- 3 Şubat 2018
- 25.528
- 109.942
- 598
Evet ama böyle binlerce şey oluyor konuşunca da sürekli konuşacan geçimsiz kadın oluyorum ne yapacağımı bilmiyorum
Kendimi onlara beğendirmeye çalışmıyorum öyle bir gayretim yok . Geçen seneki kavga çok kötüydü boşanacaktım neredeyse o duruma gelmeyeyim hemen herşeye tepki göstermiş olmayayım diye çabaladıkça sürekli tepeme çıktılar yineKonu cocugumun sagligi veya güvenligi oldugu yerde kaya olurum gerekirse. Insanlar istedigi kadar carpabilir. Baska konularda "amaan salla" derim, ama cocugun yaninda sigara, veya baskalarin eline birakilmasi gibi konularda susmayacaksiniz. Kendinizi onlara begendirmek veya begendirmek zorunda degilsiniz.
Kendimi onlara beğendirmeye çalışmıyorum öyle bir gayretim yok . Geçen seneki kavga çok kötüydü boşanacaktım neredeyse o duruma gelmeyeyim hemen herşeye tepki göstermiş olmayayım diye çabaladıkça sürekli tepeme çıktılar yine
Nereye kadar susayım sorun bu işte bir sus iki sus en sonunda patlıyorum çünkü sonu gelmiyor. Her olayı uyarsam yaptıkları yüzde 50 hareket benim gözümde yanlış . Sürekli uyaran sonun çıkaran tip oluyorum bu sefer deKusura bakma ama sırf kavga çıkmasın diye herşeye susmussun zaten bunada sus
Tabiki de eşim ben hep söylüyorum eğer benim ailem böyle davransa aynı şekilde uyarırım senin ailene karşı özel bir tavır sahibi değilim hep diyorum . Oda bana ben fark etmedim şöyle böyle diyor deliriyorum bu sefer de. Birde diyor ki zaten senede 20 gün görüşüyoruz biraz sabırlı ol diyor .Ben siz kendinizi begendirmeye calistiginizi demedim. Öyle bir zorunlulugunuz zaten yok. Gecen sene bosanmanin esigine geldiyseniz bunun bas sebebi esiniz. Hepimizin aileleride normal davranmayan insanlar var. Biz herkesin evlilige karismasini veya bulandirmasina izin versek ohooo bosanmayan cift kalmaz. Öncelikle esinizke ayni tarafta olmaniz lazim. Ama o gereken sınırı cizmeyi bilmiyorsa sizin cizmeniz lazim yinede. Size adim atmayana sizde adim atmayi birakin. Onun yerine bir iki tekem olabilir bence
Şimdite kadar susman hata tuce. Scrm kavgasına gürültüsüne .çıkarsa çıksın .konu çocuğum gözüm zaten istese birşey görmez. o çocuk sana emanet babası korumuyorsa sen koruyacaksin. Kavgadan gürültüden bukadar korkmayın. Kaynanamla birgün çok kötü kavga ettik kadın resmen çocuğumu kıskanıyor benden. Ozaman daha aylıktı çocuğa süt vericem kucağıma alıyorum hop gelip alıyor.dedim heralde ilk torun ondan böyle bu olay çığrindan çıkmaya başladı.sut emen çocuğu 2.3 günde bir gelip almak istiyorlar.ozamn ek gıda bile almıyordu okadar küçük.... baktım birgün geldi bu bize patlama yaşadım çünkü eşimde bunlara birşey demiyordu ben sürekli bir mudehale içindeydim .kıyameti kopardım o gün " dedim oğlunuda al defol git bu evden .bana dediki eğer oğlumu alırsam torunumuda alırım . Yurutecte çocuk al hadi dedim al ben seni bir goreyim dedim hadi all ..kadın kaygilandi yaklaşmaya korktu minik bir adım attı eşim annesini dedi dokunma hadi ben sizi taksiye bindireyim dedi götürdü onları ...! Birdaha yaşanmadı gerektiği yerde cinnet gecireceksin susunca madalya takmıyorlarNereye kadar susayım sorun bu işte bir sus iki sus en sonunda patlıyorum çünkü sonu gelmiyor. Her olayı uyarsam yaptıkları yüzde 50 hareket benim gözümde yanlış . Sürekli uyaran sonun çıkaran tip oluyorum bu sefer de
İşte senin o geçirdiğin cinneti ben geçen sene tam bu ay geçirdim sonra araya eşim girdi bu sefer onunla kötü olduk annemle babamı çağırdım hemen gelin beni alın diye . Sonra bir şekilde eşimle ben evimize döndük ama eşimi uzun süre affedemedim. Bu olay olduktan 1 ay sonra kv kp bize geldikler arayı düzeltmeye . Ben iyi ağırladım ama çizgiyi çekmiştim normalde bizde 1 hafta kalırlardı 2 gün sonra geri döndüler . Bu kez yine o çizgi aşılmaya çalışıyor gibi hissediyorum. Eşime az önce birşeyler anlattım bana diyor ki bence bu anlattıkların basit şeyler kafana takma diyor . Kimse yokken sen haklısın diyor bir olay olduğu zaman da düzgün müdehale etmiyor ben ediyorum sürekli müdahaleci insan oluyorum insanların gözünde . Çok yıpranıyorum . Eşime ciddi bir ders vermek istiyorum ama nasıl ?Şimdite kadar susman hata tuce. Scrm kavgasına gürültüsüne .çıkarsa çıksın .konu çocuğum gözüm zaten istese birşey görmez. o çocuk sana emanet babası korumuyorsa sen koruyacaksin. Kavgadan gürültüden bukadar korkmayın. Kaynanamla birgün çok kötü kavga ettik kadın resmen çocuğumu kıskanıyor benden. Ozaman daha aylıktı çocuğa süt vericem kucağıma alıyorum hop gelip alıyor.dedim heralde ilk torun ondan böyle bu olay çığrindan çıkmaya başladı.sut emen çocuğu 2.3 günde bir gelip almak istiyorlar.ozamn ek gıda bile almıyordu okadar küçük.... baktım birgün geldi bu bize patlama yaşadım çünkü eşimde bunlara birşey demiyordu ben sürekli bir mudehale içindeydim .kıyameti kopardım o gün " dedim oğlunuda al defol git bu evden .bana dediki eğer oğlumu alırsam torunumuda alırım . Yurutecte çocuk al hadi dedim al ben seni bir goreyim dedim hadi all ..kadın kaygilandi yaklaşmaya korktu minik bir adım attı eşim annesini dedi dokunma hadi ben sizi taksiye bindireyim dedi götürdü onları ...! Birdaha yaşanmadı gerektiği yerde cinnet gecireceksin susunca madalya takmıyorlar
Beni anlayacak kapasite bu ailede yok benceUzak olmaniz hem avantaj sagliyor hem dezavantaj
Bebegini izole buyuttun ve cok zarar gormedi seker hamur sigara olmadi
Onun disinda cok fazla seni anlayacaklarini dusunmuyorum ama ztn anladikki iyilikten anlamiyorlar
Evet olay yasamadigin hep kendi kurallarinda oldugun icin hosgorun yada cozum uretme yetenegin gelismemis olabilir ama cokta faydasi olmazdi.
İşte senin o geçirdiğin cinneti ben geçen sene tam bu ay geçirdim sonra araya eşim girdi bu sefer onunla kötü olduk annemle babamı çağırdım hemen gelin beni alın diye . Sonra bir şekilde eşimle ben evimize döndük ama eşimi uzun süre affedemedim. Bu olay olduktan 1 ay sonra kv kp bize geldikler arayı düzeltmeye . Ben iyi ağırladım ama çizgiyi çekmiştim normalde bizde 1 hafta kalırlardı 2 gün sonra geri döndüler . Bu kez yine o çizgi aşılmaya çalışıyor gibi hissediyorum. Eşime az önce birşeyler anlattım bana diyor ki bence bu anlattıkların basit şeyler kafana takma diyor . Kimse yokken sen haklısın diyor bir olay olduğu zaman da düzgün müdehale etmiyor ben ediyorum sürekli müdahaleci insan oluyorum insanların gözünde . Çok yıpranıyorum . Eşime ciddi bir ders vermek istiyorum ama nasıl ?
Ben herşeyi anında uyarmayayım biraz sakin kalayım diyorum sanırım bu hatalı bir davranış. Çünkü bu sefer de çok doluyorum ve fazla tepki veriyorum . Zaten benim karakterim böyle sertim kendimi yumuşatmak için baya çaba sarf ediyorum aslında bu kadar oldu ancak . Ama uyarınca da sürekli uyarmak gerekiyor çünkü dk başı saçma davranışlar sergiliyorlar . Uyarınca da sürekli müdehaleci taraf oluyorum . Çünkü kocam ailesini hiç bir konuda uyarmıyor sürekli yanlış şeyleri alkışlıyor bu çocuk konusunda değil her konuda böyle . Bu durumu saygı olarak nitelendiriyorlar birde . Bence saçmalık benim ailem yanlış bir şey yapsa herhangi bir konuda ben uyarıyorum kendimce doğru olanı söylüyorum ve bunu saygısızlık olarak asla görmüyorumtuce_tuce eşiniz kayınpeder elinde sigarayla çocuğu kucağına aldığında tepki göstermiyor mu?
Ben de sigara içiyorum ama bir bebeği sigara içerken almam, kocaman kızımı bile sigara içtiğim gaz odasından gönderiyorum, buradan çık duman sana dokunur diye.
Kayınvalidenize diyecek bir şey bulamıyorum, hadi eşi düşüncesizin teki torunun yanında sigara içiyor ama kayınvalide bir kadın ve anne, hastayken bebeği öpmeyi bırakın aynı odada dahi olmaması lazım, bunun için uyarmaya da hacet yok, kendisi düşünüp kızım ben hastayım bir süre aynı ortamda olmayalım, misal sizin anneniz de aynı yerdeyse ben iyileşene kadar siz bebekle annenlere gidin kalın demesi lazım.
Kavga huzursuzluk getiriyor demek ki, kayınvalidenizle sakince konuşmanın bir yolu yok mu peki?
İşte bu dikkat etmiş halleri geçen seneki olaydan sonra . Çünkü biz ayrılırız diye çok korktular o zaman . Kv biz dönünce sürekli bizi rüyasında görüp eşimi arıyordu sizi gördüm diye . Netice de geçen sene daha fenaydı. 9 aylık çocuğa triliçe ve yaprak sarması yedirmedim diye eleştirilmiştim ve çocuğu aç bırakıyormuşum o aslında yemek istiyormuş olay bundan çıkmıştı dedikodumu yaparlarken yakalarım. Yüzleştim inkar ettiler bir sonraki gün annemlere gittik 1 hafta sonra geri evimize dönerken veda için geçmişti hiç bir şey yok gibi davranmaya çalıştılar bende tepki gösterince biz ne yaptık ki dedi Kv bende sesimi yükselttim istemsizce olay büyüdü .Eşine ciddi ders vermek istiyorsun
Tamam susmamaktan başla hatta ailesini onların yanında uyar baktın uyardigin halde devam ediyorlar bu sefer onların yanında yak gemiyi tabi eşinide yak .belki ogullarida aradan kaynayinca belki dikkat ederler ogullari için onlar susar. bundan baslayabilirsin
İşte bu dikkat etmiş halleri geçen seneki olaydan sonra . Çünkü biz ayrılırız diye çok korktular o zaman . Kv biz dönünce sürekli bizi rüyasında görüp eşimi arıyordu sizi gördüm diye . Netice de geçen sene daha fenaydı. 9 aylık çocuğa triliçe ve yaprak sarması yedirmedim diye eleştirilmiştim ve çocuğu aç bırakıyormuşum o aslında yemek istiyormuş olay bundan çıkmıştı dedikodumu yaparlarken yakalarım. Yüzleştim inkar ettiler bir sonraki gün annemlere gittik 1 hafta sonra geri evimize dönerken veda için geçmişti hiç bir şey yok gibi davranmaya çalıştılar bende tepki gösterince biz ne yaptık ki dedi Kv bende sesimi yükselttim istemsizce olay büyüdü .
Oğlum 2 aylıkken Kv dudağından öpüyordu yakaladım eşime söyledim uyar diye . Oda uyarmış diyormuş ki öpmedim kiBu daha dikkat etmiş hallerimien iyisi görüşmemek miss kafa rahat
Lütfen evladınıza sahip çıkın kavga etmeyin ama pimpirikli anne rolü yapın.. En çok kızdığım şey çocuğu başkasının evine yollaması bir de hasta hasta öpmeleri.Herkese merhabalar
Geçen cumartesi ailemizin yanına yıllık izne geldik . Şuan Kv evindeyiz . Oğlum 20 aylık geçen sene tam bu zamanlar yine izindeydik . Kv ve görümcemin benim dedikodumu yaptıklarını yakalamıştım sonra olaylar çok büyümüş benim aileme kadar sıçramış eşimle boğaz boğaza gelmişti. Bu sene daha temkinli davranıyorum her duruma ani cvp vermiyorum vs . Mesela geldiğimiz gün kv kahvaltı masasında oğlum çay bardağını istiyor diye gidip çay doldurdu içine de 2 şeker atıp çocuğa içirdi sustum kp sürekli elinde sigara çocuğu kucağına alıyor içimden sus diyorum sus kavga çıkmasın çünkü geçen kavga sebebi de oğlumdu . Dün çarşıda 1 saat işimiz vardı oğlumu kv ye bıraktık eşim çok ısrar etti bırak bırak diye . Akşam kv anlatıyor komşu ile bahçede karşılaşmışlar çocuğu kucağına almış eve kadar çıkarmış sevmiş vs yine sus dedim kendi kendime içimden dua okuyorum ağzından birşey kaçmasın göz yumdum . Sabah kahvaltı bitti kv ben sağlık ocağına ilaç yazdırmaya gidiyorum diye gitti . Geldi ki boğazı ağrıyormuş öksürmeye de başladı . Dedim ki doktor sana ilaç mı verdi şimdi senden nasıl test yaptır demedi dedim kalp atışlarım inanılmaz yükseldi . Soğuk su içtim ondan dedi . Sonra oğlumu yatırmaya odaya geldim eşimde arkamdan geldi dedim ki ya bu ne sorumsuzluk? Tartıştık daha annesini koruyor kalp atışlarım hala öyle yüksek ki . Çocuğu kucağına aldı sabah saatlerce insan düşünmez mi acaba bulaşmış olabilir mi diye ? Herşeyi geçtim boğaz enfeksiyonu oldum hadi çocuğu öpmeyeyim demez mi ya delireceğim artık . Bu arada asla dikkat edilmiyor evde maske yok dışarıdan gel el yıkama yok . Bugün üniversiteden arkadaşlarıma kahve sözü vermiştim 2 saat sadece aylardır kendim için birşey yapmadım . Kavga etmemek için kendimi tutuyorum eşimin ve ailesinin boğazına yapışmak istiyorum bıktım çünkü bu ailenin cahilliklerinden
+1Olay çıkmasın diye susulacak şey var susulmayacak şey var. Evladımın sağlığı söz konusuysa kim kimle boğaz boğaza gelmiş umurumda olmazdı. Kocada akıl olsa zaten bu duruma gelmezdi olay. Siz de sustuğunuza göre bulunmaz hint kumaşı bu gebeş aile.
Konu sahibi bence ezilecek biri değil. Kendisini ezdirdiğini düşünmüyorum. Şu söylediğinize katılıyorum yalnız. Geçen sene büyük olay yaşanmış, tekrar aynı yere gitmesine gerek yok. Galiba eşini kırmak istememişYoo boşanmak lazım değil. Herkes eşinin ailesiyle görüşmüyor görüşse bile böyle uzun uzun kalmıyor. Sizi üzmek istemem ama sizin sorununuz eş daha çok. Sizi ezdirmese ailesine lafını geçirse böyle olmazdı.
Birisinine yollamamış orası yanlış anlaşılmış. Bahçede karşılaşmışlar ve kadın çocuğu sevmiş kucağına almış bizim kapıya kadar kucağında çıkarmış . Pimpirikli anne rolüne gerek yok çünkü ben zaten öyleyimLütfen evladınıza sahip çıkın kavga etmeyin ama pimpirikli anne rolü yapın.. En çok kızdığım şey çocuğu başkasının evine yollaması bir de hasta hasta öpmeleri.
Öyle arkadaş gezmelerini bırakın çocuğunuz nerde siz orda olun gidene kadar sabırla..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?