Bencil miyim yoksa haklı mıyım...Yorumlarınıza İhtiyacım Var...

sanırım eş konusunda şanşlı kesimdenim isteklerinde bence sonuna kadar haklısın yanlış olan ifade şeklin sadece tatlı dille çözülmeyecek bişi yok ben bunu öğrendim. Bu arada belki canını sıkacak ama eğer eşin tezli yüksek lisans yapıyorsa dersler bitecek ama bu sefer tez hazırlama dönemi başlayacak kütüphanelerde vakit geçirmeye başlayacak...

Canım tüm sayfaları ve yorumları okumadım, sadece senin ilk mesajını okudum ve ona binaen yorum yapıyorum. Uzun yıllardır süre gelen bir birlikteliğim var ve yazdan beri de nişanlıyım. Bence sizin durumunuzda en makul çözüm pazar gününü ikinizin de birlikte yapabileceği bir aktiviteye ayırmak. Eşin çalışmaktan, okula gitmekten ve evliliğin sorumluluğunu aynı anda sırtlamaktan yorulmuş, değişiklik arıyor gibi gözüküyor. E sen de kocanı özlüyorsun. Neden pazar günlerini şimdiye kadar yapmadığınız değişik birşeyi beraber yaparak geçirmeyesiniz ki? Bence bu ikinizi de mutlu edebilir

O yelkene kafayı takmış durumda.Oraya gitme seninle şunu yapalım desem.
Eee iş yerindekiler gidiyor ben gitmezsem olmaz diyecek.
benimle bir aktivite onu tatmin etmeyecek.

Aslina bakarsan seni anliyorum,düsüncelerini istedigin seyi..
sen bu yogun hayat temposunda esini özlüyorsun ki sana göre aksamlari ayni evde olmak ya da ayni yastigi paylasmak yetmiyor hani bazen insan yaninda olan birini bile özler ya hep birlikte olmak ister,tabiki bu konuda haklisin ona diyecek birseyim yok ama bana biraz abartiyorsun gibi geldi burda abartmak verdigin tepki degil,su yazdigin sözler "Ne yapacağımı bilmiyorum ben evliliğin gerçek yüzüyle şimdi mi karşılaştım?" "Sanırım eşim beni artık yeterince sevmiyor.Dipteyim ve ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum..bu yazdiklarinda abartiyorsun..
aslinda sanirim erkekler biraz böyle bazen bayanlarin ne hissettigini anlayamiyorlar..tabiki esininde söyleyis tarzinda yanlislar var ama bence o kadar kirip dökecek bir konu degil..tabiki ben bekarim ama böyle seyler yasaniyor fakat sanirim biz evli olmadigimizdan sadece sessizce kiriliyoruz belki evli olsaydm tepkim böyle olurdu aglamak ama yinede esim beni sevmiyor mu filan düsüncelerine bence kapilma..tabiki bencil degilsin ama oda senin baktigin pencereden bakamiyor olaya..aslinda her ikiniz biraz hakli biraz haksizsiniz

haftanın bir gününü eşinle beraber geçirmek istemen en doğal hakkın canım..ben de bu fikri savunurum.Eşin yengeç burcuymuş..benim eşimde yengeç burcu..bildiğinde asla şaşmazlar sen patlasan da çatlasan da yapacağını yapar..5,5 yııllık evliyim ben de senin gibi haftanın bir günü benim olsun istiyorum ama eşim işkolik geniş bir çevresi var onlardan bana ve kızıma vakit kalmıyor..ben de kızıma adapte oldum.çünkü bağırıp çağırmak asla ona etki etmez aksine soğutur..kızımla vakit geçiriyorum..gezmeye gidiyoruz..arkadaşlarımla vakit geçiriyorum..alışverişe gidiyoruz,oyun parklarına ama içim yine de eşimde yanımda olsa ne güzel olurdu diyor..ama olmuyor böyle idare ediyoruz napayım kabullendim artık..tek sorunumuz bu.

yengeçleri evcimen bilirdim.
ama şu anda hayal kırıklığı yaşıyorum.. aşk böceği değilim ama keyfim de eşimle geliyor bana.
bende sanırım yalnız yaşamaya alışmak zorundayım.

Canım düşüncelerinde sonuna kadar haklısın.Ama tepkin çok sert olmuş.Bu arada ben de 5 yıllık evliyim.İlk zamanlar ben de yaptım bunları,aşırı tepkiler verdim.Yine üzülen ve sinirlenen ben oldum çünkü o bildiğni yine yapıyordu.Hatta bu tepkiler üzerine daha fazlasını yapıyordu.Anlayacağın inatlaşıyordu.Annemin bir lafı vardı 'iyilikle olan kötülükle olmaz.'diye.Sanırım zaman içinde bu lafın anlamını çözdüm.Eskisi gibi değilim.Bir de birlikte zaman geçirmek isteyen taraf hep sen olma,bırak o seninle zaman geçirmek istesin.Umarım en kısa zamanda sorunun çözülür.Herşey gönlünce olsun.

canım bence çok abartmışsın sen, o da bu tepkine baya bir şok olmuştur sanırım..
sonuçta keyfi olarak gittiği birşey değil ki biri yüksek lisans biri de iş içinmiş..
haftaiçi niye görüşemiyorsunuz anlamadım akşamları beraber değil misiniz ki..
evlilikte de bence eşin sana senin de eşinin kendi bireysel yapmak istediğiniz şeylere saygı göstermeniz gerekir, kendini onun yerine koy bence, böyle davranırsan eşin evlilikten sıkılır..aynı şeyi o da sana yapsa , seni engellemeye çalışması sanırım hiç hoşuna gitmezdi değil mi..ben eşine hak verdim burda umarım herşey yoluna girer en kısa zamanda..

Aslında abartmış olmak en büyük temennim.
Yani birkaç ay sonra tüh boşuna aksiyon yaptım demek isterim ama şunu biliyorum ki çevremden bir uğraş erkeklerin hayatının tümünü kaplıyor. ne bileyim adam subay ama marangozluk seviyor gece gündüz ilk boş vakitte atöylede..

beni engellemez hiçbir arzum da ama mesela bazen bir kitaba nete veya tlf fazla takılınca,onu ihmal ettiğimi düşünür.ilişkiler temas özen sohbetle büyümez mi..
biz kendimizi hobilerimize adarsak o zaman boşanalım spor kulüplerine katılalım.
bence sarsılmaması gereken tek şey sevgimiz ama ..

Evlilik özel hiç bir şeyin olmaması demek değildir,kendine vakit ayırmamak,hobilerini eşine göre ayarlamak değildir,esaret hiç değildir....
Evlilik karşılıklı özveridir,başarılarına ortak olmaktır,mutluluğunu kendi mutluluğun gibi görmektir.
Tabiki evlilik bencillik demekte değildir,aradaki ince çizgiyi yakalayabilmekse olgunluktur,buda tecrübeyle sabittir.
Ani tepkini,yaşadığın şoku anlayabiliyorum.Çalışmıyorsun sanırım,çocuğunda yok.Günlerin eşinin işten gelmesini beklerken kendine oyalanacak bir şeyler bulmaya çalışarak veya yaratarak geçiyor.Çünki kendini eşine endekslemişsin,akşama kadar vakit geçirip,akşamları eşinle güzel vakit geçirmenin hayaliyle gününü geçiriyorsun ya da hafta sonunu bekleyerek.Son derecede haklısın,sevdiğin adamla evlenmişsin,onun iş saatleri dışındaki vakitleri birlikte geçirmek için proglamışsın kendini.
Ama...onun zevk aldığı bir realiteden,hobiden mahrum etme hakkınada sahip değilsin..aynı şekilde senin böyle bir durumun söz konusu olsaydı,eşin tepki gösterseydi ne düşünürdün?
Beni kısıtlıyor,benim geleceğim ile ilgili planlarımı engelliyor vs. diye bize burada dert yanacaktın.
En azından eşin boş işlerle uğraşmıyor,sporla ilgileniyor.Kahve köşelerinde ya da gece alemlerinde değil,bırak ideallerini gerçekleştirsin,zamana bırak..eminimki bir süre sonra sende bu tepkine şaşıracaksın.O senin yine biricik eşin,inan birlikte geçirmek için çok zamanınız olacak:))

not:neredeyse çeyrek asır olacak evleneli :68:

işte bütün bu olgunluk çeyrek asrın olgunluğu mu yoksa ilk zamanlarda da mı böyleydiniz?
ben onun hayatına ambargo koymadım. iki tatil gününden birini hep ona bıraktım.aramızda sözsüz bir anlaşmaydı sanki..
diğeri ise bana ait olsun istedim daha nasıl demokratik olabilirim ki acaba..
yelkenle evlenseydi keşke mutlu bir yuvaları olurdu ..
şaka bir yana dilerim haklı çıkarsınız fazla tepki verdiğimi düşünürüm günün birinde.

Aslina bakarsan seni anliyorum,düsüncelerini istedigin seyi..
sen bu yogun hayat temposunda esini özlüyorsun ki sana göre aksamlari ayni evde olmak ya da ayni yastigi paylasmak yetmiyor hani bazen insan yaninda olan birini bile özler ya hep birlikte olmak ister,tabiki bu konuda haklisin ona diyecek birseyim yok ama bana biraz abartiyorsun gibi geldi burda abartmak verdigin tepki degil,su yazdigin sözler "Ne yapacağımı bilmiyorum ben evliliğin gerçek yüzüyle şimdi mi karşılaştım?" "Sanırım eşim beni artık yeterince sevmiyor.Dipteyim ve ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum..bu yazdiklarinda abartiyorsun..
aslinda sanirim erkekler biraz böyle bazen bayanlarin ne hissettigini anlayamiyorlar..tabiki esininde söyleyis tarzinda yanlislar var ama bence o kadar kirip dökecek bir konu degil..tabiki ben bekarim ama böyle seyler yasaniyor fakat sanirim biz evli olmadigimizdan sadece sessizce kiriliyoruz belki evli olsaydm tepkim böyle olurdu aglamak ama yinede esim beni sevmiyor mu filan düsüncelerine bence kapilma..tabiki bencil degilsin ama oda senin baktigin pencereden bakamiyor olaya..aslinda her ikiniz biraz hakli biraz haksizsiniz

Bencil olarak nasıl görüyor beni anlamıyorum.Beni bencil görüyorsa beni sevmemesi lazım zaten.
ben birlikte olmak istiyorsam o da benim eşimse bu durumdan onunda mutlu olması lazım değil mi..?
bencilsin seninle vakit geçireyim istiyorsun diyen adama ne denir ki..
adam beni istemiyor ben mi yanlış anlıyorum acaba.
farklı pencerelerden bakmaktan ziyade ayrı dünyalardayız adeta şu anda

abartmışsın demicem elbet haklı tarfların var eşininde haklı tarafları var
bu güne kadar herşey yolunda gitmiş istediğin özeni ve ilgiyi göstermiş eşin
böyle bişey yapması artık seni eskisi kadar sevmediği anlamına gelmez bu olayda ki en büyük yanlışın bunu düşünmen olmuş
haftanın 5 günü iş yüksek lisans süreci yorucu ve zor geçiyodur onun içinde bişeyler yapmak istemiştir bide bilirsin erkekler böyledir şimdi bütün arkadaşları gidyosa daha bi özenmiştir heveslenmiştir sonuçta bu ömür boyu sürecek bişey değil
sakin kafayla konuşmanı öneririm
bu arada bekarım 1 yıllık bi ilişkim var 21 yaşındayım

işte bütün bu olgunluk çeyrek asrın olgunluğu mu yoksa ilk zamanlarda da mı böyleydiniz?
ben onun hayatına ambargo koymadım. iki tatil gününden birini hep ona bıraktım.aramızda sözsüz bir anlaşmaydı sanki..
diğeri ise bana ait olsun istedim daha nasıl demokratik olabilirim ki acaba..
yelkenle evlenseydi keşke mutlu bir yuvaları olurdu ..
şaka bir yana dilerim haklı çıkarsınız fazla tepki verdiğimi düşünürüm günün birinde.

Evet,günün birinde bana hak vereceksin :))

Tabiki evlendiğim ilk günlerde böyle değildim, senin gibiydim.Diyorum ya,tecrübeyle sabittir diye:) henüz o tecrübe için erken fakat benim amacım seni sakinleştirmek,kötü şeyler düşünme.Evlilik bumu diyerek her şeyin bittiğini düşünme,evlilik bu evet ama sende günün birinde bunun çokta kötü bir şey olmadığını anlayacaksın.Git eşine sarıl ve bu hareketinin sebebinin onu çok sevmen olduğunu söyle ,o seni daha çok sevdiğini söyleyecek..tecrübeyle sabittir :34:

Canım düşüncelerinde sonuna kadar haklısın.Ama tepkin çok sert olmuş.Bu arada ben de 5 yıllık evliyim.İlk zamanlar ben de yaptım bunları,aşırı tepkiler verdim.Yine üzülen ve sinirlenen ben oldum çünkü o bildiğni yine yapıyordu.Hatta bu tepkiler üzerine daha fazlasını yapıyordu.Anlayacağın inatlaşıyordu.Annemin bir lafı vardı 'iyilikle olan kötülükle olmaz.'diye.Sanırım zaman içinde bu lafın anlamını çözdüm.Eskisi gibi değilim.Bir de birlikte zaman geçirmek isteyen taraf hep sen olma,bırak o seninle zaman geçirmek istesin.Umarım en kısa zamanda sorunun çözülür.Herşey gönlünce olsun.

Herşeye pozitif olmanın da daima olumlu etkileri olduğundan şüheliyim.
Eşimin ben ağlasam da delirsem de ona masumca tatlı dil döksem de kursa gitmekten vazgeçmeyeceği aşikardı. kiii konunun başında ilk ağlamam da tamam bu konuyu kapatalım ben herşeye alışmaya çalışacağım,sen keyfine bak dedim. güçlüydüm ve bunu dedim ama o tatmin olmadı ve üstüme geldi.
herkes gidiyor vs vs anlattı durdu sonra patladım ben.
ilk tepkim teslimiyetçiydi taa ki bana çocuk musun sen yetmiyor mu akşamlar diyene kadar..
yoksa bende ruh hastası değilim sofra nasıl dağıldı anlamadım bile zaten sanırım kalkarken yaptım,hatırlamıyorum.

abartmışsın demicem elbet haklı tarfların var eşininde haklı tarafları var
bu güne kadar herşey yolunda gitmiş istediğin özeni ve ilgiyi göstermiş eşin
böyle bişey yapması artık seni eskisi kadar sevmediği anlamına gelmez bu olayda ki en büyük yanlışın bunu düşünmen olmuş
haftanın 5 günü iş yüksek lisans süreci yorucu ve zor geçiyodur onun içinde bişeyler yapmak istemiştir bide bilirsin erkekler böyledir şimdi bütün arkadaşları gidyosa daha bi özenmiştir heveslenmiştir sonuçta bu ömür boyu sürecek bişey değil
sakin kafayla konuşmanı öneririm
bu arada bekarım 1 yıllık bi ilişkim var 21 yaşındayım

Kadınlarda var diye biliyordum ya aaa ayşe yapıyor bende yapayım diye..
hiç yapmam böyle birşey şahit de olmadım ama erkeklerde varmış haklısın.
diğerlerindne geri kalmama hastalığı

derinss

beni biliyosun ama yinede diğer arkadaşar için söyliyim 10 yıllık evliyim

evliliğim ilk 5 yılında eşim gece 11 de işten geliyodu ne pazar ne bayram bilmezdik
bayramın ilk günü bile dükkanını açardı ve ben dul karılar gibi kaynanamlarla bayram gezmesi yapardım

şuan hala eşimin pazarı yok bide bayramın ilk günü dükkanı açmıyo diğer günleri yarım gün gidip geliyo

ve beni biliyosun birilerine ne kadar muhtacım 3 çocuk olduğu için
ama eşim daha erken gelmeye çalışıyo 6 civarı falan
yani o dA benim için bişiler yapıyo

canım arkadaşım

tepkini abartılı buldum
lütfen biraz daha sakin ol biraz daha anlayışlı davran
6 ay dayınıver nolucak önünüzde uzuuuuuuuuuunnn ve mutlu yıllar sizi bekliyo

Kurstan asla vazgeçmez şu dakikadan sonra gitmeyeceği varsa bile gider.
İnattır .
söylediklerinde haklısın hepsine tek tek katılıyorum benim de yapmak istediğim hobilerim var.
ama ilginçtir hepsine eşimi katabiliyorum.
arkadaşım da olsa yanımda eşim de olabilir,sıkıntı olmaz.
beni kıran yokmuşum gibi davranılması yoksa deniz onun tutkusu biliyorum.
ama daha biz olmadan bene tekrar geri dönersek sonra tekrar biz olamayız gibime geliyor.
saçmaladım mı yoksa :)

ben seni anladım canım sen aslında ali ağaoğlu misali ben yaptım olacak tavrına sinir olmuşsun
belki farklı şekilde dile getirseydi iş bu noktaya gelmeyecekti
ama geldi, şimdide ne halin varsa gör modunda çünkü özür dilese erkekliğe sığmaz onun gözünden, eee kapıyı kırsa falan bağırsa etse mizacı değil sanırım, onun içinde en mantıklı yol ne hali vars görsün modu
diyosun ya yılların olgunluğu mu evet kesinlike etkisi var, hiç bi kadın ilk yıllarını gözyaşı dökmeden geçirmiyor bence ama yıllar geçtikçe bi türlü yerine oturtamadığın hatalı lan bu puzzle dediğin puzzle parçalarını kolayca yerine koyabiliyorsun
umarım yıllar sonra bu olaya beraberce gülersiniz ya da en azından sen kendi içinden gül
:1:

Son düzenleme:
Evet,günün birinde bana hak vereceksin :))

Tabiki evlendiğim ilk günlerde böyle değildim, senin gibiydim.Diyorum ya,tecrübeyle sabittir diye:) henüz o tecrübe için erken fakat benim amacım seni sakinleştirmek,kötü şeyler düşünme.Evlilik bumu diyerek her şeyin bittiğini düşünme,evlilik bu evet ama sende günün birinde bunun çokta kötü bir şey olmadığını anlayacaksın.Git eşine sarıl ve bu hareketinin sebebinin onu çok sevmen olduğunu söyle ,o seni daha çok sevdiğini söyleyecek..tecrübeyle sabittir :34:

Hah aynen öyle Aaa evlilik bu mu dedim.
ben 11 aydır hayal dünyasında yaşıyormuşum gerçeklerle yüzleştim dedim.
şu an onu görmek bile istemiyorum işte işin en can sıkıcı kısmı bu..
bu konu benim için öyle minik kavgaları geçiştirilecek türden birşey değil.
biz zaten hiç uzatmayız normalde tartışmaları hemen sarılır barışırız ama bu defa farklı..
ne görmek ne dokunmak ne konuşmak hiçbirini istemiyorum.
o da sadece bilgisayarını istiyordu en son beni değil..
bu kadar aşık bana ....

Kızıma sordum sen eşine kızarmıydın diye yok anne zaten bir müddet sonra sıkılacaktır dedi ,benim hayatımda eşime endeksli değil kızım var köpeğim var çiçeklerim ve doğada yürüyüşlerim,kadınlar günüm var zaman dahi yetmiyor ama yinede şunu diyeyim eşim sırdaşım,arkadaşım,sevdiğim,hayat arkadaşım .

Kızıma sordum sen eşine kızarmıydın diye yok anne zaten bir müddet sonra sıkılacaktır dedi ,benim hayatımda eşime endeksli değil kızım var köpeğim var çiçeklerim ve doğada yürüyüşlerim,kadınlar günüm var zaman dahi yetmiyor ama yinede şunu diyeyim eşim sırdaşım,arkadaşım,sevdiğim,hayat arkadaşım .

Sıkılacaktır düşüncesi çok pozitif bakış açısı olmuş.Eşim denize düşkün sıkılması pek ithimal dahilinde değil ..

Siz kendinize yoğun bir düzen kurmuşsunuz benim öyle bir düzenim yok.belki bundan bu kadar sarıyorum ona olabilir. ama bu onun beni ihmal etmekten çekinmemesi gerçeğini değiştirmiyor..

Yaşına göre çok olgunsun kendimi aptal aşıklar gibi hissettim.
Acaba evlilik ilerledikçe o kadar çok yıpranıyorsun ki çözüm bulmayıbir şekilde başarıyorsun galiba.
beni sevmediğini yani artık yeterince sevmediğini kursa gitmesindne değil de..
beni de hayatına dahil edip hayatını tekrar düzenlemeden gitmesinden anladım.
yani yoksa akşam birlikteyiz zaten diyebilir mi bir erkek..? sevmiyor olması gerek..

Evet zaman geçtikçe alışıyor insan herşeye..şuan bile benimki yanıbaşımda oyun oynuyor gelde öldürme:)yeni evlendiğim günler geldi aklıma ahhh.Eşim sabah kalkar lavaboya giderdi bende peşinden odaya geçerdi üzerini giyinmek için tabii ben gene peşinden...uyurken bile saatlerce izlerdim onu abartısız.AŞK!oyun oynadığında odaya kapanıp saatlerce ağlardım beni sevmiyor diye düşünün artık.Eee tabii mantıklı düşünemiyorum o zamanlar.ama birkez olsun beni kırmadı bunca zaman geçti isminle hitap bile etmez hep canım cicim v.s biliyorum ki beni seviyor gerisi can sıkıntısı.Sizinde evliliğiniz anlattığınız kadarıyla güzel gidiyor.Lütfen kendinizi üzmeyin inanın ki çok gereksiz konular.Daha çok başındasınız en büyük derdiniz bu olur umarım...

Back
X