Kv cok bilmislikmi desem

Katılmıyorum. Kendi kendini yetiştirmiş, berbat ailelerden gelmiş ama kendisi çok düzgün insanlar var bu düşünce o insanlara haksızlık. Kendi kendini yetiştirebilen yetiştiriyor. Herkes illa aileden bi şey almıyor yani.
Katılmaya bilirsiniz. Benim düşüncem belli. Haksızlık olup olmamasıda çok umrumda değil. Sorunlu insanlar etrafımda istememek beni hakım.

Kimse ailesini seçemiyor evet ama evleneceğim adamın ailesini pek ala seçebilirim. Ağaç kavundan çıkmıyor kimse, illaki ailesinden birşeyler alıyor herkes.

Bu soylediklerine katiliyorum
Hele hele kafadan sakat dediğim kadının oğluyla neden evleneyim. O kadın yetiştirmedimi oğlunu. Kendisi “kafadan sakat” biri sağlıklı ve aklı başında birey yetiştiremez. Yetiştirebiliyorsa da kafası gayet iyi demektir.
Annem hadi diyelim kafadan sakat, ki bunu disardan gelin gelecek kisi veya damat gelecel kisi anlayamaz. Anlamak icin annemle cok vakit gecirmesi gerek. Annem 3 cocuk yetistirdi. Ben cok farkliyim kucuk kardesimdz oyle ama abim ayni ve hatta dahada fazlasi anneme benziyor. Saglikli bir birey degil.
Oda kendisini tedavi etmek isterse gayette eder artik eski cagda yasamiyoruz

tum bu dedıklerınızı yapmayan kaynana var mı ya :)
sanırım hepımız gecmısızdır bu yollardan
ılk sıralar ınsan sinir oluyorda
zamanla sadece kaynana degıl tum ınsanların hadsızce herseye karıstıklarını gorunce genel olarak ınsanlarda problem oldugunu anlayıp yav he he deyıp gecıstırmeyı kulaklarınızı kapatmayı ogrenıyorsunuz
Bacim benim kv yana hic skntim yok cok sukur
Sorun annem 😅
Millette kv sorunu bende anne 🤭

Katılmaya bilirsiniz. Benim düşüncem belli. Haksızlık olup olmamasıda çok umrumda değil. Sorunlu insanlar etrafımda istememek beni hakım.
Sorunlu insan istememek hakkımız elbet. Ailesi sorunlu olup kendisini yetiştirmeyi başarmış insanlardan bahsediyorum zaten sorunlu tiplerden değil.

Tabii ki. Kendileri de anneleri de asla dedikodu yapmazlar. Kahvelerini tokuştururken de asla kayınvalidelerini çekiştirmezler.
Herkes annesiyle sadece sanat, ekonomi, felsefe, bilim konuşuyor.
Mesela kendi anneleri gelinlerine hiç karışmaz, kızı gibi sever, ne yaparsa iyiliği içindir ama gelin nedense hiç bilmez kıymetini.

E deseydiniz oyuncaklarini sakliyorsunuz siz de diye. Kusura bakmayin da kavga etmeden de icinizden geleni soyleyebilirainiz. İletisim eksikligi midir başka biseymi bilmiyorum ama cevap vermemek nedir allah askina. Asiriya kacmadan verin hep cevabinı. Boyle sessiz kalmaya devam ederseniz sizi saf yerine koyan karisan eden çok olir

Allah kimsenin evladini baskasinin eline düsürmesin. Diger cocugun babasi kör mü? O nerde? Annesine diyecek bir cok Sözüm vardi da ban yemeye degmez. Allah sorsun o cocugun hakkini.

Yani diyecegim oki
Annenin tabiri caizse kafadan bozuk olmasiyla evladida oyle olacak diye bi durum yok
Bakın genetik aktarımı bildiğiniz sanıyorum.
Böyle birşeyi sizin için dilemem elbetde, ama annenizdeki bu hastalıktan ötürü sizinde risk altında olduğunuzu biliyor olmanız gerekir.
Benim birşeyim yok demekle olmuyor, yarın çıkmacağını bilemezsiniz.
Bizim sülalede tansiyon, kalp, şeker maşallah herşey var. Bende hiç biri yok, ama risk altındayım. Aman nasılsa bende yok diye salsam belki şimdiye bende de çıkacaktı bişeyler. Babamda da yoktu ama şuan çıktı mesela. Bunu bildiğim için bende yıllardır beslenmeme, sporuma vs özen gösteriyorum. Düşünmem gereken çocuklarım var.
Zaten benim kastettiğimde bu tür birşey değil. Arkadaş kv desine kafadan sakat diyebilecek kadar hadsiz. Ki öyle bir rahatsızlığı olsa kv demin şu teşhisi konmuş hatalığı var diyebilirdi bukadar üzerine gidildikten sonra. Demedi. Demekki kadını beğenmiyor. Kafa yapısını beğenmedi kadının oğlunu o kadın yetiştirdi. Karakter ilkokul çağında oturur, o yaşıda aile belirler. Sonraki konu eğitim vs. onda insan tabiki kendini geliştirir, ailesinden farklı olur. Ama ailesinden hiç birşey almaması o aileyle yaşamamış olsa bile mümkün değil, üzgünüm.

Esimin annesiyle alakasi dahi yoktur ikidebir annesi boyleyse niye evlendin demeyin sacma sapan ayrica ben annesini evlenmeden nasil taniyacagim. Ayrica cocuk bakacak pskolojide degilse benimkine de bakarim deyip durmasin.

Tabii ki. Kendileri de anneleri de asla dedikodu yapmazlar. Kahvelerini tokuştururken de asla kayınvalidelerini çekiştirmezler.
Herkes annesiyle sadece sanat, ekonomi, felsefe, bilim konuşuyor.
Evet evet.
Bizde annemle bir araya gelince günlük rutin konularımız küresel ısınma, artan kur değerleri, en son çıkan kitaplar ve yakın zamanda gezmeyi düşündüğümüz müze ve galeriler 🤪
Dedikodumu 🙈 Tövbe o da ne

Esimin annesiyle alakasi dahi yoktur ikidebir annesi boyleyse niye evlendin demeyin sacma sapan ayrica ben annesini evlenmeden nasil taniyacagim. Ayrica cocuk bakacak pskolojide degilse benimkine de bakarim deyip durmasin.
Tabii tabii hiç alakası yoktur. O beğenmediniz kv de yetiştirmedi çünkü.
Bir insanı tanımak için evlenmekmi gerekiyor? Sizinde psikolojiniz çocuk bakımı için çok uygun gelmedi bana ama neyse…

ben aynı fikirde değilim. Bi insanı ailesiyle yargılamayı büyük bi haksızlık olarak görüyorum. Kimse ailesini seçemiyor, kimse ailesinden sorumlu değil, herkes kendinden sorumlu diye düşünüyorum ben. Tabi genetik olarak geçebilecek psikolojik bi hastalık gibi durumlarda bi şey diyemiyorum.

Elbette ki kimse ailesini seçemiyor ama çocuk ailelerinin yetiştirmesinin ürünüdür. Ailesinden tamamen zıt kaç kişi tanıdınız bu güne dek? Görüyorum forumda annesi şöyle babası şöyle sayıp dökülüyor e kocayı da aynı anne baba yetiştirmiş, bu zamana gelmesine yardım etmiş, kocası çoğu şeyi anne babasından öğrenmiş. Aynı şekilde şöyle kötü çocuk bakıyor böyle çocuk bakıyor yazılıyor e o kötü bakılan çocuk büyümüş kişi de onu eş olarak seçmiş. O kadar kötü çocuk yetiştiriyorsa kişi öyle yetişmiş biriyle neden evlenmeyi seçmiş?

14 aylikken emzirme artik sen kocaman oldu bu diyor 2 yasina kadar emzirecegim. Diyorum bunu bilr. Uzatti gorumcem ve kocasi var daha emziriyo cocugu dedi utandim enistemden.
Emzirmekten niye utanıyorsunuz, mahrem bir durum mu ki, enişte bilse ne olacak? 🤦🏻‍♀️

Tabii tabii hiç alakası yoktur. O beğenmediniz kv de yetiştirmedi çünkü.
Bir insanı tanımak için evlenmekmi gerekiyor? Sizinde psikolojiniz çocuk bakımı için çok uygun gelmedi bana ama neyse…
Sen bence yorum yapmak icin yorum yapma sacma sapan. Ben annesini taniyamazdim yazdim esimi degil. Kayinvalidenle sana mutluluklar:)

Elbette ki kimse ailesini seçemiyor ama çocuk ailelerinin yetiştirmesinin ürünüdür. Ailesinden tamamen zıt kaç kişi tanıdınız bu güne dek? Görüyorum forumda annesi şöyle babası şöyle sayıp dökülüyor e kocayı da aynı anne baba yetiştirmiş, bu zamana gelmesine yardım etmiş, kocası çoğu şeyi anne babasından öğrenmiş. Aynı şekilde şöyle kötü çocuk bakıyor böyle çocuk bakıyor yazılıyor e o kötü bakılan çocuk büyümüş kişi de onu eş olarak seçmiş. O kadar kötü çocuk yetiştiriyorsa kişi öyle yetişmiş biriyle neden evlenmeyi seçmiş?
Yok yok o eş aileden asla birşey almamıştır
Hata doğduğu günden beri yatılı okuyup hep kendini geliştirmiştir
Yersen…
Çok insan tanıdım, ama şu çocuk o aileden nasıl çıktı dediğim insan sayısı iki elin parmağı kadar ancadır. Ha o aileden nasıl çıktı derken buda hep pozitif anlamda değil. Malum alimden zalimde doğabiliyor.

X