ben ne yapmalıyım? yanlış nerede ?. borçlar, işsiz eş, içki, sorunlu sözde aile...

sana bırsey deyımmı aslında sen cok sanslısın nuye mı cunku meslegınde varmıs ıyı kotu ayakta durabılırsın evın gecımınıde sen sırtlanıyosun ona ne gerek var yaa bence adam olmassa bırak en azından aksmları eve gıttıgınde kafan rahat olur paranı ıstedıgın gıbı kullanırsın mutlu olursun bencee ama bole gıderse senın psıkolojın alt ust olur

kurstan eve gidince adam akıllı konuşmayı düşünüyorum. bakalım derdi ne. ne yapmaya çalışıyor.
pişman olduğumun bugün kesin ve net bir şekilde farkına vardım. ailemi dinlemediğim için çok pişmanım. eşimi çok seviyorum ama pişmanım. nasıl bir tezat falan demesin kimse ama öyle.
ailem sınav parasını verdi. o zaman eşimin kredi kartı için takip başlatma olayı vardı. versem ben sınava sonraki dönem girsem de olur diye düşündüm. eşime söyledim ne olur dedi ne olmaz dedi. sonra staj başlatmadan arkadaşımın yoğun baskısıyla parayı yatırdım. durumu bilmiyordu sadece hazırlanamam onun için bir dönem geçsin falan istiyorum demiştim. ama şimdi görüyorumki iyiki o parayı vermemişim.
ben sınav harcım için bile satmayı düşünmediyim bir broş ve annemin hediyesi kaç yıllık bileziğim vardı.
onları bile eline saydım ya. böyle anlatınca ne kadar aptalım diyorum. resen içki parası vermişim adama.

benim psikolojim zaten alt üst oldu. stresten her gün ayrı bir beter geçiyor.
önceden de yazdım ya birbirine bu kadar bağlı ve kalabalık bir ailem olmasa, elalem ne der derdi olmazsa alır başımı uzaklara giderim. o da adam oluyorsa olur olmazsa olmaz derdim.
ama benim ayrılmak gibi bir düşüncem olamaz.

senın konuyu genıs kapsamda okudum ya aslında işsızlık gercekten cok zor kadın için o kadar deıl ama erkek için cok zordur.....en azından evınız kıra olmasa aşırı bı borcunuzda olmasa bakkal borcu dısında ben sanmıyorum eşin kendını o kadar içkıye vursun.....eşinin içkıyı bırakabılmesı için düzenlı bı işe ıhtıyacı var ve borcunuzuda düzenlı odersenız sorun olmaz gıbıme gelıyorr ama şimdı sen onu bırakıp gıtsen mesela alahh korusun hersey yapabılır senın su an ona destek vermen lazımm bence (ben senın konuyu genısce okumadım onun için bıraz ayrıl dedım ama sız daha evlenelı bır sene bıle olmamıs )onun ıcınde kusura bakma cnmıyı düşün hemen pes etme hep boyle kalacak deılsınız elbet eşin bı işe gırer elbet o borc odenır sen fazla takma tamammıı....

polyanna çok teşekkür ederim vakit ayırıp okuduğun için.
aslında haklısın düzenli olarak çalışsa içkiyi içecek ve düşünecek vakti olmayacak. bu hafta işe başladı. pazartesiden itibaren düzenli olarak gidip gelmesi gerekn bir işi olacak. bu hafta biraz tanıma gibiydi onun için çok üstünde durmadı sanırım.
işsizken hiç evden dışarı çıkmazdı, sabahtan akşama kadar 7 gün evdeydi. yıllarca çalışmış bir adamın evde yapacak neyi olabilir kendini içkiye verdi diye düşündüm bende ama bu bana da haksızlık değilmi. ben işe gidip gelip uğraşırken o kolay olan yolu seçti unutmak için.
normalde çok çalışkan biridir aslında kaç yıldır tanıyorum bir gün boş kalmadı. iş değiştiriken bile son saate kadar hep çalıştı. pes eden biri değildi asla. bu yaşadıkları ağır geldi ona yılların birikimini çıkardı muhtemelen. ama tüm bunları yeni evliyken yaşamak çok yıprattı beni/bizi.
sevgimde zerre azalma yok ama onun bu halini görmek çok üzüyor beni.
içki konusunda da anlayışlı olduğum zamanlar oldu ama artık benim de tahammülüm giderek azalıyor.
eline geçen üç kuruşu bir borcu kapatmak için kullanmak yerine içki alması beni çok düşündürüyor.
bugün yarın belki kapıya haciz gelecek ama o ne yapıyor içerek mi unutuyor.
aciz biri değildi ama herşey üst üste gelince kaldıramadı.

evet dedıgın gıbı bı zmandan sonra kaldıramamıs sanada hak verıyorum su an o kolay yolu secmıs bı nevii ama bu gıbı seyler hep sabır gerektırıyor pekı aılenızle konussanız en azından sen bıraz maddı olarak yardımda bulunmazlar mı:?

eşimin tarafından bir destek gelmez aksine köstek olurlar. eşim annesini aradı sıkıntıdayız dedi, herşeyi biliyor kayınvalidem çalışmadığını içki olayını vss. ama param yok ben bir maaşla geçiniyorum demeye getirdi maddi olarak bir destekte bulunmadı. eşi yok yalnız yaşıyor ama maddi olarak birikimi yatırımları var ama bize yardım etmek istemedi.

kendi ailemden istesem yardımcı olurlar ama zaten düğün zamanı neredeyse herşeyimizi onlar yaptı, takı taktılar evin her eksiğini babam yaptı. benim sınav paramı verdiler. her gitmemde babam harçlık verir, ben onlara gittiğimde ya da onlar bize geldiğinde hep market alışverişimizi yaparlar. bu durumda bir de onlardan nasıl para isteyeyim
bileziklerim var annemde ama ev almadan vermez annem onları. düğünden önce söylemişti eşime zaten. ben de onları bozdurmak istemiyorum açıkçası. elimizde kalan tek şey onlar çünkü.
düğünde takılan tüm para ve altınlar, nişandaki takılarım, bekarken kendimin ya da ailemin aldığı tüm kolye,küpe günlük takılarım, annemin hediyesi bileziğim, eşimin aldıkları hepsini sattık. elden gelen çeyrekler falan vardı onlara kadar gitti. alyansımdan başka birşeyim kalmadı.
bozulan hiçbirşey yerine geri gelmiyor malesef onun için bileziklerimi de bozmak istemiyorum.
ayrıca annem kanser hastası iyi şartlardan böyle bir sıkıntı içinde yaşadığımı öğrenirse sonu olurum.
bakalım bu ayı nasıl atlatacağın onu düşünüyorum sadece.
eşim işe başladı inşallah düzgün şekilde devam ederse martta maaş alacak. bu durum düzenli olursa bizde borçlarımızı daha rahat öderiz gibime geliyor.

bazen bazı durumların altından kalkamamak acizlik değilki canım benim...bak sinirin geçmiş eşini şimdi anlatıyorsun...erkek o gururu kırılmıştır yıpranmıştır zayıf dönemine denk gelmiştir...sen sinirle yazmışsın buraya bu konuyu anladım ben ne güzel seviyorsun eşini ...işe girsin biraz kafası dağılsın sende azıcık alttan bişeycik olmaz neleri alttan alıp görmezden gelmedikki...sonra yine sakin bir zamanda konuşursunuz...bazen evliliklerde olur böyle durumlar...üzülme sen...çok sevindim sakinleştiğine ve bugün bunları yazdığına

senı anladım canım onun aıelesınden falan destek gelse bu kadar yıpranmazdınız ama bosver bak esın ıse gırmıss ınsallah devam ederse içkıyıde bırakırr borclarınızda hafıfler sen bunaltma fazla kendını

burcu eşimi çok seviyorum ne olursa olsun bu gerçek ama yaşadıklarımız beni çok olumsuz etkiliyor, çok kafama takıyorun maddi sıkıntıları ve üstüne de eşim içki içince sinirimden ölüyorum resmen.
elimden geldiğince alttan aldım ama bazen yoruluyorum, kaldıramıyorum işte. sinirimi ona genelde yansıtmıyorum ama bu seferde içim içimi yiyor. inşallah bir an önce herşeyi atlatıp hayatımızı bir rutine getirebiliriz.

polyana eşimin ailesi zamanında destek olmadıkları için birazda bu sıkıntıları yaşıyoruz zaten. biz sözlüyken kayınvalidem kendine ikinci bir evi aldı, amcası düğünümüzü yapacaktı birşeyini göremedik mesela. esasında yardım etmemeleri bir yönden iyi şimdi üç kuruş verseler ömür boyu lafını ederlerler.
inşallah eşim bu işinde tutunur da birşeyler yoluna girer.

hayatım ailesini boşver bir kere kimse dünyaya gelirken ailesini seçme şansına sahip değil...eşinde sahipsiz bir ailenin çocuğu olmak istemezdi muhtemelen...sen şuna bakıcaksın bu adam şuan kötü bir ruh halinde olabilir insanız hepimiz için geçerli bu tabiki ölürsün sinirden bunu en iyi ben anlarım merak etme :) ama normalde işi olduğunda nasıl,çaba gösteriyormu iş bulmak için evini geçindirmek için senin için...gelgit bir dönemdir yani özünde bir sorunu yoksa düzelir demek istiyorum geçicidir demek istiyorum...

burcu canım çok sağol desteğin için.
beni en iyi senin anladığına eminim canım. ailesiyle ilgili şeyleri birkaç aydır arka plana attım zaten. onlar yüzünden huzurumu bozup, evimin düzenini etkileyecek kadar önemli değiller benim için buna karar verdim. bir de biz onlar yüzünden tartışırken ya da ben üzülürken onlar bunun farkında bile değil umurlarında bile değiliz yani onun için kendimi yıpratmama gerek yok.
bunun geçici bir durum olduğunu düşünüp katlanmaya çalışıyorum zaten. önceden hiç böyle değildi. cebinde ne varsa biizm için harcar, en iyi yerlerde gezer eğlenirdik, paranın lafını hiç etmezdi. herşeyimiz iyi olsun isterdi hep.
bazen diyorum ki onun bu halde olmasında benim de etkim olabilir belki yani evliliğimizin. bizim evliliğimiz biraz zor ve sıkıntılı oldu. ailesi beni istemedi benim ailem eşimi istemedi. aileler uyuşamadı. yengesinin densizlikleri yüzünden çok tartıştık. herşeye biz koşturduk. onun etrafından kimse birşey için kılını kıpırdatmadı, benim ailem birşeyler yaptıkça eşim iyice ezildi. bende bir kere evleniyoruz dedim hep. maddi sorunlarımız hep oldu. amcası borç diye aldığı paranın üstüne yattı biz binbir güçlükle denkleştirdik herşeyi. üstünde nzaman geçip düşününce gerçekten zor günler yaşadık en güzel zamanlarımızda bunlarda onu yıpratmış olabilir.
herşey normale dönse eşim sorumluluklarını bilir eminim bundan da inşallah bir an önce normale döneriz.

inşallah canım sende eşinden desteğini esirgeme şöyle yapıyorsun böyle ediyorsun diyerk suçlamak yerine derdini anlamaya çalış keyfini yerine getirmeye çalış elinden geleni yap ki yapacağınada eminim zaten :) mutluluklar sizinle olsun inşallah kolay değil hiç kolay değil ama aşılmayacak şeylerde değil yeterki geçinmeye gönlünüz olsun sabrınız olsun...

ya canım ben bu aılelerı anlamıyorum kıı...azıcık destek olsalar ne olur yanıı gercı bende ole bısey yok benım ve esımın aılesı cok destek oluyorlar ama bazı aılelere bakıyoumda cok yazıkk....senın yapman gereken su an eve gıttıgınde daha pozıtıf oldugunu goster esının kalbını yumusatmaya calıs konusmaya calıs ne bıleyım degısık seyler de ya bence etkısı olur gıbıme gelıyorr

burcu canım ya çok sağol. inşallah herşey herkes için yoluna girer bir an önce. tek amacımız mutlu olmak değil mi zaten. ama neler yaşıyoruz neler görüyoruz.
elimden geleni yaptım şimdiye kadar bundan sonrada yapacağım. herşeyden önce bunu kendim için yapacağım. pişman olmak ya da evliliğimi daha fazla yıpratmak istemiyorum artık.

polyanna sen bu konuda şanslısın. burada konularda hep erkek ailelerinden şikayet eden yardım göremediğini söyleyen arkadaşlar görüyoruz malesef. artık eşimin bir ailesi olmadığını düşünüyorum öyle sakinleşiyorum. varlıklarını hep dert oldu çünkü. kayınvalidemi hariç tutyorum. eşim işsizken arayıpta niye bizi yemeğe iftara çağırmadın diyen bir yengeye sahip, kadın kendini kaynanam olarak düşünüyor. ben ne bekleyip ne isteyeyim bunlardan. zaten yapsalar da millete hava atmak için yapar üstüne ekleye ekleye anlatırlar, ömür boyuda bizim başımıza kakarlar. mesela nişanımızda yengesi 2 bileziğini borç verdi. ödedik düğünden sonra kendisine millete ben 4 bilezik taktım geline demiş, kayınvalideme bile.nişanda da bilezikleri kendi takmış göstermek istedi ben be annem anında müdahale edince yine olay çıkardı. nişanlımla onun yüzünden biz kavga ettik. yani canım senin anlayacağın böyle insanlar bana yardım etmese daha iyi.
Rabbim bizi kimseye muhtaç etmeden bir an önce iyi bir yol göstersin diliyorum.

haklısın laf aılelerden acılmısken dun esımın babası gelmıs kapıyı caldı actım bıde ne goreyım ellerınde bırcok posetler yıyecek almıs bıze..banada cıcek almıs buyuk cıcek bu ay dogum gunum ay ınanamadım bı tuhaf oldum varyaa benımkılerde boyleler gecen kaynanam dıyodu gelınıme dogum gunune cıck yaptır felan dıye saka sanmıstım ama dun gorunce cok sasırdım mutlu oldum arkadaslar

herkese anlatma böle nazar değer :) ne kadar şanslısın...ben kayınpederim çok az ayık görüyorum ondada içemediği için beş karış suratlı oluyor...k.validemde her geldiğinde eşimden şikayet eder bugüne kadar neyini gördümki bana ne faydası olduki vs...velhasıl bıktım bunlarla yaşamaktan ben

polyanna maşallah de anlatırken:)

hep diyorum rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın hepimizi. aile var aile var işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…