• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben simdi nasil davranacagim?

Aman Yarabbim bu ne..kaynın ateşe yürüyor resmen ve bütün aileyi sarar bu ateş. Bu nasıl zihniyet.
Malesef ve inanin kaynim avrupada dogmus büyümüs tahsilli bir insan yanlis anlamayin kimseyi yadirgamiyorum ama bize cok ters zihniyetler
Nereden buldu bu aileyi anlamadik

Önceki mesajlarimda birazini aciklamistim aslinda yine yazayim
Toplamda ailecek 4 görüsme oldu ve her zaman haremlik selamlik oturduk benim kaynimla iletisimime hic bir zaman birebir sahit olmadi

Kaynima bir abla gibi yaklasirim evet ama asla laubali olmam öpme dokunma sarilma gibi seylerim yoktur
Genel olarak dokunarak iletisim kuran bir insan diilim zaten.
Ve inanin bu sürecte hicbir seye karismadim şu da şöyle olsun demedim hiç .
Sadece evde yapilan hazirliklara yardim ettim. Hatta cogunu kendim hazirladim hediyeleri paketledim fln ama asla kendimi ortaya atmadim ben yaptim ettim diye
Kaynim da söylemis olamaz o hazirliklari istemeye gidecegimiz gün gördü zaten
Kiz orda da söylemis ben esimi kiskanabilirim bu cok normal demis yengesiyle samimi olmasin demis
Kizin babasi da onaylamis hatta kizini
Yengesiyle görüsmesinler bize ters bunlar demisler
Siz kaynınızla birarada bile durmamışsınız ve olay buralara gelmiş, gerçekten çok değişik düşünce yapıları varmış. Bana kalırsa fazla hatta aşırı muhafazakar oldukları için sizinle nişanlısının görüşmemesini belirtmek istemiş ama üslubu çok yanlış olmuş. Bu saatten sonra soğuduğunuz için görüşmeyi istememek de haklısınız ama düğünlerine falan eşinizle gidin görevinizi yapın, eşinizi tek bırakmamış olursunuz. Zaten o zihniyettelerse düğünleri de haremlik selamlık olarak yapılır, rahatsız olacağınız bir durumla karşılaşmazsınız. İlerde de eşiniz size düğüne gidemedim diye dert yanamaz.

Şok üstüne şok valla kaynınızının yaşayacak şeyleri var demek ki bırakın yaşansın umarım çocuk felan evlilikleri oturmadan olmaz her ihtimale karşın bir yavru ziyan olmasın

Malesef ve inanin kaynim avrupada dogmus büyümüs tahsilli bir insan yanlis anlamayin kimseyi yadirgamiyorum ama bize cok ters zihniyetler
Nereden buldu bu aileyi anlamadik
Yapacak hiç bişey yok maalesef. Siz asla görüşmeyin. Kim ısrar ederse etsin. Geri kalanlar da ne yaparsa yapsın

Siz kaynınızla birarada bile durmamışsınız ve olay buralara gelmiş, gerçekten çok değişik düşünce yapıları varmış. Bana kalırsa fazla hatta aşırı muhafazakar oldukları için sizinle nişanlısının görülmemesini belirtmek istemiş ama üslubu çok yanlış olmuş. Bu saatten sonra soğuduğunuz için görüşmemek istemek de haklısınız ama düğünlerine falan eşinizle gidin görevinizi yapın, eşinizi tek bırakmamış olursunuz. Zaten o zihniyettelerse düğünleri de haremlik selamlık olarak yapılır, rahatsız olacağınız bir durumla karşılaşmazsınız. İlerde de eşiniz size düğüne gidemedim diye dert yanamaz.
Keske gercekten muhafazakar olsalar da saygi duysam
Inanin gercekten dinini yasayan insana sonsuz saygim var
Konuyu baska yere cekmek istemiyorum ama kendisi zaten instagramda boy boy pozlar veriyor herkese acik 1000 takipcili hesabi var
Kendi kuzeninden ve teyzesinden nisanlisini kiskanmiyor onlarla samimi olabilirmis
Tek sorun benim malesef

Siz kaynınızla birarada bile durmamışsınız ve olay buralara gelmiş, gerçekten çok değişik düşünce yapıları varmış. Bana kalırsa fazla hatta aşırı muhafazakar oldukları için sizinle nişanlısının görülmemesini belirtmek istemiş ama üslubu çok yanlış olmuş. Bu saatten sonra soğuduğunuz için görüşmemek istemek de haklısınız ama düğünlerine falan eşinizle gidin görevinizi yapın, eşinizi tek bırakmamış olursunuz. Zaten o zihniyettelerse düğünleri de haremlik selamlık olarak yapılır, rahatsız olacağınız bir durumla karşılaşmazsınız. İlerde de eşiniz size düğüne gidemedim diye dert yanamaz.
Ben aşırı muhafazakar insanlar gördüm ama hiçbiri bu kafada değildi. Bu başka bişey.

Birde Avrupa’da doğmuş büyümüş demişsiniz yanlış anlaşılmak istemem ama yurtdışında doğup büyüyenler ya çok dindar aşırı muhafazakar yada aşırı rahat avrupalı gibi oluyorlar. Normaline pek rastlamadım yani hep uçarı tiplerdi gördüklerim, benim gördüklerimde aşırılık var genel olarak.

Birde Avrupa’da doğmuş büyümüş demişsiniz yanlış anlaşılmak istemem ama yurtdışında doğup büyüyenler ya çok dindar aşırı muhafazakar yada aşırı rahat avrupalı gibi oluyorlar. Normaline pek rastlamadım yani hep uçarı tiplerdi gördüklerim, aşırılık var genel olarak.
Kaynim kesinlikle muhafazakar bir insan diil
Inanin gayet acik görüslü, sosyal, kültürlü bir insan
Asiri uclarda yasamaz
Ama bu kizi buldugunda biz de sasirdik

Konuyu baska yere cekmek istemiyorum ama kendisi zaten instagramda boy boy pozlar veriyor herkese acik 1000 takipcili hesabi var
Kendi kuzeninden ve teyzesinden nisanlisini kiskanmiyor onlarla samimi olabilirmis
Tek sorun benim malesef
Sizi kişisel olarak kıskanmış gibi. Hani en iyi o olmak istemiş.Belki kaynınız yengem soyle ıyıdır dedi bır seyelr anlattı. Kayınvalıdeniz örnek gösterip övdü sizi. Kıskanç bir insana da bu yeter. Baştan sizinle görüşmeyi kesmek ıstrmiş gibi.O değilde hadi o yaptı ailesi ne cesaret boyle bir konuyu konusabiliyor büyük bir konu haline getirebiliyor pes.. Yüz yüze bakabiliyorlar demekki bundan sonrası ıcın iyi olur ınsallah her sey.

Tek sorun benim malesef
Zaten bu davranışları aslında muhafazakarlık da değil de konuyu farklı yere çekmek istemedim bende. Muhafazakarlığın arkasına saklanıp insanlara iftira atmak asıl günah olan.İnsanın niyeti düzgünse kuzenden yengeden kısacası aileden kıskanmaz zaten, en güzeli düğünde cenazede bayramda kısacası özel günlerde görüşüp normal zamanlarda hiç muhatap olmamak.

Zaten bu davranışları aslında muhafazakarlık da değil de konuyu farklı yere çekmek istemedim bende. Muhafazakarlığın arkasına saklanıp insanlara iftira atmak asıl günah olan.İnsanın niyeti düzgünse kuzenden yengeden kısacası aileden kıskanmaz zaten, en güzeli düğünde cenazede bayramda kısacası özel günlerde görüşüp normal zamanlarda hiç muhatap olmamak.
Bu hamur çok su götürür inanin da burada yazilmiyor iste. Artik ne olacaksa hayirlisi olsun

Şok üstüne şok valla kaynınızının yaşayacak şeyleri var demek ki bırakın yaşansın umarım çocuk felan evlilikleri oturmadan olmaz her ihtimale karşın bir yavru ziyan olmasın
Ben kaynimi biraktim zaten ne yasarsa yasasin umrumda diil
Eskiden olsa üzülürdüm ama kendini ve ailesini düsnmeyeni ben hic dusunmem
Bakiyorum da ben bile onun ailesini ondan cok sahiplenmisim

Bu hamur çok su götürür inanin da burada yazilmiyor iste. Artik ne olacaksa hayirlisi olsun
Aynen öyle, bence yukarıda bir arkadaşın dediği gibi kişisel olarak sizi kıskanmış gibime geldi. Kv niz yada aileden birileri sizi övdüyse kaynınız da sizi övdüyse kıskanıp baştan sizi uzaklaştırmak istemiş olabilir.

Zamana bırak, nasılsa ortalık karısırken haberiniz oomamış ne diye simdi olsun ki? Çekilin köşenize ve mutluluklar dileyin, bazen gerçekten olgun olmak özünde sessizliği ve içe atmayı barındıra biliyor. Insan bu, elbet onun da çıkaracaģı dersler de vardır, kimbilir belki gelor sdnden özür diler.

Aynen öyle, bence yukarıda bir arkadaşın dediği gibi kişisel olarak sizi kıskanmış gibime geldi. Kv niz yada aileden birileri sizi övdüyse kaynınız da sizi övdüyse kıskanıp baştan sizi uzaklaştırmak istemiş olabilir.
Bütün mesajlari okuyamadim
Ama cevremden de o yorumlari duydum
Ben yurtdisina gelin geldim
Ve buraya hemen ayak uydurdum dilini ögrendim aileyle cevreyle kaynastim yanlis anlamayin kendimi övmek icin söylemiyorum ama cevremdekiler neden bu yorumu yapti onu belirtmek icin anlatiyorum
Esimin ailesi beni cok sever ben de onlari severim teyzeleri dayilari herkesle cok iyi anlasiriz sagolsunlar kötülüklerini görmedim ve ben de kötülük dusunmedim hic.
Kayinvalidemle arada sürtüsmeler olsa da genel anlamda iyi anlasiriz
Acaba dediler senin ailedeki yerini mi kiskandi ama keske böyle iftira atmasaydi inanin ben merakli diilim ilk sirada olmaya hatta yoruluyorum kalabalik aileden
Gelseydi de o olsaydi birinci sirada yükümü paylassaydi dert ortagim olsaydi

O bu planlari yaparken arkamdan iftira atarken ben de internetten ona hediye seciyordum nisan oldu diye onu evimize davet edecektik

Esim de o kadar heyecanliydi ki kardesi evleniyor diye
Ben o kiza isterse abi olurum diyordu

Zamana bırak, nasılsa ortalık karısırken haberiniz oomamış ne diye simdi olsun ki? Çekilin köşenize ve mutluluklar dileyin, bazen gerçekten olgun olmak özünde sessizliği ve içe atmayı barındıra biliyor. Insan bu, elbet onun da çıkaracaģı dersler de vardır, kimbilir belki gelor sdnden özür diler.
Keske haberimiz olmasa ama bi olay oldugunda ilk bizi ariyorlae gelin bu isi cozelim diye
Keske o zaman yaptiklari gibi simdi de haber vermeseler

Sizi kişisel olarak kıskanmış gibi. Hani en iyi o olmak istemiş.Belki kaynınız yengem soyle ıyıdır dedi bır seyelr anlattı. Kayınvalıdeniz örnek gösterip övdü sizi. Kıskanç bir insana da bu yeter. Baştan sizinle görüşmeyi kesmek ıstrmiş gibi.O değilde hadi o yaptı ailesi ne cesaret boyle bir konuyu konusabiliyor büyük bir konu haline getirebiliyor pes.. Yüz yüze bakabiliyorlar demekki bundan sonrası ıcın iyi olur ınsallah her sey.
Mesajinizi simdi okudum.. yazmayayim diyorum ama aile bu kiskanclik durumunu dine baglamis
Dinimizde de var demisler.
Bi erkegin 4 esi oluyor ya hani o eslerde birbirini kiskaniyormus..
yani bunu yazmak istemiyordum ama mecbur kaldim artik.
Yani verilen örnek bile normal diil
Kardesim ben senin kizinin üstüne kuma mi geliyorum tövbe tövbe
Ben evli barkli kadinim damadinin abisinin esiyim ötesi mi var

Lütfen kimse beni yanlis anlamasin dini bir yorum yazmasin konunun oraya gitmesin istemiyorum
Sadece ailenin neden kizlarinim arkasinda durdugunu aciklamak icin yazdim

Keşke kayniniz nişanlısı ile yaşadığı bu meseleyi hiç aileye dillendirmese ...sizin hiç haberiniz bile olmasaydı ...şimdi nasıl yüz yüze bakılacak?? Kayniniz kızın bu iftirası ile nişanı atmış ...ortalığı birbirine katmış şimdi ne değişti de evleniyor kızla? Bari kız ile barisinca size gelip o dönem ayrılma konularinin başka bir meseleden kaynaklandığını ...sizinle ilgili bir durumun olmadığı yönünde bir açıklama yapsaydı

Keşke kayniniz nişanlısı ile yaşadığı bu meseleyi hiç aileye dillendirmese ...sizin hiç haberiniz bile olmasaydı ...şimdi nasıl yüz yüze bakılacak?? Kayniniz kızın bu iftirası ile nişanı atmış ...ortalığı birbirine katmış şimdi ne değişti de evleniyor kızla? Bari kız ile barisinca size gelip o dönem ayrılma konularinin başka bir meseleden kaynaklandığını ...sizinle ilgili bir durumun olmadığı yönünde bir açıklama yapsaydı
Keske sdece aileye söyleseydi de unutsaydik
Söylemedigi anlatmadigi kimse kalmadi ki ne akraba ne es dost ne arkadas
Herkese anlatti
Benim ailemi istemeyeni ben hic istemem
Yengemi abimi istemeyen kiz bana gelmesin zaten falan filan bir sürü bos laf
Bos laf diyorum cünkü hepsi yalanmis
1 ayda ne oldu da bu hale geldi biz de anlamadik

Back