• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben şimdi ne yapayım ?

Yooo, can sağlığınızı düşünmeyen biri ne derece mükemmel olabilir? Anası covidse ne olacak? Bebeği komşu komşu gezdirmiş bir de. Bu insanlar ne zaman anlayacaklar, ev ahalisinden biri entübe olunca falan mı?
Birinize bir şey olsa Allah korusun, yine de eşim çok iyidir mi diyeceksiniz? Bu işlerin şakası olmaz.
Daha geçen hafta kuzeni öldü düşün durumu

Ne olay oldu bilmiyorum ama sizi bastirmislar. Asil onlarin sizi huzursuz etmemek icin caba gostermesi gerekiyor. Cocugunuz ile ilgili soylediginiz seyler susulacak seyler degil. Asil onlar torunlarini bir daha gormek istiyorlarsa kurallariniza uyacaklar.
Daha bu düzelmiş halleri biliyor musun ben geçen sene delirince biraz toparlandılar

Ooo bunlar hiç anlamayan kısımdan. Geçmiş olsun, evden biri vefat etse yine anlamayacaklar. Çoook tehlikeli valla.
İşte evlendiğiniz insanın ailesinin nasıl insanlar olduğunun önemi.
Birde covid kapmadılar ya hayret birşey

Herkese merhabalar
Geçen cumartesi ailemizin yanına yıllık izne geldik . Şuan Kv evindeyiz . Oğlum 20 aylık geçen sene tam bu zamanlar yine izindeydik . Kv ve görümcemin benim dedikodumu yaptıklarını yakalamıştım sonra olaylar çok büyümüş benim aileme kadar sıçramış eşimle boğaz boğaza gelmişti. Bu sene daha temkinli davranıyorum her duruma ani cvp vermiyorum vs . Mesela geldiğimiz gün kv kahvaltı masasında oğlum çay bardağını istiyor diye gidip çay doldurdu içine de 2 şeker atıp çocuğa içirdi sustum kp sürekli elinde sigara çocuğu kucağına alıyor içimden sus diyorum sus kavga çıkmasın çünkü geçen kavga sebebi de oğlumdu . Dün çarşıda 1 saat işimiz vardı oğlumu kv ye bıraktık eşim çok ısrar etti bırak bırak diye . Akşam kv anlatıyor komşu ile bahçede karşılaşmışlar çocuğu kucağına almış eve kadar çıkarmış sevmiş vs yine sus dedim kendi kendime içimden dua okuyorum ağzından birşey kaçmasın göz yumdum . Sabah kahvaltı bitti kv ben sağlık ocağına ilaç yazdırmaya gidiyorum diye gitti . Geldi ki boğazı ağrıyormuş öksürmeye de başladı . Dedim ki doktor sana ilaç mı verdi şimdi senden nasıl test yaptır demedi dedim kalp atışlarım inanılmaz yükseldi . Soğuk su içtim ondan dedi . Sonra oğlumu yatırmaya odaya geldim eşimde arkamdan geldi dedim ki ya bu ne sorumsuzluk? Tartıştık daha annesini koruyor kalp atışlarım hala öyle yüksek ki . Çocuğu kucağına aldı sabah saatlerce insan düşünmez mi acaba bulaşmış olabilir mi diye ? Herşeyi geçtim boğaz enfeksiyonu oldum hadi çocuğu öpmeyeyim demez mi ya delireceğim artık . Bu arada asla dikkat edilmiyor evde maske yok dışarıdan gel el yıkama yok . Bugün üniversiteden arkadaşlarıma kahve sözü vermiştim 2 saat sadece aylardır kendim için birşey yapmadım . Kavga etmemek için kendimi tutuyorum eşimin ve ailesinin boğazına yapışmak istiyorum bıktım çünkü bu ailenin cahilliklerinden 🤦🏻‍♀️
Bir ortanız yok mu? Bu kadar saçmalığa susmak ya da boğaz boğaza gelmek dışında bir seçeneğiniz?? Mesela güzellikle söylenebilecek şeyler bunlar. Ben büyüklerimin saçmasapan "biz veriyoduk size hiçbişey olmadı bak" gibi diretmelerine söylemekten dilimde tüy bittiğinde, "son kontrolde doktora sordum bunu kesinlikle vermeyin dedi" gibi cimleler kuruyorum ve izin vermiyorum. "Annecim doktor şeker ve çay kesinlikle vermeyin dedi", "Babacım doktor Ali sigaralı ortamda bulunmasın dedi" gibi söyleme teknikleri var kavga etmeden. Hastalığa gelince tabi bunların hepsini zaten onların düşünmesi lazım ama düşünmüyorlarsa da yine uyarabilirsiniz. Anne Ali hastalanınca çok zor atlatıyor biraz mesafe koyarsan sevinirim gibi. Yani illaki boğazlamanız gerekmez bunları güzel bi dille ifade edebilir karşılığını da uyumla alabilirsiniz.

Bu msj tam bizim durum işte . Eşim geçen sene olay bitip biz eve dönerken dedi ki zaten kaç gün görüyorsunuz ki birbirinizi sen haklısın ama sus lütfen dedi
Ben sizi de esinizi de cok iyi anliyorum. Erkekler huzursuzluk ciksin istemiyolar. Biz kadinlar kurallarimiz dogrultusunda yasamak istiyoruz. Bence esinizle agzinizin tadi bozulmamasi icin ailesini senede 1 hafta kadarcik idare edeceksin. Zaten kendi hayatinizda eminim ki esiniz siz ne derseniz oyle yapiyodur. Yani oyle sezdim insallah oyledir. :)

Bir ortanız yok mu? Bu kadar saçmalığa susmak ya da boğaz boğaza gelmek dışında bir seçeneğiniz?? Mesela güzellikle söylenebilecek şeyler bunlar. Ben büyüklerimin saçmasapan "biz veriyoduk size hiçbişey olmadı bak" gibi diretmelerine söylemekten dilimde tüy bittiğinde, "son kontrolde doktora sordum bunu kesinlikle vermeyin dedi" gibi cimleler kuruyorum ve izin vermiyorum. "Annecim doktor şeker ve çay kesinlikle vermeyin dedi", "Babacım doktor Ali sigaralı ortamda bulunmasın dedi" gibi söyleme teknikleri var kavga etmeden. Hastalığa gelince tabi bunların hepsini zaten onların düşünmesi lazım ama düşünmüyorlarsa da yine uyarabilirsiniz. Anne Ali hastalanınca çok zor atlatıyor biraz mesafe koyarsan sevinirim gibi. Yani illaki boğazlamanız gerekmez bunları güzel bi dille ifade edebilir karşılığını da uyumla alabilirsiniz.
Aynen bence de tatli dil yilani deliginden cikarir. Ama karsidaki ailede cirkeflesebilecek seviyedeyse bilmiyorum. Mesela ben hamileyim simdiden annem diyor ki "sen de amcanin gelinleri gibi cok bilmislik yapma cok sakınma" diyorum annecim bu bilmislik veya sakinma degil. Artik biz yeni nesil anneler cok daha fazla bilgiye erisiyoruz ve kendimizi bilinclendirip ona gore cocuga yaklasiyoruz. Annemin de dedigi "tmm tmm ama bizi rahat birak severken bari" 😂😂

Ben geçen sene böyle bir sinir krizi geçirdim hala etkileri devam ediyor ne yazık ki
Eşiniz ya uyaracak ya da siz uyaracaksınız çocuk sağlığı herşeyden önemli insanların bu cahillik olayına bu kadar takılmasını sevmiyorum şu devirde kendini geliştirememek kendi üşengeçliği.

benım cahil kaynana olsa birrrrşşşşeeeyyyy olmaz derdi ,

senın yaşadıgın siniri tahmin edebiliyorum , hatta içimde yaşıyorum bileee ,

çünkü benım eşimde en az eşin kadar vurdumduymazdır ,

Aynen bence de tatli dil yilani deliginden cikarir. Ama karsidaki ailede cirkeflesebilecek seviyedeyse bilmiyorum. Mesela ben hamileyim simdiden annem diyor ki "sen de amcanin gelinleri gibi cok bilmislik yapma cok sakınma" diyorum annecim bu bilmislik veya sakinma degil. Artik biz yeni nesil anneler cok daha fazla bilgiye erisiyoruz ve kendimizi bilinclendirip ona gore cocuga yaklasiyoruz. Annemin de dedigi "tmm tmm ama bizi rahat birak severken bari" 😂😂
Valla ben bebeğimi insanlardan sakınmam sevme falan konularında (tabi bildiğim insanlardan bahsediyorum) ama konu zararlı şeyler yedirip içirmek veya sağlık olursa kimseyi tanımam yani gereken uyarıyı yaparım ama güzel bir şekilde yaparım. Mesela teyzem ben yemeğini yedirirken eline oyuncak vermişti yemiyo diye. Hemen "teyzeciğim biz yemek yerken oyuncak oynamıyoruz çünkü Ali'nin dikkatini dağıtıyor" diyerek oyuncağı alıp uzaklaştırması için tekrar teyzeme vermiştim. Ki bu kadın 4 torun büyütmüş biri. Ha öylemi tamam o zaman diyip aldı götürdü yani bunda bişey yok ki. İlla bunları tavırlı söylemek de gerekmiyor. Anlatarak izah edilerek söylenebilir.

Belki adam anne babasina saygisizlik yapmak istemiyofur, kalacagimiz kac gun huzursuzluk cikmasin diye . Ama kesinlikle tatli dille uyarmali. Hos kiziyla gelininin dedikodusunu yapan bi aile, yani oglu uyarsa gelin dolduruyor diye cirkeflesebilirler..
Tatlı dille anlayan insanlara mı benziyorlar hanım efendi. Benim bebeğimin yanında sigara içenin alnını karışlarım. Kusura bakmasın kimse. Bu konuda saygı duymak çok komik. Gelinine bebeğine saygı duymayan sağlığını hiçe sayan insanlara mı saygıdan bahsediyorsunuz.

Son düzenleme:
Valla ben bebeğimi insanlardan sakınmam sevme falan konularında (tabi bildiğim insanlardan bahsediyorum) ama konu zararlı şeyler yedirip içirmek veya sağlık olursa kimseyi tanımam yani gereken uyarıyı yaparım ama güzel bir şekilde yaparım. Mesela teyzem ben yemeğini yedirirken eline oyuncak vermişti yemiyo diye. Hemen "teyzeciğim biz yemek yerken oyuncak oynamıyoruz çünkü Ali'nin dikkatini dağıtıyor" diyerek oyuncağı alıp uzaklaştırması için tekrar teyzeme vermiştim. Ki bu kadın 4 torun büyütmüş biri. Ha öylemi tamam o zaman diyip aldı götürdü yani bunda bişey yok ki. İlla bunları tavırlı söylemek de gerekmiyor. Anlatarak izah edilerek söylenebilir.
Sizin teyzeniz anlayis gostermis cok guzel ama maalesef gostermeyenler de var. Ama bildigini tatli dille soylemekten insan cekinmemeli.

Tatlı dille anlayan insanlara mı benziyorlar hanım efendi. Benim bebeğimin yanında sigara içenin alnını karışlarım. Kusura bakmasın kimse. Bu konuda saygı duymak çok komik. Gelinine bebeğine saygı duymayan dağlığını hiçe sayan insanlara mı saygıdan bahsediyorsunuz.
Dedim zaten cirkeflesebilir diye. Ben genel olarak yorumluyorum. Zor bi durum yani. Allah yardimcisi olsun.

Adam ne yanlış olsa sırf ailesi diye susuyor ya buna saygı diyorlar birde düşünebiliyor musun ? Ben kendi ailemden birisi de aynı şeyi yapsa aynı tepkiyi veririm . Birde bunlar nasıl hala covid olmadılar bu nasıl bir şans ?
Dedim ya sorun ne Kv ne KP sorun eşin.

Sizin teyzeniz anlayis gostermis cok guzel ama maalesef gostermeyenler de var. Ama bildigini tatli dille soylemekten insan cekinmemeli.
Bence söyleme şekli ve izah önemli böyle konularda. Sonuçta çocuğumu en iyi ben tanıyorum oyuncak oynarken asla bir lokma dahi yemeyeceğine eminim. Çocuğumu ayda yılda bir gören bi insan neyin nasıl olduğunu bilemez ki.

Sigara ve şeker konusu tartışmaya kapalı zaten ama şurada seni uyarayım sigara içilen ortamdan bebeğimi alır giderim isterse feriştahı gelsin.
Kv de baktın olmuyor 1 hafta değil 2 gün gidip kalacaksın.
Hem daha değerli olursun hem de yüz göz olmamış olursun.

Herkese merhabalar
Geçen cumartesi ailemizin yanına yıllık izne geldik . Şuan Kv evindeyiz . Oğlum 20 aylık geçen sene tam bu zamanlar yine izindeydik . Kv ve görümcemin benim dedikodumu yaptıklarını yakalamıştım sonra olaylar çok büyümüş benim aileme kadar sıçramış eşimle boğaz boğaza gelmişti. Bu sene daha temkinli davranıyorum her duruma ani cvp vermiyorum vs . Mesela geldiğimiz gün kv kahvaltı masasında oğlum çay bardağını istiyor diye gidip çay doldurdu içine de 2 şeker atıp çocuğa içirdi sustum kp sürekli elinde sigara çocuğu kucağına alıyor içimden sus diyorum sus kavga çıkmasın çünkü geçen kavga sebebi de oğlumdu . Dün çarşıda 1 saat işimiz vardı oğlumu kv ye bıraktık eşim çok ısrar etti bırak bırak diye . Akşam kv anlatıyor komşu ile bahçede karşılaşmışlar çocuğu kucağına almış eve kadar çıkarmış sevmiş vs yine sus dedim kendi kendime içimden dua okuyorum ağzından birşey kaçmasın göz yumdum . Sabah kahvaltı bitti kv ben sağlık ocağına ilaç yazdırmaya gidiyorum diye gitti . Geldi ki boğazı ağrıyormuş öksürmeye de başladı . Dedim ki doktor sana ilaç mı verdi şimdi senden nasıl test yaptır demedi dedim kalp atışlarım inanılmaz yükseldi . Soğuk su içtim ondan dedi . Sonra oğlumu yatırmaya odaya geldim eşimde arkamdan geldi dedim ki ya bu ne sorumsuzluk? Tartıştık daha annesini koruyor kalp atışlarım hala öyle yüksek ki . Çocuğu kucağına aldı sabah saatlerce insan düşünmez mi acaba bulaşmış olabilir mi diye ? Herşeyi geçtim boğaz enfeksiyonu oldum hadi çocuğu öpmeyeyim demez mi ya delireceğim artık . Bu arada asla dikkat edilmiyor evde maske yok dışarıdan gel el yıkama yok . Bugün üniversiteden arkadaşlarıma kahve sözü vermiştim 2 saat sadece aylardır kendim için birşey yapmadım . Kavga etmemek için kendimi tutuyorum eşimin ve ailesinin boğazına yapışmak istiyorum bıktım çünkü bu ailenin cahilliklerinden 🤦🏻‍♀️
Ben de başta siz gibiydim eşimin ailesi hayvancılıkla uğraşıyor çoğu zaman hayvanın içinden çıkıp bi elini yüzünü yıkıyorlar, duş almak yok, bekar kyınlarım var işten geliyorlar benim kızı direk kucağına alıyorlar, ev zaten pislik götürüyor ne bsnyo ne tuvalet yıkamak yok dediğim gibi başlarda kriz geçiriyordum ama artık takmıyorum takınca baktım bana zarar çocuğunda bağışıklığı gelişsin diyorum napim🤣

Back