• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi yanlış düşünüyorum acaba?

Nasıl haklı yaaa
Kadıncağız bu yaşından sonra kaç çocukla uğraşıyor psikolojisini düşünüyor musunuz ? Doğuruyor çocuğuyla uğraşıyor çocuğu doğuruyor onun da çocuğuyla uğraşıyor üstelik hale bu yaşına gelen oğluna eşine kızlarına koşturmaya çalışıyor ben çok üzüldüm annenize inanılmaz büyük bir sorumluluğu var
Biz bile genç yaşımızda 1 çocuğa zorlanıyor hayıflanıyorız
Ben annenize haksızlık yaptığınızı düşünüyorum
Objektif okuyup değerlendiriyorum

Haklı diyenler önceki konuları da biliyorlar muhtemelen. Sadece bu konuya bakınca bunu düşünmeniz normal. Evet annemin işi zor ben de üzülüyorum bu yaştan sonra bu sorumluluğu almasına ama mevzu bundan öte biraz. Annem, yengem vefat etmeden önce de böyleydi. O zaman da hastayım siz bana gelin yardım edin ben gelemem diyordu.

Daha önceki Konularınizdan da yola çıkarak söylüyorum ki siz haklısınız fesat düşünmüyorsunuz anneniz psikolojik şiddeti istemeden farketmeden uyguluyor size tavrınız güzel olmuş bence ... buarada yeri değil ama ben çok merak ediyordum evliliğinizde o çok buyuk kavgadan sonra düzelme oldu mu ? Umarim toparlanmıstir. Yorumlarını en ilginç buldugum üye sizsiniz o yüzden insan merak ediyor kusura bakmayın :)

Niye kusura bakayım yahu :) evliliğimde bir şey düzelmedi. Hatta eşim sınırları zorluyor, sabrımı deniyor, üstüme geliyor vs. Sakinim inatla :) ne yapmaya çalıştığını anlarsam tepki vereceğim. Kendime yönelik çalışmalar içindeyim. Okul, iş vs. O da kendi halinde çırpınıyor. Bir haftadır dişi ağrıdığı için yapmadığı pislik kalmadı mesela. Sürekli kışkırtma halinde ama bu oyunlara gelmiyorum efem :)

Cocuklara biraz ilgisiz misin acaba? Yani bende oyle bir algi olustu. Annesiz buyumek cok zordur diye tahmin ediyorum. Ilgi beklemeleri, aileden fazla ilgi gormeleri bence cok normal. Anneniz tamam ortalik karistirmis,pek toparlayici gorunmuyor ama ben abinizin alinmasina biraz hak verebilirim. Belki sizden cocuklarini daha cok sevmenizi bekliyordur. Bir yaziyla yargilayamam elbet, oyle degildir belki de. Sadece bi bakis burdan .

Evet son zamanlarda ilgisizim. Şartlardan dolayı mecbur kaldım bunu yapmaya. Konuda aralarda yazdım sebebini ama emin olun sorun benden kaynaklanmıyor.

Valla Milana o kadarcık bile çaba sarf etmek istemiyorum ne ailem ne de eşim için. O kadar yorgunum ki anlatmam mümkün değil.
Mumkun kuzum mumkun , cok iyi anliyorum seni ama inan nasil yardim eli uzatacagimi bilemiyorum
Buradan yazarak cok zor gercekten

Söylediklerinizde haklısınız, anneninizin farklı konularını bilmiyorum ama böyle yapıyorsa ben olsam yardım teklif etse de hayır derdim. Dolaplar da silinmese de olur, dolap silinecek diye bu sıkıntıya değmez.

Anneniz yoruluyor büyük ihtimalle, ilişkinizi düzeltebilmek için bir gün annenizle çocukların hiçbiri olmadan bir çay kahve içmeyi teklif edin bence. Kadıncağız da dinlensin.

sizin konularınızda az bucuk ben kendimi buluyorum.

aile yapimizda dogal olarak o ailenin yetistirdigi hafif mukemmeliyetci, stresli, herseyi kafasına takan kendi yapimda sizinle benzer.

ama ben artik takilmamayi, bencil olmayi, detay dusunmemeyi, hayata daha duz mantık bakmayi yavas yavas ogrendim.

bakin cocuklarimiz bile benziyor benimde ele avuca sigmayan bir oglum var.

size cok basit bir ornek vereyim mi? Bayramda bir elbise giydim ki esim kayinvalidem gorenler herkes cok yakismis fizigin de uygun cok guzel olmussun dedi.
Peki annemin yorumu ne biliyor musunuz? "baska renk yokmuydu? cizgili olmasaydı keske? seni cok zayif gostermis safinaz gibi durmussun. altina ayakkabi niye almadin bu ayakkabilar gecen seneden. Bir de karı koca calısıyorsunuz." tamam anne begenmedin anladik ama ben begendim kocam ve kayinvalidemde cok begendi dedim. "onlarda senin gibi zevksiz zaten" dedi. "evet anne evet tek zekli sensin zaten." dedim kestirip attim.

artik ben anneme cevap veriyorum ister kirilsin ister alinsin. annemde dayimin cocuklarina cok duskundur. biz kucukken hep bizi ezdirirdi onlara ama simdi dayimin cocuklari yuzune bakmiyor annemin. annem ameliyat oldu aramadilar. soyledim annemin yuzune bak senin onlari sevdigin kadar onlar seni sevmiyor diye.

Ben artik takmiyorum. Bencil olmayı ogrendim annem gibi baskalari icin canimi verip kendi cocugumu yerden yere vurmuyorum.

ben cevap vermeye baslayinca bazen kiricida olunca annem biraz dilini yumusatti. artik ay kizim felancaya cok ayip olacak deyince olursa olsun anne umrumda degil onlar hic bana ayip olur diye dusunuyorlar mı? ben de düsünmüyorun o zaman deyip kestirip atıyorum. ilk baslarda anneme niye oyle dedim diye vicdan yapiyordum artik onu da astim vicdan yapmamayada basladim.

Takmamayı ögrenmekten baska caremiz yok ne yazıkki.

Mumkun kuzum mumkun , cok iyi anliyorum seni ama inan nasil yardim eli uzatacagimi bilemiyorum
Buradan yazarak cok zor gercekten

Benim tek çıkış yolum çalışmak. Bunu biliyorum sadece. Çalışırsam, ne ailemi ne eşimi ne başka sorunları umursayacak vaktim olmayacak. Evet oğlumla çok yorulacağım, fiziken de zihnen de çok yorulacağım ama en azından ruhsal olarak rahatlayacağım. Bir iş teklifi aldım dua edin her şey yolunda gitsin de eylülde iş başı yapayım.

Söylediklerinizde haklısınız, anneninizin farklı konularını bilmiyorum ama böyle yapıyorsa ben olsam yardım teklif etse de hayır derdim. Dolaplar da silinmese de olur, dolap silinecek diye bu sıkıntıya değmez.

Anneniz yoruluyor büyük ihtimalle, ilişkinizi düzeltebilmek için bir gün annenizle çocukların hiçbiri olmadan bir çay kahve içmeyi teklif edin bence. Kadıncağız da dinlensin.

Olmuyor ki o dediğiniz. Abimi ve çocukları kıramıyor dolayısıyla hiç yalnız kalamıyoruz.

Benim tek çıkış yolum çalışmak. Bunu biliyorum sadece. Çalışırsam, ne ailemi ne eşimi ne başka sorunları umursayacak vaktim olmayacak. Evet oğlumla çok yorulacağım, fiziken de zihnen de çok yorulacağım ama en azından ruhsal olarak rahatlayacağım. Bir iş teklifi aldım dua edin her şey yolunda gitsin de eylülde iş başı yapayım.
Cok sevindim hadi insallah , dualarim seninle 🙏

sizin konularınızda az bucuk ben kendimi buluyorum.

aile yapimizda dogal olarak o ailenin yetistirdigi hafif mukemmeliyetci, stresli, herseyi kafasına takan kendi yapimda sizinle benzer.

ama ben artik takilmamayi, bencil olmayi, detay dusunmemeyi, hayata daha duz mantık bakmayi yavas yavas ogrendim.

bakin cocuklarimiz bile benziyor benimde ele avuca sigmayan bir oglum var.

size cok basit bir ornek vereyim mi? Bayramda bir elbise giydim ki esim kayinvalidem gorenler herkes cok yakismis fizigin de uygun cok guzel olmussun dedi.
Peki annemin yorumu ne biliyor musunuz? "baska renk yokmuydu? cizgili olmasaydı keske? seni cok zayif gostermis safinaz gibi durmussun. altina ayakkabi niye almadin bu ayakkabilar gecen seneden. Bir de karı koca calısıyorsunuz." tamam anne begenmedin anladik ama ben begendim kocam ve kayinvalidemde cok begendi dedim. "onlarda senin gibi zevksiz zaten" dedi. "evet anne evet tek zekli sensin zaten." dedim kestirip attim.

artik ben anneme cevap veriyorum ister kirilsin ister alinsin. annemde dayimin cocuklarina cok duskundur. biz kucukken hep bizi ezdirirdi onlara ama simdi dayimin cocuklari yuzune bakmiyor annemin. annem ameliyat oldu aramadilar. soyledim annemin yuzune bak senin onlari sevdigin kadar onlar seni sevmiyor diye.

Ben artik takmiyorum. Bencil olmayı ogrendim annem gibi baskalari icin canimi verip kendi cocugumu yerden yere vurmuyorum.

ben cevap vermeye baslayinca bazen kiricida olunca annem biraz dilini yumusatti. artik ay kizim felancaya cok ayip olacak deyince olursa olsun anne umrumda degil onlar hic bana ayip olur diye dusunuyorlar mı? ben de düsünmüyorun o zaman deyip kestirip atıyorum. ilk baslarda anneme niye oyle dedim diye vicdan yapiyordum artik onu da astim vicdan yapmamayada basladim.

Takmamayı ögrenmekten baska caremiz yok ne yazıkki.

Heh benim annem de böyledir. Mutlaka ya bana ya oğluma, ya eşime ya da eşimin ailesine bir laf sokar eleştirir bütün enerjimi sömürür. Moralimi bozar. Bir de bunu gülerek yapar ki sonrasında ben suçlu olayım. Alıngan olayım o sadece şaka yapmış olsun.

İyi bir olay anlatıyorum eleştirip laf sokuyor anında. Ben de çözümü artık ona iyi ya da kötü hiçbir şey anlamamakta buldum. Hayatımın dışında tutuyorum. Evlatlık görevimi yapıyorum gidip geliyorum ama o kadar. Aksi halde çok yıpranıyorum ben.

Bir psikolog arkadaşım bence annen kendisinde olmayanları sende görünce kıskanıp baltalamaya çalışıyor. Ama bilerek ama istemeyerek bunu yapıyor demişti. Yok artık daha neler dedim ben de. Şimdi siz anlatınca, acaba öyle mi diye bir düşündüm.

Bence anneniz çocuklara o kadar alışmış ki belki uygun kelime alışmak değil, onladi bırakırken vicdan yapiyor ve suçu size atiyor kendini rahatlatmak için kendi kiz kardesiyke konusmaya geliyor ama abinizden çocuklardan çekiniyor en kolayıda idrak boyle dedi demek geliyor

Heh benim annem de böyledir. Mutlaka ya bana ya oğluma, ya eşime ya da eşimin ailesine bir laf sokar eleştirir bütün enerjimi sömürür. Moralimi bozar. Bir de bunu gülerek yapar ki sonrasında ben suçlu olayım. Alıngan olayım o sadece şaka yapmış olsun.

İyi bir olay anlatıyorum eleştirip laf sokuyor anında. Ben de çözümü artık ona iyi ya da kötü hiçbir şey anlamamakta buldum. Hayatımın dışında tutuyorum. Evlatlık görevimi yapıyorum gidip geliyorum ama o kadar. Aksi halde çok yıpranıyorum ben.

Bir psikolog arkadaşım bence annen kendisinde olmayanları sende görünce kıskanıp baltalamaya çalışıyor. Ama bilerek ama istemeyerek bunu yapıyor demişti. Yok artık daha neler dedim ben de. Şimdi siz anlatınca, acaba öyle mi diye bir düşündüm.

Ben anneme hic bir derdimi anlatmamayı lisede ögrendim. cunku cozmez ki. anlattigim an tek suclu vardir o da benimdir.

bak gecenlerde bana ne dedi biliyor musun? "aynı baban gibisin en ufak bir zorlukta psikolojin bozuluyor."

ben anneme bir patladım. "psikolojim mi bozuluyor? psikolojim bozuldu da ne yaptim anne? universitede psikopat oda arkadasimi cektim haberin oldu mu? aradım sana agladim mi? bilmedigim sehirde bir gun olsun anne ben yapamiyorum dedim mi?
hic kocamla sorunlarimi sana yansittim mi hic kaynanamin dedikodusunu sana yaptim mi? hic elimde bavul ben bu evliliği yurutemiyorum diye kapina geldim mi?
hic kredi karti borcuna batip intihara kalkistim mi? borcumu odeyemiyorum diye sana aglayip sana borcumu odettim mi? cok tanidik geldi degil mi? o bizi ezdirdigin yegenlerin bunlarin hepsini yapti. biri universiteyi okuyamadi biraktı geldi. biri kocasiyla en ufak tartismada solugu annesinin yaninda aldi biri kredi karti borcu yapip intahar ediyorum ayagina tum borcu ailesine odetti ama benim psikolojim bozuk oyle mi? senin yegenlerinde annesinin babasının birtanesi birtek kıymetsiz biziz" dedim ve gozlerim doldu. annem dondu kaldı cevap veremedi.

ben ne dedim canım simdi dedi. bende sen zaten bir sey deme anne bosver dedim.

rahatladım ama biliyor musun. asiri derecede ses yukseltmeden icindekileri soyle annene. sesini cok yukseltmeki yine suclu sen olmayasın.

kafana takma benim yeni mottom ne biliyor musun? "akıllı olup dünyanın kahrını cekeceğime deli olayım dünya benim kahrımı ceksin"

Anneme yıllardır geçmeyen bi öfkem olduğu için sizi çok iyi anlıyorum,beklentilerinizi sıfırlamaktan herhangi bi yardım talebini de direk reddetmekten başka çareniz yok bana kalırsa. Hatta ilişki kurmayı da olabildiğince azaltmalısınız. Ben annemle öyleyim bayağı kendimden uzak tutuyorum çünkü bana hiç iyi gelmiyor.

Bence anneniz çocuklara o kadar alışmış ki belki uygun kelime alışmak değil, onladi bırakırken vicdan yapiyor ve suçu size atiyor kendini rahatlatmak için kendi kiz kardesiyke konusmaya geliyor ama abinizden çocuklardan çekiniyor en kolayıda idrak boyle dedi demek geliyor

Annemin durumu daha çok abim ne der, baban ne der, millet ne der korkusu. Bu korku ile bizi bitirdi, hala devam ediyor. Yoksa çok iyi biliyorum çocuklardan biraz uzaklaşıp kafa dinlemek istediğini. Bu çok insani bir durum, gayet normal yorulması ve sıkılması ama bunu asla kabul etmiyor. Kabul etmek yerine başkalarına saldırıyor.

Yavaş yavaş delirmeye başladığımı görünce annem kızıma tuvalet eğitimi vermeye üç gün gündüzleri gelmeyi teklif etti bugün iki buçuk senedir iki çocukla ve latince adlı bi çok hastalıkla mücadele ederken ben evin uzak diyordu ki 1.5 kilometre ve bende arabayla alıp birakibilirim ağlasam mi gülsem mi bilemedim. Çocukken gençken niye göremedim ya da on yıllık evliliğimde niye göremedim bunları ben bu hale gelene kadar görülmeyip şimdi bu haldeyken görülmek çok canımı acitiyor:cry:

Ben anneme hic bir derdimi anlatmamayı lisede ögrendim. cunku cozmez ki. anlattigim an tek suclu vardir o da benimdir.

bak gecenlerde bana ne dedi biliyor musun? "aynı baban gibisin en ufak bir zorlukta psikolojin bozuluyor."

ben anneme bir patladım. "psikolojim mi bozuluyor? psikolojim bozuldu da ne yaptim anne? universitede psikopat oda arkadasimi cektim haberin oldu mu? aradım sana agladim mi? bilmedigim sehirde bir gun olsun anne ben yapamiyorum dedim mi?
hic kocamla sorunlarimi sana yansittim mi hic kaynanamin dedikodusunu sana yaptim mi? hic elimde bavul ben bu evliliği yurutemiyorum diye kapina geldim mi?
hic kredi karti borcuna batip intihara kalkistim mi? borcumu odeyemiyorum diye sana aglayip sana borcumu odettim mi? cok tanidik geldi degil mi? o bizi ezdirdigin yegenlerin bunlarin hepsini yapti. biri universiteyi okuyamadi biraktı geldi. biri kocasiyla en ufak tartismada solugu annesinin yaninda aldi biri kredi karti borcu yapip intahar ediyorum ayagina tum borcu ailesine odetti ama benim psikolojim bozuk oyle mi? senin yegenlerinde annesinin babasının birtanesi birtek kıymetsiz biziz" dedim ve gozlerim doldu. annem dondu kaldı cevap veremedi.

ben ne dedim canım simdi dedi. bende sen zaten bir sey deme anne bosver dedim.

rahatladım ama biliyor musun. asiri derecede ses yukseltmeden icindekileri soyle annene. sesini cok yukseltmeki yine suclu sen olmayasın.

kafana takma benim yeni mottom ne biliyor musun? "akıllı olup dünyanın kahrını cekeceğime deli olayım dünya benim kahrımı ceksin"

Benim annemde pek işe yaramıyor bu içindekileri dökme hali. Çünkü haklı çıkmak için en zayıf noktadan vuruyor, kahroluyorum. Bir kez yaptım bunu, anneme çok bitik zayıf haldeyken söylediğim bir durumu yüzüme vurdu. Dondum kaldım. O an tek derdi haklı çıkmaktı.

Konuyu da anlatayım da içimde kalmasın :) benzer bir durum sizin yaşadığınızla. Bir gün oturuyoruz "ben eşeğim. Geri zekalıyım. Maddi manevi kendimi evlatlarıma adadım. Bir sürü borcum oldu yıllarca onlarla uğraştım bla bla" söylendi. Ben de "evlatlarına değil, evladına. Bütün o borçları abim için yaptın. Kaldı ki sen borç yapmayı seviyorsun. Ayarın yok bu konuda abim de senin gibi. Ama ben okul masraflarımı çalışarak karşıladım. Haftanın yedi günü doluydum. Üç saat uykuyka sınava girdim. Senden hususi hiçbir harcama için para almadım. Yıllarca aynı kıyafetleri giydim, param varsa aldım yoksa istemedim sizden. Sana bir gün "anne çok önemli bir sınavım var işten gelip çalışacağım. Bu hafta ananeme gitme babamın arkadaşları gelecek hazırlık yapılması lazım ve ben yapamam" dedim ama sen gittin. Ben ağlaya ağlaya o sınava girdim sıfır uykuyla. Fedakarlık öyle mi? Neyin fedakarlığı anne? Ben evlenirken babama yatak odası takımı dışında hiçbir şey aldırmadım. O da köydeki satılan tarla parasıydı. Tek kuruş fazlasını harcatmadım. Tabanlarım ezildi o paraya takım bulayım diye. Fedakarlık öyle mi? Abim gibi üç sene Ödeyeceğiniz düğün masrafı mı çıkardım size? " dedim. Akabinde onunla paylaştığım tek derdimi yüzüme vurdu. Dondum sadece ve" bu konuşma bitti anne" dedim. Ağlamamak için o kadar sıktım ki kendimi...

Öyle işte.

Yavaş yavaş delirmeye başladığımı görünce annem kızıma tuvalet eğitimi vermeye üç gün gündüzleri gelmeyi teklif etti bugün iki buçuk senedir iki çocukla ve latince adlı bi çok hastalıkla mücadele ederken ben evin uzak diyordu ki 1.5 kilometre ve bende arabayla alıp birakibilirim ağlasam mi gülsem mi bilemedim. Çocukken gençken niye göremedim ya da on yıllık evliliğimde niye göremedim bunları ben bu hale gelene kadar görülmeyip şimdi bu haldeyken görülmek çok canımı acitiyor:cry:

Hayret seni eşin ve ailesi delirtmiş demedi mi? Benimki olsa öyle derdi. Ben kızımı delirtsinler diye büyütmedim. Benim kuzum çok kıymetli derdi. Ama derdi sadece :)

Back