olmamış gibi yedik içtik.

Dün akşam oturup konuşmak istedim. Çünkü biz hiçbir tartışmadan sonra oturup konuşmuyoruz eşim kaçıyor. Bunun gibi birçok şey yüzünden tartışıyoruz . Ona bu durumlardan sende hoşlanmıyosun biliyorum ama aileni uyar bize karışmasınlar biz ayrıyız bilsinler dedim. Onları bir daha arama sorma istemiyorum görüşmenizi dedi bağırmaya başladı. Telefonu fırlattı ortalığı tekmeledi yumrukladı. Kaldım öylece ağladım ağladım uyumuşum ne zaman geldi yanıma gece bilmiyorum. Sabahta uyandırdım ayrı zamanlarda çıktık evden. Asla ailesine bir şey söylemiyo söylettirmiyo ama bizim kavgalarımızın nedeni ailesi. Ben hiçbir zaman saygısızlık yapmadım onun ailesine ama samimi olmak mırç mırç olmak istemiyorum çünkü biliyorum rahat bırakmayacaklar.
Evlilim heycanini kaybetmis bence ayni benim evliligim gibi

Gerçekten okurken sinirlendimm nedir bu yaşlıların gençlere olan merakı. ...bence sen konuşmayla ikna edemezsin o adamı baska çareler bull haftasonu temizlik yapıcam.. c tesi şunun için bi dr a gideyimm yada haftas
allah sabır versin..nasıl aileyse, oğullarının evlenmesini fırsat bilmişler kapak atmaya yer arıyorlarmış resmen:KK64:
Bencede resmen ikinci bi ev arıyorlarmış kendilerineee
Nasıl gece yarısına kadar otururlar yaa bence onlar senin burda kalın demeni beklemiş

Eşin haklı sevmiyorsun demekte zira sevilecek gibi degilller..ayy cok sinir bozucu allah sabır versin

Bir arabamızın gelini kv kp den bıktığı için haftasonu dersaneye gidiyor :) Halbuki işi gücü de var yds yi bahane etmiş bunlardan kurtulmak için :)

Nisa

nisanliyken gidiyoduk tabi ama her haftasonu degil ariyodum konusuyoduk yoktu bu beni bogmalari.

benim sormak istediğim biraz daha farklıydı
mesela eltisi doğurduuğunda kadın gitmiş yanına, bu herhalde siz çıkarken oldu. bundan haberiniz var mıydı?
bunun gibi kadının bu sürekli bir yerlere gitme sürekli aile ile mıç mıç olma hallerinden haberiniz var mıydı? yoksa neden yoktu hiç konuşmuyor muydunuz böyle şeyleri? yoksa beiliyorum nişanlıyken aileler ziyeret edilir, dediğim o değil.

yine nişanlıyken bu gelme-gitme konularını konuşmuyor muydunz?
zira benim daha nişanlıyken bu konuları konuşup erkeğin ailesinin sürekli geleceği anlaşılınca nişanı bozan tanıdığım var. kız akademizyrn ben kp'dere çay demleyemem her gün her gün dedi, attı nişanı.
yine sevgiliyken hiç birbirinizde kalmadınız mı? ailenizin evinden mi gelin/damat oldunuz?
ailesinin evinden yeni çıktıysa o daha göbek bağını kesememiş olabilir.

kayınvalide çok inat bir kadın ,resmen inadına siz ne derseniz tersini yapmaya çalışıyor.bilerek sinirlendirmek için yapıyor kesinlikle.inat bir insan nasıl alt edilir bilemiyorum.

Bu ne Allahaskina yazdiklarinizin yarisini okudum,sizin isiniz cok zor...esinizde böyle bi aile varken siz esinizle öyle istediginizi biraz zor yaparsiniz,kadin öyle sizi kolay kolay rahat birakacaga benzemiyor birde torun oldumu allahh kim tutar onu....

Back