Ne alaka hanfendi ben sadece konu açarken bir detayı yazmamışım ama kimse de sormamış ödediniz mi diye. Ödedim ben borcumu çok şükür. Kimseye inandırmak zorunda değilim yalan borcum yok
Size bu kadar tepki gösterilmesi nedeni aslında bir önceki konunuz. Yani elbette ödemiş olabilirsiniz ve 150.000 e ev almış olabilirsiniz. Ama önceki konudaki düşünceleriniz insanları öfkelendiriyor.
Bir önceki konunuzda olay borcunuzun olması değildi. Görümceniz kendi isteğiyle eşinize borç vermiş ne güzel. Kardeşiniz bunu elinden geldiğince de ödüyordu zaten o da çok güzel ama inanılmaz olan sizin bu konuya bakış açınızdı. Yok asgari ücretiz yok tek maaşız be olur ödemesek birkaç ay diyordunuz. Eşinize ödediği için baskı yapıyordunuz zor geçiniyoruz ödeme diye. İnsanlar size yol gösterdi, düğün altınlarını verin dediler. Siz yok öyle altın dediniz. Bu konuda bakıyoruz ki varmış. Birikimim var dediniz, ondan verin dediler. Siz ben bekarken biriktirdim niye görümceme vereyim kendi paramı dediniz. İşe gir dediler, buna da ben istiyorum ama çocuk için eşim istemiyor dediniz. Yahu borcu olan, tek asgari maaşlı çalışan bir aileyken ne çocuğu?
Yani insanlar sizin borcunuza sadık olmadığınızı, bunu da içsel olarak görümceniz zengin diye (4 köpek bakıyor durumu iyi dediniz) düşünerek içselleştirdiğini bildiklerinden öfkeliler. Birinin borcu varken, borçlu olduğu kişi iyi durumda paraya ihtiyacı yok diye her şeyinden kısıp borcunu ödemiyorsa orada bir sorun vardır. Böyle insanlar ister borcunu ödemesin tatile gitsin, ister mal mülk edinsin, isterse basit bir sigara alsın hepsi aynı şey. Borç varsa hayatta kalmanızı sağlayan temel ihtiyaçlar dışında -sigara da dahil- bir şey alınca insanlara batar.
Siz ödemişsiniz borcu da kaç ay geçti. Kadın o parayla dolar almış olsa büyük zararda. Hadi onu sallamaz diyelim de sizin ‘geçinemiyoruz’ diye kocam birkaç ay ödemesin demenizi duysa size böyle davranması çok çok normal. Benim de yengem kardeşime böyle dese şirret paragöz şırfıntı gözüyle bakarım açıkçası
borcu olup da her şeyinden kısıp ödemeyen herkese o gözle bakarım. Borç, basit bir şey değil.
Yani herkesin size karşı gruplaşmasının nedeni aylar önce sıkıştık diye borcunuzu ertelemeye çalışmanız. Bir daha borç alırsanız lütfen ertelemeyi ya da ödememeyi düşünmeyin. Yeni eviniz hayırlı olsun :)