• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi yanlış düşünüyorum acaba?

Seve seve kabul ederim yeğenlerimi ama çok uzaklar bana. İki saat yol sürüyor öyle ha deyince gelemiyorlar. Bir de ailem çocuklar arasında denge kuramıyor. Benin oğlumda hiperaktivite bozukluğu ihtimali var. Ona tahammül edemiyorlar. Bu sefer ben üzülüyorum oğlum eziliyor diye. Keşke çocuklar arasında dengeyi kursalar da daha sık gitsem ilgilensem.
İnançlı mısınız bilmem ama çok büyük bir fırsat hayır yapmak için. Her zaman heryerde karşınıza çıkar. İki boynu bükük öksüz çocuk. Allah onlarında sizinde yardımcınız olsun

Anneniz kendisini düşünüyor, bir şekilde zor durumda kalmış ve sizi öne sürerek kendini kurtarmış. O çocuklarada haksızlık etmiş yazık şimdi halamız bizi istemiyor psikolojisine girmişlerdir.

Bence bu olaylarda abinizin yaşadığı duygusal çöküntü annenizi çok üzmüş ve onlara toz kondurmuyor gerçektende çok zor bir durum erkek için sen ne kadar haklı olsanda sen annenleri mazur görmen lazım inanın onlar içinde çok zordur.

Sen çok ince düşünceli olduğun için en azından biraz karşılığını bekliyorsun ama yok insanlar odun “annem böyle” de geç. Gerçekten didik didik düşünme
Bak ben de kendi annemden örnek vereyim farklı şehirlerdeyiz hergün görüntülü arar kızıma kurban olurum diyip durur “ayy bi gelsen izmire seni parka götürsem, komşulara gezmeye gitsek” falan der. Neyse giderim iki öper aynı gün sıkılır hiçbiryere götürmez tabi ki. İlk zamanlar üzülüyordum sonra bana ne kadar annelik yapmış ki torununa yapacak diye düşündüm atlattım gitti. Aradığında teli kızıma veriyorum o ara bi işimi hallediyorum
Annenin söylediklerinde mantık arama

Bu işin altında yine annenizin abinize veya babanıza birşey diyemediği için sizi ortaya atması var. Annem teyzeme özel birşeyler konuşmak için gidecekmiş demiştiniz.Anneniz size geleceğini söyleyince,(bence bu annenizin planı)abiniz yada babanız çocuklarıda götür falan dediyse şayet,onlara sizin çocukları istemediğinizi söylemiştir.Aslında annenizin amacı size yardıma falan gelmek değil bana kalırsa.Gerçekten çok değişik bir kadın.Herkesi birbirine katabilecek potansiyelde gördüm.
Kesinlikle ben de böyle düşünüyorum.Hatta evden "kızıma yardıma gidiyorum " diyerek çıkacak ,çocukları Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi na atıp kardeşi ile dertlesecekti.Belki çocuklar ve oğlu ile yalnız gideceğini konuşmadı bile ...bizim kıza "vicdan" yaptırıyor,kızı arasın " anne sen yine çocuklarla gel desin" diye

Merhaba hatunlar

Ufak bir konuda sizden fikir istiyorum. Büyük bir dert değil lakin mütemadiyen bu sorunu yaşıyorum ve net bir çözüme ulaşsın istiyorum. Değerli fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bir buçuk yıl önce abimin eşini kaybettik kanserden. Benim de arkadaşımdı. 31 yaşında vefat etti ardında iki küçük yeğenim kaldı. Abim, bu kaybın ardından çocuklarla birlikte ailemin yanına yerleşti. Annem çocuklarla ilgileniyor. Yengemin ailesi de çocuklara çok düşkün ve hafta sonu da oraya gidiyorlar. Bazen hafta içi de gittikleri oluyor. Bu genel bilgiden sonra asıl konuya geçeyim.

Beş yıllık evliyim, doğum ve taşınma dışında annem herhangi bir konuda yanıma yardıma gelmedi. Doğumda da epey söylendi sıkıldım bunaldım diye. Yeğenlerim de oraya yerleşince ailemin hiçbir konuda desteğini görmedim çok şükür :) en son ufak bir ameliyat geçirdiğimde oğluma bakacak kimse olmadığı için annemi çağırmıştım bir günlüğüne. "anne tek gel oğlanı zaptetmek zaten zor kalabalık olmasın" dememe rağmen yedi kişi geldiler ameliyata. Ameliyat narkozunu henüz atmadan mutfakta yemek yapıyor, bir yandan da kusuyordum. Hatta annemden "yeğenlerinle oyna yetim onlar" diye azar işitiyordum. Bir daha da annemden hiçbir konuda destek istemedim o günden sonra.

Bayramda annem "senin oğlan çok hareketli. Bayram sonrası bir gün geleyim de dolap, baza temizleyelim beraber. Çok yoruluyorsun çocukla ben tek gelip yardım ederim" dedi. Gerek yok dememe rağmen ısrar etti. Ben de akabinde "anne bak gelmek istiyorsan tek gel üç küçük çocukla iş yapılmıyor. Tecrübe ettik daha önce." dedim. "tamam zaten tek gelicem. Çocuklar bir gün annanelerinde kalırlar. Normalde de orada kalıyorlar zaten sorun olmaz" dedi.

Buraya kadar normal. Bugün gelecek annem. Dün beni aradı ve "ben gelicem ama çocuklar sana çok darıldı" dedi. "bana niye darıldılar anne ne yaptım ki" diye sorunca "işte onlar gelmesin dedin ya" dedi. Ben de "bak anne bu teklifi yapan sensin. Çocuklarla rahat iş yapılmaz deyip bana yol açan da sensin. Şimdi niye beni ortaya atıyorsun. Kaldı ki çocuklar sürekli teyzelerin ie gidiyorlar zaten. Bana bir günlüğüne gelince neden sorun oluyor ki" dedim. "abin de surat yapıyor zaten çok bozuldu" dedi. "annecim gelme sen. Bak hep bunu yapıyorsun. Bir iyilik yaparken benim vicdanımı sömürüyor huzurumu bozuyorsun. Abim ne hikmetse kendi dışında herhangi bir çocuğuna yardımın olacaksa triplere giriyor. Aman bir gün çocukları ile ilgilenmesin çünkü. Sen de olayı bana yıkıp sıyrılıyorsun. Onca sorun hastalık geçirdim yeğenlerimin hatrına sesimi bile çıkarmadım haberin bile olmadı. Ama artık ayıp bu yaptığın gerçekten" dedim. "aman sana da bir şey söylenmiyor gelicem ben zaten" dedi kapattık telefonu.

Gerçekten merak ediyorum ben mi fesat düşünüyorum. Hayır abimin surat asmasını, çocukların kırılmasını bana neden söylüyorsun? Kaldı ki çocuklara gayet başka türlü anlatılabilirdi durum. Küçücük çocuklar neden bana kırılsın abuk şekilde olay anlatılınca.

Hayatım boyunca abimin sorunları, yaşadıkları önceliğimiz oldu. Aman yazık aman o saf, aman o güçsüz diyerek. O da bir güzel faydalandı bu durumdan. Ben hep ailenin kimseye ihtiyacı olmayan güçlü evladı oldum iyi güzel de, önce yardım teklif edip sonra vicdan azabı çektirmek niye? Abimin durumu üzücü, evet desteğe de ihtiyacı var. Ancak 365 günde sadece bir gün "anne hep bizimle ilgileniyorsun bir gün de kardeşime ayır" demek bu kadar zor olmamalı. Bu kadar da bencillik olmaz artık.

Valla keşke gelmese de, çocukları da bıraktım küstüler bilmem ne demese. Bu arada asıl gelme amacı da ben değilim. Teyzeme söz vermiş bir sorunla ilgili oturup konuşmak istediği için. Çocukların olmadığı zaman gelecekmiş özel bir mevzu konuşulacağı için. Bende kalmayacak akşam oraya gidecek. Ama olayın tüm suçlusu, vicdan yükünü yüklenmesi gereken kişi benim. Çünkü annem...

Gerçekten ben kötü mü düşünüyorum, doğru mu algılıyorum merak ettim. Teşekkürler yorumlar için.
Hic takma bence.. gereksizz bir sey icin uzme kendjni cnm

Konuda annen haksız evet ama anlayabiliyorum o kadıncağızı.
Yani kimbilir kaç yaşında ve iki küçük çocuğun bütün sorumluluğu sırtında, sen de çocuk büyüten bir kadınsın neler yaşadığını hepimiz hissedebiliriz. Çocuk yap besle, büyüt evlendir.. Sonra şu veya bu sebeple 2 küçük çocuk daha versinler kucağına, annenin işi gerçekten zor.

Konuda ki tek suçlu bana göre abin.
Durumun farkındasın, senin çocukların için karışan bi düzen var, yaşlı bi anne, destek bekleyen bi kardeş..
Bari arada bir koy elini taşın altına da, de ki bugünlük ben idare ederim anne sen idrak' la ilgilen.

İnsanlar bencil, hayretler.

Bu idrakin annesinin ilk vukuati degil. Konularinda okuyabilirsin. Idrakin anneside zavalli degil. Idraga agzini açabiliyorsa, oglunada açabilir. "Ben idraka yardima gidiyorum, sen çoçuklari anneannelerine birak, baska birsey duymak istemiyorum" Bu kadar.

Ancak idrakin annesinin amaci zaten bagciyi dövmek. Amaci cidden idraki yardim etmek oldugunu sanmam. Kendini yine vefakar, cefakar rollerine girmesi pesinde. Gösteris yani.

Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi Ben olsam cidden artik mesafemi koyardim. Daha öncede yazmistim bunu konularinda. Sadece bayramlarda yanina giderdim en fazla. Vicdan ise, asil o kendi vicdanini sorgulasin. Yaptigi en hafif tabiri ile terbiyesizlik. Yegenlerine karsi seni düsman yapcak, kendi amacinin pesine kostugu için.

Haklisin bence. Belki de çocukları da getirip sana bırakıp kendi takılmaktı planı. Bizim de amcamın eşi ve çocukları var. Amcam vefat etti. Hep istiyorlar ki onlara faydası dokunsun milletin, onlar herekese istediği gibi konuşsun ama kimse onlara bir laf edemesin, alttan alınsınlar. Allah herkesi farklı sınar ama Bu durumu kullanmayı iyi biliyor bazıları.

Anneni anlıyorum,ununu eleyip eleğini asmışken 2 çocukla başbaşa kalmak zor ama senin bir günahın yok bu olup bitende,haliyle sorumlu sen olmamalıydın.
Yardıma gidiyorum,ev işi yapılacak çocuklarla zor olur deseydi kimse kalkıpta birşey demezdi sanmıyorum,o dengeyi sağlayabilirdi düzgün ifade etseydi.
Öte yandan kendi anneme bakıyorum,ablamın kızına bakıyor aşırı bunalıyor biliyorum,ablamda düşüncesiz biraz haliyle sıtkı sıyrılmış durumda.
Geçen hafta geleyim,çocuklarla ilgilenirmisin kuaföre gitmem gerek dedim,tamam dedi ama 3 gündür telefonla her gün konuşuyorum,ne zaman geliyorsun demedi,demiyor. Ama haftasonu arar geliyormusunuz der muhakkak
Bende hiç lafını açmadım,istemiyor demekki dedim,kendi tırnağımla kaşınacağım yapacak birşey yok. Kızdım mı evet kızdım ama kime biliyormusun? Annemi bu denli bunaltan,yorgunum dediğinde kayınvalidesiyle anlaşamadığı için çağırıp çocuğuna baktırmayan ablama. Kadın hastayım dediğinde bile çağırmıyor kayınvalidesini.
Bana sıra gelmiyor ablamdan anlayacağın ama anneme kızmıyorum, hak veriyorum, yoruluyor. Ne diyebilirim ki.
Sende annen açısından bakarsan hak verirsin eminim ama annenin bunu anlatması,seni öne sürmesi hata kesinlikle.

idrak annecinin yaptıklarına şaşırmana şaşırıyorum şu an bende 🤣

beklenmedik bir durum değil.
annen işte.
benimki gibi 🤣

yıllardır ömrünü yedi üst üste doğurdun, işe dönmeyecek misin, 2 üniversite okudun ev hanımı oldun, arkadaşlarıma kızım doğurup doğurup evde demeye utanıyorum diye.
(çünkü çok umrumda)

yılbaşı için bir işe dönme planı yapıyorum.
şimdi de aklını mı kaçırdın çocuklar ne olacak, hepsi küçük, paranı batırmaya mı çalışıyorsun diyor 🤣

Maalesef siz haklısınız ,anneniz abiniz devamlı acındıröaya alışmış duruöu üstelik bunun sebebi anneniz ,siz doğum yaptığınızda da pek ala annaannesi bakabilirdi çocuklara ,annenizin ihtiyacı olunca abiniz destek olsun

O çocuklar zaten öksüz kalmış Allah yardım etsin anneniz neden öyle demiş anlamadım siz haklısınız böyle abiye çocuklara bunu duyurmaya ne gerek var ki annenizin şimdi ortalığı durultmasi gerek daha da bozmuş herşeyi

Nasıl haklı yaaa
Kadıncağız bu yaşından sonra kaç çocukla uğraşıyor psikolojisini düşünüyor musunuz ? Doğuruyor çocuğuyla uğraşıyor çocuğu doğuruyor onun da çocuğuyla uğraşıyor üstelik hale bu yaşına gelen oğluna eşine kızlarına koşturmaya çalışıyor ben çok üzüldüm annenize inanılmaz büyük bir sorumluluğu var
Biz bile genç yaşımızda 1 çocuğa zorlanıyor hayıflanıyorız
Ben annenize haksızlık yaptığınızı düşünüyorum
Objektif okuyup değerlendiriyorum

Daha önceki Konularınizdan da yola çıkarak söylüyorum ki siz haklısınız fesat düşünmüyorsunuz anneniz psikolojik şiddeti istemeden farketmeden uyguluyor size tavrınız güzel olmuş bence ... buarada yeri değil ama ben çok merak ediyordum evliliğinizde o çok buyuk kavgadan sonra düzelme oldu mu ? Umarim toparlanmıstir. Yorumlarını en ilginç buldugum üye sizsiniz o yüzden insan merak ediyor kusura bakmayın :)

Back