• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemler gitmiyor

ya bılegımden amelıyatlıyım tek elımı kullanamıyorum asla agır kaldıramıyorum dıyor nasıl yemek yapacak zaten ne yemek yapması belkı bı makarna haslıyordur
hıc bırsey yapmayan kayınvalıde oturup 30 yufka acmaz baklava yapar gıbı zahmetlı sey sonucta belırlı yasa gelmıs ınsan ıcın ... asıl kayınvalıdenın bılegı daha cok agrıyordur :)
konu sahibi 36 olduğuna göre eşi de en az 38 40 yaşındadır yani kayınvalide 60 yaşlarında olmalı en az.belki de daha fazla oğlu yaşça büyükse.kadını katya yerine koymak istiyor annesiyle kıyaslıyor habire.kapı duvar silsin cam silsin akşama kadar hiç bir yere de gezmeye gitmesin istiyor.hatırlarsan gezmesine de laf söylemişti kadının

konu sahibi 36 olduğuna göre eşi de en az 38 40 yaşındadır yani kayınvalide 60 yaşlarında olmalı en az.belki de daha fazla oğlu yaşça büyükse.kadını katya yerine koymak istiyor annesiyle kıyaslıyor habire.kapı duvar silsin cam silsin akşama kadar hiç bir yere de gezmeye gitmesin istiyor.hatırlarsan gezmesine de laf söylemişti kadının
aynen oyle ıstıyor kendısı 10 dk aclıga dayanamıyor halım yok dıyor ama kac yasında ınsanlar ugruna hızmetler etsın ıstıyor bu ne naz nıyaz

kayınvalıdenın baslı basına gelıp kendısının basında beklemesı bıle bır mesele bu bıle bır ıs .

neymıs annesı herseyını yapıyormus e o anne, canı ıstemıs yapmıs kayınvalıde yapmak zorunda mı yapacaksa o da gıder kendı kızına yapar ıyıkıde daha fazla sey yapmamıs zaten ıyıkı . hepsı bosa gıdermıs kocası geldıgı an hadı yallah ısınız bıttı dıye dusunen bırı

zaten asıl mesele kayınvalıdem kızına neler neler yapıyor dıyor gorumcesını de kıskanıyor .
herkeşler kotu herkeşler :D

avm gezıyor dedı ya ondan bıle rahatsızdı kendısıne kalsa evın ıcınde de cıkmasın kadın bır odada dursun hatta en ıyısı hıc kıpırdamadan

ben yemek yapmadığına asla inanmadım ki.öylee akşama kadar oturmaz mümkün değil.linçleyelim diye öyle yazdı.bu sitede yıllardır varımm.artık insan sarrafı oldukk
Benim tepki gösterdiğim de en çok bu yemek olayıydı, akşama kadar oturuyosan insan sıkıntıdan çatlar, ev sahibi 7 ye kadar işte, o saatte gelen kadın zaten ne yemek yapabilir ki, bunca zaman kalıp da hfda 3-4 kez yemek yapmadıysa, bu kadar da tembelse o insanı asla savunamam ben, ama yemek yapmaması yalansa bişey diyemiyorum, okuduğum şeylere inanıyorum çünkü 😞

o korkanlar bambaşka konu.konu sahibi korkmuyor ki ısrarla savunuyorsunuz.o poşet taşımak istemiyor alışveriş vs yapmak istemiyor evinde de iş yapılsın herşey hazır olsun işten gelince diyor.
Ay mesela ben
Ben tek kalamam
Hatta benden küçük biriyle de tek kalamam
İlla benden bir yaş da olsa büyük biriyle kalmam lazım
Eşim bedelli askere gitti
Hoop annemlere damladım :D
.bi gece işi uzadı 3te gelecekti. Evin tuvaletine kadar tüm ışıklarını yaktım, salonu da kilitledim, oturdum gelmesini bekledim.
Korkuyorum bende :(

Ama poşet taşırım bak
Onu çok iyi yaparım
Boyun düzleşmesi bel ağrısı bel düzleşmesi var
Ama poşet taşırım 😀

ya bılegımden amelıyatlıyım tek elımı kullanamıyorum asla agır kaldıramıyorum dıyor nasıl yemek yapacak zaten ne yemek yapması belkı bı makarna haslıyordur
hıc bırsey yapmayan kayınvalıde oturup 30 yufka acmaz baklava yapar gıbı zahmetlı sey sonucta belırlı yasa gelmıs ınsan ıcın ... asıl kayınvalıdenın bılegı daha cok agrıyordur :)
Ya kv zaten niye yufka açmış ki
Bu eski toprak da beni benden alıyor
Saatlerce uğraşıyorsun, 10 dakikada yeniyor
Ne gerek var? Marketten al. O da yufka bu da yufka
Halamlar da komşularla toplanıp saatlerce erişte keserdi
Sonra totom ağrıyo oram kırılıyo buram bükülüo

Bari gelin kıymet bilse

Ya kv zaten niye yufka açmış ki
Bu eski toprak da beni benden alıyor
Saatlerce uğraşıyorsun, 10 dakikada yeniyor
Ne gerek var? Marketten al. O da yufka bu da yufka
Halamlar da komşularla toplanıp saatlerce erişte keserdi
Sonra totom ağrıyo oram kırılıyo buram bükülüo

Bari gelin kıymet bilse
öyle deme arada yemekteyiz yarışmasını izliyorum gırgırına.orada el açması değilse böreğin baklavan vayy haline linçleniyorsun acımasızca :KK53: :KK45:

Üşenmedim hepppsini okudum.

Kv nin evde iş yapmaması kötü biri olduğunu göstermez. Bir kere yapıp da laf işittiyse niye yapsın? En arkadaki tencerelerimi bulmuş çıkarmış demiş konu sahibi. Kadına da ortalık kurcaladığını ima eder gibi bunu nereden buldun çıkardın demiştir bence.

Diğer mesajlarını okudukça da aklıma bu geldi. Konu sahibi yaptığı yufkaya bile laf edip beğenmemiş kadın bu farkettiyse yapmaz tabi. Kocasına da aman git dışarda ye ben onun mutfağına girmem suratını çekmem gelsin kendi bildiği gibi yapsın demiştir belki.

Kv 1.5 sene çocuğuma baktı haftanın çoğu bende kaldı. Kendi evinde sofralar donatır buzluğumu o doldurmuştur makarna tarhana salça kahvaltılık reçel pekmez mantı sarma ne varsa yapar benim için ama benim evimde yemek yaptığı sayılıdır çünkü istemedim. Ben takıntılıyım biliyorum kendimi tencerenin kapağını farklı koysa istemeden suratım düşer. O da tanıyor beni sormadan yapmadı hiçbir şeyi sağolsun. O yüzden ikimiz de huzursuz olacağımıza hiç yapmasın.

Kv nin evde iş yapmaması kötü biri olduğunu göstermez. Bir kere yapıp da laf işittiyse niye yapsın? En arkadaki tencerelerimi bulmuş çıkarmış demiş konu sahibi. Kadına da ortalık kurcaladığını ima eder gibi bunu nereden buldun çıkardın demiştir bence.

Diğer mesajlarını okudukça da aklıma bu geldi. Konu sahibi yaptığı yufkaya bile laf edip beğenmemiş kadın bu farkettiyse yapmaz tabi. Kocasına da aman git dışarda ye ben onun mutfağına girmem suratını çekmem gelsin kendi bildiği gibi yapsın demiştir belki.

Kv 1.5 sene çocuğuma baktı haftanın çoğu bende kaldı. Kendi evinde sofralar donatır buzluğumu o doldurmuştur makarna tarhana salça kahvaltılık reçel pekmez mantı sarma ne varsa yapar benim için ama benim evimde yemek yaptığı sayılıdır çünkü istemedim. Ben takıntılıyım biliyorum kendimi tencerenin kapağını farklı koysa istemeden suratım düşer. O da tanıyor beni sormadan yapmadı hiçbir şeyi sağolsun. O yüzden ikimiz de huzursuz olacağımıza hiç yapmasın.
Tencere kapağı farklı olsa ne olur ki

Su anda kendi annem bizde. Salonda oturuyoruz normalde, annem orada olduğu için, eşim hep mutfakta, sandalye tepesinde. Ben ortalıklarda. Tek laf etmedi. Demem o ki, insanlık hali, olabiliyor yani.
İnanamıyorum normal biri sonunda, şok oldum konuya verilen cvplara, yok eşinle plan yap, yok fizandan mı geliyorlar, yok evde oturacak yer yok. Bilmem farkındanısınız ama eşinizin annesi babası onlar yarın kendi anne babanız gelse göndermek için plan mı yapacaksınız?

Tencere kapağı farklı olsa ne olur ki
Hiçbir şey. Yazdım zaten benimki takıntı :) Mesela kv hiç bakmaz eline geçen tencereye eline geçen kapağı koyar kendi evinde de. Ama ben rahatsız oluyorum o görüntüden.

Kendimi törpülemeye çalışıyorum bu konuda. Mesela birebir aynı tabaklarım ve bardaklarım var bir kısmında kenarda bir desen var. Desenlileri ayrı desensizleri ayrı koyarım. Halbuki tabaklar üst üste bardaklar yan yana koyulduğunda asla sırıtmaz farkedilmez çünkü aynı markanın aynı modeli. Bunu aştım mesela artık makineden alırken bakmadan koyuyorum :KK45:

Ya geçen kayınvalideler geldi. Hastayım yatıyorum diye bütün buzdolabını indirdi yıkadı.
Surat astım çünkü ben çıt sesine uyanan biriyim. O orda takır takır iş yaparken ne uyudum ne dinlendim. Geldim gittim yanına ya yapma ne gerek var pis kalsın dedim. Uyuyamayınca huyum pis napıyım.
Üzüldüm kırdım galiba ama elimde değil ya hastayım hiç yapmasa daha iyi olacak.ama o da kendince yardım etmek istedi gerek yoktu.
Kendi de rahatsız yapmaması gerekiyor yapma diyorum. Sen nasıl yapacaksın yardım ediyim diyip durdu. Anlaşamadık 😀
En son iki rafı aldım elinden bunlar da sonraya kalsın otur dinlen dedim. 😀😀
Kızmıştır karıştım diye ama napıyım uyumak istiyordum.
Geldiği gün viledayı sordu vermedim pis kalsın sen rahatsız değilsen dedim. Yok önemli değil dedi. Tamam dedim onu yaptırmadım. Buzdolabını nerden buldu anlamadım 😀😀

Ya geçen kayınvalideler geldi. Hastayım yatıyorum diye bütün buzdolabını indirdi yıkadı.
Surat astım çünkü ben çıt sesine uyanan biriyim. O orda takır takır iş yaparken ne uyudum ne dinlendim. Geldim gittim yanına ya yapma ne gerek var pis kalsın dedim. Uyuyamayınca huyum pis napıyım.
Üzüldüm kırdım galiba ama elimde değil ya hastayım hiç yapmasa daha iyi olacak.ama o da kendince yardım etmek istedi gerek yoktu.
Kendi de rahatsız yapmaması gerekiyor yapma diyorum. Sen nasıl yapacaksın yardım ediyim diyip durdu. Anlaşamadık 😀
Geldiği gün viledayı sordu vermedim pis kalsın sen rahatsız değilsen dedim. Yok önemli değil dedi. Tamam dedim onu yaptırmadım. Buzdolabını nerden buldu anlamadım 😀😀
Cidden gelinlere yaranılmıyor

Yazık yaşlı yorulmasın diye mi yoksa annenize de mi "huyunuz pis"
Mesajınız buram buram kv ye gıcık olduğunuzu hissettiriyor. Sebep: uyuyamamanız.

Kayınvalideye uyuz olduğum falan yok severim. Kayınvalidemi kırdım sanırım diye üzüldüğümü belirttim.
Ama algınız kulağınız harici başka yerinizden.
Başka iş de yaptırmadım otururken, evi süpürüp silmek istedi. Yaptırmadım.
ben uyurken gitmiş yapmaya başlamış diye anlattım. Zihniniz açık değil sanırım gidin bebeğinizi emzirin, başka yerleriniz algılamanızı sağlıyor, uykusuzluktan saracak yer arıyorsunuz.
Daha çok Sizin uyuz olacak yer aradığınız ve mutsuzluğunuzu burda tatmin etmeye çalıştığınız anlaşılıyor .

Evet anneme nazım geçer. Hastayım uyuyacağım ses yapma derim ama kaynanama diyemem evime misafir geldiği için. Net diyemediğim için de anlaşamadık.

ya bende evımde kımsenın bırseyıme karısmasını temızlemesını duzenlemesını ıstemem rahatsız olurum
hem kendı duzenım var hemde kımsenın temızlıgıne guvenmem daha cok bana ıs cıkarır gıttıkten sonra arkasından temızlerım
annemede hıc bır zaman ıs yaptırmadım hayatımın hıc bır donemınde annem benım evımde bırseyı temızlemedı duzenlemedı kayınvalıdemle zaten az gorustum ona da hıc ızın vermedım. eltılerım geldıgınde de yemekten sonra sofra kaldırırken bıle lutfen sız oturun duerun ben yaparım dıyorum esımde toplarken yardım edıyor gerekırse... ben buna razıyım bana bu daha rahat kolay gelıyor :)

ya bende evımde kımsenın bırseyıme karısmasını temızlemesını duzenlemesını ıstemem rahatsız olurum
hem kendı duzenım var hemde kımsenın temızlıgıne guvenmem daha cok bana ıs cıkarır gıttıkten sonra arkasından temızlerım
annemede hıc bır zaman ıs yaptırmadım hayatımın hıc bır donemınde annem benım evımde bırseyı temızlemedı duzenlemedı kayınvalıdemle zaten az gorustum ona da hıc ızın vermedım. eltılerım geldıgınde de yemekten sonra sofra kaldırırken bıle lutfen sız oturun duerun ben yaparım dıyorum esımde toplarken yardım edıyor gerekırse... ben buna razıyım bana bu daha rahat kolay gelıyor :)

Ben de Sevmiyorum. Şu aralar eğilemiyorum dinlenmem gerekiyor. O yüzden annem kalan bulaşıkları bulaşık makinesine diziyor. Tezgahı silmesine izin vermiyorum. Geç otur yapamazsam kalır diyorum, yaptırmıyorum .

Kayınvalideye uyuz olduğum falan yok severim. Kayınvalidemi kırdım sanırım diye üzüldüğümü belirttim.
Ama algınız kulağınız harici başka yerinizden.
Başka iş de yaptırmadım otururken, evi süpürüp silmek istedi. Yaptırmadım.
ben uyurken gitmiş yapmaya başlamış diye anlattım. Zihniniz açık değil sanırım gidin bebeğinizi emzirin, başka yerleriniz algılamanızı sağlıyor, uykusuzluktan saracak yer arıyorsunuz.
Daha çok Sizin uyuz olacak yer aradığınız ve mutsuzluğunuzu burda tatmin etmeye çalıştığınız anlaşılıyor .

Evet anneme nazım geçer. Hastayım uyuyacağım ses yapma derim ama kaynanama diyemem evime misafir geldiği için. Net diyemediğim için de anlaşamadık.
Hakaret etmeden kendinizi savuna mıyormusunuz? Şikayet ettim sizi siteye

Back