• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi yanlış düşünüyorum acaba?

Konuda annen haksız evet ama anlayabiliyorum o kadıncağızı.
Yani kimbilir kaç yaşında ve iki küçük çocuğun bütün sorumluluğu sırtında, sen de çocuk büyüten bir kadınsın neler yaşadığını hepimiz hissedebiliriz. Çocuk yap besle, büyüt evlendir.. Sonra şu veya bu sebeple 2 küçük çocuk daha versinler kucağına, annenin işi gerçekten zor.

Konuda ki tek suçlu bana göre abin.
Durumun farkındasın, senin çocukların için karışan bi düzen var, yaşlı bi anne, destek bekleyen bi kardeş..
Bari arada bir koy elini taşın altına da, de ki bugünlük ben idare ederim anne sen idrak' la ilgilen.

İnsanlar bencil, hayretler.

Anneme üzülüyorum genel olarak zaten. Her ne kadar benimle ilişkisi iyi olmasa da, bu yaştan sonra iki küçük çocuğun sorumluluğunu alması hiç kolay değil. Elimden geleni yapıyorum, oğlumdan dolayı çok faydam olmasa da en azından ondan bir beklentim olmuyor.

Abim değişik bir insan. Çok severim iyidir ama bencildir. Daha doğrusu güçsüz yardıma muhtaç kimliği ile her sorumluluktan kaçıyor.

Hiç anlamadım neden söylediğini zaten. Ya da hiç söylemedi de "bak ben sana yardım etmek için neleri göze alıyorum" demek için söylemiş gibi konuşuyor. Bazen olmayan şeyleri de anlatır annem.
Evet bende öle hissettim.Takmamaya calısın, sonucta ailelerimizi kosulsuz kabul etmek zorundayız. (sevmek zorunda değiliz bence ama oldukları gbi kabul edersek işimiz kolaylasırmıs gbi geliyor)

Başka bırsey yazacaktım . Nıckname ni gorunce sana kıyamadım. Yazmıyorum . Yasadıklarınıda bıldıgım ıcın bısey dıyemedım, sadece o cocuklara bıraz daha sabırlı olmayı denemelısın bılıyorum yorgunsun ama...

Başka bırsey yazacaktım . Nıckname ni gorunce sana kıyamadım. Yazmıyorum . Yasadıklarınıda bıldıgım ıcın bısey dıyemedım, sadece o cocuklara bıraz daha sabırlı olmayı denemelısın bılıyorum yorgunsun ama...

Yok yok söyle lütfen içinden geleni. Kırılmam, belki ben hatalı düşünüyorumdur. Öğrenmiş olurum.

Çok haklısınız. Küçücük çocuklara halan sizi istemiyor, o yüzden bu seferlik gelemezsiniz demiş olmalı ki, abiniz de çocuklar da alınmış olsun. Yani tam ortalık karıştırıcı bir tutum. Eee zaten başta kendi demiş çocuklarla gelmeyeceğim diye... Annenizi tanımıyorum neticede ama tam da huzursuzluk çıkarmaktan hoşlanan, bunların insanlar üstünde nasıl etkiler yarattığını gözlemleyen insan modunda gibi geldi bana. Sadistlik mi var azıcık? =)) Valla ben olsam kendi teklif etse de istemem yardımını filan. Zaten en zor zamanınızda bile yanınızda olmamış. Varsın baza temizliğinde de olmasın. Baza dediğiniz nedir yani hastalıkların yanında?

Geçmiş konuları bilmiyorum. Bu olayda her türlü yıkıcı, üzgün bir durum herkes için,hepiniz için. Anneniz sizden biraz manevi destek bekliyor gibi. Ben olsam beklerdim.yuku ağır. Siz de arasira yegenlerinizi eve kabul edebilirsiniz. Haftanın bir yada iki günü.annenizin tavrı değişecek göreceksiniz.

Ama onlara sorsan bencil sensindir kesin :) abim en merhametli, en yardımsever, en verici çocuk onlara göre mesela. Ya benim algımda sorun var ya onların. Aynen dediğiniz gibiyim ben de. 4 yaşında oğluma bir gün bile bakmadı annem doğum dışında ki doğumda da ben baktım. O yemek yaptı sağolsun.
Benimki dogumdan sonra bile gelmedi. Misafir gibi gelir 1 saat oturur giderdi. Ikinci dogumumda ülkeyi degistirdi hatta bir ayligina :işsiz: yemek yapaydi iyiydi
Onca saglik sorunu yasadim cocuklarimi bir kere birakamadim kaldi ki temizlik yapacaktim ve annem yardim edecekti... ki ben onun her isine kosardim. Ne mi oldu bende ondan uzaklastim.
Annenizde büyük ihtimal laf olsun diye yardim edeyim demis, sonra da isin icinden nasil cikarim diye böyle bir yol denemis. Yanlis da olabilirim kimsenin günahini almayayim ama kendi annemden hep böyle gördüm

Evde kısır, börek, çörek partisi düzenleyip çocukların gelmemesini istemediniz ya. Bir parça anlayış olsaydı, empati olsaydı, herkes birbirini anlasaydı ve ona göre davranılsaydı bu kadar yorucu olmazdı.
İş yapılacak evde çocuklarla nasıl ilgilenilsin? Annenizin zamanı pek kıymetleniyor siz ayırmasını istediğinizde. Çözüm var mı? Evet yardımları da akıbetinde doğacak sorunların getirdiği huzursuzluk ta eksik olsun. Bir kadın, anne olan bir kadın kaç cephede daha yalnız savaş verecek? Hep diyorum 1 tane can dost lazım herkesin yanına.

Öff gelmesin daha iyi bunca şeyin üstüne , gelse 5 sene anlatır şimdi .
Kendiminkide dahil bazı aileler öyle uzakta yaşayıp gitsinler mümkünse .
Ayrıca güçlü görünmekten birgün bir yerlerde yamulup kalıcaz yeminle .

Evet sağolsun unutmuyor da yaptığı yardımı :) bir şey desem ben anlayışsız oluyorum üstelik.

Çok haklısınız. Küçücük çocuklara halan sizi istemiyor, o yüzden bu seferlik gelemezsiniz demiş olmalı ki, abiniz de çocuklar da alınmış olsun. Yani tam ortalık karıştırıcı bir tutum. Eee zaten başta kendi demiş çocuklarla gelmeyeceğim diye... Annenizi tanımıyorum neticede ama tam da huzursuzluk çıkarmaktan hoşlanan, bunların insanlar üstünde nasıl etkiler yarattığını gözlemleyen insan modunda gibi geldi bana. Sadistlik mi var azıcık? =)) Valla ben olsam kendi teklif etse de istemem yardımını filan. Zaten en zor zamanınızda bile yanınızda olmamış. Varsın baza temizliğinde de olmasın. Baza dediğiniz nedir yani hastalıkların yanında?

Annemin teşhisinin ne olduğunu anlamadım ben bunca yıldır :) önceleri düşüncesiz ondan böyle yapıyor diyordum ama artık pek emin olamıyorum. Biz çocukken de babamı salardı üstümüze ahsjsjs. Sonra babam bağırıp çağırınca da onu bize kötülerdi bak işte bir şey söylenmiyor diye. E biliyorsun zaten huyunu niye söylüyorsun o zaman en baştan. Garip bir kadın anlayacağınız.

Hayır yani salmıyor da beni. Hem sana hiç faydam olmuyor üzülüyorum diye yardım teklif ediyor hem vicdan azabı çekmeme sebep oluyor. Deli midir, zeki midir anlamadım.
E takmayacaksin kuzum , yqrdim ediyim dediginde etme de , surekli dir dir et , bu yaptiklarini yuzune vur , bir sure sonra pes edecek
Deneyimle elde ettigim kesin bilgi 😂

Geçmiş konuları bilmiyorum. Bu olayda her türlü yıkıcı, üzgün bir durum herkes için,hepiniz için. Anneniz sizden biraz manevi destek bekliyor gibi. Ben olsam beklerdim.yuku ağır. Siz de arasira yegenlerinizi eve kabul edebilirsiniz. Haftanın bir yada iki günü.annenizin tavrı değişecek göreceksiniz.

Seve seve kabul ederim yeğenlerimi ama çok uzaklar bana. İki saat yol sürüyor öyle ha deyince gelemiyorlar. Bir de ailem çocuklar arasında denge kuramıyor. Benin oğlumda hiperaktivite bozukluğu ihtimali var. Ona tahammül edemiyorlar. Bu sefer ben üzülüyorum oğlum eziliyor diye. Keşke çocuklar arasında dengeyi kursalar da daha sık gitsem ilgilensem.

Ay her ailede var sanırım böyle bir anasına babasına parazit gibi yapışıp diğer kardeşleri üvey kardes moduna sokan. Yüzde yüz haklısınız, bence anneniz kendince abinizi o kadar acınacak durumda görüyor ki kendi psikolojisi bozulmuş, abinizden başka kime el atsa abinize ihanet ediyormuş gibi saçma düşüncelere kapılıyor, sonra da bir günah keçisi arıyor tabiki o da sizsiniz. Hiç takılmayın, biraz da siz trip atın annenize. Herkesin annesi bütün çocuklarına yeterken sen bir tanesi dışındakilere gözünü kulağını kapattın deyin. Böyleleri ancak karşı taraf tırnaklarını gösterince kendini geri çeker, yoksa tepenize çıkar iyice. Arayıp gelme teyzeme git direk deyin telefonu yüzüne kapatın sizde.

Annenizin de yükü çok ağır gerçekten. Sizide dusunuyo demekki ama yardım edeyim.derken durduk yere can sıkıntısı. Abinizde şuanda onun çocuklarını istemediğinizi dusunuyo sizi çok kötü bı duruma düşürmüş. Çocuklara diyebilirdi ben iş yapmaya gidiyorum başka günde sizinle gideriz. Yada hiç duyurmasaymis keşke. Bende çok daralirim iş yaparken evdeki kalabalıktan. Bı yer yapılırken evin başka yeri yıkılır :işsiz:

İdrak annende ilerleme var sanki ?
Yani teklif etmesi bile hoşuma gitti.
Ama seni ortaya atıp kötü yapması hiç hoş olmamış. Böyle böyle abinle aranı bozuyor sanırım farkında değil.
Sen zaten gerekeni söylemişsin.
Fakat bundan sonra sana böyle bir teklifle gelirse direkt gerek yok demelisin. Ne sen strese gir ne de annen.

suc annenizde teklifi o sunmus gelmesinler demis.onlara istese biseyler soyler durumu kurtarirdi.yerinizde olsam asla gelmesine izin vermezdim bi daha boyle bi teklif dahi sunmasina izin vermeyin.kendini iyi gosterip butun sucu size atmis

Bu işin altında yine annenizin abinize veya babanıza birşey diyemediği için sizi ortaya atması var. Annem teyzeme özel birşeyler konuşmak için gidecekmiş demiştiniz.Anneniz size geleceğini söyleyince,(bence bu annenizin planı)abiniz yada babanız çocuklarıda götür falan dediyse şayet,onlara sizin çocukları istemediğinizi söylemiştir.Aslında annenizin amacı size yardıma falan gelmek değil bana kalırsa.Gerçekten çok değişik bir kadın.Herkesi birbirine katabilecek potansiyelde gördüm.

Annen ortalık karıştırıcı bence. Kendisi iyi olmak kötü olmamak için hep başkalarını ortaya atan biri. Sizi kötü yapmış. Bilmiyorum amacı nedir? Ama karakteri bu bence. Abine ve çocuklara nasıl anlatıldı bilemeyiz, belki onlar çok gelmek istedi halanız gelmenizi istemiyor dedi, kırılmaları normal.

Yeğenlerini kocaman öpüyorum idrak, benim de yengem 3 yıl önce vefat etti. 2 yeğenim var benimde. Ailenin tüm fertleri için çok zor bir süreç, çocukların sorumluluklarını alan annen içinde daha da zor.

Ama önceki konulardan anladığım annenin ve abinin bu tavrı hep var olan birşeydi. Annen madem gelecekti, yeğenlerin teyzelerine gideceği gün gelseydi, bir iyilik yapacak burnundan getirmeseydi. Hemde yeğenlerine halan sizi istemiyor imajı verip onların gönlünü kirmasaydı.

Abin de bencil yaklaşmış, benim 3 buçuk yaş ve 11 aylık 2 çocuğumun var annemin oğlumun doğumu dahil hiç yardımı olamadı, yeğenlerimle ilgilendiği için, abim çoğu sefer, hakkını helal et senide yanlız bıraktık çocukları büyütürken der. Aklı selim insanı bunun farkında olur zaten.

Koskoca adam anneni temizlik için yanlız istemeni dert etmemeli.

Annenle evi temizleseniz bile beyninin içini daha karman çorman edeceğin bir gün gecireceksin muhtemelen, kolaylıklar diliyorum. :)

Son düzenleme:
Back