- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
ben hepsini deneyimlemiş bir anne olarak söylüyorum yine de en iyisi kreş. bazen bilimsel açıklamalardan ziyade ülkenin ve ailenin şartları neyi gerektiriyorsa ona uyum sağlamak gerekli. aksi yıpratıcı oluyor aile ve çocuk için.Google genel alıntı...yapılan araştırmalar, çocukların kreş veya anaokuluna gönderilmesinin çocuğun gelişiminde yararlı olduğunu ve kreşe göndermede en ideal dönemin 4 yaş olduğunu ortaya çıkartmıştır.
Ben de 2 yıl sonunda bakıcıya bırakmaktansa krese bıraktım ve ise başladım. Pişmanım. Babaanne anneanne vb olsaydı 3.5, 4 yasa kadar kreşe göndermezdim. Araştırmalar da bu şekilde sonuçlar veriyor zaten.
Psikoloji sitesinden alinti...Çocuğunuz bu dönemde, diğer çocuklarla etkileşime girer ve etkileşim halinde oyun oynamayı deneyimler. 3 yaş; şart olmamakla birlikte kreşe başlama yaşı olarak uygundur. Ancak; tam gün kreş zorlayıcı olabilir. 4 yaşından itibaren ise pek çok çocuk kreşe rahatlıkla uyum sağlayabilir.
Haber sitesinden alıntı...çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Runa İdil Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların kreşe gönderilme yaşının çok önemli olduğunu söyledi.
Kreş için uygun dönem belirlenirken çocuğun kişilik ve gelişimi ile ona bakan anne-baba ya da bakıcının kişilik yapılarının ve koşullarının da göz önüne alınması gerektiğini belirten Uslu, “Çocukların normal koşullarda 3- 3.5 yaşında kreşe başlaması uygundur.
bakan babanne anneanne de olsa onların nazlarıyla sorunlarıyla uğraşmaktansa kreşte kafa rahat oluyor.en azından benim için öyle.