Bende mi tuhaflık var bunlarda mı

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.077
4.167
Kızlar p.tesi doğum yaptım. 2 yaşında kızım var. İnanın onun ozleminden yeni bebeği gözüm görmedi bile. Kv ile altlı üstlyüz kızım babaannesine baya duskun onlarında istediği o zaten . dışarıyıda çok seviyor kıyamet kopuyor eve gireceği zaman. Neyse konum şu; doğum yaptığım için kv resmen kızımı benden köşe bucak kaçırıyor . Hastaneden eve bugün geldik ve kızım beni görünce hiç bi tepki vermedi kv nin nasıl hoşuna gitti. Kızım kardeşini görünce sevindi aa bebek canım vs vs dedi ama kv sayesinde sadece 10 dk görebildi. Dışardan içeri girince direk çocuğu çıkartıyor. sabahta dedi ki gece bizde iyi uyuyor küçük büyüyene kadar benle kalsın işte dedi. Yok desekte kıskanıyo musunuz vs vs diye diretti. Akşamda göndermedi gönülsüz gönülsüz sordu gönderiyim mi diye gönder dedik yapamazsınız bebeği emzirtmez felan dedi göndermedi. bende eşime 2 kere arattırdım görümcem yarım saat sonra getirdi geri götürcem diyerek. Götürmek için çok ugraştı. İnat meselesine döndü artık ve göndertmedim eşime. Bozulmuşlar ama ben yanlış mı yapıyorum kızlar. Gündüz hava zaten sıcak eve girmez parka götürürler gezdirirler akşam da olması gereken yer evi değil mi? Benden kopmuş gibi kızım sanki. Hiç ayrı kalmamıştık biz.
10da getirdiler ve şimdi çoktan yattı bile şimdilik sorun çıkartmıyor kardeşini çok seviyor. Aslında biliyorum yardımcı olmak amacı yanımda kalmayıda teklif etti istemedim. Akşam orda kalması daha mı iyiydi sizce? Gunduz yemeğini vs yedirsin kv o şekilde ilgilensin akşam evimizde kalsın .

Buarada ben dogumdayken sağolsun evimi felan temizlemişler . Dun 4-5 çeşit yemek yapıp getirdiler yemek felan yapma diye de söyledi kv bana. O konudada yardımcılar ama bilmiyorum kızımı getirmek istemiyorlar. Hamileyken de ben 4 gözle bekliyodum gelip biraz baksalar da iş yapsam yemek yesem duş alsam diye. En fazla 10 dk oyalayıp getiriyolardı bazen hic götürmüyolardı. Zorlandığımı biliyolardı.
Tabi şu da var ben kızımı eve sokamıyorum. Kv gelse iki dakika bakmaya onu götürmese kıyamet kopar peşine. Kendisi gelmek istemiyor neden bilmiyorum hep böyleydi yeni olan bişey değil. sanırım evde sıkılıyor .

Son düzenleme:
Ya bence yanlış yapıyorsunuz. Kayınvalidenin kötü düşündüğünü sanmıyorum niye 2 yaşındaki çocuğun zorluğunu sürekli çeksin ki. Sen bebekle kendine vakit ayır diye. Daha bugün eve gelmişsin keşke benim de böyle bir kaynanam olsaydı. Ben ikinciye doğum yaptığımda gel de ilk çocuğuma bak doğuma gidiyorum ben dedim birkaç saatliğine bile bakmadı bakmaz da. Bırak yardımcı olsun daha ikisine de doyarsın uzun ömürleri olsuninşallah

Tam tersi kızınızın bebekli hayata adaptesi için sizinle kalması gerekiyor. Milletin egosunu tatmin için yavrunuzu kurban edecek değilsiniz. İlk 6 ay alışma süreleri oluyormuş kardeşe. Zorluk çekecek, kıskanacak ama bunlar siz iyi yönettiğiniz sürece sağlıklı süreçler ve atlatacak. Doğal olanı yaşayın kısaca. Ve doğal olan insanın kendi evinde yaşamasıdır.

Bebeğiniz de hoş gelmiş dünyaya. Allah evlatlarınıza uzun, mutlu ömürler versin.

Dogru bir sey degil kvnizin yaptigi. Tam tersine bebeginizi kizinizin yaninda sevmelisiniz ki o da kardesini sevsin,benimsesin. Kizinizdan yardim istemelisiniz mesela gunluk islerde,hadi kardesinin bezini degistirelim,hadi kardesine banyo yaptiralim,bana yardim eder misin tarzinda ona sorumluluk verir gibi yapmalisiniz. Beraber sarilip yatmalisiniz,beraber vakit gecirmelisiniz. Omur boyu babaannede kalacak sanki ,ne kafalar var su aile buyuklerinde resmen beyin yakan cinsten

Kötü bir niyeti olduğunu düşünmüyorum. Sizi dinlendirmek istemiş sadece. Eskiden de sürekli onlarla birlikteyse çok dert edecek bir şey görmedim ben. Çocukların da hele 2 yaşında bir bebeğin hemen yeni kardeş gelince ötelendiğini düşünmesi çok zor. Siz biraz kendinizi toparlayın, kızınızla ilgilenecek vaktiniz artsın yine beraber olursunuz. Torunlarının sorumluluğunu büyük oranda alan büyük anneler isteseniz de istemeseniz de çocuklar üstünde karar verme yetkisine sahip oluyor. Ya sorumluluğun tamamını alacaksınız ya da yardımları karşılığında bazı şeyleri görmezden geleceksiniz.

Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun. Kv ne kadar iyi niyetli olursa olsun çocuk psikolojisinden anlamadığı kesin. Ister tatlı ister sert anlatın ama çocuğun kardeş gelince kendini dışlanmış hissedeceğini bu yüzden evinde sizin yanınızda olması gerektiğini söyleyin. Çok küçük yaşta hatırlanmayan olaylar da travma yaratır. Bu durum kızınızın ileriki dönemlerde kişiliğini de etkiler.

Doğru düşünüyorsunuz bence sabah ilgilensinler akşam evinde olsun olması gereken o. Hem kardeşine alışması gerek aynı evde olmaları lazım bu yüzden

Çok sevdikleri için gece gündüz beraber olmak istiyorlar torunlarıyla anlıyorum bizimkiler de öyle yapıyor ama akşam olunca evine gelmeli hatta gündüzleri de arada evine gelmeli ki kardeşiyle aralarında bir bağ oluşsun artık ev hayatlarında bir kişi daha olduğuna alışsın

Öyle tüm gün de onlarda olmaz

Bebek azıcık büyüsün Kv bebeğe baksın sen kızın ile çık Bebek uyurken markete gitseniz bile yeter

Kızına özel Zaman ayırmalısın

Yardım edeceklerse yemek yapsınlar evi derleyip toplamaya yardım etsinler

Parka doktora senin gidemediğim yere götürsünler

Ama yemek yaptık kızı gönder yedirelim demek yerine alıp bir kase çorbayı size çıkarsınlar

Kızınızın isteğine göre ya onlar yedirdin ya da onlar nedene bakıp siz yedirin

İki çocuklu bir ailesiniz ve bu iki çocuk bir arada olmalı

Gündüz istedikleri kadar ilgilensinler ama gece yatmaya evine gelsin kesinlikle müsaade etmeyin.

Size kendimden örnek vereyim. 2. Çocuğum doğduğunda ilk çocuğum daha 15 aylık bile değildi. Ben küçükle rahat ilgileneyim diye eşim her boş vaktinde büyük kızımı gezmeye götürür onunla ilgilenirdi. Şimdi büyük 4 yaşında ve ben çocuğumun 2 yaşına kadar olan sürecini maalesef hatırlamıyorum ve bu benim icin çok büyük bir üzüntü haline geldi. Bir dönem (lohusalığında etkisiyle) sanki çocuğumu kendi çocuğum gibi göremedim. Aramıza mesafe girdi sanki. Hala daha eskisi kadar olmasada soğukluk var maalesef.

Bugün rahat edeyim diye çocuğunuzu gönderirseniz ileride çok pişman olursunuz. Artık 2 çocuklu bir annesiniz, bir an önce iki çocuklu hayata alışmanızda fayda var. Evlatlarınızı güle güle büyütün

Şuan ikinci kızım iki yaşında ve daha bebek. Anneye ihtiyacı var. Herşeyin de farkındalar bu yaşta. Aranızdaki bağın kuvvetli olması için ben olsam kesinlikle ayrı bir gece bile geçirmezdim.

İkisinin de anneye ihtiyacı var. Sizinle ve bebekle mümkün olduğu kadar çok vakit geçirsin. Dışarı parka götüreceklerse götürsünler. Gündüz 1-2 saat babaannede kalsın. Onun dışında beraber olun. Gece tabi ki de kendi evinde yatağında yatsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…