• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi yanlış düşünüyorum acaba?

Evde kısır, börek, çörek partisi düzenleyip çocukların gelmemesini istemediniz ya. Bir parça anlayış olsaydı, empati olsaydı, herkes birbirini anlasaydı ve ona göre davranılsaydı bu kadar yorucu olmazdı.
İş yapılacak evde çocuklarla nasıl ilgilenilsin? Annenizin zamanı pek kıymetleniyor siz ayırmasını istediğinizde. Çözüm var mı? Evet yardımları da akıbetinde doğacak sorunların getirdiği huzursuzluk ta eksik olsun. Bir kadın, anne olan bir kadın kaç cephede daha yalnız savaş verecek? Hep diyorum 1 tane can dost lazım herkesin yanına.

Zaten artık hiç kimseden beklentim kalmadı. Ne ailemden, ne eşimden ileride evladımdan bile. Maalesef bu da yeterli olmuyor. Beklentisiz oluyorsun yine de yakandan düşmüyorlar. Vicdanlarını rahatlatmak için bile seni kullanıyorlar.

E takmayacaksin kuzum , yqrdim ediyim dediginde etme de , surekli dir dir et , bu yaptiklarini yuzune vur , bir sure sonra pes edecek
Deneyimle elde ettigim kesin bilgi 😂

Valla Milana o kadarcık bile çaba sarf etmek istemiyorum ne ailem ne de eşim için. O kadar yorgunum ki anlatmam mümkün değil.

Ay her ailede var sanırım böyle bir anasına babasına parazit gibi yapışıp diğer kardeşleri üvey kardes moduna sokan. Yüzde yüz haklısınız, bence anneniz kendince abinizi o kadar acınacak durumda görüyor ki kendi psikolojisi bozulmuş, abinizden başka kime el atsa abinize ihanet ediyormuş gibi saçma düşüncelere kapılıyor, sonra da bir günah keçisi arıyor tabiki o da sizsiniz. Hiç takılmayın, biraz da siz trip atın annenize. Herkesin annesi bütün çocuklarına yeterken sen bir tanesi dışındakilere gözünü kulağını kapattın deyin. Böyleleri ancak karşı taraf tırnaklarını gösterince kendini geri çeker, yoksa tepenize çıkar iyice. Arayıp gelme teyzeme git direk deyin telefonu yüzüne kapatın sizde.

O kadarını yapamam annem sonuçta. Bugüne dek saygısızlık etmedim yine etmem. Demek ki benim annemin gönlü de sabrı da hepimize yetecek kadar fazla değilmiş ne yapayım.

Annenizin de yükü çok ağır gerçekten. Sizide dusunuyo demekki ama yardım edeyim.derken durduk yere can sıkıntısı. Abinizde şuanda onun çocuklarını istemediğinizi dusunuyo sizi çok kötü bı duruma düşürmüş. Çocuklara diyebilirdi ben iş yapmaya gidiyorum başka günde sizinle gideriz. Yada hiç duyurmasaymis keşke. Bende çok daralirim iş yaparken evdeki kalabalıktan. Bı yer yapılırken evin başka yeri yıkılır :işsiz:

Evin dağılması da değil sorun aslında. Yeğenimle oğlum aynı yaşta. Benim sıpa yerinde durmaz çok hareketli. Sürekli savaş halindeler. Yeğenin yetim diye annem benim oğlana yükleniyor. Hadi ben de kıyamıyorum yeğenime. Bu sefer sürekli uyarı alıp hırçınlaşan bir çocuk ve yorgunluktan bitik bir ben oluyorum. O durumda iken bırakın iş yapmayı, nefes almak bile zor oluyor.

İdrak annende ilerleme var sanki ?
Yani teklif etmesi bile hoşuma gitti.
Ama seni ortaya atıp kötü yapması hiç hoş olmamış. Böyle böyle abinle aranı bozuyor sanırım farkında değil.
Sen zaten gerekeni söylemişsin.
Fakat bundan sonra sana böyle bir teklifle gelirse direkt gerek yok demelisin. Ne sen strese gir ne de annen.

Annemin huyu budur. Bana gelince de abimden şikayet ediyor. Destek olmuyor tüm yük bende diye. Ona da beni eleştiriyordur muhtemelen :) bir yandan üzülüyorum haline bir yandan ama ben de varım demek istiyorum. Zor bir durumdayız işte.

Bu işin altında yine annenizin abinize veya babanıza birşey diyemediği için sizi ortaya atması var. Annem teyzeme özel birşeyler konuşmak için gidecekmiş demiştiniz.Anneniz size geleceğini söyleyince,(bence bu annenizin planı)abiniz yada babanız çocuklarıda götür falan dediyse şayet,onlara sizin çocukları istemediğinizi söylemiştir.Aslında annenizin amacı size yardıma falan gelmek değil bana kalırsa.Gerçekten çok değişik bir kadın.Herkesi birbirine katabilecek potansiyelde gördüm.

Tam açılımı şöyle konunun :) bugün bir kına gecesine gidecek bana yakın bir yerde. Bir ay öncesinden belliymiş bu. Bana gelmeye karar verdiğinde de teyzemle konuşmuş sana gelirim kalırım konuşuruz diye. Bugün gece yarısı bana gelecek, yarın akşama yakın da gidecek. Tüm bu planların arasında bende sadece günün yarısına kadar kalacak ama olay bana patladı her zamanki gibi :)

Annen ortalık karıştırıcı bence. Kendisi iyi olmak kötü olmamak için hep başkalarını ortaya atan biri. Sizi kötü yapmış. Bilmiyorum amacı nedir? Ama karakteri bu bence. Abine ve çocuklara nasıl anlatıldı bilemeyiz, belki onlar çok gelmek istedi halanız gelmenizi istemiyor dedi, kırılmaları normal.

Ne şekilde anlattı ben de bilmiyorum. Gelince soracağım. Bana sadece çocuklar ve abin sana kırıldı dedi.

Yeğenlerini kocaman öpüyorum idrak, benim de yengem 3 yıl önce vefat etti. 2 yeğenim var benimde. Ailenin tüm fertleri için çok zor bir süreç, çocukların sorumluluklarını alan annen içinde daha da zor.

Ama önceki konulardan anladığım annenin ve abinin bu tavrı hep var olan birşeydi. Annen madem gelecekti, yeğenlerin teyzelerine gideceği gün gelseydi, bir iyilik yapacak burnundan getirmeseydi. Hemde yeğenlerine halan sizi istemiyor imajı verip onların gönlünü kirmasaydı.

Abin de bencil yaklaşmış, benim 3 buçuk yaş ve 11 aylık 2 çocuğumun var annemin oğlumun doğumu dahil hiç yardımı olamadı, yeğenlerimle ilgilendiği için, abim çoğu sefer, hakkını helal et senide yanlız bıraktık çocukları büyütürken der. Aklı selim insanı bunun farkında olur zaten.

Koskoca adam anneni temizlik için yanlız istemeni dert etmemeli.

Annenle evi temizleseniz bile beyninin içini daha karman çorman edeceğin bir gün gecireceksin muhtemelen, kolaylıklar diliyorum. :)

Senin de başın sağolsun. Hatırlıyorum başka bir konuda söylemiştin durumunu. Ben hazırım her türlü laf sokmasına ve eleştirmesine :) ailem her geldiğinde bir olay yaşanıyor olmasa şaşarım :)

Annemin işi gerçekten zor. Bunu kabul ediyor ve anlıyorum onu. Ancak yengem yaşıyorken de annem farklı değildi. O yüzden zoruma gidişte bazen davranışları. Geçen bayramda gittiğimde yine huzursuzluk oldu. Anlatmaya bile mecalim yok. Oğluma üç kişi aynı anda kızdı eşim araya girdi siz müdahale etmeyin ben ederim diye. Bir gerildi ortalık. Hani ben kendimi geri çekmeyip onlara destek olmak istesem de, oğlumu kabullenemdikleri için yapmıyorum. Keşke daha yüce gönüllü olsalar da ben de yanlarında olsam.

Cocuklara biraz ilgisiz misin acaba? Yani bende oyle bir algi olustu. Annesiz buyumek cok zordur diye tahmin ediyorum. Ilgi beklemeleri, aileden fazla ilgi gormeleri bence cok normal. Anneniz tamam ortalik karistirmis,pek toparlayici gorunmuyor ama ben abinizin alinmasina biraz hak verebilirim. Belki sizden cocuklarini daha cok sevmenizi bekliyordur. Bir yaziyla yargilayamam elbet, oyle degildir belki de. Sadece bi bakis burdan .

İnançlı mısınız bilmem ama çok büyük bir fırsat hayır yapmak için. Her zaman heryerde karşınıza çıkar. İki boynu bükük öksüz çocuk. Allah onlarında sizinde yardımcınız olsun

İşte maalesef dediğiniz gibi olamıyor. Benim oğlanda hiperaktivite şüphesi var. Birkaç şüphe daha var. Terapi alıyoruz şu an. Ailem oğlumu olduğu gibi kabul etmek yerine, şımarıklık ve terbiyesizlikle suçluyorlar. Beni de suçluyorlar iyi eğitim vermediğim için. Onların deyimiyle taptığım için. Ve hatta ileride bu seni dövecek diye tiksinç yorumlar da yapıyorlar. Bu durumda ben oğlumu ezmelerine izin vermeyeceğim için uzak duruyorum mümkün olduğu kadar. Sık gitmiyorum vs. Allah onlardan sorsun, ben isterim yeğenlerimle olmayı ama sırf annesi yaşıyor diye oğlumun ayrımcılık yaşamasına da müsaade edemem.

Allah kolaylıklar versin Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi Artık yarin annen gelince evi mi toparlar seni mi dağıtır bilinmez ama

Amin. Valla aradı geç gelicem kına geç biter abinle kardeşin de var 12 gibi geliriz gece aç oluruz Bir şeyler hazırla abinler yiyip giderler diye. Bakalım neler olacak bu macerada ahshsh.

Bence bu olaylarda abinizin yaşadığı duygusal çöküntü annenizi çok üzmüş ve onlara toz kondurmuyor gerçektende çok zor bir durum erkek için sen ne kadar haklı olsanda sen annenleri mazur görmen lazım inanın onlar içinde çok zordur.

Zaten üzülüyor, hepimiz üzülüyoruz. Ancak bence bir anne şayet isterse her evladına eşit ölçüde destek verip merhamet gösterebilir. Çok zor değil bu. Fiziki destek vermiyorsa diliyle telafi eder. Annem de bu da yok.

Sen çok ince düşünceli olduğun için en azından biraz karşılığını bekliyorsun ama yok insanlar odun “annem böyle” de geç. Gerçekten didik didik düşünme
Bak ben de kendi annemden örnek vereyim farklı şehirlerdeyiz hergün görüntülü arar kızıma kurban olurum diyip durur “ayy bi gelsen izmire seni parka götürsem, komşulara gezmeye gitsek” falan der. Neyse giderim iki öper aynı gün sıkılır hiçbiryere götürmez tabi ki. İlk zamanlar üzülüyordum sonra bana ne kadar annelik yapmış ki torununa yapacak diye düşündüm atlattım gitti. Aradığında teli kızıma veriyorum o ara bi işimi hallediyorum
Annenin söylediklerinde mantık arama

Ben de anneme iki saatlik yoldan gidimce evde yemek bulamıyorum ahsjsjs. Hadi ben neyse de çocuk acıkmış oluyor. Mutfağa gir yemek hazırla derken epey aç kalıyor. Artık temkinli gidiyorum çantama bir şeyler alıyorum yemeğe kadar aç kalmasın diye :)

Kesinlikle ben de böyle düşünüyorum.Hatta evden "kızıma yardıma gidiyorum " diyerek çıkacak ,çocukları Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi na atıp kardeşi ile dertlesecekti.Belki çocuklar ve oğlu ile yalnız gideceğini konuşmadı bile ...bizim kıza "vicdan" yaptırıyor,kızı arasın " anne sen yine çocuklarla gel desin" diye

Bekledi bence de böyle söylememi ama söyleyemezdim. Bu hafta evimin işlerini bitirmem lazım ki işe dönüşle alakalı çeşitli planlarım var :) ki ben ona gel bana yardım et de demedim. Ya annem değişik bir vaka. Şaşırmıyorum diyorum ama her seferinde şaşırtmayı başarıyor :)

Tam açılımı şöyle konunun :) bugün bir kına gecesine gidecek bana yakın bir yerde. Bir ay öncesinden belliymiş bu. Bana gelmeye karar verdiğinde de teyzemle konuşmuş sana gelirim kalırım konuşuruz diye. Bugün gece yarısı bana gelecek, yarın akşama yakın da gidecek. Tüm bu planların arasında bende sadece günün yarısına kadar kalacak ama olay bana patladı her zamanki gibi :)
Tam da düşündüğüm gibi işte.Aslında kendine gezme plånı yapmış.Size yardım falan hikaye.Çocukları yanında getirmek istememiş,bunu da abi ya da babanıza bu şekilde söyleyebilirdi. Ama,ortaya sizi atmış.Sanki,çocukları siz istemiyorsunuz gibi anlatmış.Çok tuzaklı bir kadın.Ama,gücü sadece size yetiyor.Size kolaylıklar dilerim.

Onun amacini gayet cozmussun fesat degilsin yani. Temizlige gelirken cocuklarla zor olacagini pek tabii biliyordur. Tabi bunu annene soylesen kim bilir neler der. Gecen gun su videoyu izledim aklima sen geldin idrak

İzledim videoyu ve çok tanıdık geldi :) annem de eşim de manipülasyon üstadı. İkisi de sürekli kendimi sorgulamama sebep okuyorlar. Çok şükür celladına aşık durumunda değilim ya da bunu yapmaları psikopatlık seviyesine erişmedi henüz.

Bu idrakin annesinin ilk vukuati degil. Konularinda okuyabilirsin. Idrakin anneside zavalli degil. Idraga agzini açabiliyorsa, oglunada açabilir. "Ben idraka yardima gidiyorum, sen çoçuklari anneannelerine birak, baska birsey duymak istemiyorum" Bu kadar.

Ancak idrakin annesinin amaci zaten bagciyi dövmek. Amaci cidden idraki yardim etmek oldugunu sanmam. Kendini yine vefakar, cefakar rollerine girmesi pesinde. Gösteris yani.

Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi Ben olsam cidden artik mesafemi koyardim. Daha öncede yazmistim bunu konularinda. Sadece bayramlarda yanina giderdim en fazla. Vicdan ise, asil o kendi vicdanini sorgulasin. Yaptigi en hafif tabiri ile terbiyesizlik. Yegenlerine karsi seni düsman yapcak, kendi amacinin pesine kostugu için.

Annemle eşim çok benziyor :) ikisiyle de mücadele etmekten epey yoruldum. Bir de anlamıyorum çoğu zaman niyetlerini. Kendimi sorguluyorum.

Annem gösterişi sever zaten. Her anlamda.

Haklisin bence. Belki de çocukları da getirip sana bırakıp kendi takılmaktı planı. Bizim de amcamın eşi ve çocukları var. Amcam vefat etti. Hep istiyorlar ki onlara faydası dokunsun milletin, onlar herekese istediği gibi konuşsun ama kimse onlara bir laf edemesin, alttan alınsınlar. Allah herkesi farklı sınar ama Bu durumu kullanmayı iyi biliyor bazıları.

Tam olarak böyle abimin durumu. Sonuna kadar sömürür insanları. İyidir hoştur ama bencildir.

Anneni anlıyorum,ununu eleyip eleğini asmışken 2 çocukla başbaşa kalmak zor ama senin bir günahın yok bu olup bitende,haliyle sorumlu sen olmamalıydın.
Yardıma gidiyorum,ev işi yapılacak çocuklarla zor olur deseydi kimse kalkıpta birşey demezdi sanmıyorum,o dengeyi sağlayabilirdi düzgün ifade etseydi.
Öte yandan kendi anneme bakıyorum,ablamın kızına bakıyor aşırı bunalıyor biliyorum,ablamda düşüncesiz biraz haliyle sıtkı sıyrılmış durumda.
Geçen hafta geleyim,çocuklarla ilgilenirmisin kuaföre gitmem gerek dedim,tamam dedi ama 3 gündür telefonla her gün konuşuyorum,ne zaman geliyorsun demedi,demiyor. Ama haftasonu arar geliyormusunuz der muhakkak
Bende hiç lafını açmadım,istemiyor demekki dedim,kendi tırnağımla kaşınacağım yapacak birşey yok. Kızdım mı evet kızdım ama kime biliyormusun? Annemi bu denli bunaltan,yorgunum dediğinde kayınvalidesiyle anlaşamadığı için çağırıp çocuğuna baktırmayan ablama. Kadın hastayım dediğinde bile çağırmıyor kayınvalidesini.
Bana sıra gelmiyor ablamdan anlayacağın ama anneme kızmıyorum, hak veriyorum, yoruluyor. Ne diyebilirim ki.
Sende annen açısından bakarsan hak verirsin eminim ama annenin bunu anlatması,seni öne sürmesi hata kesinlikle.

Ben annemin açısından bakınca üzülüyor ve hak veriyorum. Ama sadece abime kızmıyorum anneme de kızıyorum. Çünkü beklediğim şey çok zorlayıcı bir şey değil. Beni ve oğlumu da sevsin ve düşünsün onlara yaptığı gibi diyorum. İlgilensin kendini adasın değil, sadece düşünsün. Bu kadar isteğim. O bunu yapamayınca da ben kendimi geri çekiyorum haliyle. Belki o da soğuk düşüncesiz diyordur bana bilemem.

idrak annecinin yaptıklarına şaşırmana şaşırıyorum şu an bende 🤣

beklenmedik bir durum değil.
annen işte.
benimki gibi 🤣

yıllardır ömrünü yedi üst üste doğurdun, işe dönmeyecek misin, 2 üniversite okudun ev hanımı oldun, arkadaşlarıma kızım doğurup doğurup evde demeye utanıyorum diye.
(çünkü çok umrumda)

yılbaşı için bir işe dönme planı yapıyorum.
şimdi de aklını mı kaçırdın çocuklar ne olacak, hepsi küçük, paranı batırmaya mı çalışıyorsun diyor 🤣

Ahshjs ay bu benim annem. Yıllarca okuyup ne yapıcan bok mu var okumakta evlen çocuk doğur evinin kadını ol diyen kadın, şimdi oğlumu büyütüyorum diye "kocanın ailesine benzedin iyice oğluna kendini adama git çalış" diyor.

Back